Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Τούρτα Ντουκάν


Έχω ενθουσιαστεί! Τελικά αυτή η ζύμη για τα ρολά κανέλας είναι θαυματουργή, μπορείς να κάνεις τόσα πολλά πράγματα! Χθες το βράδυ έφτιαξα τούρτα. Δεν καταλαβαίνεις ότι τρως διαιτητικό γλυκό, είναι απίθανη.Να την φτιάξετε οπωσδήποτε.

Και κάτι έξτρα που έχω ξεχάσει να γράψω στη συνταγή! Βάλτε 2 μικρά φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε νερό, προσθέστε τα στην κρέμα μόλις την κατεβάσετε από τη φωτιά και ανακατέψτε καλά. Έτσι η κρέμα θα κόβεται και θα στέκεται καλύτερα.

Με την ευκαιρία να σας συστηθώ κιόλας, δείτε εδώ



Υπενθυμίζω ότι η συνταγή για το "παντεσπάνι" της τούρτας  είναι η συνταγή για τα ρολά κανέλας από το site της Laura Adamache. Η ιδέα να το μετατρέψω σε τούρτα και η εκτέλεση είναι δική μου. 

8 σχόλια:

  1. Μετά απο ενάμιση μήνα Dukan και απώλεια 12 κιλών δοκίμασα την τουρτα σου χωρις ομολογώ να περιμένω σπουδαία πράγματα... Τέλεια! Μου αρεσε παρα πολύ, κανονικό ωραίο, δροσερό γλυκο!!
    Μπράβο σου για την τουρτα αλλά και για ολες σου τις συνταγές! Εχω δοκιμάσει απο διαφορά sites, οι δικές σου ειναι οι πιο επιτυχημένες!! Ευχαριστούμε πολύ!! ✌️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα, δηλαδη πρεπει να ετοιμασουμε διπλη δοση παντεσπανι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα παντεσπάνι κάνεις, όπως το λέω στη συνταγή, απλά φροντίζεις να το κάνεις σε κατάλληλο μέγεθος ή να το κόψεις σε ανάλογα κομμάτια, ώστε να σου βγουν 2 στρώσεις για ταψάκι 20x20.

      Διαγραφή
  3. να κάνω μία ερώτηση? εαν θέλουμε να κάνουμε μονο κρεμα σοκολατα ρίχνουμε κατευθείαν το κακαο μεσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ 8 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ Η' ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ;
      ΣΤΟ ΠΑΝΤΤΕΣΠΑΝΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΙΝΗ.
      ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ,ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΑΓΛΥΚΟ.

      Διαγραφή
    2. Είναι 8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ, έχετε δίκιο δεν το γράφω στα υλικά, το γράφω όμως στο τέλος. Τη ζαχαρίνη την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά που προσθέτουμε στα ασπράδια. Επειδή γλυκαντικό από γλυκαντικό διαφέρει, δοκιμάζουμε την κάθε συνταγή και την προσαρμόζουμε προσθέτοντας η αφαιρώντας γλυκαντικά. Διαφέρουν και τα γούστα, άλλος τα θέλει πιο γλυκά άλλος λιγότερο.

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!