Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ψωμί Ντουκαν



4 αυγά χωρισμένα
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν
2 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
6 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
4 κουτ. σούπας γάλα σκόνη
1 κουτ. γλυκού μαγιά σκόνη
1 πρέζα αλάτι
στη μύτη του κουταλιού ζαχαρίνη
μπαχαρικά της αρεσκείας μας
http://dukandiaita.blogspot.gr

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
2. Ανακατεύουμε μαζί  όλα τα στερεά υλικά. 
3. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το λεμόνι, να ασπρίσουν και να φουσκώσουν αρκετά (να μη γίνουν μαρέγκα). 
4. Προσθέτουμε τους κρόκους, όλους ή τους 2 μόνο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. 
5. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά και χτυπάμε αργά.
6. Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε το μίγμα.
7. Ψήνουμε για 25 λεπτά.

Η υφή του είναι κάπως αφρώδης, αν το βάλεις στο ψυγείο και το φας την επόμενη μέρα γίνεται πιο συμπαγές. Επίσης στην τοστιέρα με ζαμπόν και άλλα υλικά γίνεται φοβερό, είναι ιδανικό για τοστ.

Το ταψάκι μου έχει διάμετρο 29 εκατοστά. Το πάχος του ψωμιού είναι αρκετό για να το κάνεις σάντουιτς. Αν θέλουμε να κόψουμε φέτες πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στενόμακρη φόρμα για κέικ ή μικρότερο ταψί.

Τη συνταγή την είδα εδώ

32 σχόλια:

  1. Στη φάση πλεύσης πόσο μπορούμε να φάμε την ημέρα και που διατηρούμε το υπόλοιπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρως το 1/3 της ποσότητας, επειδή έχει 6 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης και επιτρέπονται 2 τη μέρα. Το διατηρείς στο ψυγείο. Αν κάνεις μεγάλη ποσότητα διατηρείται άψογα στην κατάψυξη, αφού πρώτα το χωρίσουμε σε μερίδες.

      Διαγραφή
  2. Το ψωμί αυτό μπορούμε να το φάμε κ στην φάση της επίθεσης;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει κορν φλάουερ που δεν επιτρέπεται στη φάση της επίθεσης, αλλά ίσως γίνεται και χωρίς αυτό. Στη θέση σου θα το δοκίμαζα.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω.. η μαγιά ανήκει στα ανεκτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και το μπεκιν δεν ανηκει στα ανεκτα....σωστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντί για γάλα σκόνη μπορούμε να βάλουμε απλό γάλα με χαμηλά λιπαρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω εκτελέσει τη συνταγή κατά γράμμα κ έβαλα κ 2 3 σταγόνες λάδι στη λαδόκολλα. Δυστυχώς δε φούσκωσε καθόλου αλλά κ κόλλησε όλο στη λαδόκολλα.....Απογοήτευση...καμιά ιδέα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω πως να σε βοηθήσω Μαριέττα μου, παλιότερα κι εμένα μου κολλούσε αλλά από τη στιγμή που άρχισα να βάζω λάδι δεν ξανακόλλησε. Όσο για το οτι δεν φούσκωσε, αν χτύπησες αρκετά τα ασπράδια και έβαλες μπέικιν, δεν μπορώ να καταλάβω τι έφταιξε.

      Διαγραφή
    2. Υπαρχει παντα κ η πιθανοτητα να φταιει η λαδοκολλα. Δοκιμασε αλλη μαρκα αν δεν εχεις ηδη αυτην. Τη γνωστη..

      Διαγραφή
  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΝΤΟΥΚΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΒΑΛΑ ΖΑΧΑΡΙΝΗ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΑΚΙ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΝΤΙΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ 2 ΔΗΛΑΔΗ .ΚΑΝΕΙ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνει, αρκεί να φροντίσεις τα κομμάτια που τρως να μην έχουν πάνω από 2 κ. σούπας πίτουρο βρώμης συνολικά.

      Διαγραφή
  8. Πως μπορω να βρω το προφιλ σου στο Facebook?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ..... an parw artoparaskevasti tha mporei na vgei to pswmi ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω. Ο αρτοπαρασκευαστής ζυμώνει, αυτό δεν ζυμώνεται ούτε είναι κανονικό ψωμί.

      Διαγραφή
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
    ΣΥΝΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ!!!
    ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SUPER MARKET ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ,ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ βρίσκω ακόμη στα σούπερ μαρκετ regilait, αλλά αν δεν έχουν στην περιοχή σου μπορείς να παραγγείλεις απο το biodiet.gr χύμα και σε καλή τιμή.

      Διαγραφή
    2. Γεωργία δεν ξέρω αν έχεις κοντά στο σπίτι σου ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ γιατί εκεί το έχει σίγουρα. Απο κει το πήρα και εγω (συγκεκριμένα στο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ Ηλιουπολης αλλά φαντάζομαι θα το έχει σε όλα τα υποκαταστήματα).

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Ελενα και συγχαρητήρια για το blog. Ηθελα να ρωτήσω είμαι στην 3η μέρα της επίθεσης και καταλάθος έφαγα 2 κ.σ. ντιρολο 2,2 και μετά είδα ότι απαγορεύεται. Θα πρέπει να κάνω 11 μέρες την επίθεση ή συνεχίζω κανονικά? Ελπίζω να μην τα χάλασα ολα για δυο κουταλιες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παρασπονδία ήταν πολύ μικρή, μην κάνεις παραπάνω μέρες επίθεση.

      Διαγραφή
  12. καλημέρα !στη φαση της επίθεσης ποσο ψωμι μπορω να φαω την ημερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συγκεκριμένο δεν κάνει για την επίθεση γιατί περιέχει κορν φλάουρ.

      Διαγραφή
  13. Δηλαδη ποσες φετες μπορουμε να φαμε την ημερα στην φαση της επιθεσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν επιτρέπεται στη φάση της επίθεσης γιατι περιέχει κορν φλάουρ.

      Διαγραφή
  14. Μπορω να βαλω στεβια να γινει λιγο ποιο γκυκο..;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ολοι οι γιατροι λενε οτι ειναι επικινδυνη για τα κοκκαλα. Εσυ τι εχεις να πεις μιας και εχεις μελετησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω ακούσει ξανά κάτι τέτοιο και μου κάνει εντύπωση πως μπορεί να είναι επικίνδυνη για τα κόκαλα με τόσα γαλακτοκομικά. Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν έχω τη γνώση, μπορώ να σε διαβεβαιώσω όμως ότι 4 χρόνια μετά τα κόκαλά μου είναι μια χαρά.

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!