4 αυγά χωρισμένα
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν
2 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
6 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
4 κουτ. σούπας γάλα σκόνη
1 κουτ. γλυκού μαγιά σκόνη
1 πρέζα αλάτι
στη μύτη του κουταλιού ζαχαρίνη
μπαχαρικά της αρεσκείας μας
http://dukandiaita.blogspot.gr
http://dukandiaita.blogspot.gr
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Ανακατεύουμε μαζί όλα τα στερεά υλικά.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το λεμόνι, να ασπρίσουν και να φουσκώσουν αρκετά (να μη γίνουν μαρέγκα).
4. Προσθέτουμε τους κρόκους, όλους ή τους 2 μόνο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
5. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά και χτυπάμε αργά.
6. Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε το μίγμα.
7. Ψήνουμε για 25 λεπτά.
Η υφή του είναι κάπως αφρώδης, αν το βάλεις στο ψυγείο και το φας την επόμενη μέρα γίνεται πιο συμπαγές. Επίσης στην τοστιέρα με ζαμπόν και άλλα υλικά γίνεται φοβερό, είναι ιδανικό για τοστ.
Το ταψάκι μου έχει διάμετρο 29 εκατοστά. Το πάχος του ψωμιού είναι αρκετό για να το κάνεις σάντουιτς. Αν θέλουμε να κόψουμε φέτες πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στενόμακρη φόρμα για κέικ ή μικρότερο ταψί.
Τη συνταγή την είδα εδώ.
Το ταψάκι μου έχει διάμετρο 29 εκατοστά. Το πάχος του ψωμιού είναι αρκετό για να το κάνεις σάντουιτς. Αν θέλουμε να κόψουμε φέτες πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στενόμακρη φόρμα για κέικ ή μικρότερο ταψί.
Τη συνταγή την είδα εδώ.
Στη φάση πλεύσης πόσο μπορούμε να φάμε την ημέρα και που διατηρούμε το υπόλοιπο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρως το 1/3 της ποσότητας, επειδή έχει 6 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης και επιτρέπονται 2 τη μέρα. Το διατηρείς στο ψυγείο. Αν κάνεις μεγάλη ποσότητα διατηρείται άψογα στην κατάψυξη, αφού πρώτα το χωρίσουμε σε μερίδες.
ΔιαγραφήΤο ψωμί αυτό μπορούμε να το φάμε κ στην φάση της επίθεσης;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει κορν φλάουερ που δεν επιτρέπεται στη φάση της επίθεσης, αλλά ίσως γίνεται και χωρίς αυτό. Στη θέση σου θα το δοκίμαζα.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω.. η μαγιά ανήκει στα ανεκτά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι δεν ανήκει στα ανεκτά η μαγιά.
Διαγραφήκαι το μπεκιν δεν ανηκει στα ανεκτα....σωστα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστά!
ΔιαγραφήΑντί για γάλα σκόνη μπορούμε να βάλουμε απλό γάλα με χαμηλά λιπαρά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι, είναι εντελώς διαφορετικά υλικά.
ΔιαγραφήΈχω εκτελέσει τη συνταγή κατά γράμμα κ έβαλα κ 2 3 σταγόνες λάδι στη λαδόκολλα. Δυστυχώς δε φούσκωσε καθόλου αλλά κ κόλλησε όλο στη λαδόκολλα.....Απογοήτευση...καμιά ιδέα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω πως να σε βοηθήσω Μαριέττα μου, παλιότερα κι εμένα μου κολλούσε αλλά από τη στιγμή που άρχισα να βάζω λάδι δεν ξανακόλλησε. Όσο για το οτι δεν φούσκωσε, αν χτύπησες αρκετά τα ασπράδια και έβαλες μπέικιν, δεν μπορώ να καταλάβω τι έφταιξε.
ΔιαγραφήΥπαρχει παντα κ η πιθανοτητα να φταιει η λαδοκολλα. Δοκιμασε αλλη μαρκα αν δεν εχεις ηδη αυτην. Τη γνωστη..
ΔιαγραφήΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΝΤΟΥΚΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΒΑΛΑ ΖΑΧΑΡΙΝΗ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΑΚΙ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΝΤΙΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ 2 ΔΗΛΑΔΗ .ΚΑΝΕΙ????????
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνει, αρκεί να φροντίσεις τα κομμάτια που τρως να μην έχουν πάνω από 2 κ. σούπας πίτουρο βρώμης συνολικά.
ΔιαγραφήΠως μπορω να βρω το προφιλ σου στο Facebook?
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.facebook.com/dukandiaita
Διαγραφή..... an parw artoparaskevasti tha mporei na vgei to pswmi ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν νομίζω. Ο αρτοπαρασκευαστής ζυμώνει, αυτό δεν ζυμώνεται ούτε είναι κανονικό ψωμί.
ΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΥΝΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ!!!
ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SUPER MARKET ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ,ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.
Εγώ βρίσκω ακόμη στα σούπερ μαρκετ regilait, αλλά αν δεν έχουν στην περιοχή σου μπορείς να παραγγείλεις απο το biodiet.gr χύμα και σε καλή τιμή.
ΔιαγραφήΓεωργία δεν ξέρω αν έχεις κοντά στο σπίτι σου ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ γιατί εκεί το έχει σίγουρα. Απο κει το πήρα και εγω (συγκεκριμένα στο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ Ηλιουπολης αλλά φαντάζομαι θα το έχει σε όλα τα υποκαταστήματα).
ΔιαγραφήΚαλημέρα Ελενα και συγχαρητήρια για το blog. Ηθελα να ρωτήσω είμαι στην 3η μέρα της επίθεσης και καταλάθος έφαγα 2 κ.σ. ντιρολο 2,2 και μετά είδα ότι απαγορεύεται. Θα πρέπει να κάνω 11 μέρες την επίθεση ή συνεχίζω κανονικά? Ελπίζω να μην τα χάλασα ολα για δυο κουταλιες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ παρασπονδία ήταν πολύ μικρή, μην κάνεις παραπάνω μέρες επίθεση.
Διαγραφήκαλημέρα !στη φαση της επίθεσης ποσο ψωμι μπορω να φαω την ημερα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο συγκεκριμένο δεν κάνει για την επίθεση γιατί περιέχει κορν φλάουρ.
ΔιαγραφήΔηλαδη ποσες φετες μπορουμε να φαμε την ημερα στην φαση της επιθεσης?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν επιτρέπεται στη φάση της επίθεσης γιατι περιέχει κορν φλάουρ.
ΔιαγραφήΜπορω να βαλω στεβια να γινει λιγο ποιο γκυκο..;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΒεβαίως.
ΔιαγραφήΟλοι οι γιατροι λενε οτι ειναι επικινδυνη για τα κοκκαλα. Εσυ τι εχεις να πεις μιας και εχεις μελετησει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω ακούσει ξανά κάτι τέτοιο και μου κάνει εντύπωση πως μπορεί να είναι επικίνδυνη για τα κόκαλα με τόσα γαλακτοκομικά. Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν έχω τη γνώση, μπορώ να σε διαβεβαιώσω όμως ότι 4 χρόνια μετά τα κόκαλά μου είναι μια χαρά.
Διαγραφή