Ένα πολύ νόστιμο γλυκό που μπορούμε να φάμε ακόμα και στη φάση της επίθεσης!
Τη συνταγή τη βρήκα στο site της Laura Adamache, η οποία είναι Ρουμάνα σεφ και έχει κάνει και η ίδια τη δίαιτα Ντουκάν γι' αυτό έχει βγάλει διάφορες ωραίες συνταγές που σκοπεύω σταδιακά να τις δοκιμάσω όλες και να σας τις μεταφέρω.
Έκανα αυτή τη συνταγη με μια μικρή παραλλαγή και βγήκε φοβερή. Έφτιαξα τη σοκολάτα ντουκαν, με λίγο περισσότερο γάλα και αντί για κανέλα άλειψα τα ρολά με αυτή. Την έβαλα στο ψυγείο και παράλληλα το σιρόπι και το δεύτερο ψήσιμο. Τα ρολά σοκολάτας ειναι εκπληκτικά! Δοκίμασε το και θα δεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έχω κάνει, όπως και με κρέμα, την κλασική με το κορν φλάουρ, αλλά δεν είχα σκεφτεί να βάλω και σιρόπι! Θα το δοκιμάσω, σε ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ NATREEN ΣΚΟΝΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΤΕΒΙΑ???ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
ΔιαγραφήΦυσικά!
ΔιαγραφήΚαλησπερα και απο μενα! Τριτη μερα για μενα στη διαιτα ντουκαν και στη φαση της επιθεσης... επειδη ομως ειμαι λιχουδα και μου αρεσει να ασχολουμαι και με τη μαγειρικη θελω να ρωτησω... αν φαω αυτα τα υπεροχα γλυκακια θα συνεχισω να χανω κιλα?? Και ποσα μπορω να φαω? Ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και θα συνεχίσεις να χάνεις, εγώ νομίζεις δεν τα έτρωγα; :D Τη συγκεκριμένη δοσολογία μπορείς να την φας και ολόκληρη αν θες, απλά βάλε 1 κρόκο λιγότερο.
ΔιαγραφήΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ Η ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ 3 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ 1 ΚΙΛΟ ΕΒΑΛΑ ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ καστανή ζάχαρη απαγορεύεται! Όταν είμαστε αδιάθετες η ζυγαριά δείχνει πάντα παραπάνω.
ΔιαγραφήΚαλησπερα κι απο μενα! Αρχίζω τη δίαιτα αυτή αυριο και ευτυχώς που βρήκα αυτή τη συνταγή γιατι δεν με έβλεπα καλα ;) Εχω ομως δυο ερωτήσεις. 1) και σε αυτή τη συνταγή και σε αλλες για γλυκα βλέπω μεγαλη ποσότητα στέβια. Σε κάποιες βρίσκω 150 γρ. Εγω η μονη στέβια σε σκόνη που βρήκα ειναι σε πανάλαφρο κουτιά συνολικού βάρους 40 γρ που αντιστοιχούν λέει σε 400 γρ ζάχαρης. Ποσο θα βάλω τελικά; Τι στέβια ειναι αυτή που εννοούν οι δίαιτες; (Ή μαλλον μιλάνε για γλυκαντικο). 2) αν βάλω γάλα φρέσκο εχει διαφορα και αν μπορω ποσο να βάλω; Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα γλυκαντικά διαφέρουν μεταξύ τους, όμως τα κλασικά του σούπερ μάρκετ, καντερελ, νατριν κτλ είναι πάνω κάτω ίδια. Αν κατασταλάξεις σε ένα γλυκαντικό, σιγά σιγά με την εμπειρία θα καταλαβαίνεις πόσο πρέπει να βάζεις πχ για 4 μικρά κέικ. Μέχρι τότε βάζε όσο γράφει η κάθε συνταγή. Μη σε απασχολεί το βάρος, και οι κουταλιές ελάχιστα γραμμάρια ζυγίζουν. Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα φρέσκο με το γάλα σκόνη, είναι εντελώς 2 διαφορετικά υλικά.
ΔιαγραφήΕπιτρέπονται τα ανεκτά και στην πρώτη φάση?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι! Αν το ρωτάς για το μπέικιν, δεν ανήκει στα ανεκτά.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα πραγματικά είσαι απίστευτη!!Τι υπέροχη συνταγή είναι αυτή δεν είναι ώρα που το έχω φτιάξει και έχει φύγει το μισό.Αντί για κανέλα έβαλα τη μερέντα του ducan,μου πήρε βέβαια το μισό βαζάκι αλλά άξιζε!!Άλλαξα κάτι στη τεχνική έτσι το έκανα και στους κορμούς προ δίαιτας,με το που το έβγαλα απο το φούρνο ράντισα με νερό μια βαμβακερή πετσέτα και απο πάνω της έβαλα καθαρή λαδόκολα που τη πασπάλισα με λίγη στέβια.Έβαλα τη μερέντα,το τύλιξα και βγήκε ένα νόστιμο και αφράτο ρολό..Εν τω μεταξύ ξεκόλλησε και η ζυγαριά και με δειξε άλλο 1 1/2 κιλό κάτω!!Είμαι πολύ χαρούμενη που σε 45 μέρες έχασα 13 κιλά!!Να είσαι καλά για τη στήριξη και σε ευχαριστούμε για τις ωραίες δημιουργίες!!Μιμή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Μιμή! Εγώ απλά ανακάλυψα τη συνταγή, τα συγχαρητήρια αξίζουν σε εκείνη που τη δημιούργησε! Συγχαρητήρια και σε σένα για την απώλεια!
ΔιαγραφήΑν δεν ξεκολάει εύκολα η ζύμη τι μπορεί να φταίει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχει λιπαρή ουσία η ζύμη μέσα, όπως όλες οι ζύμες της Ντουκάν και γι' αυτό δεν ξεκολλάει εύκολα. Χρησιμοποιούμε φόρμες και φύλλα σιλικόνης, αλλιώς ρίχνουμε 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο στη λαδόκολλα και αλείφουμε όσο πιο καλά μπορούμε.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα! πραγματικά πεντανοστιμη η συνταγή απλά ήθελα ννα σε ρωτησω μήπως είναι υπερβολική η ποσότητα της στέβιας. δηλαδή αν αθροίσει κανεις τα γλυκαντικά νπου προσλαμβάνει καθημερινά μηπως πρέπει να έχουν ένα όριο? ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Νίκη. Ο Ντουκάν λέει πως καλό είναι να μην ξεπερνάμε τις 8 μερίδες γλυκαντικών ημερησίως. Τη "μερίδα" εγώ τη μεταφράζω ως 1 κουταλιά του γλυκού ή 1 κουφετάκι, άρα ολόκληρη η δόση των ρολών είναι στο όριο, αν δεν καταναλώσουμε άλλα γλυκαντικά. Πάντως με τον καιρό συνηθίζεις και βάζεις λιγότερα γλυκαντικά. Αν χρειάζεσαι λίγο παραπάνω τις πρώτες μέρες δεν πειράζει, αλλά γενικά καλό είναι να μην το παρακάνουμε.
ΔιαγραφήΕνα πολύ μεγάλο μπράβο για την δουλειά που εχετε κάνει και την βοήθεια που δίνετε! Ξεκινησα σήμερα και ελπίζω οτι θα χάσω τα 10 κιλά που θέλω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφτιαξα ήδη το ψωμί Ντουκάν....το οποίο ανακαλυψα οτι τελικά δεν επιτρέπεται να φαω σήμερα....και το τρώνε τα παιδιά μου με μεγάλη μου εκπληξη!! Ετσι ετοιμάζομαι να φτιάξω τις ροζέτες!
Να ειστε καλα!
Ελσα
Καλή αρχή Έλσα και καλά αποτελέσματα!
ΔιαγραφήΜπορούμε αντί για στεβια να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι αγαβης ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι δυστυχώς, απαγορεύεται το σιρόπι αγαύης.
ΔιαγραφήΤο γλυκαντικό υγρό λάϊτ drops με στέβια επιτρέπεται ; Αναφέρει ότι έχει 1/2 θερμίδα ανά δόση αλλά στα συστατικά λέει νερό, σιρόπι αγαύης βιολογικής γεωργίας, σιρόπι ρυζιού σε σκόνη βιολογικής γεωργίας, γλυκαντικές ύλες: γλυκοζίτες στεβιόλης, σουκραλόζη, μέσο οξίνισης κιτρικό οξύ και συντηρητικό σορβικό κάλιο, με αυτή τη σειρά. Παρεμπιπτόντως, απίστευτη δουλειά στο blog συγχαρητήρια και ευχαριστούμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σιρόπι αγαύης δυστυχώς απαγορεύεται. Σε ευχαριστώ πολύ! :D
ΔιαγραφήΓεια σας!Συγχαρητήρια για το site ομολογω το έχω ξεψαχνισει!!!Κάνω για δεύτερη φορά ντουκαν μι ας κ μεσολαβησε η δεύτερη εγκυμοσύνη κ ευελπιστώ να χάσω 13 κιλά.Στην πρώτη βδομαδα έχασα 2,5 και νιώθω πολύ καλα!!!!Έφτιαξα σημερα τα ρολλακια αλλά η ζύμη φαίνεται αψητη ειδικά από κάτω. Μήπως φταίει ότι την εβαλα σε πυρεξ γιατί δεν είχα μμικρό ταψάκι? Μήπως έπρεπε να τα ψήσω στον αέρα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πιθανό το γυαλί του πυρέξ να μην άφησε τη ζύμη να ψηθεί σε αυτό το χρόνο. Αν τα ξαναφτιάξεις, βγάλε τη σχάρα από το φούρνο και τοποθέτησε τη λαδόκολλα απευθείας επάνω, χωρίς ταψάκι. Κάποιες φίλες μου έχουν πει ότι το κάνουν κι έτσι. Πάντως δε χρειάζεται μικρό ταψάκι, εγώ το μεγάλο της κουζίνας βάζω. Το μίγμα το απλώνεις πολύ και πιάνει αρκετή από την επιφάνεια του ταψιού.
ΔιαγραφήΕγω το φιάχνω σε πυρέξ και δεν έχω κανένα πρόβλημα, φουσκώνει μια χαρά. και με το παραπάνω.
ΔιαγραφήΕίχες προθερμαμένο φούρνο όταν έβαλες μέσα το γλυκό? "καθεται" η μαρέγγα αν μπει σε πιο κρύο φούρνο από την προτεινόμενη θερμοκρασία.
χ
Γεια σας εχω δυο ερωτήσεις για τα υπέροχα ρολά κανελλας .στο μείγμα που ψήνουμε βάζω στέβια ;2 Το σιρόπι το εκανα όπως ακριβως είπες αλλα έγινε ενα μαστιχωτό μείγμα που δεν απλωνόταν άραγε τι να εφτεξε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ περίεργο μου φαίνεται αυτό που λες! Την επόμενη φορά βάλε περισσότερο νεράκι.
ΔιαγραφήΣτο μίγμα που ψήνουμε βάζεις 3 κουτ. σούπας στέβια, ότι ακριβώς γράφει η συνταγή.
Μου φαινεται τελειααα η συνταγη και θα την κανω οπωσδηποτε!!Μια ερωτηση μονο το φουρνο τον βαζουμε στον αερα ή αντιστασεις πανω -κατω ???Το μπλογκ σου ειναι υπεροχο και απαραιτητα χρησιμο !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ! Το φούρνο τον βάζουμε αντιστάσεις πάνω κάτω.
Διαγραφήο φουρνος μου δεν εχει αντιστασεις, μονο αερα και γκριλ οποτε στον αερα στα 20λεπτα ηταν σουπερ! φουσκωσε τοσο που ημουν σιγουρη πως κατι δεν πηγε καλα αλλα μολις το βγαζεις καθεται :)
ΔιαγραφήΣε ευχαριστούμε για την πληροφορία!
ΔιαγραφήΤο φουρνο τον βαζουμε στις αντιστασεις ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι!
ΔιαγραφήTelika eisai apisteuth! mporei na mhn thn ekanes esu thn suntagh, alla exw dokimasei toses polles apo thn app kai apo alles selides tou e3wterikou kai pote den exw brei toso kales suntages oso edw mazemenes! thumbs up! Ta rola kanelas bghkane ontws teleia! Einai apisteuto pws bghke zumh kai malista afrath xwris oute kan brwmh.
ΑπάντησηΔιαγραφήGia prwino htan teleia. merci!
Αυτός ήταν και ο σκοπός της σελίδας, να βάζω δοκιμασμένες συνταγές για να μην πετάμε υλικά! Χάρηκα που σου άρεσε!
ΔιαγραφήΚαλησπερα! Αντι για στεβια μπορω να βαλω ζαχαρινη? Κ αν ναι, θα βαλω την ιδια ποσοτητα που θα εβαζα στεβια? Ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να βάλεις ζαχαρίνη αλλά θα πρέπει να πειραματιστείς με την ποσότητα γιατί δεν μπορώ να ξέρω τη γλυκαντική δύναμη του κάθε γλυκαντικού.
ΔιαγραφήΚοριτσι μου συγχαρητηρια για την ωραια σου σελιδα.Εγω που ημουν ασχεη για τη διαιτα διαφωτιστηκα πλήρως.Θελω να σε ρωτησω γιατι δεν πολυκαταλαβα στην 1η φαση π.χ μπορω να τρωω τις επιτρεπομενες τροφες με οποινδηποτε συνδυσμο κ όλες μαζι;Δηλαδη για πρωινο μπορω να φαω κ γιαουρτι κ γαλα κ τοστ με γαλοπουλα;Ζελε λες μεχρι 300γρ οποιαδηποτε στιγμη της μερας;Μπορω επισης να τρωω κ ζελε κ κρεμα κ μπιφτεκι για απογευματινο;Δηλαδη ο,τι θελω,οσο θελω κ οποτε θέλω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να τρώως ό,τι θέλεις, όπως θέλεις, από τις τροφές που επιτρέπονται σε κάθε φάση. Προσοχή σε αυτό όμως γιατί πχ η κρέμα που λες δεν επιτρέπεται στην πρώτη φάση, ούτε το ψωμί για τόστ.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα και συγχαρητήρια σε όλους. Θελω να ρωτήσω το εξής:Αν το παντεσπάνι το ψήσεις ξανά 25 λεπτά δεν θα στεγνώσει; Η τελική μορφή ειναι αφράτη η γίνεται σαν παξιμαδακι; Γιατι ειμαι στη φάση που το εχω ρόλο στο ψυγείο και ειναι φουσκωμένο και πολυ αφράτο (μυρίζει τέλεια ! Έβαλα και βανίλιες . Ευχαριστω εκ των προτέρων
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν στεγνώνει επειδή το σιροπιάζεις.
ΔιαγραφήΕλενα μου καταλαβαίνω ότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ξεκίνησες το μπλογκ σου, έχεις ξεμπερδέψει με τα κιλά σου και παρόλα αυτά βλέπω ότι συνεχίζεις να απαντάς στα ερωτήματά μας. Αυτό ήθελα μόνο να σου ζητήσω.. να μη σταματήσεις.. υπάρχουμε ακόμα εκεί έξω όλοι εμείς οι απελπισμένοι που προσπαθούμε. Ο Θεός να σε έχει καλά, ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσπαθώ όταν βρίσκω λίγο ελεύθερο χρόνο να τον αφιερώνω στο μπλόγκ και να σας απαντάω γιατί καταλαβαίνω την αγωνία σας. Βέβαια η δίαιτα εξελίσσεται και πλέον δεν την παρακολουθώ οπότε σας απαντώ με ό,τι ίσχυε όταν την έκανα εγώ. Καλή δύναμη!
ΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΕΝΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ Η ΔΙΑΙΤΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΣ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν την έχω παρακολουθήσει τον τελευταίο καιρό, αλλά αν κρίνω από το ρυθμό που άλλαζε και τότε που την έκανα, δεν αλλάζει δραματικά. Για παράδειγμα εγώ την έκανα το 2013, οι πληροφορίες που έβρισκα απο το 2011 απλά είχαν κάποια τρόφιμα λιγότερα.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα.Ειμαι στην πρώτη μέρα α φάση επίθεσης.Μπορω να κάνω αυτό το γλυκό κ Εγώ? Συγγνώμη αν είμαι κουραστική απλά για να μη πάει χαμένος κόπος....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι βέβαια μπορείτε να το κάνετε, το γράφω άλλωστε και πάνω από τη συνταγή.
Διαγραφήkalimera..na rwtisw kati? kinoa epitrepetai? einai ka8ara prwteinouxa gi auto rwtaw
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κινόα περιέχει 21% υδατάνθρακες, άρα δεν είναι καθαρά πρωτεϊνούχα. Δεν επιτρέπεται στις δύο πρώτες φάσεις. Στην τρίτη φάση μπορείς να την καταναλώσεις στο αμυλούχο γεύμα.
ΔιαγραφήΗ onstevia η ελληνικη στο μεγάλο πακετο επιτρέπεται?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς δεν βρήκα κάπου τη διατροφική αξία του προϊόντος και δεν μπορώ να ξέρω. Είδα όμως ότι κάποια προϊόντα της σειράς έχουν και ζάχαρη μέσα, οπότε προσοχή!
ΔιαγραφήΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω κάνει σχετική ανάρτηση εδώ:
Διαγραφήhttps://dukandiaita.blogspot.gr/2017/03/blog-post_15.html
Πολύ ωραία η συνταγή αλλά μου μύριζε το αβγό... Μπορώ να βάλω ξύσμα από λεμόνι ή βανίλια σκόνη;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά!
ΔιαγραφήΠραγματικά συγχαρητήρια για αυτή τη συνταγή, είναι τέλεια, μου άρεσε πάρα πολύ. Σε ευχαριστώ για αυτό το site που έφτιαξες για όλους εμάς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε :)
Διαγραφή