Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ψωμάκι Ντουκάν πολύσπορο


Μετά από πολλά πειράματα κατέληξα σε αυτό το ψωμάκι. Περιέχει 1 ανεκτό ανά μερίδα αλλά αξίζει, γιατί είναι ο,τι πιο κοντινό σε ψωμί έχω δοκιμάσει. Μπορούμε να το τρώμε με το φαγητό μας ή να κάνουμε μικρά τοστάκια για τη δουλειά μας.


36 σχόλια:

  1. Καλησπέρα τα chia και οι λιναρόσποροι ειναι απαραίτητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, μπορείς να το κάνεις και χωρίς αυτά! Προσοχή γιατί ξέχασα να γράψω το μπέικιν πάουντερ στη συνταγή. Θα το προσθέσω τώρα.

      Διαγραφή
  2. Kalhspera!Shmera eftiaksa thn suntagh vgike polu nostimo omws epipedo.Den fouskwse katholou kai dn kserw an ekana kati lathos.akolouthisa thn suntagh vhma pros vhma.Isws an eva kai ligo bakin powder?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έκανες κανένα λάθος εσύ, εγώ έκανα! Ξέχασα να γράψω το μπέικιν πάουντερ στα υλικά και με ενημέρωσε μια φίλη μέσω facebook! Σου ζητώ συγνώμη για την καταστροφή! Το διορθώνω αμέσως.

      Διαγραφή
  3. εγω το εβαλα το μπεικιν αλλα τζιφος.ξερεις γιατι μηπως ειναι λιγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα με τη δοσολογία που γράφω έβγαινε πάντα όπως το βλέπεις στη φωτογραφία. Βάλε λίγο παραπάνω να δεις. Μήπως έχει ξεθυμάνει το μπέικιν που έχεις; Ή μήπως το έβαλες σε πιο μεγάλη φόρμα; Δε φουσκώνει πολύ να ξέρεις.

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστώ για το μβλογ έχει πολλές συνταγές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΗ Β ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ?

      Διαγραφή
    2. Η ντομάτα είναι λαχανικό, άρα επιτρέπεται στη δεύτερη φάση, στις μέρες πρωτεΐνης λαχανικών.

      Διαγραφή
  5. Καλημερα συγνωμη που γραφω εδω αλλα στις συχνες ερωτησεις δε μπορουσα να αναρτησω κατι γιατι λεει πως δεν επιτρεπονται αλλες ερωτησεις! Το καπνισμα επιτρεπεται σε ολες τις φασεις ρης διαιτας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κάπνισμα δεν έχει σχέση με τη διατροφή και δεν απαγορεύεται στη δίαιτα...

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα....μόλις σήμερα περνάω στη 2η φάση...εχασα ηδη 2,5 κιλά...Θα ήθελα να ρωτήσω το τυρί(βρήκα ένα στο ΑΒ 2 λιπαρα τριγωνάκι) πώς υπολογίζεται στο λίτρο των γαλακτοκομικών...εγω τρωγω 1 τη μέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τυρί δεν το μετράμε στο λίτρο γαλακτοκομικών, ανήκει στα ανεκτά. 30 γραμμάρια τυρί (μέχρι 7% λιπαρά) είναι 1 ανεκτό. Πρόσεξε πόσα λιπαρά έχει το τυρί που πήρες. Το Λα βας κι ρι επιτρέπεται σίγουρα, 2 τριγωνάκια τη μέρα = 1 ανεκτό.

      Διαγραφή
  7. Μπορω με γάλα 0% ή 2% να κάνω μυζήθρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί κάνουν. Εγώ δεν το προτιμώ γιατί δεν είμαι σίγουρη για το ποσοστό υδατανθράκων και λιπαρών που έχει το τελικό προϊόν.

      Διαγραφή
  8. Υπαρχει μια συνταγη για ψωμακια στον φουρνο μικροκιμματων που ειναι παρα πολυ βολικη!
    Ειναι
    1,5 κουταλιες της σουπας πιτουρο βρωμης
    1 κουταλια της σουπας κουαρκ η cottage cheese (ομως λιωμενο - οπως στην συνταγη σου για το μωσαικο)
    1 αυγο
    1 κουταλια του γλυκου μπεικιν παουντερ

    Τα ανακατεβουμε ολα με το μιξερ σε ενα μπολακι που μπορει να μπει στον φουρνο μικροκιμματων και οταν ολα εχουν γινει μια ενιαια μαζα, βαζουμε το μπολακι στον φουρνο μιρκοκιμματων και το ψινουμε για 4 λεπτα στην πιο υψιλη θερμοκρασια που εχει ο φουρνος μικροκιμματων (στο MAX).
    Βγαινει ενα αφρατο ψωμακι που μπορεις ευκολα να το κοψεις στα δυο η και τρια και να βαλεις διαφορα μεσα η να το φαει κανεις με την μερεντα που εχεις γραψει στο μπλοκ σου. :) Ειναι πολυ γρηγορα ετοιμα (προσωπικα τα θεωρω αρκετα νοστιμα) και μπορει κανεις να τα φτιαχνει το πρωι πριν την δουλεια, μιας που κανει κανεις 5 λεπτα στο συνολο να την φτιαξει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η συνταγή του Ντουκάν για τη γαλέτα, δεν ήξερα ότι μπορεί να γίνει και στο φούρνο μικροκυμάτων! Σε ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  9. Καλημερα, πολλα συγχαρητηρια για το blog σου καθως και την αγαπη σου, τη φροντιδα και την υποςτηριξη που δειχνεις σε ολους. Επισης για τη σχολαστικ´οτητα σου να ενημερωνεσαι ωστε νπα προσφερεις αξιοπιστες πληροφοριες. Πολλοι ´οπως κι εγω ενθαρρυνθηκαν απο σενα να ξεκινησουν τη διαιτα. Σ ευχαριστω πολυ γί αυτο. Σχετικα με το πολυσπορο που το εκανα και ειναι απλα θεικο, ηθελα να ρωτησω, λες εχει ενα ανεκτο, ποιο εννοεις, το λιναροσπορο την chia η το corn flour? Δεν μπορω να το ξεκαθαρισω στο μυαλο μου. Και επισης τρωμε αυτο το ψωμακι αν δεν εχουμε φαει τη πρωινη βρωμη, σωστα? Επισης τη ζεμυθα την υπολογιζουμε γενικα? και ποσο μπορουμε να καταλανωνουμε. Μιλαω για β φαση γενικα σε ολες μου τις αποριες. Επισης επειδη επινα το αμυγδαλογαλα το κανονικο αλλα τωρα το αλλαξα με το αγλυκο (δεν πινεται βεβαια, αλλα με λιγο γλυκαντικο και κανελλα χμμμ κατι γινεται) και προτιμω αυτο το πρωι και οχι γαλα ειδα οτι μετριεται στα ανεκτα, τι λες επειδη δεν εχει καθολου υδατανθρακες και καθολου ζαχαρι γινεται να μετρηθει κανονικο και οχι ανεκτο? Η μας χαλαει το αμυγδαλο που θα περιεχει? Σ ευχαριστω! Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Στη συγκεκριμένη συνταγή όλα αυτά που γράφεις είναι ανεκτά, αλλά μοιράζονται και έτσι αναλογεί 1 ανεκτό στην κάθε μερίδα. Τρώγοντας το ψωμάκι καταναλώνουμε το πίτουρο βρώμης της ημέρας. Τη ζεμύθα την υπολογίζουμε στο 1 λίτρο γαλακτοκομικών. Το γάλα αμυγδάλου κανονικά δεν το επιτρέπει ο Ντουκάν αλλά έχω δει ότι πράγματι είναι πολύ χαμηλό σε υδατάνθρακες και λιπαρά. Αν δεις οτι δε σε κολλάει συνέχισε να το πίνεις.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα απο Αμερική!
    Συγχαρητήρια για την άψογη δουλειά και οργάνωση της σελίδας σου! Άρχισα πριν από 2,5 εβδομάδες, έχασα 5 κιλά και θέλω άλλα 10. Ενώ στην φάση της επίθεσης που κράτησε 10 μέρες, έχασα 4 κιλά γρήγορα την τελευταία 1,5 εβδομάδα κόλλησα άςχημα και πολλές φορές είπα θα σταματήσω αλλά συνεχίζω μέχρι να κάμψω την αντίσταση του οργανισμού μου. Τέλος πάντων, εδώ στην Αμερική κάποια πράγματα είναι λίγο πιο εύκολο να τα βρεις, όπως τα noodles και το ρύζι. Λοιπόν έκανα το ψωμί σου γιατί έχω την εξής ιδιαιτερότητα. Τετάρτη και Παρασκευή νηστεύω και είναι τρομερά δύσκολο να έχω κάποιο σνακ διάμεσα απο τα θαλασσινά. Είναι στιγμές που τα χρειάστηκα. Έκανα το ψωμί χωρίς τα αυγά και το γάλα σκόνη, αλλά πρόσθεσα νερό για να κολλήσουν τα υλικά. Βγήκε ένα ψωμί σε στρογγυλό σχήμα που είναι φανταστικό!! Σε ευχαριστώ παρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είσαι υπέροχη! Νιώθω καλύτερα από νωρίς καθ από την πρώτη φάση!! Ωστόσο μπορώ να βάλω το ψωμί στην πρώτη φάση αντί της 1,5 κουταλίας πίτουρο βρώμης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει πολλά ανεκτά που δεν επιτρέπονται στην πρώτη φάση. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  12. Kαλησπερα και καλη χρονια, θα ηθελα να ρωτησω αν επιτρεπεται ο καπνιστος σολωμος. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν επιτρεπετε το αμυγδαλογαλα για την διαιτα ντουκαν ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δύο απόψεις. Η μία λέει ότι μπορείς να καταναλώσεις 85 γραμμάρια ως ένα ανεκτό και η άλλη ότι μπορείς να το καταναλώνεις αν έχει κάτω από 3 γραμμάρια λιπαρά ανα 100 γραμμάρια. Επειδή με ρωτάτε πολλοί με προσωπικά μηνύματα, έκανα ερώτηση στο επίσημο site και περιμένω. Αν μου απαντήσουν θα σας ενημερώσω.

      Διαγραφή
  14. Καλήμερα και συγχαρητήρια για το μπλοκ σου Θα ήθελα να ρωτήσω τα μακαρόνια καλαμποκιού gluten free του lidl ή τα μακαρονια σόγιας επιτρέπονται στη β φάση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Όχι, τίποτα από αυτά δεν επιτρέπεται, δυστυχώς.

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα κ συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά που έχεις κάνει. Ακολουθώ πιστά τις συνταγές σου κ μου άρεσαν πάρα πολύ συν ότι με βοήθησαν να συνεχίσω. Ήθελα να ρωτήσω αυτού του είδους τα μακαρόνια που μπορούμε να τα βρούμε; Και επιτρέπεται η Μερέντα;(πολλά θέλω ε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα shirataki μπορείς να τα βρεις στο Dr.Mattapharmacy. Εκεί μπορείς να βρεις και την ειδική πραλίνα που επιτρέπεται στη δίαιτα, αφού η μερέντα όπως έχεις φανταστεί απαγορεύεται. Όλα τα προϊόντα Ντουκάν θα τα βρεις εδώ:

      https://www.drmattapharmacy.gr/gr/el/products?utf8=%E2%9C%93&query=dukan

      Διαγραφή
  16. Ελενα μου πολυαγαπημενη αν ειχα δει αυτη τη συνταγή δεν θα ειχα παραγγειλει το μιξ,σιγουρα!!ειναι τελειο το ψωμακι,σαν κανονικο!!εγω εβαλα και παπρικα και λιγη ζεμυθα..αλλα μου αρεσε και η υφη του,σαν ζυμωτο χωριατικο ψωμακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!