Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Το μπλογκ απέκτησε Ντουκαν τσατ!

Καλησπέρα! Στο κάτω μέρος της σελίδας έβαλα ένα κουτάκι για να μιλάνε μεταξύ τους όσοι είναι online στο μπλογκ και θέλουν να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλο, να λύσουν απορίες ή απλά να μιλήσουν με άλλους φίλους. Μπορείτε να εγγραφείτε ή να συζητάτε σαν επισκέπτης. Σας παρακαλώ να είστε ευγενικοί και να θυμάστε πως όλοι εδώ προσπαθούμε για ένα κοινό σκοπό. Δε χρειάζεται να γινόμαστε επικριτικοί με τους άλλους ή να τους φέρνουμε σε δύσκολη θέση. Η όμορφη ατμόσφαιρα και η καλή ψυχολογία μας βοηθάνε να παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας! Ελπίζω να το διασκεδάσετε! 

111 σχόλια:

  1. Καλησπερα!σημερα ξεκινησα κι εγω με πολλη διαθεση!παω για -10!αν δεν υπήρχε αυτο το μπλογκ δε θα το επαιρνα αποφαση!!παμε γερα!καλη μου αρχη!Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα θελα να ρωτησω καποια πραγματα αν γινετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ σήμερα ξεκίνησα. Πάω για -20. Πήρα κουράγιο από το blog σας! Γευστικές προτάσεις για α φάση έχουμε; Πχ. Δοκίμασα ομελλετα + λουκάνικο γαλοπούλας 3% creta farm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μενού δεξιά θα βρεις συνταγές και γλυκά για την πρώτη φάση. Το συγκεκριμένο λουκάνικο γαλοπούλας έχει ζάχαρη, όμως έτσι κι αλλιώς τα λουκάνικα ανήκουν στα ανεκτά και επιτρέπονται μόνο από τη δεύτερη φάση και σε περιορισμένη ποσότητα. Διάβασε καλά τη δίαιτα για να αποφύγεις τα λάθη. Καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
  4. Κλαημέρα!
    Έχω προσπαθήσει αρκετες φορές να γράψω αλλά φαίνεται να μην ανταποκρίνεται, επίσης δεν μπορώ να βρω πως να γραφτώ στο chat
    Είμαι στην 2η μέρα cruising, έχω βρει και κάποια έκδοση του βιβλίου στα αγγλικά free στο internet και το διάβασα όλο προσεκτικά.
    Δεν είδα να αναφέρει πουθενά τα "ανεκτά" για τη δευτερη φάση....
    Εμπιστεύομαι το blog σας γιατί παρατειρώ μεγάλη αφοσίωση και αρκετά καλή ενημέρωση από μέρους σας, αλλά έχω κάπως μπερδευτεί με το αν πρεπει τελικά να χρησιμοποιώ 1.5-2% γιαούρτι και τα λεγόμενα "ανεκτά".
    Απογοητεύομαι εύκολα με τις δίαιτες και τα παρατάω, δεν θα 'θελα να μου συμβεί το ίδιο και αυτή τη φορά, αν κολλήσω και τραβήξει παραπανω καιρο η φάση πλεύσης, μαλλον θα τα παρατήσω, δυστυχως!
    Ευχαριστώ για το πολύτιμο έργο σας και την αφοσίωσή σας! Βοηθάτε πολλούς ανθρώπους και αυτό είναι υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Τα ανεκτά δεν τα γράφει ούτε στην ελληνική έκδοση του βιβλίου, απλά αναφέρει ότι υπάρχουν κάποιες τροφές έξτρα που επιτρέπονται και ότι τις λέει αναλυτικά αν γραφτείς στο coaching. Με τον καιρό όμως διέρρευσαν κι έτσι τις ξέρουμε όλοι πλέον. Όσο για τα γαλακτοκομικά, επίσης από το coaching ξέρουμε ότι μπορούμε να τρώμε γαλακτοκομικά μέχρι 2%.Εγώ τέτοια έτρωγα και έχασα με πολύ φυσιολογικό ρυθμό τα κιλά. Αν φοβάσαι, χρησιμοποίησε 0%. Να μην απογοητεύεσαι, τα κιλά ούτε μπαίνουν αλλά ούτε φεύγουν σε λίγες μέρες! Θέλει επιμονή! Όποιος επιμένει τα καταφέρνει. Καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
    2. Εγώ σε 3 μέρες έκανα λευκή δίαιτα και έχασα και έχασα 2.5 κιλά

      Διαγραφή
    3. Δεν υπάρχει "λευκή δίαιτα", υπάρχουν οι λευκές μέρες που τις κάνουμε μόνο αν κάποια μέρα κάνουμε παρασπονδία. Δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε πάνω από 2 λευκές μέρες! Δεν είναι είδος δίαιτας οι λευκές μέρες, προσοχή, δεν παίζουμε με αυτά! Ο οργανισμός μας χρειάζεται άφθονα λαχανικά!

      Διαγραφή
  5. Ελενα πολλα πολλα συγχαρητηρια για το μπλογκ σου κ σαφως να συγχαρω κ ολες τις φιλες/ ους που προσπαθουμε για τον ιδιο σκοπο!! Για μενα το σημαντικοτερο κ βασικοτερο πραγμα πριν ξεκινησω μια διαιτα ειναι η ψυχολογια! Και εσυ χωρις να το ξερεις μας εχεις δωσει απιστευτη δυναμη αλλα κ τη σιγουρια πως θα τα καταφερουμε! Εγω βρισκομαι αμερικη , οποτε εδω βρισκω πιο ευκολα προιοντα fat free & sugar free , εχω βρει κατι τελειες κρεμουλες ( τυπου γιωτης στιγμης ) με 0% λιπαρα και 0% ζαχαρη! Εχουν 7% υδατανθρακες Και γυρω στις 70θερμιδες ανα μεριδα! Εγω ξεκινησα να τις τρωω απο τη φαση της επιθεσης , και ειδα πως εχανα , και συνεχισα να τις τρωω , ωσπου εδω κ 2-3 μερες βλεπω στασιμοτητα στα κιλα μου , χανω περιπου 100γρ τη μερα η και καθολου ! εχω σκοπο να χασω 10 κιλα , εχω ηδη χασει τα 2,5 μεσα σε 1 βδομαδα! ( 2 κιλα στην επιθεση-3 μερες , και αλλο μισο κιλο τις υπολοιπες 4 μερες ) απλα νομιζω πως χανω πολυ πολυ αργα κατα τη φαση της πλευσης ! Δε με πειραζει αυτο, αρκει να ξερω πως χανω! Εστω κ 1 κιλο τη βδομαδα ειναι σπουδαιο κατορθωμα ! Καλη επιτυχια σε ολους κ ολες παιδια!!! Ολοι μαζι εχοντας ο ενας τον αλλον θα τα κααφερουμε!! Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην απογοητεύεσαι, στην αρχή όλοι χάνουμε πολλά κιλά αλλά στη φάση της πλεύσης χάνουμε με πιο αργό ρυθμό,ανάλογα τα περιττά κιλά που έχουμε. Εσύ δεν έχεις πολλά γι αυτό χάνεις αργά. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  6. καλημερα!!αποφασισα να δοκιμασω την διαιτα για να χασω 13 κιλα.!ειναι αληθεια οτι με επιρρεασε πολυ θετικα το μπλοκ σας.ελπιζω να τα καταφερω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα που θα μπορουσα να βρω αναλυτικα την διαιτα Dukan?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σας.ξεκιναω τωρα τη διαιτα κι εχω καποιες αποριες. Η καστανη ζαχαρη μαρκα φυτρο επιτρεπετε; και ειδα σε κατι συνταγες οτι εχει ζελατινη υπαρχει συγκεκριμενη η ολες το ιδιο ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζάχαρη απαγορεύεται. Οι ζελατίνες δεν έχουν διαφορά, μόνο στα γραμμάρια, κάποιες είναι πιο μεγάλες.

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα,θέλω να ρωτήσω, σε όλες τις φάσεις τρώμε πίτουρο βρώμης, αν όμως κάνουμε μια συνταγή η οποία περιέχει πίτουρο βρώμης, τότε αυτό σημαίνει ότι καλύπτουμε την ημερήσια δόση μας; ή άσχετα με τη συνταγή πρέπει να καταναλώνουμε και τις 2 κουταλιές πίτουρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην κάθε φάση πρέπει να καταναλώνουμε αυστηρά την ποσότητα πίτουρου που δικαιούμαστε. Δηλαδή 1,5 κ.σ. στην επίθεση και 2 κ.σ. στην πλεύση, είτε σκέτο είτε μέσα σε συνταγή.

      Διαγραφή
  10. Καλησπερα,

    ελπιζω να εμφανιστει το μηνημα μου αυτην την φορα. Ξεκινησα και εγω τη διαιτα Ντουκαν και περιμενω να δω αποτελεσματα αμεσα.. Συγχαρητηρια για τη σελιδα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μηνύματα δεν εμφανίζονται αυτόματα, περνάνε πρώτα από έγκριση ώστε να απαντάω σε όλα, όταν βρίσκω το χρόνο :)

      Διαγραφή
  11. Καλησπερα.. Ωραιο παρεακι...Συγχαρητηρια για τη σελιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή χρονιά με λιγότερα κιλά! Τέσσερις - πέντε ερωτησούλες και από εμένα.
    Είμαι πρώην αθλητής (πρωταθλητισμός), με μέσο όρο τα 90 έως 102 (!) κιλά μυϊκό όγκο (11%-15%) λίπος. Σήμερα, είμαι εκτός από πατέρας 3 παιδιών, 38 ετών, 100 κιλά, αλλά με 31% λίπος. Στις μετρήσεις που έκανα πρόσφατα, με δείχνει ακόμα... αθλητικό τύπο, αλλά η άποψή μου (και η πραγματικότητα) είναι διαφορετική (πολύ συσσωρευμένο λίπος σε πρόσωπο και κοιλιά/στήθος). Ξεκίνησα χθες (Σάββατο 30/01/2016) την επίθεση. Θέλω να τονίσω, πως μου θυμίζει τεχνικές διατροφής που χρησιμοποιούσαμε 20 χρόνια πριν, πριν τους αγώνες για το λεγόμενο "στέγνωμα". Εδώ όμως υπάρχουν κάποιες παράμετροι που θα ήθελα να μου δώσεις τις δικές σου απαντήσεις.
    α) Έκανα το τεστ και έγραψε τα 85 κιλά ως ιδανικό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραμείνω και στα 95. Αρκεί να χάσω λίπος και όχι μυική μάζα, που αυτή την στιγμή βρίσκεται σε "ύπνωση" λόγω της έντονης άσκησης μέχρι τα 25 μου. Θα χάσω λίπος όμως ή και μυϊκό ιστό;
    β) Δεύτερη μέρα και είμαι... χλωμός. Πόσο φυσιολογικό είναι; Δεν διάβασα κάπου να το αναφέρουν... "συναθλητές". Ευθύνεται το "σοκ" ή κάτι πιο σοβαρό; Η ατονία ωστόσο υπάρχει. Είναι λογικό. Και τότε, τις πρώτες ημέρες υπήρχε μια "άρνηση" του σώματος να συνεργαστεί τα πρώτα 24ωρα.
    γ) Ζαχαροπλαστεία, πουλάνε γλυκά για διαβητικούς με στέβια. Πόσο κάνουν για εμάς τους... διαιτητικούς και όχι διαβητικούς;
    δ) Μεσοσταθμικά, τα 15 κιλά στην περίπτωση τη δική μου, πόσο καιρό θα μου πάρουν για να τα χάσω και αν είναι απαραίτητο τόσο πολύ το περπάτημα που ειλικρινά αρνείται το σώμα μου να εκτελέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Με τη Ντουκάν χάνεις λίπος!Στη φάση της επίθεσης είναι λογικό να νιώθεις λίγη αδυναμία. Δυστυχώς τα γλυκά για διαβητικούς δεν κάνουν για τη δίαιτα Ντουκάν γιατί μπορεί να έχουν λιπαρά ή υδατάνθρακες. Μόνο τα γλυκά που φτιάχνουμε μόνοι μας σύμφωνα με τις συνταγές Ντουκάν μπορούμε να φάμε καθώς και τα έτοιμα προϊόντα του Ντουκάν. Πιστεύω πως σε 3-4 μήνες θα τα έχεις χάσει τα κιλά που θέλεις. Το περπάτημα βοηθάει πάρα πολύ όμως θα χάσεις τα κιλά και χωρίς αυτό. Καλή επιτυχία και να μην αμελήσεις να κάνεις την τρίτη φάση. Είναι πάρα πολύ σημαντική.

      Διαγραφή
    2. Χθες τελείωσα την "attack" περίοδο 7 ημερών. Η ζυγαριά έγραψε μείον 4 κιλά. Ήδη νιώθω καλύτερα. Σήμερα προμηθεύτηκα κάποια προϊόντα Dukan από γνωστή αλυσίδα αθλητικών ειδών. Τελικά με το περπάτημα ξεκίνησα την περασμένη Δευτέρα και κάνω 35 με 40 λεπτά ημερησίως (εκτός από χθες λόγω παγετού). Άρχισα να βαριέμαι το κοτόπουλο (αν και παίρνω σχάρας στα κάρβουνα) και δοκιμάζω πλέον και άλλες εναλλακτικές (τόνος, ψάρι, μοσχάρι). Ελπίζω να αντέξω...

      Διαγραφή
  13. Γειά σας είμαι στην 5η μέρα της πρώτης φάσης κ δυστυχώς εχθές δεν είχα χρόνο για μαγείρεμα κ έφαγα κότσι χωρίς λίπος μόνο το κρέας.. Ξεκινάω από την αρχή ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τα λουκανικα γαλοπούλας του σκλαβενίτη τα χύμα απο το κρεωπολειο επιτρέπονται στη πρώτη φάση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν επιτρέπεται ένα προϊόν αν δε δω τον πινάκα διατροφικής αξίας.

      Διαγραφή
  15. καλησπέρα σε όλους!!!!!ειμαι η παναγιωτα!!!με πολύ χαρα ξεκίνησα κι εγω τον οκτωβρη με την βοήθεια του blog ειδικα στο να κατανοησω τα επιτρεπτα και τα ανεκτα τροφιμα αλλα και για πολλες χρησιμες συνταγες...εχω χασει περιπου 8 κιλα!!!πολυ πολυ συμαντικο βαση του μεταβολισμου μου...ειμαι 25 και καιω σαν 47 χρονων!!!παρολα αυτα όλο αυτον τον καιρο κανω μερα παρα μερα 2 διαφορετικα φαγητα γιατι συζω και ο φιλος μου δεν τα παει και πολυ καλα με τις σαλατες και τα λαχανικα και ειναι ασυμφορο να τρωμε και οι δυο απο τα φαγητα της "διατροφης"...εχω κουραστει λιγακι με το διπλο μαγειρεμα και σκεφτομαι να συνεχισω με το τελευταιο σταδιο για λιγο καιρο...πιστευετε οτι θα τα παρω πάλι????εσεις τι θα κανατε στη θεση μου???σας ευχαριστω πολύ!!!!και καλή δυναμη σε όλους και όλες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την απώλεια. Αν εννοείς να συνεχίσεις με την τρίτη φάση, όχι μόνο δε θα πάρεις τα κιλά που έχασες αλλά πολύ πιθανό να χάσεις και λίγα ακόμη. Αυτήν θα επέλεγα κι εγώ.

      Διαγραφή
  16. Καλησπερα ξεκίνησα και εγώ την δίαιτακαι θελω να χασω 20 κιλα εχω μια απορία το ινδοκαριδο επιτρέπεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, έχει πολλά λιπαρά και πολλούς υδατάνθρακες. Καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
  17. Καλημερα σας και συγχαρητηρια για το εξαιρετικο σας blog!
    Eιμαι 39 χρονων, και αυτη τη στιγμη τα κιλα μου ειναι στα 79, 2. Πηρα μεσα σε ενα διαστημα 2,5 χρονων 19 κιλα. Πριν 3 χρονια ξεκινησα αντικαταθλιπτικη αγωγη, χρειαστηκε επισης να παρω ορμονες για ενα γυναικολογικο προβλημα και σε συνδυασμο με εντονο στρες, καθως απεκτησα διδυμα πριν 6 χρονια, δυστυχως πηρα ολα αυτα τα κιλα, ενω ολη μου τη ζωη (την ενηλικη δηλαδη!) ημουν μεταξυ 55 και 61 κιλων το περισσοτερο! Για να καταλαβετε, στη διαρκεια της εγκυμοσυνης μου πηρα μονο 13 κιλα τα οποια και εχασα αμεσως μολις γεννησα. Τα κιλα ηρθαν μετα. Οποτε ειναι πολυ σημαντικο να εχω υποστηριξη ψυχολογικη, και αποφασισα να ξεκινησω τη διαιτα, απο σημερα κιολας μπηκα στην 1η Φαση. Αυτο που με απασχολει ειναι η ελλειψη φρουτων για τοσο μεγαλο διαστημα, εφοσον μπαινουν στη 3η Φαση. Πως καλυπτομαι στο θεμα των βιταμινων? Αυτη τη στιγμη παιρνω επισης σιδηρο, καθως ειναι πολυ χαμηλα η φεριττινη μου.
    Και ενα τελευταιο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν θεωρειτε οτι πρεπει να παρω το βιβλιο για τη Διαιτα. Λεει κατι παραπανω? Αν και νομιζω οτι πραγματικα εχετε ολες τις απαραιτητες πληροφοριες εδω!
    Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και καλη συνεχεια και δυναμη σας ευχομαι!
    Φιλικα
    Αριστεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αριστέα! Τα περιττά κιλά αν είναι βάσανο μια φορά για εμάς που ήμασταν ανέκαθεν παχουλοί, είναι δύο για όσους πάχυναν κάποια στιγμή στη ζωή τους λόγω συνθηκών. Δε καταλαβαίνω απόλυτα. Όσον αφορά τις βιταμίνες μπορείς να πάρεις ένα συμπλήρωμα πολυβιταμινών. Η άλλη λύση είναι να ακολουθήσεις την τρίτη φάση της δίαιτας που συστήνεται στις θηλάζουσες, απλά με αυτό τον τρόπο θα χάνεις πιο αργά. Θα σε συμβούλευα να μιλήσεις και με το γιατρό σου από τη στιγμή που αντιμετωπίζεις κάποια θέματα με την υγεία σου. Το βιβλίο σίγουρα λέει πάρα πολλές λεπτομέρειες που έχουν ενδιαφέρον, αλλά τα περισσότερα από όσα χρειάζεσαι για τη δίαιτα τα έχω εδώ. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα και από έμενα είμαι η Σώσω και θα ήθελα να μάθω αν τρώω 2 φέτες πολύσπορο του ντούκαν πρέπει να φάω και το πίτουρο της ημέρας;Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Δεν πρέπει να υπερβαίνουμε τις 2 κουταλιές πίτουρο την ημέρα οπότε αν το έχεις καταναλώσει σε κάποια συνταγή δεν επιτρέπεται αν φας άλλο.

      Διαγραφή
  19. Στη διαιτα αυτη επιτρεπεται να πινουμε σκονη καθαρης πρωτεινης; που εχει και διαφορες γευσεις για να μη τρωμε συνεχεια τη πρωτεινηη με τη μορφη κρεατος αυγα κτλ. Την ειχα ξεκινησει και ειχα χασει 10 κιλα σε ενα μηνα. Φοβερη διαφορα και πολυ εμφανης απ τη πρωτη βδομαδα. Την σταματησα ομως κ τα ξανα πηρα σε δυο μηνες ττρωγοντας τα παντα. Κ η αληθεια ειναι οτι δε μπηκαν κατευθειαν. Γι αυτο αν χαλασετε μια μερα μην απελπιζεστε!! Συνεχιστε και μη τα παρατατε και παει χαμενος ο κοπος σας. Τωρα θα την ξανα ξεκινησω κ ηθελα να ξερω για την σκονη πρωτεινης αν ξερει καποιος .ευχαριστω και καλη επιτυχια και δυναμη σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, ο Ντουκάν δεν επιτρέπει τις πρωτεΐνες σε σκόνη. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, δεν πρέπει να τα παρατάμε. Καλή αρχή!

      Διαγραφή
  20. :-) σε ευχαριστω!! Ελπιζω αυτη τη φορα να ειμαι πιο δυνατη και να μπορεσω να φτασω το στοχο μου!! Θα σας ενημερωσω μετα απο δεκα μερες :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπερα σε ολους,
    Η διαιτα ντουκαν ειναι αποτελεσματικοτατη.Την εκανα πριν 3 χρονια απο 73 πηγα στα 61 κιλα.Το λαθος μου ομως ηταν οτι δεν ακολουθησα την φαση της σταθεροποιησης και τωρα ειμαι στα 65.Την ξαναρχισα παλι εδω και 10 μερες και ηδη τα αποτελεσματα ειναι εμφανη και παιρνω δυναμη να φτασω τα 58 και να την παω μεχρι τελους.Καλη δυναμη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. As mou epitrapei na dwsw mia sumvoulh stis gunaikes tou site. Katarxas mpravo Elena to blog sou einai teleio. Exw kanei thn diaita Dukan kai exw xasei 36kgs se ena xrono, kanw mia mera prwteini kai tis ypoloipes kanonika xwris ypervoles. Tespa auto pou thelw na pw eidika gia tis gunaikes anw twn 35, parte mia progennitiki vitamini, kanei thaumata me thn dukan!! an kai fainete ligo kapws.kalh prospatheia se olous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΙΣΟΤΟΝΙΚΩΝ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ ΜΕ 0% ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΟΡΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω ότι το Gatorade χωρίς ζάχαρη συγκεκριμένα το απαγορεύει, για τα υπόλοιπα δε γνωρίζω. Ναι βιταμίνες μπορείς να πάρεις, αρκεί να μην έχουν ζάχαρη.

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα....red bull diet επιτρέπεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν επιτρέπεται.

      https://www.facebook.com/notes/dukan-diet-us/dukan-friendly-beverages/218887768151149

      Διαγραφή
  25. Γεια σας ειμαι νεα εδω και θελω να ξεκινησω και γω τη διαιτα απλα δεν ξερω ποια να διαλεξω ,,,, η αληθεια ειναι πως ποτε μου δεν μπορεσα να κανω σωστα καποια διαιτα .. μπορει καποιος να με βοηθησει στο πως να επιλεξω ποια διαιτα να κανω για αρχη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα επιλέξεις τη δίαιτα που πιστεύεις ότι είναι πιο εύκολο να κρατήσεις για αρκετό διάστημα. Στο μενού επάνω δεξιά θα βρεις την κανονική Ντουκάν (Τι είναι η δίαιτα Ντουκάν) αλλά και τη Ντουκάν 2. Διάβασέ τις καλά και αποφάσισε.

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα. Έχω τελειώσει και τις 3 φάσης και από τις 10 Μαρτίου είμαι στην 4 φαση. Συμφωνα με το τέστ έπρεπε να φτάσω τα 62 κιλά αλλά εγώ έφτασα στα 59 σταθεροποιηθηκα όμως στα 60, 50. Τώρα με τη νηστεία του Πάσχα και τις γιορτινες μέρες ξεφυγα λίγο και πήγα στα 62. Συνολικά έχασα 25 κιλα. Πες μου σε παρακαλώ θα πρέπει μια ζωή να τρωω συμφωνα με τη ντουκαν;Έχω αρχίσει να τρωω το μεσημεριανό που κανω, πχ χοιρινό με πρασα ή τρώω μπισκοτα disegtive. Δεν κανει;Σε ευχαριστώ πολύ για τη στηριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ίδια λες ότι ξέφυγες λίγο το Πάσχα με τη νηστεία. Το ίδιο συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους ακόμα κι αν δεν έχουν πρόβλημα βάρους. Η δίαιτα δεν είναι μαγική, από δω και πέρα όποτε τρως παραπάνω θα παίρνεις βάρος. Το θέμα είναι στην καθημερινότητά μας να είμαστε προσεκτικοί και αν κάπου ξεφύγουμε, να προσέξουμε 1-2 εβδομάδες για να επανέλθουμε στο φυσιολογικό μας βάρος. Όχι δεν πειράζει αν τρως digestive με μέτρο. Να ξέρεις πάντως οτι αυτού του είδους τα μπισκότα δεν είναι αθώα. Έχουν 70 θερμίδες το ένα! Αν φας 3 δηλαδή είναι σαν να έχεις φάει 1 τόστ.

      Διαγραφή
  27. Καλημερα. Ξεκινησα χθες τη διαιτα με στοχο 40 κιλα μειον(!) δεν σου κρυβω οτι στο μυαλο μου τριγυρναει η σκεψη οτι δεν θα τα καταφερω,οτι αποκλειεται να πετυχει και αλλα τετοια...ο στοχος μου φανταζει και ειναι βουνο. Η ιστορια σου ομως ηταν πηγη εμπνευσης για εμενα και μου εδωσε το εναυσμα για να πω οτι αξιζει η προσπαθεια. Σ ευχαριστω πολυ γιατι μου εδωσες θαρρος και την ελπιδα πως θα τα καταφερω.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί τα κατάφεραν, γιατί όχι κι εσύ; Σε όλους μας βουνό φάνταζαν τα κιλά που είχαμε να χάσουμε! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  28. Καλημέρα σας και καλή δύναμη σε όλους! Άρχισα προχθές την επίθεση και ήδη έχασα κάποια γραμμάρια, όμως πίνω και γάλα 1.5%, πειράζει; Επίσης, έχω ήδη χάσει 11 κιλά με νηστεία (υδατάνθρακες, όχι πρωτείνες) σε 11/2 μήνα. Ευελπιστώ πως τα υπόλοιπα 25 κιλά που θέλω να χάσω με την Ντουκάν θα φύγουν σε λίγους μήνες. Έλενα ο Θεός να σε έχει καλά, είσαι μεγάλη βοήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Κανονικά έπρεπε να πίνεις γάλα 0% στην επίθεση αλλά τώρα ό,τι έγινε έγινε, συνέχισε κανονικά. Να ξέρεις ότι η Ντουκάν δεν είναι δίαιτα νηστείας, πρέπει να τρως καλά και να μην πεινάς, αυτή είναι και η διαφορά της από άλλες δίαιτες. Καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
    2. Βασικά το γάλα το έβαλα στην πανακότα που λέει 0-1.5% στη συνταγή και υπέθεσα πως γίνεται και ελαφρύ γάλα (ευτυχώς δεν έφαγα πολύ). Να πετάξω την υπόλοιπη;

      Διαγραφή
    3. Η συνταγή λέει 0-1,5% επειδή μπορεί να την κάνεις και στην πλεύση και εκεί δεν είναι ανάγκη να καταναλώνεις 0% γάλα. Πάντα έχουμε στο μυαλό μας τι επιτρέπεται στη φάση που είμαστε, δεν ακολουθούμε πιστά συνταγές γιατί υπάρχουν πολλές στο ίντερνετ που είναι εντελώς λάθος. Τώρα πια λογικά ή την έφαγες ή την πέταξες, περάσαν 3 μέρες άρα δεν έχει νόημα να σου πω τι να κάνεις! Πάντως κρατάει κάποιες μέρες στο ψυγείο, μπορούσες να την κρατήσεις μέχρι να φτάσεις στη δεύτερη φάση.

      Διαγραφή
  29. Καλημερα γλυκια Ελενα. Ειμαι στη τριτη μερα της πρωτης φασης και εχω χασει 2κιλα. Νιωθω σουπερ.εφτιαξα τη σιροπιαστη γιαυρτοπιτα για πρωινο και τρωω 1 και μισο κομματι με καφε που βαζω 2 μεριδες κουφετακια natreen. Κανω κατι λαθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου καλή μου! Μια χαρά τα κάνεις όλα, καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  30. Ούτε την πέταξα, ούτε την έφαγα τελικά;) Έχασα 2 κιλά και σε 4 μερούλες μπαίνω στην πλεύση. Ευχαριστώ που μου απάντησες. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα!! Ξεκίνησα τη ντουκαν πέρυσι το Μάιο κι έχασα 20-22kg. Ενώ ήμουν στην τρίτη φάση αρρώστησα και τα παράτησα για 2-3 μήνες όπου και πήρα 7kg. Πριν από 1,5 μήνα ξαναξεκίνησα κι έχω χάσει 5kg. Γυμνάζομαι αρκετά για σύσφιξη και μου πρότειναν ένα συμπλήρωμα διατροφής με πράσινο τσάι, σουκραλόζη και υδατάνθρακες 6,2gr. Με βοηθάει πάρα πολύ γιατί είναι ένα πλήρες γεύμα (λόγω δουλειάς τα γεύματα μου είναι λίγα). Πιστεύεις πως θα πάρω κιλά; Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ξέρω αυτό το συμπλήρωμα ούτε γνωρίζω σε τι ποσότητα το καταναλώνεις. Απ' ότι καταλαβαίνω δεν έχει ζάχαρη και οι υδατάνθρακες είναι οριακοί, αλλά καλό είναι να μην καταναλώνουμε τροφές που δεν είναι στη λίστα με τα επιτρεπόμενα και δεν υπάρχει σχετική διευκρίνηση από το coaching.

      Διαγραφή
  32. Καλησπέρα και απο μένα!!! Πραγματικα σου αξίζουν άπειρα συγχαρητήρια για όλη σου αυτη την προσπάθεια!!! Πριν καμία βδομάδα ξεκινήσαμε μαζι με τον αρραβωνιαστικό μου( λόγω του γαμου που επίκειται!) τη δίαιτα! Μεχρι στιγμής έχουμε χάσει 2 κιλά!!! Θελω να χάσω συνολικά 5 κιλά οπότε μου απομένουν 3 ακόμη και ο άντρας μου θέλει γύρω στα 15! Να σε ρωτήσω στη φάση τγς σταθεροποίησης ( το ξέρω αργεί αλλα ετσι ενημερωτικά) πόσο λάδι επιτρέπεται στη μαγειρική και πόσο ώμο; Και κατι αλλο θα φύγουμε για πενταήμερο Κρήτη λόγω γαμου φίλου μας, και οπως καταλαβαίνεις, θα ξεφύγουμε απο αρκετα ως πολυ( με πρωινα, γλυκα, φαγητό), αν και λέμε να το περιορίσουμε στις 2 μερες και τις υπόλοιπες να συνεχίσουμε κανονικά το προγραμμα μας, θεωρείς οτι με 2 λευκές μερες θα ειμαστε καλα; Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Το λάδι στην τρίτη φάση παραμένει 1 κουταλιά του γλυκού, ωμό. Παραπάνω μπορείς να φας μόνο στο ελεύθερο γεύμα. Δύο λευκές είναι εντάξει για την περίπτωση που αναφέρεις. Η ώρα η καλή!

      Διαγραφή
  33. Γλυκια Ελενα.Κανω τη διαιτα απο τις 6 Μαιου και μεχρι τωρα εχω χασει 7 κιλα με στοχο τα 20. Ακολουθω πιστα την διαιτα χωρις καμια παρασπονδια. Το μονο "ευαλωτο" σημειο ειναι ο πρωινος καφες. Επινα καφε "τυπου" καπουτσινο. Ναι...ξερω.. εχει ζαχαρη. Δεν μπορω να πιω τιποτ'αλλο.Χωρις καφε ομως η μερα δεν "τραβαει". Αν το ξαναρχισω και συνεχιζω χωρις καμια παρασπονδια τη διαιτα θα χανω 'η οχι;. (πινω μονο 1 φλιτζανι την μερα χωρις προσθετη ζαχαρη). Εισαι γλυκα. Σ ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Τι εννοείς "τύπου καπουτσίνο"; Αυτό που είναι στα φακελάκια έτοιμο και απλά το ανακατεύεις με νερό; Η ζάχαρη έστω και σε πολύ μικρή ποσότητα μπορεί να σε κολλήσει. Αν σου είναι τόσο απαραίτητος ο συγκεκριμένος καφές δοκίμασέ το για μια βδομάδα και ανάλογα το αποτέλεσμα κρίνε τι θα κάνεις. Αλλιώς αγόρασε καπουτσίνο με ζαχαρίνη από κάποιο καφέ, ή δοκίμασε να φτιάξεις κάποιον άλλο καφέ με ζαχαρίνη στο σπίτι ή τη δουλειά.

      Διαγραφή
  34. Καλησπερα!!! Εξω οταν βγαινουμε τι μπορουμε να πινουμε ; π.χ κολα λαιτ κανει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κάνει, το έχω γράψει στις βασικές πληροφορίες της δίαιτας, διάβασε τη καλά στο μενού επάνω δεξιά "τι είναι η δίαιτα Ντουκάν". Επίσης βάλε στην αναζήτηση δεξιά "τι να τρώω και τι να πίνω όταν βγαίνω έξω" για να διαβάσεις το σχετικό άρθρο.

      Διαγραφή
  35. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΊΑΙΤΑ ΚΑΙ ΈΜΕΙΝΑ ΠΟΛΎ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ . ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΑ .ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΤΡΑ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ
    ΚΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν καταναλώνεις μόνο 0% γαλακτοκομικά, δε χρειάζεται να τα μετράς, σύμφωνα με το βιβλίο. Αν καταναλώνεις μέχρι 2%, τότε θα πρέπει να τα περιορίζεις στο 1 λίτρο την ημέρα. Θα τα υπολογίζεις χοντρικά, σαν να είναι το ίδιο πράγμα τα γραμμάρια με τα ml. Πχ αν ήπιες 500 ml γάλα και έφαγες και μισό κιλό γιαούρτι μέσα στη μέρα, υπολογίζεις 1 λίτρο.

      Διαγραφή
  36. Καλημερα!! Μια ερωτηση,γνωριζει κανεις την πιτουλα με το πιτουρο το ασπραδι κ το γιαουρτι αν τις εχουμε φτιαξει και ψησει κ τις βαλουμε στο ψυγειο ποσες μερες διατηρουνται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η δίαιτα συνήθως προκαλεί δυσκοιλιότητα στην αρχή και ίσως σε δυσκολέψει. Επίσης το καρότο και το παντζάρι είναι περιορισμένα στα 200 γραμμάρια την εβδομάδα σε αντίθεση με πολλά άλλα λαχανικά που μπορείς να τα τρως χωρίς περιορισμό. Νομίζω πως δεν είναι κατάλληλη αυτή η δίαιτα για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπερα !! Να ρωτησω δυο πραγματα!! Το ζελε με τα γλυκαντικα το τρωμε ως ανεκτο η επιτρεπεται κ δε το μετραμε; και το ενα κουταλακι ελαιολαδο μπορουμε να το ριχνουμε ωμο πανω στο κρεας η μονο στη σαλατα; ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούμε να φάμε 300 γραμμάρια ζελέ με γλυκαντικά την ημέρα. Δεν είναι ανεκτό. Το ελαιόλαδο το τρως όπως θες αρκεί να είναι ωμό.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω :-) εχω ξεκινησει κ ελπιζω αυτη φορα να μη τα παρατησω κ παει αδικα η προσπαθεια. Κολλησα κ σε τρεις μερες δεν εχασα καθολου.εχω την εντυπωση οτι με κολλαει το αβγο, και την προηγουμενη φορα κολλουσα λιγο κ ετσι το ειχα συνδεσει.με το κροκο. Ποια ειναι η γνωμη σου; επισης το κακαο ντουκαν 1% μπορω ν; το βρω στη θεσσαλονικη σε καταστημα;

      Διαγραφή
    3. Κατά καιρούς έχω ακούσει να κολλάνε από διάφορες τροφές. Δεν μπορώ να σου πω εγώ αν σε κολλάει το αυγό, ο καθένας τα ανακαλύπτει μόνος του αυτά. Το κακάο το φέρνει το Drmattapharmacy (είναι στη Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο 2310-278787/8) αλλά νομίζω ότι αυτή την περίοδο είναι εξαντλημένο. Αν είσαι κοντά πέρασε όμως να δεις τα υπόλοιπα προϊόντα. Βολεύουν πολύ.

      Διαγραφή
  39. Η μπύρα Light ή alchool free 0% επιτρέπεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Συνχαριτηρια για τη καλη δουλεια ια ηθελα να ρωτησω αν επιτρεπετε το αλκοολ, βοτκα πχ , ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Το αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά, είναι από τα χειρότερα που μπορείς να καταναλώσεις. Θα σε κολλήσει.

      Διαγραφή
  41. Γεια σ ειμαι στην ρουμανια εχω ξεκινησει εδω κ 7 μερες αλλα εφαγα στη φαση της επιθεσης τυρι κρεμα που κυκλοφορει εδω με 0. 2 % λιπαρα εχω κανει λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικά στην επίθεση τρώμε 0% μόνο, αλλά το 0,2% δεν είναι τρομερή παρασπονδία.

      Διαγραφή
  42. Καλησπερα οσο αφορα μπυρες χωρις αλκοολ ,η Αμστελ αναγραφει αναλυτικα την συσταση ανα 100ml οπου αναφερεται υδατανθρακες 5.9 gr εκ των οποιων σακχαρα 5.5 gr ειναι μη επιτρεπτο οριο? Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο coaching έχουν πει ότι δεν επιτρέπεται η μπύρα χωρίς αλκοόλ. Αν δεν κρατιέσαι με τίποτα και θες μπύρα, σίγουρα μια τέτοια είναι προτιμότερη από μια με αλκοόλ, αλλά ίσως σε κολλήσει.

      Διαγραφή
  43. Καλησπέρα ! Θελω να ρωτήσω σχετικά με την dukan2. Η πάνακοτα η το cotage επιτρέπεται καθημερινά;; Επίσης στην 2 οποία τρόφιμα προστίθενται μας ακολουθούν κ της υπόλοιπες ημέρες ;; Μεχρι να ξανα φτάσουμε στην ημέρα καθαρής πρωτεΐνης ;; Τα ανεκτά τελικά επιτρέπονται ;; Ευχαριστώ πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πανακότα επιτρέπεται από την πρώτη μέρα, το κότατζ από τη δεύτερη. Ναι τα τρόφιμα που προσθέτουμε τα τρώμε και τις επόμενες μέρες. Τα ανεκτά επιτρέπονται απο την Τετάρτη.

      Διαγραφή
  44. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΓΧΟΣ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Κ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα επηρεαστεί η δίαιτα αν δεν τα καταναλώνεις αλλά αν θες να πίνεις κάτι αντί για γάλα μπορείς να πίνεις 1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου ή σόγιας, αλλά χωρίς ζάχαρη. Κανονικά αυτά πάνε στα ανεκτά, αλλά από τη στιγμή που δεν θα καταναλώνεις καθόλου γαλακτοκομικά πιστεύω ότι δε χρειάζεται να τα υπολογίζεις, απλά μείνε στο 1 ποτήρι. Το γάλα αμυγδάλου της Alpro θυμάμαι ότι είχε πολύ λίγους υδατάνθρακες.

      Διαγραφή
  45. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΙΤ ΣΑΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπερα..Λεω να ξεκινησω την Δίαιτα απο τριτη π μπορω να βρω πληροφορίες για το πρωτο σταδιο;Σας ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ θα βρεις τις πληροφορίες για όλα τα στάδια:

      http://dukandiaita.blogspot.gr/p/dukan.html

      Διαγραφή
  47. Γεια σας... θελω να μοιραστω και εγω την εμπειρια μου μετα απο 3 μηνες που κανω τη διαιτα. Ειμαι 23 ετων και ξεκινησα μαζι με τους γονεις μου τη διαιτα στις 3 οκτωβριου 2016. Εγω τοτε ζυγιζα 90 κιλα, η μητερα μου 53 ετων και 84 κιλα και ο πατερας μου 58 ετων και 125 κιλα. Τα αποτελεσματα μετα απο 3 μηνες χωρις καμια παρασπονδια ειναι να χασω εγω και η μητερα μου μονο 13-14 κιλα ενω ο πατερας μου τωρα ζυγιζει 95 κιλα (εχασε δηλαδη 30 κιλα!!!) με καθημερινη ασκηση και οι τρεις μας σε ηλεκτρικο διαδρομο. Αυτο που θελω να πω λοιπον ειναι οτι τα κιλα που εχασα θα μπορουσα να τα χασω στο ιδιο διαστημα με κανονικη διαιτα και χωρις να στερηθω τοσο πολυ. Ίσως σε εμας τις γυναικες να λειτουργει διαφορετικα, δεν ξερω, απλα εχω εξαντληθει πολυ, εχω σιχαθει τα ψητα ανοστα κρεατα και τα γαλακτοκομικα. Δεν τα παραταω βεβαια γιατι εκανα τοσο αγωνα και συνεχιζω μεχρι να χασω αλλα 7 κιλα απλα δεν εχω σκοπο να την ξανακανω στο μελλον... Δεν το λεω αρνητικα απλα την αποψη και την εμπειρια μου σας λεω για οποιον ενδιαφερεται να ξεκινησει τη διαιτα. Παρ'ολα αυτα συγχαρητηρια Ελενα για το μπλογκ σου γιατι μας βοηθαει πολυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκες την εμπειρία σου μαζί μας! Βλέπεις και η ίδια ότι η δίαιτα έχει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα σε διαφορετικούς ανθρώπους! Στον καθένα από εμάς ταιριάζει διαφορετικό είδος δίαιτας και διατροφής. Εγώ για παράδειγμα δυσκολεύομαι πάρα πολύ με τις δίαιτες των 5 γευμάτων, ενώ η Ντουκάν μου φάνηκε πολύ πιο εύκολη. Εκανες πολύ καλά που μας έγραψες γιατί πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις. Καλή συνέχεια στη δίαιτα και μην παραλείψεις την τρίτη φάση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, όσοι την παρέλειψαν ξαναπήραν τα κιλά που έχασαν. Αν νομίζεις ότι δε θα αντέξεις μπες από τώρα στην τρίτη φάση αφού κι εκεί θα χάσεις κάποια κιλά.

      Διαγραφή
  48. Καλησπέρα και απο εμενα. Βρισκομαι στη 1η φαση της επιθεσης εδω και 4 μερες. Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τα τυρια τι επιτρεπεται? Ψαχνω απο χθες για ποια τυρια ειναι επιτρεπομενα.ευχάριστω εκ των προτερων.

    Συγχαρητήρια για τη σελιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Στην πρώτη φάση μπορούμε να φάμε μόνο τυρί με 0% λιπαρά και στην Ελλάδα δεν έχω βρει κανένα.

      Διαγραφή
  49. Θα ηθελα να ρωτησω για τη νηστια που πλησιαζει..τι μπορουμε να κανουμε....ειμαι η ελενα ..ευχαριστω πολυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου συνονόματη Έλενα. Από τη στιγμή που νηστεύεις θεωρώ ότι θα πρέπει να τρως καθημερινά λαχανικά, δηλαδή να παραλείψεις τις μέρες καθαρής πρωτεΐνης της δίαιτας. Θα συνεχίσεις να χάνεις κιλά, ίσως με λίγο πιο αργό ρυθμό. Επίσης μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα με 300 ml γάλα αμυγδάλου την ημέρα. Στο μπλογκ έχω ανεβάσει κάποιες νηστίσιμες συνταγές, μπορείς να τις δεις στον παρακάτω σύνδεσμο και να πάρεις ιδέες για να φτιάξεις το δικό σου μενού.

      http://dukandiaita.blogspot.gr/search/label/%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF

      Διαγραφή
  50. Όταν δεν είμαστε σπίτι και δε μπορούμε να φάμε το πίτουρο βρώμης κανονικά,από τα προϊόντα ντουκαν ποια έχουν την δοσολογία πίτουρου που επιτρέπεται για να τα έχουμε μαζί μας ως λύση για τη κατανάλωση του πίτουρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε δύο κουταλιές πίτουρο βρώμης αντιστοιχούν: Μια συσκευασία (3 τεμάχια) μεγάλα τετράγωνα μπισκότα, 1 συσκευασία (4 τεμάχια) στρογγυλά μπισκότα) και 1 μπάρα Ντουκάν κάθε είδους.

      Διαγραφή
  51. Καλησπερα κι από μενα. Ειμαι 52 ετων και ξεκινησα τη διαιτα πριν ένα μηνα. Από 67,7 κιλα ειμαι 64,4. Σας γραφω το καθημερινο μου προγραμμα να μου πειτε αν κανω κατι λαθος.
    1. Ένα ποτηρι γαλα 1,5%
    2. Ένα αβγο
    3. Ένα γιαουρτακι 2%
    4. Μεσημεριανο φαγητο ψητο η βραστο
    5. Ένα ζελε
    6. Το Πιτουρο με ένα ποτηρι γαλα βρασμενο
    7. Βραδυνο φαγητο
    8. Αν πειναω 1-2 φετες γαλοπουλα creta farms
    9. Ένα ποτηρι τσαι φυλλα αλεξανδρειας
    Πινω ανελλιπώς το νερό που πρεπει. Δεν μπορω να γυμναστω η να περπατησω λογω μηνισκου.
    Λογω οικονομικων δε μπορω να χρησιμοποιησω το σιρατακι η άλλες συνταγες κι αρκουμαι στα απλα ψητα η βραστα κρεατα και ψαρια που επιτρεπεται και σε απλες σαλατες.
    Περιμενω την απαντηση σας και σας συγχαιρω για την υπεροχη δουλεια. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (ισως σας ερθει και άλλο μηνυμα απλα δε μπορω να χειριστω καλα τα του blog)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόγραμμά σου είναι μια χαρά, δεν είναι ανάγκη να καταναλώνουμε shirataki ή άλλα προϊόντα Ντουκάν, αυτά είναι συμπληρωματικά για να κάνουν πιο εύκολη τη δίαιτα, όχι απαραίτητα. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή
  52. Έλενα γεια σου κ συγχαρητήρια! Γράφω για να σου πω κ γω τα δικά μου.. Είναι η τρίτη φορά που κάνω τη Dukan. Την πρώτη έχασα 18 κιλά κ έμεινα έγκυος.. Δεν κατάφερα να φτάσω στο στόχο μου κ δεν έκανα ποτέ την τρίτη φάση.. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρω 25 κιλά αφού απο μια περίοδο "στέρησης" πέρασα σε περίοδο αφθονίας.. Καθώς ήμουν σε μια περίοδο προσαρμογής με το μωρό κ λόγω θηλασμού (τότε δεν ήξερα για το blog σου, ουτε κ πολλά για τη δίαιτα) πέρασαν χρόνια για τη δεύτερη προσπάθεια.. Αυτη τη φόρα έχασα 20 κιλά κ ναι! Ξανά έμεινα έγκυος.. Πάλι δεν έφτασα το στόχο μου ούτε έκανα τη τρίτη φάση.. Πρόσεχα αρκετά, έκανα κ γυμναστική μέχρι τον εβδομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Συγγνώμη συνεχιζω.. Παρολα αυτά πήρα κ 30 κιλα!! Τωρα είναι η τρίτη φορά.. Εχω χάσει ήδη 22 κιλα κ μου μένουν γύρω στα 11 για την τρίτη φάση.. Δεν σκοπεύουμε για καινούργιο μέλος.. Οπότε ελπίζω να τα καταφέρω... Αυτό που θελω να πω είναι οτι η Dukan είναι εγγύηση.. Πάντα χάνω κ το οτι δεν σε περιορίζει στην ποσότητα ειναι σωτήριο.. Ποτε δεν χωνεψα τις δίαιτες με συγκεκριμένο πρόγραμμα εβδομάδας, ήθελα να εχω εγώ την επιλογή.. Το μόνο που με ενοχλεί σε αυτή τη δίαιτα είναι οτι υπάρχουν τόσο ωραίες συνταγές κ γω δεν είμαι φαν της κουζινας (θελω μια μαγείρισσα!!) κ έτσι καταφευγω σε πιο απλές λύσεις που γίνονται εύκολα κ γρήγορα.. Ήθελα να ρωτήσω εσυ πως τα πας;; Είναι εύκολο να διατηρήσεις το βαρος σου μετα τη δίαιτα;; Υπάρχουν μεγάλες αυξομειωσεις στα κιλα η είσαι σταθερη;; κ πόσο καιρο;; επίσης κανεις τη φαση της σταθεροποίησης η είσαι πιο χαλαρά πλεον με πρωτεϊνούχα Πέμπτη κ γυμναστική μονο;; Αυτά απο μένα καλή δύναμη κ συνέχεια σε ολους μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Δήμητρα! Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου και συγχαρητήρια για την απώλεια. Εγώ την δίαιτα την τελείωσα το 2014 και είμαι σχετικά σταθερή από τότε. Υπάρχουν περίοδοι με σκαμπανεβάσματα, για παράδειγμα οι διακοπές, γιορτές κτλ, αλλά προσπαθώ να επανέρχομαι αμέσως μετά. Δεν κάνω την πρωτεϊνούχα Πέμπτη για να είναι ειλικρινής, όμως πηγαίνω 3 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο. Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας την εμπειρία σου.

      Διαγραφή
  54. Καλησπερα θελω την βοηθεια σας αυριο ξεκιναω και εγω. Απο τις τροφές τις πρώτης φάσης πχ ψάρι κοτόπουλο γαλοπούλα μπορουμε να φαμε οση ποσότητα θελουμε η υπαρχει περιορισμός. Και κατι ακόμη εγω δεν τρωω καθολου γαλακτοκομηκα πειραζει. Το πιτουρο βρώμης μπορω να το τρωω ετσι σκέτο χωρις να το κανω κρεπα πχ μπορω να το φαω σαν δεκατιανο. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να φας όση ποσότητα καθαρής πρωτεΐνης θέλεις, δεν υπάρχει περιορισμός. Δεν πειράζει αν δεν τρως γαλακτοκομικά και το πίτουρο βρώμης μπορείς να το καταναλώσεις με όποιο τρόπο θέλεις.

      Διαγραφή
  55. βρισκομαι στην γερμανια και ο % γαλακτοκομικα δεν υπαρχει μπορω να ξεκινησω και με 0,1% ;,
    Επισης δεν αντεχω στην α φαση πανω απο 3 ημερες τι κανω λαθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!