Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ενδεικτικό μενού

Εδώ και πολύ καιρό μου ζητάτε ένα ενδεικτικό μενού για τη δίαιτα Ντουκάν. Αυτό που εξηγώ πάντα, είναι ότι το ενδεικτικό μενού είναι εντελώς άχρηστο, πρώτον γιατί ο καθένας από εμάς έχει εντελώς διαφορετικές προτιμήσεις στις τροφές, δεύτερον γιατί η δίαιτα Ντουκάν δεν λειτουργεί έτσι και γι αυτό ακριβώς το λόγο την προτιμάμε οι περισσότεροι. Έχει μια λίστα τροφών που μπορείς να τρως όσο θες, όποτε θες και είναι κρίμα να βγάζουμε μενού με περιορισμούς. Παρόλα αυτά, επειδή βλέπω ότι πολλοί το έχουν ανάγκη και θέλω να βοηθήσω, θα βγάλω ένα για την επίθεση και για τη δεύτερη φάση θα βγάλω ένα για μέρες  καθαρής πρωτεΐνης και ένα για μέρες πρωτεΐνης - λαχανικών. 



Ενδεικτικό μενού φάσης επίθεσης:

Πρωινό

Τηγανίτα Ντουκάν με φέτες γαλοπούλας, σως γιαουρτιού και ομελέτα από 2 ασπράδια.

Δεκατιανό

γιαούρτι με ζαχαρίνη και ξύσμα πορτοκαλιού ή αυγά γεμιστά με τόνο 

Μεσημεριανό

Μπουτάκια κοτόπουλου με σως ραϊτα ή επιλογή από τις συνταγές που θα βρείτε εδώ
Προσοχή στις σημειώσεις που έχω στην κάθε συνταγή, πχ στην επίθεση θα πρέπει να παραλείψετε το αγγούρι στη σως ραϊτα. 

Σνακ

Ρολά κανέλας ή πανακότα, ή ζελέ χωρίς ζάχαρη

Βραδινό


Ενδιάμεσα μπορείτε να τρώτε οτιδήποτε θέλετε από τη λίστα με τις τροφές που επιτρέπονται χωρίς περιορισμό. Μην το ξεχνάτε, αυτή η ελευθερία της Ντουκάν την κάνει μοναδική! Επίσης μπορείτε να αλλάξετε το μενού σύμφωνα με την όρεξη σας. Για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε για πρωινό αλμυρά ρολά και με το πίτουρο που θα γλιτώσετε αν φτιάξετε τσιζκέικ, κράκερς, ή μπισκότα κανέλας για το απογευματινό σας σνακ. Εδώ θα βρείτε διάφορες γλυκές λιχουδιές Ντουκάν για να διαλέξετε και να προσαρμόσετε το ημερήσιο μενού σας, 

Ενδεικτικό μενού δεύτερης φάσης, μέρα καθαρής πρωτεϊνης

Πρωινό

Τοστ με γαλοπούλα, τυρί arla delite (ανεκτό) και αυγό

Δεκατιανό

Μπριός με τυροσαλάτα και ζαμπόν χαμηλών λιπαρών 

Μεσημεριανό

Κεφτεδάκια με πικάντικη σως γιαουρτιού, ή ψητό κοτόπουλο χωρίς πέτσα

Σνακ

Προφιτερόλ Ντουκάν ή άλλο γλυκό Ντουκάν.
Όλα τα γλυκά της δεύτερης φάσης θα τα βρείτε εδώ

Βραδινό

Ντουκάν χάμπουργκερ χωρίς το μαρούλι και τη τομάτα, με 2- 3 ροδέλες κρεμμύδι και μια κουταλιά κέτσαπ χωρίς ζάχαρη

Και εδώ μπορείτε να κάνετε τις παραλλαγές που σας βολεύουν, για παράδειγμα μπορείτε να φάτε τα μπριός για πρωινό και έτσι να μπορέσετε να πάρετε στη δουλειά σας ένα κομμάτι τυρόπιτα που έχει πίτουρο βρώμης. Και φυσικά να κάνετε οποιαδήποτε άλλη επιλογή μεσημεριανού και βραδινού. 

Ενδεικτικό μενού δεύτερης φάσης, μέρα πρωτεϊνης - λαχανικών

Πρωινό

Ψωμάκι πολύσπορο με αυγά τηγανιτά στο αντικολλητικό τηγάνι

Δεκατιανό

Αλμυρές βάφλες Ντουκάν με dirolo cottage, γαλοπούλα, μαρούλι και τομάτα. 

Μεσημεριανό

Μοσχάρι κοκκινιστό με σαλάτα στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ωμό ελαιόλαδο, ή οποιαδήποτε συνταγή μας αρέσει από εδώ. Υπάρχουν και νηστίσιμες

Σνακ


Βραδινό


Να φροντίζετε να τρώτε αρκετή σαλάτα τη μέρα πρωτεΐνης - λαχανικών στην οποία θα προσθέτετε το κουταλάκι ελαιόλαδο που δικαιούμαστε. Είναι απαραίτητο για να απορροφά ο οργανισμός μας τις βιταμίνες κάποιων λαχανικών. 

Αυτά είναι τα ενδεικτικά μενού που σας προτείνω, οι επιλογές είναι απεριόριστες, εγώ απλά ήθελα να σας δείξω ότι σε αυτή τη δίαιτα αν έχουμε φαντασία υπάρχει τεράστια ποικιλία στις τροφές. Επίσης θέλω να τονίσω ότι δε χρειάζεται να λιμοκτονούμε, εγώ έτρωγα ακριβώς με τον τρόπο αυτό και έχανα κιλά σε πολύ ικανοποιήτικό ρυθμό. 

51 σχόλια:

  1. καλησπέρα και συγχαρητήρια για το σαιτ είμαι στην πρώτη φάση και ήθελα μια διευκρίνηση εάν επιτρέπεται το pummaro και τα goji berries

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλιά της σούπας πουμαρό και 1 κουταλιά της σούπας goji berries στην επίθεση.

      Διαγραφή
  2. Καλημερα και συγχαρητηρια για το μπλοκ σου...θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με την ημερησια ποσοτητα πιτουρου. Παρατηρησα οτι στο δευτερο ημερισιο μενου εχεις βαλει το πρωι τοστ το βραδυ μπεργκερ και ετσι νομιζω οτι ξεπερναμε το οριο της ποσοτητας πιτουρου για την β φαση...μπορω να τα φαω και τα δυο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ψωμάκι μπέργκερ δεν έχει πίτουρο βρώμης αλλά πίτουρο σταριού από το οποίο μπορούμε να καταναλώνουμε 1 κουταλιά της σούπας την ημέρα. Μπορείς να τα φας και τα δύο λοιπόν, δε θα υπερβείς την ημερήσια ποσότητα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα ξεκινησα τη διαιτα στις 6 απριλιου κ ειμαι στη φαση επιθεσης!δωσε μας κανενα μενου για τη μεγ.εβδομαδα στη β φαση!εισαι το στηριγμα μ κ με βοηθας πολυ με ισα διαβαζω εδω!!!

      Διαγραφή
  3. καλησπερα!επιτρεπετε το αλατι στ Α φαση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα σας!! Επειδη λετε οτι μπορεις να τρως οσο θες μεσα στη μερα δηλαδη μπορει να φαω και δυο μπριζολες ας πουμε ενα μεσημερι? Η μια το μεσημερι και μια το βραδυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο θες, και δύο και τρεις μπριζόλες σε κάθε γεύμα. Δε θα μπορείς φυσικά, αλλά θεωρητικά επιτρέπεται.

      Διαγραφή
  5. Στη δευτερη φαση επιτρεπονται φρουτα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα, πρεπει να γινονται αυστηρά 5 γευματα την ημερα ή πιτρεπεται και ενδιαμεσα σε αυτα να τρωμε και αν μπορούμε σε τι ποσοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρώτο πράγμα που γράφω στην ανάρτηση είναι ότι η δίαιτα Ντουκάν δεν είναι δίαιτα των 5 γευμάτων. Υπάρχει η λίστα με τις επιτρεπόμενες τροφές από τις οποίες μπορούμε να τρώμε όσο θέλουμε, όποτε θέλουμε, αλλά δίνω ένα ενδεικτικό μενού επειδή το ζήτησαν πολλοί αναγνώστες. Διαβάστε τη δίαιτα εδώ:

      http://dukandiaita.blogspot.gr/p/dukan.html

      Διαγραφή
  7. Ελενα η δουλεια που εκανες ειναι καταπληκτικη.Εγω εχασα 10 κιλα ειμαι στην τριτη φαση την τελειωνω σε λιγεσ μερες.εκανα τις συνταγες σου και ακολουθουσα οτι ελεγες.και ηθελα να σε ευχαριστησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα
    Τα μανιτάρια σε τι ποσότητες επιτρέπονται για τη Ντουκάν2? Επιτρέπονται τη Δευτέρα τη μέρα της καθαρής πρωτεΪνης? Ευχαριστώ. Ξεκινάω αύριο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μανιτάρια είναι λαχανικά άρα απαγορεύονται τις ημέρες καθαρής πρωτεΐνης. Τις ημέρες πρωτεΐνης - λαχανικών τα τρώμε χωρίς περιορισμό.

      Διαγραφή
  9. το αλκοόλ επιτρέπεται στη διάιτα? Αν ναι, σε ποιά φάση και ποιό είδος αλκοόλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις δύο πρώτες φάσεις μπορούμε να χρησιμοποιούμε 30ml κρασί ΜΟΝΟ στη μαγειρική. Στην τρίτη φάση μπορούμε να πιούμε ένα ποτήρι κρασί στο ελεύθερο γεύμα της εβδομάδας.

      Διαγραφή
  10. καλησπερα!ημουν στην τεταρτη εβδομαδα της διαιτας και προχθες ανακαλυψα οτι ειμαι εγυος.μπορεις να μου θυμισεις τι προτεινεται σε αυτη την περιπτωση?θα ηθελα να χασω μερικα κιλα εστω και εγκυος.ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δύο πρώτες φάσεις απαγορεύονται, σύμφωνα με τον Ντουκάν πρέπει να κάνεις την τρίτη φάση αλλά να καταναλώνεις 2 φρούτα την ημέρα. Αυτό που πρέπει να κάνεις πρώτα απ' όλα όμως είναι να ενημερώσεις το γιατρό σου για τη δίαιτα κι εκείνος θα σου πει αν μπορείς να την κάνεις ή όχι. Με το καλό να έρθει το μωράκι σου!

      Διαγραφή
  11. Με συγχωρειτε , δηλαδη εαν εγω ακολουθωντας την συγκεκριμενη διαιτα χασω ολα τα κιλα που με ενδιαδερουν μονο απο την 1η φάση – Καθαρή πρωτεΐνη - Επίθεση (Attack Phase), πρεπει οπωσδηποτε να προχωρησω και στις επομενες φασεις η΄να περασω αμεσως στην 4η φάση– Συντήρηση (Stabilization Phase)? Ευχαριτω κε των προτερτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λίγο δύσκολο να συμβεί αυτό, γιατί αν έχεις τόσο λίγα περιττά κιλά ώστε να χαθούν σε λίγες μέρες επίθεσης,τότε έχεις κάνει πολλές μέρες επίθεση! Πχ αν έχεις 4 κιλά να χάσεις, μια δυο μέρες επίθεση αρκούν ώστε να συνεχίσεις και αν χάσεις τα υπόλοιπα με νορμάλ ρυθμό στη δεύτερη φάση. Θεωρητικά πάντως, αν χάσεις όλα τα κιλά στην πρώτη φάση πρέπει να περάσεις στην τρίτη.

      Διαγραφή
  12. Με συγχωρειτε , δηλαδη εαν εγω ακολουθωντας την συγκεκριμενη διαιτα χασω ολα τα κιλα που με ενδιαδερουν μονο απο την 1η φάση – Καθαρή πρωτεΐνη - Επίθεση (Attack Phase), πρεπει οπωσδηποτε να προχωρησω και στις επομενες φασεις η΄να περασω αμεσως στην 4η φάση– Συντήρηση (Stabilization Phase)? Ευχαριτω κε των προτερτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν χάσεις όλα τα κιλά θα πρέπει να κάνεις την τρίτη φάση, 10 μέρες για κάθε κιλό που έχασες.

      Διαγραφή
  13. Στην πρωτη φαση ποσα περιπου κιλα χανονται???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς έτσι γενικά, πάει ανάλογα τον οργανισμό, την ηλικία, πόσα περιττά κιλά έχει κάποιος κτλ. Εγώ για παράδειγμα είχα 30 περιττά κιλά και στην πρώτη φάση έχασα 4. Άλλος με τα ίδια κιλά και μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να χάσει 2.

      Διαγραφή
  14. Καλημερα...ειναι ολες η συνταγες φανταστικες!!!να σας κανω μια ερωτηση τα προιοντα ντουκαν οπως για παραδειγμα τν μερεντα μπορουμε να τν τρωμε στν δευτερη φαση με το ψωμι ντουκαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα...ειναι ολες η συνταγες φανταστικες!!!να σας κανω μια ερωτηση τα προιοντα ντουκαν οπως για παραδειγμα τν μερεντα μπορουμε να τν τρωμε στν δευτερη φαση με το ψωμι ντουκαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται, αν το ψωμί δεν έχει άλλα ανεκτά αλλά μόνο πίτουρο βρώμης, ναι.

      Διαγραφή
  16. φιλε αυτή δε είναι δίαιτα???!! είναι το μενού του γαργαντούα!!! μάσα γερή τρελή .............. ο παράδεισος του φαγάνα "μαρεσει" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα είμαι στη δεύτερη φάση και πάω αρκετά καλα.. Ερώτηση

    . Μέρα πρωτεΐνης και σαλάτας είναι καλο πιάτο ντομάτα με. Κρεμμύδι και ενα κεσε. Κόκκινα φασόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γειά θα ήθελα να ρωτήσω στην 2 φάση επιτρέπεται το νισηστε? Φαριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. KALISPERA.ARXIZO SIMERA TIN DIAITA.SIGXISTIKA ME KATI.TIN PROTI VDOMADA TROME KREAS ME SALATA I SKETTO KREAS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αλέξανδρε. Καλό είναι να μην αρχίζουμε τη δίαιτα αν δεν την έχουμε πρώτα διαβάσει και κατανοήσει καλά. Θα γίνει λάθος και μετά πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Στην πρώτη φάση τρώμε μόνο καθαρή πρωτεΐνη, όχι σαλάτες! Διάβασε τις λεπτομέρειες εδώ http://dukandiaita.blogspot.gr/p/dukan.html

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα. Πήρα το κακάο της nestle με 11 λιπαρά. Έχει λιγότερα από το ΙΟΝ. Κάνει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έχει ζάχαρη ναι, 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού = 1 ανεκτό

      Διαγραφή
  21. Δεν μπορω το κρεας ,πως μπορω στη φαση επιθεσεις να χασω 5-7 κιλα με λιγοτερο κρεας και περισοτερες σαλατες ή τυροκομικα γαλακτερα ..εχω θεμα με τα ποδια μου δεν περπαταω πολυ και δεν εχω βοηθεια στην προετοιμασια φαγητου ..ανμποριτε να μου δωσετε συμβουλες η μενου ...Σας ευχαριστω πολυ ...Καλη χρονια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως τα περιγράφεις δε γίνεται να κάνεις επίθεση γιατί στην επίθεση δεν έχει καθόλου λαχανικά. Μπορείς να προσαρμόσεις τη δίαιτα στα μέτρα σου και να τρως κάποια από τα νηστίσιμα πιάτα που έχω ανεβάσει στις συνταγές, ή σαλάτες με τόνο σε νερό ή γαλοπούλα όταν δεν μπορείς να μαγειρέψεις. Επίσης μπορείς να αγοράσεις τα προϊόντα που έχει βγάλει ο Ντουκάν ώστε να τρως το πίτουρο της ημέρας χωρίς να χρειάζεται να φτιάχνεις εσύ κέικ ή μπισκότα και γλυκά.

      Διαγραφή
  22. Γεια σας. Για να ξεκινήσω την δίαιτα πρέπει να διαβάσω το βιβλίο; η υπάρχει κάπου το τι επιτρέπεται σε κάθε φάση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, το βιβλίο αν και πάρα πολύ βοηθητικό, δεν είναι απαραίτητο. Τις βασικές πληροφορίες μπορείς να τις διαβάσεις όλες σε αυτό το μπλογκ. Ρίξε μια ματιά στα περιεχόμενα στο δεξιό μέρος της σελίδας.

      Διαγραφή
  23. Γεια σας, τα ροφήματα heebal life που έχουν πρωτεΐνη σόγιας επιτρέπονται μόνο για πρωινό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε γνωρίζω τι περιέχουν αυτά τα σκευάσματα αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα παίρνεις όταν μπορείς να χάσεις πολύ περισσότερα κιλά τρώγοντας κανονικό φαγητό.

      Διαγραφή
  24. Καλησπερα θα μπορουσα να φαω χοιρινο στην πρώτη φαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό θα ήταν να το αποφύγεις αλλά αν δε μπορείς , τότε επέλεξε ένα άπαχο κομμάτι.

      Διαγραφή
  25. Γειά σας..είμαι στη β φάση και έχω αγοράσει ζελέ απο το αβ..θα ήθελα να ρωτήσω πόσα επιτρέπεται ναφάμε ημερησίως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις αγοράσει ζελέ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, τότε σύμφωνα με παλιότερες πληροφορίες του coaching μπορείς να καταναλώσεις 300 γραμμάρια έτοιμου προϊόντος.

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!