Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Σχετικά με το γάλα αμυγδάλου


Όλο και περισσότεροι από εσάς με ρωτάτε αν επιτρέπεται στη δίαιτα το γάλα αμυγδάλου. Το έψαξα σε διάφορα ξένα  sites που ασχολούνται με τη δίαιτα Ντουκάν και οι πληροφορίες που έβρισκα ήταν 2:

α. Ότι επιτρέπεται να το καταναλώνουμε σαν ανεκτό και ότι 1 ανεκτό ισούται με 85 γραμμάρια περίπου (3 ounces)

β. Επιτρέπεται να το καταναλώνουμε αρκεί να μην έχει ζάχαρη και να έχει λιγότερο από 3% λιπαρά. 

Οι δύο πληροφορίες δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους για αυτό ρώτησα στο επίσημο site αν επιτρέπεται συγκεκριμένα το ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη της Alpro. Τους έδωσα όλα τα διατροφικά στοιχεία και μου απάντησαν ότι από το συγκεκριμένο ρόφημα με τους συγκεκριμένους υδατάνθρακες και λιπαρά μπορούμε να καταναλώνουμε δύο μερίδες των 150 ml την ημέρα, από τη δεύτερη φάση. Δεν μου είπαν να το μετράμε ως ανεκτό.

Προσοχή, η συσκευασία πρέπει να γράφει UNSWEETENED γιατί υπάρχει το ίδιο προϊόν με ζάχαρη! 

17 σχόλια:

  1. Διαβάζω το μπλογκ καιρό τώρα!Νόμιζα ότι ανενεργό κ χάρηκα που είδα την τελευταία σου ανάρτηση!!Με εχεις βοηθήσει παρα πολυ!Είχα κανει την διαιτα κ παλαιότερα με πολυ καλα αποτελεσματα!!Τωρα ειμαι σχεδόν στην 4η εβδομάδα!Έχω χάσει 6 κιλά!Δεν ξέρω αν είναι καλά αφου πίνω μαγιά μπύρας(θηλαζω)και βάζω λίγο λάδι στις σαλάτες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ελίζα, να σου ζήσει το μωρό σου! Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι οι θηλάζουσες επιτρέπεται να κάνουν μόνο την τρίτη φάση της δίαιτας και ότι καλό είναι να προσθέτουν ένα ακόμη φρούτο! Προέχει η υγεία του μωρού! Συμβουλευσου και το γιατρό σου. Συγχαρητήρια για την απώλεια, τα έχεις πάει καλά για το διάστημα που κάνεις τη δίαιτα, μόνο βεβαιώσου ότι την κάνεις σωστά ως θηλάζουσα σε παρακαλώ. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
    2. Σευχαριστώ!Κάπου το είχα διαβάσει στα σχόλια για την 3η φάση!Ο μικρούλης είναι ήδη 10 μηνών οπότε τις βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά τα παίρνει κ από τις τροφές του.Βεβαια κάπου διάβασα ότι με την Dukan αποβαλλονται κετονες κ ότι μπορεί να περνάνε στο γάλα. Γνωριζεις κατι πανω σε αυτο?Εχω κολλησει εδω κ 1 εβδομαδα!Πινω πολυ νερο, αγορασα kcaligram,πηρα βοηθημα για την δυσκοιλιοτητα (όλα φυτικα)!Γενικα το παλευω!Σορρυ για το μεγάλο μήνυμα αλλα δεν έχω fb!Ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
    3. Το έχω ακούσει αυτό για τις κετόνες γι' αυτό συμβουλεύσου το γιατρό σου, εγώ δεν είμαι ειδικός! Τα συμπληρώματα αδυνατίσματος είναι εντελώς περιττά όταν κάνουμε δίαιτα Ντουκάν και προσωπικά τα θεωρώ επικίνδυνα. Μην τα παίρνεις ενώ θηλάζεις!

      Διαγραφή
  2. Ερώτηση:Εάν πίνω γάλα 1.5% και τρώω γιαούρτι 0% ,το γιαούρτι δεν το μετράω στα γαλακτομικά. Σωστά?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα,

    Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου!!! Μας έχεις βοηθήσει πολύ όλους!!! Θα ήθελα να μάθω εάν το παρακάτω αλεύρι από καρύδα που βρήκα στο iherb επιτρέπεται.
    http://www.iherb.com/pr/p/45664

    Θέλω να το χρησιμοποιήσω σε γλυκά!!
    Σε ρωτάω επειδή σε ολόκληρη την δίαιτα όταν είναι να καταναλώσω ένα προϊόν κοιτάω λιπαρά (>3%) και υδατάνθρακες (>5%). Λίγο περίεργο σαν λύση αλλά νομίζω πως αυτός είναι και ο γενικότερος κανόνας.
    Επίσης η σκόνη πρωτεΐνης μπορεί να καταναλωθεί;
    Τέλος θα μπορούσε να γίνει ψωμί από αλεύρι Konjak.

    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς από τις επίσημες πηγές της δίαιτας φαίνεται ότι ούτε το γάλα, ούτε το αλεύρι καρύδας επιτρέπονται. Όπως βλέπεις ακόμα και το γάλα αμυγδάλου που έχει λιγότερα λιπαρά και υδατάνθρακες από το ζωικό γάλα, δεν το επιτρέπουν σε μεγάλη ποσότητα. Κάποια βάση θα έχει αυτό, όμως δεν έχω γνώσεις διατροφολογίας για να το εξηγήσω. Άρα δεν μπορούμε να καταλάβουμε πάντα αν ένα τρόφιμο επιτρέπεται στη δίαιτα σύμφωνα με διατροφική του αξία. Σκόνη πρωτεΐνης επιτρέπει μόνο σόγιας ο Ντουκάν αλλά δεν έχει διευκρινιστεί η ποσότητα. Θα σου βάλω στο τέλος της απάντησης το ποστ που το αναφέρει. Το αλεύρι Konjak δεν το έχω δοκιμάσει σε ψωμί και δεν γνωρίζω αν γίνεται.

      https://www.facebook.com/TheDukanDiet/photos/a.363308610376009.85368.165113256862213/1401158843257642/?type=1&theater

      Διαγραφή
  4. Φίλη Καλλιόπη που μου είχες αφήσει το παρακάτω μήνυμα σε διαφημιστική ανάρτηση που σβήστηκε, αντιγράφω το μήνυμά σου και θα σου απαντήσω εδώ:

    "Καλημέρα!!! Ευχαριστούμε πολύ για το υπέροχο blog. Εγώ ξεκίνησα τη διαίτα dukan έπειτα από την παρότρυνση μιας φίλης γιατρού. διάβασα αρκετά και αποφάσισα να την ξε΄κινήσω, Σήμερα είμαι στην 5 ημέρα της επίθεσης. Δεδομένου ότι σε 3 ημέρες μπαίνω στη δεύτερη φάση, στην οποία επιτρέπονται περισσότερα τρόφιμα, εχω δύο απορίες.
    1) Αν στη 2η φάση επιτρέπεται το κασέρι σόγιας (π.χ. για πίτσα)
    2) Μπήκα στο παραπάνω site και μου άρεσαν ιδιαίτερα τα προϊόντα. Θέλω να τα παραγγείλω ΟΛΑ. Ερώτηση: Είναι όλα τα προϊόντα συμβατά με τη διαιτα dukan? Δεν αναφέρονται λεπτομερώς τα συστατικά τους παρά μόνο γενικές πληροφορίες. Αν ναι, πόση ποσότητα μπορούμε να τρώμε από το καθένα (π.χ. από τη μαγιονέζα που μου αρέσει ιδιαίτερα)?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας. Καλλιόπη. "

    Το κασέρι σόγιας δεν επιτρέπεται, έχει πολλά λιπαρά (20% αν δεν κάνω λάθος) και υδατάνθρακες. Τα προϊόντα Walden farms είναι όλα συμβατά με τη δίαιτα γιατί δεν περιέχουν υδατάνθρακες και λιπαρά. Θεωρητικά μπορείς να φας όσο θες αλλά επειδή περιέχουν πολλά γλυκαντικά, καλό είναι να τα καταναλώνουμε με μέτρο. Επίσης θέλω να ξέρεις πως τα προϊόντα αυτά είναι υποκατάστατα, μην περιμένεις δηλαδή η μαγιονέζα να έχει γεύση κανονικής μαγιονέζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα,βγηκε βιταμ απο ελαιο καρύδας αμυγδαλο http://www.vitam.gr/product/detail/1313646/vitam-karida-amigdalo
    θα μπορουσα να το μετρησω στα ανεκτα πχ αντι μια κ λαδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Ο Ντουκάν στο βιβλίο γράφει ότι από λιπαρές ουσίες επιτρέπει κατ' εξαίρεση ΜΟΝΟ το ελαιόλαδο.

      Διαγραφή
  6. Κάνω την 2 δίαιτα dukan, είμαι στην 2 βδομάδα, είμαι 53 κιλά και θέλω να χάσω άλλα 3
    1) Ο α β έχει βγάλει ένα παγωτό που έχει 0,3 λιπαρά και λέει χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, με γλυκαντικά, κάνει να φάω ; και αν ναι πόση ποσότητα;
    2) Και η kri kri έχει βγάλει ένα παγωτό ξυλάκι 0% λιπαρά και 0% ζάχαρη, κάνει ; και πόσα μπορώ αν κάνει ;
    3) Την 3 μέρα που επιτρέπονται τα φρούτα, επιτρέπονται και χυμοί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Το παγωτό από το ΑΒ έχει πολλούς υδατάνθρακες και δεν επιτρέπεται, το ίδιο και το παγωτό ξυλάκι της Κρι Κρι. Το μόνο παγωτό που επιτρέπεται είναι της εταιρίας Παπαφιλίππου το οποίο το έφερνε ο Μαρινόπουλος, δεν ξέρω αν το έχει ο Σκλαβενίτης πλέον.
      Αν σε καλύπτει να πιεις το χυμό από το 1 φρούτο που επιτρέπεται, ναι. Αλλά νομίζω ότι δεν αξίζει, ειναι προτιμότερο να φας το φρούτο.

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα! Διαβάζω το blog σου περίπου τρεις εβδομάδες και είναι αλήθεια ότι με βοήθησε πολύ να ξεκινήσω τη συγκεκριμένη διατροφή. Συγχαρητήρια, γιατί κάνεις εξαιρετική δουλειά και βρίσκω απαντήσεις σε κάθε απορία μου!! Κάνω τη δίαιτα 8 μέρες και είμαι πολύ ευχαριστημένη, γιατί κατάφερα να χάσω 2,5 κιλά στην πρώτη φάση και 0,5 όντας τρίτη μέρα στη β΄φάση. Είναι σημαντική η στήριξη που παρέχεις. Καλή δύναμη για να συνεχίσεις έτσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα.Κάνω την Dukan 2 και είμαι πολύ ικανοποιημένη.Εγώ φτιάχνω δικό μου γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη.Πόσο μπορώ να πίνω και επιτρέπεται όλες τις μέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Αφροδίτη, δυστυχώς αυτό δεν μπορώ να σου το απαντήσω γιατι δεν μπορώ να ξέρω πόση ποσότητα λιπαρών έχει το γάλα που φτιάχνεις.

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!