Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Ρύζι Konjac Dukan


Πρόσφατα δοκίμασα το ρύζι konjac του Ντουκάν και έχω να σας πω κάποια πράγματα γι' αυτό γιατί δεν είναι σαν τα υπόλοιπα προϊόντα shirataki που σας έχω περιγράψει σε παλιότερη ανάρτηση. Η βασική διαφορά είναι ότι αυτό το ρύζι δεν το τρώμε απεριόριστα, έχει δύο ανεκτά το κάθε σακουλάκι! Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει και άμυλο ταπιόκας εκτός από σκόνη konjac.

Αυτά ήταν τα "άσχημα" νέα. Τα καλά νέα είναι ότι είναι πολύ πιο γευστικό από το ρύζι shirataki. Έχει περισσότερο "σώμα" και δεν είναι τόσο γλοιώδες. Επίσης δεν είναι ανάγκη να καταναλώσετε ολόκληρο το σακουλάκι. Εγώ έφτιαξα το μισό, δηλαδή 1 ανεκτό και μου έβγαλε κάτι λιγότερο από ένα φλιτζάνι του τσαγιού (το βλέπετε στη φωτογραφία), αρκετό για να συνοδεύσω ένα πιάτο με μοσχάρι κοκκινιστό ή κοτόπουλο. Aν το ανακατέψεις με ψιλοκομμένα λαχανικά που έχεις ψήσει λίγο στο αντικολλητικό τηγάνι θα έχεις ένα υπέροχο συνοδευτικό και πιο χορταστικό για τις μέρες πρωτεΐνης - λαχανικών. Επίσης είναι νηστίσιμο, κατάλληλο για χορτοφάγους και δεν περιέχει γλουτένη.

Ας περάσουμε στο πως φτιάχνεται. Στη συσκευασία λέει πως για ένα σακουλάκι ρύζι βράζουμε ένα λίτρο νερό, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 12 λεπτά. Στη συνέχεια το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό. Μετά είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Θα το βρείτε φυσικά στο Drmattapharmacy.gr, μάλιστα αυτή την περίοδο κοστίζει μόλις 3,50 ευρώ η συσκευασία με τα 2 σακουλάκια και είναι μια καλή ευκαιρία να το δοκιμάσετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!