Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Τάρτα σοκολάτας Ντουκάν



Τάρτα σοκολάτας Ντουκάν

Για τη βάση

1 κουταλιά της σούπας γάλα χαμηλών λιπαρών

Για την κρέμα

250 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι μιξ
1 κουταλιά της σούπας κακάο Ντουκάν
1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό natreen* 
1 φύλλο ζελατίνης
1 αυγό
λίγη βανίλια               dukandiaita.blogspot.com

Για το γαρνίρισμα


Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι, προσθέτουμε τη 1 κουταλιά γάλα και ανακατεύουμε. Σε μια μικρή  φόρμα (το πολύ 15 cm) απλώνουμε τα μπισκότα που έχουν γίνει σαν ζύμη και πιέζουμε να απλωθεί παντού, με ένα βρεγμένο κουτάλι. Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο, στους 150 βαθμούς αέρα, για 10 λεπτά. 
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σε μια κούπα χτυπάμε το αυγό με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το προσθέτουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει και στο τέλος προσθέτουμε τη ζελατινη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. 
Όταν βγάλουμε τη βάση της τάρτας από του φούρνο, αδειάζουμε την κρέμα και καλύπτουμε με μεμβράνη. περιμένουμε να κρυώσει και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Τέλος γαρνίρουμε με πραλίνα ή σιρόπι και απολαμβάνουμε! 

* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε γλυκαντικό είναι κατάλληλο για ψήσιμο, απλά θα πρέπει να βρείτε την αναλογία δοκιμάζοντας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!