Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Μάφινς σοκολάτα, Ντουκάν


1 αυγό
1 ασπράδι
3 κουτ. σούπας ζαχαρίνη
1 σφηνάκι γάλα 0-1,5% λιπαρά
6 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
4 κουταλιές της σούπας πίτουρο σταριού
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. σούπας γάλα σκόνη
1 κουτ. σούπας κακάο
1 βανίλια
http://dukandiaita.blogspot.gr
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, τα μοιράζουμε σε 6 φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Μας αναλογούν 2 μάφινς τη μέρα, αν δεν φάμε βρώμη σε άλλο φαγητό. Αν υπάρχουν θήκες σιλικόνης προτιμήστε τις, γιατί τα συγκεκριμένα μάφινς κολλάνε πολύ.

Αν αφαιρέσετε το κακάο γίνονται και με γεύση βανίλια, απλά μειώστε λίγο τη ζαχαρίνη γιατί θα γίνουν πολύ γλυκά. 

10 σχόλια:

  1. καλημέρα μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πίτουρο σταριού με πίτουρο βρώμης,? δηλ να βάλουμε 10 κουταλιές πίτουρο βρώμης. Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνταγή φαντάζομαι οτι θα βγει καλή, όμως θα σου βγει λιγότερη ποσότητα να τρως γιατί θα πρέπει να μοιράσεις το μίγμα σε 5 θήκες για καπκεικ και να τρως 1 τη μέρα.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα! Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιε η διαφορά πιτουρου σταριού και βρώμης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ένα είναι από σιτάρι και το άλλο από βρώμη. Στη διάιτα απαραίτητο είναι το πίτουρο βρώμης. Το πίτουρο σταριού το τρώμε προαιρετικά και βοηθάει να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στις συνταγές.

      Διαγραφή
  3. Καλησπερα να κανω μια ερωτηση.....αλλα το γλυκαντικο και αλλο η ζαχαρινη;...και οταν λεμε γλυκαντικο τι εννουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζαχαρίνη, η ασπαρτάμη, η σουκραλόζη, η στέβια, είναι γλυκαντικά.

      Διαγραφή
  4. Στην Dukan 2 το πιτουρο σταριού επιτρεπετε? Και στην 1η μερα Δευτερα της ιδιας διαιτας ποσο γιαουρτι μπορεις να φας? Μπορεις να κανεις και ομελετα με ασπραδια την 1η μερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την πρώτη ημέρα ισχύει ό,τι ισχύει για τη φάση της επίθεσης. Και ασπράδια μπορείς να φας και γιαούρτι 0% όσο θέλεις. Το πίτουρο σταριού επιτρέπεται από την Τρίτη δηλαδή τη δεύτερη ημέρα της δίαιτας.

      Διαγραφή
  5. Επισης συγνωμη ξανα ενα ειδικο ρυζι που πουλάνε στα φαρμακεια και μια μαγιονεζα μπορουν ποιες μερες της dukan 2 να εφαρμοστούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ρύζι κόντζακ που είναι μέσα σε υγρό καθώς και η μαγιονέζα του Ντουκάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την πρώτη μέρα χωρίς περιορισμό. Το ρύζι του Ντουκάν που είναι στεγνό σε σακουλάκι και χρειάζεται βράσιμο μπορεί να καταναλωθεί από την δεύτερη ημέρα της δίαιτας (που είναι συνήθως η Τρίτη) και έχει 2 ανεκτά το κάθε σακουλάκι.

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!