Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σοκολάτα Ντουκάν


Προσοχή! Στη συνταγή έχω γράψει 1 κουταλιά της σούπας κακάο. Αυτό ισχύει μόνο αν έχετε κακάο με 1% λιπαρά. Αν έχετε κακάο χαμηλών λιπαρών (μέχρι 11%) χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά του γλυκού και μετρήστε τη σοκολάτα ως 1 ανεκτό. Αν τη φτιάξετε με κακάο από το σούπερ μάρκετ (21%) τότε θα βάλετε επίσης 1 κουταλιά του γλυκού, αλλά η σοκολάτα θα περιέχει 2 ανεκτά. 


Την αρχική συνταγή την είδα στο mydukandiet

17 σχόλια:

  1. Καλησπέρα...Πήγα να κάνω σήμερα το γλυκό αλλά η ποσότητα που μου βγήκε ήταν μηδαμινή.Τα έκανα όλα βήμα βήμα αλλά ούτε ένα μπολάκι ας πουμε δεν μου βγήκε.....Δεν μπορώ να καταλαβω το λογο ενω στην φωτογραφία είναι μεγάλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μεγάλο, βγαίνει περίπου σαν μια μικρή σοκολάτα των 30 γραμμαρίων, ίσως λίγο παραπάνω. Αλλά έχεις δίκιο, η φωτογραφία μάλλον ξεγελάει, θα πρέπει να την ξαναβγάλω με κάτι άλλο δίπλα ώστε να υπάρχει σύγκριση.

      Διαγραφή
  2. Για ολες τις φασεις ??? Και ποσες φορες την εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την επίθεση κάνει μόνο αν έχεις κακάο 1%. Με κανονικό κακάο ή με κακάο 10% μπορείς να το φτιάχνεις όταν θα μπεις στην δεύτερη φάση. Στη Ντουκάν αυτά που τρώμε τα υπολογίζουμε με τη μέρα, όχι με την εβδομάδα (εξαίρεση οι κρόκοι αυγών που δεν πρέπει να ξεπερνάς τους 4 την εβδομάδα αν έχεις ανεβασμένη χοληστερίνη). Η συγκεκριμένη συνταγή έχει 1 ανεκτό, το κακάο. Μπορείς λοιπόν να καταναλώνεις κάθε μέρα μια δόση σοκολάτα αρκεί αν μετράς το 1 ανεκτό.

      Διαγραφή
  3. Οταν λετε μια δοση ποσο ειναι και ποσα ανεκτα επιτρεποντε στη 2η φαση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να διαβάσεις για τα ανεκτά στο παρακάτω λινκ:

      http://dukandiaita.blogspot.gr/p/blog-page_25.html

      Αλλιώς δες στο μενού επάνω δεξιά εκει που λέει "Ανεκτά (tolerated foods) και επιτρεπόμενα τρόφιμα"

      Διαγραφή
  4. To gala milko o% mporoume sthn proti fash?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. posa anpsyktika lait epitrerepontai sthn 1 fash?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο διαρκεί περίπου η δεύτερη φάση! Θέλω να χάσω περίπου 7 με 10 κιλά και θέλω να έχω μία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κανείς δεν μπορεί να στο πει με βεβαιότητα. Από την εμπειρία μου ως τώρα οι περισσότεροι χάνουν γύρω στα 4 κιλά το μήνα, όταν δεν έχουν πάρα πολλά να χάσουν. Αυτό που σου λέω όμως είναι πολύ γενικό και αόριστο.

      Διαγραφή
  7. Καλημερα. Να πω και εγω με τη σειρα μου συγχαρητηρια για την αγαπη που δειχνεις στο συνανθρωπο σου που προσπαθει να σουλουπωθει και για το χρονο που μας αφιερωνεις. εμαθα για την διαιτα απο την κουνιαδα μου. εχω δοκιμασει 4 ειδη διαιτας στο παρελθον. πάντα εχανα αλλα μετα απο ενα διαστημα τα ξαναεπαιρνα καθοσον ειμαι πολυ φαγου και γλυκατζου. οτι μασουλιεται το λατρευω. μιλαμε για μια 40αρα μεχρι χθες 64 κιλων. αυτα για τις συστασεις . λοιπον ελπιζω να μην επαναλαβω ερωτησεις και ξεκιναω τον μακρυ μου καταλογο τωρα. : 1) μυρωδικα οπως ανηθο, μαραθο, σελινο μαιδανο απο ποτε κανει να φαμε και σε τι ποσοτητες; 2) ψαρια οπως γαυρο, σαρδελες, σουπιες, κολιους...τα οποια δεν τα αναφερεις κανει να τα φαμε; 3) το πιτουρο βρωμησ σε συγκριση με του σταριου εχει τις ιδιες διατροφικες αξιες αλλα αλλη γευση; δηλαδη στην ουσια του σταριού ειναι απαραιτητο; 4) στη διαιτα atkins ισχυριζονται οτι οσα αυγα και αν φας με τους κροκους μεσα δεν ανεβαινει η χοληστερινη αρκει να μη τα συνδυασεις με αλλης μορφης πρωτείνη. την εκανα 1 μηνα τρωγοντας καθε μερα 3 αυγα σε ομελέτα και μετα εκανα εξετασεις και ημουν μια χαρα. οι διατροφολογοι λενε οτι δεν κανει να συνδυαζουμε 2 ή 3 ειδη πρωτεινης μαζι γιατι οχι οτι παθαινουμε κατι αλλο, απλα ανεβαινει η χοληστερινη και πρηζεται επιπλεον το εντερο 5) μπορω να φαω π.χ. αντι για 2 αυγα με τους κροκους 4 και να αφαιρεσω ποσοτητα απο το γιαουρτι ή το γάλα; 6) κάθε ποση ωρα τρωμε. Πάντα τηρουσα τα 5 γευματα την ημερα αλλα τωρα δεν μου βγαινουν ευκολα κάνει οποτε να τρωμε 2 γιαουρτακια μαζι; 7) τι πρεπει να τρωμε τα βραδια στην καθε φαση; 8) καποιοι λενε οτι πρεπει καθε μερα να πινουμε και ενα κουτακι σοδα για να καθαριζει το εντερο. ισχυει; 9) οταν θα κανει να φαω γιαουρτι των 2% αντι να φαω 5 τεμ των 200γρ μπορω να φαω 1 ντοπιο με την πετσα ή και χωρις; εχει νομιζω γυρω στα 6,6% λιπαρα, χωρισμενο στα 2 ή στα 3 γευματα στη διαρκεια της ημερας; 10) κουβερτουρα με 74% κακαο κανει; 11) στα μπιφτεκια μπορω να βαλω αφοβα μυρωδικα σε ολες τις φάσεις; 12) τα μανιταρια στην α' φαση επιτρεπονται; 13) τι ειναι η ζεμύθα; παταω επανω στον συνδεσμο αλλα λεει πως η ιστοσελιδα δεν υπαρχει 14) την μεγαλη εβδομαδα τι θα μπορουσα να κανω; ξερω λιγο δυσκολο να νηστεψω αλλα καμια ηπια συμβουλη; ειναι πολλες οι ερωτησεις, αλλα εχω 2 μερες τωρα που εχω κυριολεκτικα ζαλιστει να διαβαζω ερωτησεις και σχολια και πληροφοριες δικες σου οποτε δημιουργηθηκαν και οι αποριες μου. συγνωμη που μακρυγορω και περιμενω με ανυπομονησια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντωνία καλησπέρα. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και σου ζητώ συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Μυρωδικά τρως από την επίθεση, αλλά σε μικρές ποσότητες. Πχ εγώ κατανάλωνα 1 κουταλιά της σούπας την ημέρα. Όλα τα ψάρια επιτρέπονται. Δεν ξέρω τη διατροφική αξία του πίτουρου σταριού, πάντως δεν είναι απαραίτητο όπως το πίτουρο βρώμης. Το έχει προσθέσει ο Ντουκαν για να μας βοηθήσει με τις συνταγές. Δεν μπορώ να σου απαντήσω στην ερώτηση για το συνδυασμό πρωτεϊνών γιατί δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις. Επίσης αυτό με τη σόδα το ακούω πρώτη φορά. Τα 5 γεύματα είναι ένας καλός ρυθμός αλλά αν δε σε βολεύει δε χρειάζεται να τα τηρείς. Γιατί να φας 2 γιαουρτάκια μαζί; Δεν απαγορεύεται αλλά δεν υπάρχει και λόγος να πιεστείς, δεν χρειάζεται να φας οπωσδήποτε 2 γιαουρτάκια την ημέρα. Τα βράδια μπορείς να τρως ό,τι θέλεις από τη λίστα με τα επιτρεπόμενα. Αυτό που λένε για το γιαούρτι έχει κάποια λογική, γιατί στην ουσία θα πάρεις την ίδια ποσότητα λιπαρών, ίσως και λιγότερη, αλλά δεν είναι κάτι που το λέει η δίαιτα. Η κουβερτούρα έχει πάρα πολλά λιπαρά και υδατάνθρακες. Στα μπιφτέκια θα βάζεις περιορισμένα μυρωδικά τις ημέρες καθαρής πρωτεΐνης. Οχι δεν επιτρέπονται τα μανιτάρια στην πρώτη φάση, είναι λαχανικά. Η ζεμύθα είναι τριμμένο σκληρό τυρί από την εταιρία Ηπειρος με 1% λιπαρά. Την πουλάνε σε σακουλάκια στα σούπερ μάρκετ. Για τη νηστεία έχω ανεβάσει πολλές συνταγές, μπορείς να τις ψάξεις και να διαλέξεις όσες σου αρέσουν. Αντί για γάλα μπορείς να χρησιμοποιείς 1 ποτήρι γάλα σόγιας που ανήκει στα ανεκτά.

      Διαγραφή
  8. ΟΙ 7 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΓΑΛΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!