Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ψαρόσουπα με "ρύζι" κουνουπιδιού και άλλα λαχανικά



4 σχόλια:

  1. Αφού δεν υπάρχουν σχόλια λέω να ξεκινήσω!
    Καταρχήν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ τόσο για την επιτυχημένη προσπάθεια όσο και για το Blog. Δεν υπάρχει κάτι άλλο τόσο επαγγελματικά στημένο στον ελληνικό διαδικτυακό χώρο.
    Έχω να σου πω ότι θέλω να χάσω 4 -5 κιλά, αφού το βάρος μου είναι σχετικά φυσιολογικό στα 38 μου μετά από 2 γέννες και πολλά κιλά που έβαζα.Έχω ύψος 178 και βαρος 70 κιλά. Πάντα ήμουν κοντά στα 65 με 66 κιλά. Στην πρώτη εγκυμοσύνη έβαλα 30 στη δεύτερη 27. Παρόλα αυτά τα έχασα μέσα στο πρώτο εξάμηνο ακολουθώντας - άθελά - μου μια ισορροπημένη διατροφή που έμοιαζε αρκετά στη ντουκαν, χωρίς βέβαια να ξέρω τότε ότι υπάρχει τέτοια δίαιτα. Παράλληλα κάθε μέρα γυμναζομουν για 30-40 λεπτά. Προσεχα πολύ την ποσότητα υδατανθρακων, καθώς επίσης και το είδος τους.Επέτρεπα στον εαυτό μου μια φέτα πολυσπορο ζυμωτό σπιτικό ψωμί την ημέρα, ένα χυμό εσπεριδοειδων και ένα ξινομηλο. Όλα αυτά μέχρι τις 4 το απόγευμα. Μετά είχα 2 πρωτεινουχα γεύματα. ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ότι δεν έτρωγα τίποτε με ζάχαρη,λιπαρά και λευκό αλευρι. Κοτόπουλο, μοσχάρι, ψάρι, αυγό, όσπρια, πράσινα ωμά λαχανικά, φρούτα (με προσοχή ) έγιναν κομμάτι της ζωής μου. Μια φορά την εβδομάδα έκανα βέβαια και την παρασπονδια μου,μετά από προτροπή του γυμναστή για να αποφύγω το πλατω.
    Η διατροφή αυτή βοηθά το σώμα να διατηρήσει τη μυϊκή μάζα και να αποβάλλει άχρηστο νερό και λίπος από τους ιστούς μας. Παράλληλα, καθαρίζει το στομάχι και το συκώτι από διατροφικά σκουπίδια που περιέχουν οι κακοί υδατάνθρακες και τα λιπαρά. Η καθημερινή άσκηση για μισή ώρα βοηθά τους μύες μας να μην συρρικνωθουν. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ένα σώμα που γυμνάζεται διατηρεί το μεταβολισμό σε υψηλά επίπεδα,ακόμη και μετά από ένα cheat meal.
    Πάνω σε αυτό το μοντέλο προσαρμοσα τη διατροφή μου και από τότε το σώμα μου απέκτησε μνήμη και γνωρίζει ακριβώς τον τρόπο που θα επανέλθει.
    Αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ με τους αναγνώστες είναι ότι η ντουκαν "αγαπά" περισστερο όσους έχουν έχουν να χάσουν περισσότερα από 7-8 κιλά. Οι υπόλοιποι απλά χάνουμε κιλά κάπως πιο αργά και ο λόγος εχει να κάνει με το αποθηκευμένο περίσσιο λίπος που καίμε για να παράγουμε ενέργεια. Ο οργανισμός μας συνήθως αρνείται να αποχωριστεί 2-3 κιλά όταν είμαστε κοντά στο φυσιολογικό μας βάρος.
    Τέλος θα ήθελα να πω ότι όσο λιγοτερο επεξεργασμενα προϊόντα καταναλωνουμε, τόσο πιο εύκολα θα διατηρήσουμε το βάρος μας. Η ζαχαρινη, η σκόνη γάλακτος, οι βιομηχανικές σως και γενικά τα υποκατάστατα, είναι ο μοναδικός μου ενδοιασμος στη ντουκαν. Δεν τα έχω ενταξει στη διατροφή μου και παρόλα αυτά είναι η 7η μέρα της δίαιτας, έχω χάσει 2 κιλά και απομένουν 3, αλλα ειναι πολυ εμφανής η απωλεια. Η φάση επίθεσης κρατησε 3 μέρες. Την 4η ζυγιστηκα και κούμπωσε επιτελους ένα τζιν που δεν μου έμπαινε.
    Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, καλή δύναμη και επιμονή στο στόχο!
    Υ.Γ:ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΤΕ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ! Ομορφαίνει το κορμί και τη διάθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για το όμορφο μήνυμά σου! Συγχαρητήρια για τη θέλησή σου και να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!

      Διαγραφή
  2. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από εμένα για την απίθανη δουλειά που έχεις κάνει! Τα τελευταία πέντε χρόνια παλεύω με χημειοθεραπείες, ορμονοθεραπείες και όλα όσα συνεπάγονται, με αποτέλεσμα το σώμα μου να έχει γίνει σαν....αερόστατο!
    Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι εξαιρετική επιλογή η προσπάθεια να χάσεις κιλά σε βάθος χρόνου, με συνετή διατροφή και συστηματική άσκηση, αλλά τα άμεσα αποτελέσματα της Ντουκάν κάνουν θαύματα στη δική μου ψυχολογία! Επιτέλους η ζυγαριά κατηφορίζει σταθερά, τα πριξίματα υποχωρούν και ο γιατρός μου είναι περήφανος με την πρόοδό μου!
    Πολύτιμη η βοήθειά σου! Να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εύχομαι να αποκτήσεις το σώμα που επιθυμείς και να είσαι γερή και δυνατή! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!