Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ντουκάν τσιπς κολοκύθας



Ντουκάν τσιπς κολοκύθας

Κόβουμε στη μέση μια μικρή κολοκύθα και την καθαρίζουμε από τα σποράκια και τη φλούδα. Με τον αποφλοιωτή λαχανικών κόβουμε λεπτά τσιπς κολοκύθας. Βάζουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά και απλώνουμε 3-4 σταγόνες ελαιόλαδο στο καθένα. Βάζουμε με τη σειρά τα τσιπς το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στον αέρα στους 100 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά μέχρι να φύγει η υγρασία. Τα 400 γραμμάρια κολοκύθας έβγαλαν 35 γραμμάρια τσιπς, σχεδόν ένα πιάτο. Τα ταψιά μπορείτε να τα βάλετε και τα δύο ταυτόχρονα στο φούρνο εφόσον ψήνετε στον αέρα. 

14 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!σ ευχάριστουμε για τις τελείες συνταγές,είσαι ο λογος που ξεκίνησα τη δίαιτα εδώ κ 20 μέρες κ έχω χασει 5 κιλα! Βέβαια έχω ακόμα καμια 25αρια αλλά πάω καλά. Ηθελα να σε ρωτησω γιατί δεν το είδα νομιζω πουθενά..το μπέικον γαλοπούλας φερανό 4% λιπαρά επιτρέπεται; Δεν ξέρω βέβαια αν απαντας ακόμα σε μηνύματα γιατί σ έχουμε τρελάνει.. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ντουκάν επιτρέπει τα αλλαντικά μέχρι 4% λιπαρά. Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο προϊόν αλλά λογικά επιτρέπεται. Απαντάω όσο μπορώ, κυρίως σε ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί ξανά!

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!
    ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΤΑ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ "DUKAN" ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ!ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΤΡΩΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΙΤΟΥΡΟΥ ΒΡΩΜΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:ΩΜΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ;ΑΜΥΓΔΑΛΑ,ΚΑΡΥΔΙΑ,ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ;ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ξηροί καρποί έχουν πολλά λιπαρά και υδατάνθρακες, απαγορεύονται αυστηρά. Τα προϊόντα Ντουκάν αναγράφουν επάνω για ποια φάση είναι. Τα περισσότερα είναι για τη δεύτερη και κάποια μόνο για την τρίτη φάση. Αν φας παραπάνω πίτουρο βρώμης θα το μετρήσεις ως ανεκτό, 1 κουτ. σούπας = 1 ανεκτό.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα και από μένα έχω ξεκινήσει κ εγώ εδώ κ ένα μήνα και είμαι 8 μείον! Πρώτη φορά το χαίρομαι τόσο! Το μπλοκ έγινε ευαγγέλιο για μένα κ σε χιλιοευχαριστω για όλη αυτή την δουλειά! Οι συνταγές υπέροχες! Το μόνο θέμα μου είναι η δυσκοιλιοτητα κ ότι δεν βρίσκω εύκολα κάποια προϊόντα όπως π.χ το arla delight σε κανένα σούπερ της πολης μου :( δεν πειράζει όμως :) και πάλι ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω η δυσκοιλιότητα να υποχώρησε με τον καιρό και να συνεχίζεις με επιτυχία!

      Διαγραφή
  4. Υπαρχουν αλλα τσιπς που να επιτρεπονται? Φανταστικη η διαιτα και το blog! Εχω χασει 5.2 κιλα σε 10 μερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ! Τσιπς μόνο από λαχανικά που επιτρέπονται στη δίαιτα (πχ ΟΧΙ πατάτας!) και μόνο αν τα φτιάξουμε μόνοι μας, στο φούρνο χωρίς λάδι. Δε μου έρχεται κάποιο άλλο λαχανικό στο μυαλό αλλά αν σκεφτείς κάτι με αυτούς τους όρους μπορείς να το κάνεις. Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
    2. Δεν το έχω δοκιμάσει (μόλις ξεκίνησα τη δίαιτα! 2 μέρες τώρα) αλλά στην Αγγλία, όπου ζω, πουλάνε και τσίπς από καρότο και πατζάρι και είναι τέλεια! Καθώς και από parsnips(δεν ξέρω πως λέγεται τα ελληνικά και αν υπάρχει! Είναι σαν λευκά καρότα)

      Διαγραφή
    3. Παντζάρι και καρότο μπορούμε να τρώμε μόνο 200 γραμμάρια την εβδομάδα, ωμά! Τα συσκευασμένα έχουν αφυδατωθεί και δε γίνεται να ελέγξουμε το βάρος. Επίσης ακόμα κι αν δεν έχουν τηγανιστεί αλλά ψηθεί, σίγουρα περιέχουν λάδι. Καλύτερα να τα φτιάχνουμε μόνοι μας!

      Διαγραφή
  5. Τσιπς απo αραβικη πιτα στον φουρνο? Για τις φασεις 3-4, επιτρeπονται? Ειναι και πιο light απο το τσιπς του εμποριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αντικαταστήσεις αυτήν το ψωμί, ναι, αν και καλό είναι να καταναλώνουμε ψωμί ολικής. Προσοχή, η απάντηση αυτή δεν αφορά τις δύο πρώτες φάσεις!

      Διαγραφή
  6. Ειμαι στο ξεκινημα της δευτερης φασης.Μπορω να φαω ροδι?




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!