Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Πίτα σουβλάκι Ντουκαν

Για την πίτα:

2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
2 κουτ. σούπας γιαούρτι 1-2%
1 ασπράδι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
http://dukandiaita.blogspot.gr

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και απλώνω το μίγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, στην οποία έχω απλώσει 2 σταγόνες λάδι. Προσπαθώ να κάνω το σχήμα στρογγυλό. Ψήνω στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Για το τζατζίκι:

1 κεσεδάκι γιαούρτι 0-2%
μισό αγγούρι τριμμένο στον τρίφτη στυμμένο από τα υγρά
1 κουτ. γλυκού μηλόξυδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
αλάτι

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και βάζω το τζατζίκι στο ψυγείο να "δέσουν" τα υλικά. 

Για να φτιάξουμε την πίτα θα χρειαστούμε ένα καλαμάκι κοτόπουλο ή γενικά κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια, τομάτα, κρεμμύδι, πάπρικα και το τζατζίκι που φτιάξαμε.Απλώνουμε αρκετό τζατζίκι στην πίτα, βάζουμε το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά και ρίχνουμε πάπρικα. Τυλιγουμε με λίγο αλουμινόχαρτο.

23 σχόλια:

  1. Βάζουμε ελαιόλαδο στο τζατζίκι; Επιτρεπεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε δικαίωμα να καταναλώσουμε 1 κουταλιά του γλυκού ωμό ελαιόλαδο τη μέρα. Αν θέλεις, μπορείς να το βάλεις στο τζατζίκι χωρίς πρόβλημα!

      Διαγραφή
  2. Μετα την φαση της επιθεσης επιτρεπεται το ελαιολαδο;
    Σε ποσα γευματα την μερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη δεύτερη φάση επιτρέπεται 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο τη μέρα, ωμό. Δεν έχει σημασία σε ποιο γεύμα θα το βάλεις.

      Διαγραφή
  3. καλημερα , ειμαι στη φαση της επιθεσης. Μπορω να φτιαξω την πιτα και να βαλω μονο κοτοπουλο , γιαουρτι και κρεμμυδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μπορείς, όμως θα βάλεις 1,5 κουταλιά πίτουρο βρώμης και το γιαούρτι να είναι 0%.

      Διαγραφή
  4. Έγινε πολύ νόστιμη αλλά μου κόλλησε στη λαδόκολλα.Έχεις κανένα κόλπο να μου πεις και τι μάρκα λαδόκολλα χρησιμοποιείς? Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρίξε 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο στη λαδόκολλα και άπλωσέ το με μια χαρτοπετσέτα στο σημείο που θα ρίξεις τη ζύμη.

      Διαγραφή
  5. πόσα και ποιά φρούτα επιτρέπονται στην γ' φάση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτρέπονται όλα τα φρούτα εκτός από μπανάνες, σταφύλια και κεράσια. Από μία μερίδα φρούτου τη μέρα που σημαίνει για παράδειγμα 1 μήλο ή ένα πορτοκάλι, 1 φέτα καρπούζι ή μία φέτα πεπόνι και για τα μικρά φρούτα όπως τα μούρα ή η φράουλες, 1 κούπα.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα! Αυτές τις μέρες ξεκίνησα τη δίαιτα κ είδα αυτή τη συνταγή. Να σας ρωτήσω κάτι. Θα μπορούσαμε την πίτα να την χρησιμοποιήσουμε και σκέτη για συνοδευτικό στο φαγητό μας, κάποιες μέρες, εμείς που δεν μπορούμε χωρίς ψωμί? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά, αλλά υπάρχουν καλύτερες λύσεις, έχω ανεβάσει συνταγές για ψωμί και την αγαπημένη μου που είναι η συνταγή για τις βάφλες σε αλμυρή έκδοση. Μάλιστα μπορείς να κάνεις και τις βάφλες και ψωμί για να τρως την ίδια μέρα, αφου οι βάφλες έχουν μόνο πίτουρο σταριου που δεν ανήκει στα ανεκτά.

      Διαγραφή
  7. Καλησπερα!συγχαρητηρια για τη δουλεια σου..2αποριες εχω..το ελαιολαδο κ το τυρι που επιτρεπεται 30γρ τη μερα,μετριουνται ως ανεκτα;ευχαριστω.Νανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τυρί ανήκει στα ανεκτά, το λάδι όχι. Μπορείς να δεις τη λίστα των ανεκτών στο μενού επάνω δεξιά :D

      Διαγραφή
  8. Καλησπερα. Ηθελα να ρωτησω σε λευκη μερα μπορουμε να φαμε τη μια κουταλια σταρι? Και κατι αλλο. Η μαγια επιτρεπεται και σε τι ποσοτητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον εννοείς το πίτουρο σταριού. Να το αποφύγεις τη λευκή μέρα, δεν πρέπει να τη φορτώνεις υδατάνθρακες. Η μαγιά επιτρέπεται χωρίς περιορισμό, αφού δεν είναι κάτι που μπορείς να καταναλώσεις σε ποσότητα.

      Διαγραφή
  9. Καλησπερα. Μπορουμε να βαζουμε και τη 1 κ.σ. πιτουρο σταριου στο μειγμα που δικαιουμαστε κάθε μερα για να γινει πιο μεγαλη η ζυμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέλω να ρωτήσω αν η ζαχαρινη Canderel επιτρέπεται στη διαιτα Duncan?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα. Προσπαθώ κι εγώ χωρίς όμως να είμαι απόλυτη. Έχω ξεκινήσει τρεις μέρες αλλά το γιαούρτι μου είναι 2%. Δε μπορώ το 0% καθόλου. Θα ήθελα να συμμετέχω σε μια ομάδα με ανθρώπους που έχουμε κοινό αγώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην Α φάση πρεΕι να τρώμε μια φορά πιτα σουβλάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει πρέπει, αν θέλεις την φτιάχνεις και την τρως, είτε κάθε μέρα είτε πιο αραιά, όμως με 1,5 κουταλιά της σούπας πίτουρο βρώμης γιατί τόση είναι η ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε στην πρωτη φάση.

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!