Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Κακάο Ντουκάν

Αρχικά αυτή την ανάρτηση την είχα κάνει με μεγάλο ενθουσιασμό γιατι νόμιζα πως βρήκα το κακάο του Ντουκαν με μόλις 1% λιπαρά.και πως η μόνη διαφορά του με το κακάο που έπαιρνα από άλλα site ήταν στη συσκευασία, επειδή αυτό κυκλοφορεί στην Αμερική. Δυστυχώς όταν το παρέλαβα και κοίταξα καλύτερα, με λύπη διαπίστωσα πως έχει περίπου 10% λιπαρά. Σας ζητώ συγνώμη που σας παραπληροφόρησα άθελά μου.

Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο κακάο και γενικότερα τα κακάο μέχρι 11% λιπαρά, είναι αυτά που επιτρέπει ο Ντουκάν στη δίαιτα. Μια κουταλιά της σούπας από ένα τέτοιο κακάο χαμηλών λιπαρών αντιστοιχεί σε 1 ανεκτό τρόφιμο. Αρχικά ο Ντουκάν απαγόρευε τα κακάο του εμπορίου που έχουν 20 - 21% λιπαρά, όμως στην πορεία επειδή ο κόσμος δυσκολευόταν να βρει κακάο με λιγότερα λιπαρά, τα επέτρεψε και αυτά, απλά περιόρισε κι άλλο την ποσότητα, σε ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού.

Αν λοιπόν αγοράσατε το κακάο αυτό μη στεναχωριέστε, από τη στιγμή που δεν υπάρχει το άλλο, αυτό εδώ είναι η αμέσως επόμενη καλύτερη επιλογή.

Ο Γιώργος, φίλος του μπλογκ, ανακάλυψε και αυτό εδώ το κακάο με μόλις 1% λιπαρά:


Το κακάο μαζί με άλλα προϊόντα Ντουκάν τα αγόρασα από το iherb, ένα πολύ γνωστό site με οργανικά προϊόντα που μου είχε προτείνει μια φίλη μου. Το βρήκα εκεί, σε καλή τιμή, 10,06 δολάρια, δηλαδή 7,84 ευρώ) και με έξοδα αποστολής 4 δολάρια, δηλαδή 3,15 ευρώ* από Αμερική, δηλαδή φθηνότερα από τα ταχυδρομικά που χρεώνουν τα ελληνικά καταστήματα! Μάλιστα επειδή η φίλη μου μου έδωσε έναν κωδικό σύστασης και η παραγγελία μου ήταν πάνω από 40 δολάρια, πλήρωσα 10 δολάρια λιγότερα.  Για παραγγελίες κάτω από 40 δολάρια η έκπτωση είναι 5 ευρώ, με τη χρήση του κωδικού  SJN278. Αν παραγγείλετε λοιπόν μην ξεχάσετε να βάλετε τον κωδικό στη φόρμα της παραγγελίας!


Το κακάο Dukan θα το βρείτε εδώ. και το κακάο Rapounzel 1%, εδώ. Επίσης έχει και άλλα προϊόντα Ντουκάν πολύ πιο φθηνά από ότι τα αγοράζουμε στην Ελλάδα και μάλιστα πολλά από αυτά δεν τα φέρνουν καν τα ελληνικά καταστήματα. Δείτε τα εδώ. Έχει και κριτικές πελατών στο κάθε προϊόν, πράγμα που βοηθάει πολύ. Επίσης εδώ βρίσκω σε πολύ καλή τιμή τα noodles και τις ταλιατέλες shirataki, που επιτρέπονται απεριόριστα σε όλες τις φάσεις ακόμα και στην επίθεση.

Θα συνεχίσω να ψάχνω το κακάο με 1% λιπαρά και αν το ανακαλύψω θα σας ενημερώσω αμέσως.

* Οι τιμές που αναφέρω είναι οι τιμές που έχει το site τη στιγμή που γράφω αυτό την ανάρτηση και μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. 

22 σχόλια:

  1. Αυτός ο κωδικός σε ποιόν ανήκει ; Και γιατί να μας κάνουν έκπτωση εμάς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O συγκεκριμένος ανήκει σε μένα, ο καθένας που γράφεται στο site και κάνει την πρώτη του παραγγελία παίρνει έναν κωδικό σύστασης, το γράφει κάτω κάτω σε ξεχωριστό μπανεράκι. Εσύ παίρνεις έκπτωση από μένα πχ και αφού ψωνίσεις πρώτη φορά μπορείς να δώσεις το δικό σου κωδικό σε μια φίλη η φίλο σου για να πάρουν κι εκείνοι έκπτωση κι εσύ κάποιο μικρό ποσοστό έκπτωσης στο μέλλον, δεν έχω καταλάβει ακόμη. Όταν κάνει κάποιος φίλος μου παραγγελία με τον κωδικό μου θα μπω να δω αν μου έστειλαν κάτι, προς το παρόν δεν έχω λάβει τίποτα. Πολλά μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού χρησιμοποιούν αυτή την τακτική για να κερδίζουν νέους πελάτες, δεν είναι κάτι περίεργο.

      Διαγραφή
  2. Η ημερήσια επιτρεπόμενη δόση από αυτό το κακάο είναι ένα κουταλάκι του γλυκού και όχι της σούπας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα του κακάο είναι μπερδεμένο. Από το ίδιο το coaching οι πληροφορίες δεν είναι σταθερές. Υπάρχουν coaches που λένε 1 κουταλάκι του γλυκού τη μέρα και άλλοι που λένε δύο, τονίζοντας πάντα ότι μιλάνε για κακάο έως 11% λιπαρά. Έχω βρει και απάντηση που λέει ότι μπορείς να καταναλώσεις ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού κακάο με 20% λιπαρά.

      Επίσης τα περισσότερα γνωστά και έγκυρα ξένα sites για τη Ντουκάν λένε 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο χαμηλών λιπαρών, δηλαδή μέχρι 11% λιπαρά.

      Στο αμερικάνικο ηλεκτρονικό κατάστημα για το συγκεκριμένο κακάο όντως λέει 1 κουταλιά του γλυκού τη μέρα αλλά η συσκευασία δε λέει κάτι τέτοιο, αναφέρει απλά πως για να φτιάξεις ζεστή σοκολάτα μπορείς να βάλεις 1 κουταλιά του γλυκού κακάο σε μια κούπα γάλα. Οπότε πάλι δε διευκρινίζει.

      Όταν δεν παίρνω επαρκείς απαντήσεις για κάτι που αφορά τη δίαιτα, συνδυάζω όλες τις πληροφορίες που έχω και με τη λογική μου αποφασίζω τι να κάνω. Όσον αφορά το κακάο, έχω καταλήξει πως μπορώ να καταναλώνω 1 κουταλιά του γλυκού όταν είναι 20%, 2 κουταλιές του γλυκού όταν είναι 11% και απεριόριστο όταν πρόκειται για 1%. Έχω χρησιμοποιήσει και τα 3 είδη κακάο κατά τη διάρκεια της δίαιτάς μου, καθημερινά, στις ποσότητες που αναφέρω και δεν είχα πρόβλημα. Φυσικά ο καθένας μπορεί να έχει τις ενστάσεις του, όμως είναι ελεύθερος να κρίνει και να κάνει ό,τι θέλει. Κι εγώ δεν είμαι ειδικός, μοιράζομαι απλά την εμπειρία μου :)

      Διαγραφή
  3. ...στο κακάο ποιο ποσοστό υδατανθράκων είναι επιτρεπτό; Έχω βρει ένα ακατέργαστο κακάο με 6% λιπαρά (!!!), ωστόσο έχει πολύ υψηλούς υδατάνθρακες... 25%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πω για τα 2 κακάο του Ντουκαν που έχω. Αυτό με το 1% λιπαρά έχει 11,7 και το άλλο με τα 10% λιπαρά έχει 16. Δεν έχω κάποια συσκευασία ΙΟΝ ή κάποιο άλλο ελληνικό για να συγκρίνω.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα, το κακάο ΙΟΝ έχει 48γρμ υδατάνθρακες .

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ! Θυμόμουν ότι είχα δει ένα εξωφρενικό νούμερο και απορούσα γιατί έρχονταν άτομα από ομάδες και μου έλεγαν ότι τους συμβούλευσαν να πάρουν ΙΟΝ. Αν θυμάμαι καλά, σχετικά λίγους υδατάνθρακες είχε το κακάο του Lidl, το οποίο έχει 20% λιπαρά και παραμένει στο 1 ανεκτό το μισό κουταλάκι του γλυκού. Είναι όμως προτιμότερο από άλλα με τους διπλάσιους υδατάνθρακες.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα προσπάθησα να παραγγείλω απο το i herb αλλα ζητά παραγγελία απο $80 και πάνω και το βάρος να μην ξεπερνά τα 1.800gr υπάρχει κάποιο αλλο site ή αλλος τρόπος παραγγελίας?Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως κάνεις κάτι λάθος; Δεν βάζει τέτοιο όριο. Το δοκίμασα τώρα, έβαλα 4 συσκευασίες κακάο στο καλάθι και ήταν 40,21 δολάρια. Πέρασα τον κωδικό και αμέσως αφαίρεσε τα 10 δολάρια. Το βάρος ήταν 1,36kgr. Μετά το δοκίμασα με 2 συσκευασίες και μου έκανε 5 δολάρια έκπτωση. Με αφήνει να προχωρήσω κανονικά και ο κωδικός λειτουργεί. Μήπως έχεις πάρει κι άλλα πράγματα και έχεις ξεπεράσει το βάρος; Γιατί έχει όριο στα κιλά ανα παραγγελία. Επίσης είδα οτι έχει αυξήσει λίγο τα ταχυδρομικά, δεν ξέρω γιατί, αυτή ήταν η μόνη διαφορά. Από άλλο site δεν έχω ψωνίσει αλλα ρίξε μια ματιά και στο amazon.

      Διαγραφή
  5. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΡΩ ΕΝΑ ΥΠΟΚΤΑΣΤΑΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΧΟ ΡΟΦΗΜΑ,,ΒΡΗΚΑ ΤΟ DELIGIOS ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ 10% ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ TA ΛΙΠΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 1% ..ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 5% .ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ Η΄ΘΑ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΛΙΠΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ.. ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΕ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ντουκάν δεν επιτρέπει να παίρνουμε συμπληρώματα και σκευάσματα πρωτεΐνης απ' όσο ξέρω, οπότε καλό είναι να το αποφύγεις και γι' αυτό το λόγο, εκτός από τη φρουκτόζη που όπως σωστά κατάλαβες δεν επιτρέπεται. Εγώ έπινα καθ' όλη τη διάρκεια της δίαιτας μιλκο free και θα σου πρότεινα αυτό. Εχω κάνει και μια σχετική ανάρτηση εδω:

      http://dukandiaita.blogspot.gr/2015/01/milko-0.html

      Διαγραφή
  6. Ελενα, στο site που αναφέρεις έχει κάποια μπισκότα Dukan Diet, Oat Bran Cookies Chocolate Chip, και άλλα σνακ Dukan Diet, Oat Bran Pretzels (χρησιμα στο γραφείο για λιγούρες) αλλά δεν αναγράφει άν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην φάση της επίθεσης.Τα έχεις δοκιμάσει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βαρβάρα! Έχω δοκιμάσει κάποια, τις μπάρες, τα μπισκότα και τα δημητριακά και είναι αρκετά νόστιμα και βολικά. Δεν κάνουν όμως για την πρώτη φάση και κάποια (λίγα) δεν κάνουν ούτε για τη δεύτερη! Διάβασε τις πληροφορίες τους γιατί εκεί θα δεις και σε πόσα ανεκτά αντιστοιχούν, δεν τα τρώμε ελεύθερα. Κάποια στιγμή θα ετοιμάσω μια αναλυτική ανάρτηση για όσα έχω δοκιμάσει.

      Διαγραφή
  7. Γεια σας! 'Ηθελα να ρωτήσω αν πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα το πινακάκι με τις μέρες για τη φάση της επίθεσης, δηλ. αν πρέπει να κάνω υποχρεωτικά 1, 2, 3, 5, 7 ή 10 μέρες, υπάρχει δηλ. πρόβλημα να κάνω 6 μέρες επίθεση; (θέλω να χάσω 10 max).
    Ως προς τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα (επειδή έχω αρκετή δυσκοιλιότητα και ξεκίνησα 2 μέρες πριν αδιαθετήσω) έχω χάσει λιγότερο από 1 κιλό. Επίσης έτρωγα κυρίως λαχανικά και φρούτα και ίσως έχει πάθει κάποιο σοκ ο οργανισμός. Δεν ξέρω αν αυτοί είναι οι λόγοι που δεν έχω χάσει παραπάνω. Σήμερα είμαι στην 6η μέρα επίθεσης κι έλεγα να περάσω αύριο στη 2η φάση. Τι με συβουλεύετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς είδα το μήνυμά σου 3 μέρες μετά τη μέρα που το έγραψες. Ελπίζω να πέρασες στη δεύτερη φάση, κατά τη γνώμη μου και 3-4 μέρες αρκούσαν για 10 κιλά. Μην αγχώνεσαι που δεν έχασες περισσότερα στην επίθεση, φταίει σίγουρα το γεγονός ότι αδιαθέτησες όπως και το ότι δεν έχεις να χάσεις πολλά κιλά συνολικά.

      Διαγραφή
  8. Η σοκολάτα κουβερτούρα επιτρέπεται?? Είμαι στην αρχή και πιστεύω να τα πάω καλά αλλά μου λείπει η σοκολάτα. .. Μπράβο πολύ καλή δουλειά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν επιτρέπεται, έχει πάρα πολλούς υδατάνθρακες και λιπαρά. Όμως μπορείς να φτιάξεις ένα αρκετά νόστιμο υποκατάστατο, τη συνταγή θα τη βρεις εδώ:

      http://dukandiaita.blogspot.gr/2014/03/blog-post_29.html

      Διαγραφή
  9. Στην Ντουκαν 2 από πια μερα επιτρέπεται το κακάο 1% και πόσο; Ευχαριστώ! Έλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ πως επιτρέπεται από την πρώτη μέρα χωρίς περιορισμό, αλλά θα σου έλεγα να μην ξεπερνάς τα 2 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα, για καλύτερα αποτελέσματα.

      Διαγραφή
  10. Ενα συμπλήρωμα πρωτεινης με 0 λιπαρά 0 υδατάνθρακες 0 σακχαρα...κοινως πεντακαθαρη πρωτεινη επιτρέπεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικά ο Ντουκάν δεν επιτρέπει τις πρωτεΐνες σε σκόνη, αλλά αυτή δεν έχει καθόλου υδατάνθρακες οπότε μπορεί και να επιτρέπεται. Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά, έλεγξε εσύ αν σε κολλάει.

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!