Το πρώτο πλήρες ελληνικό μπλογκ για τη δίαιτα Ντουκάν. Πληροφορίες, συνταγές φαγητών, συνταγές γλυκών, μενού, όλες οι απορίες για τη δίαιτα Dukan θα σας λυθούν εδώ! Οι συνταγές του μπλογκ είναι συμβατές με κάθε δίαιτα χαμηλών λιπαρών και υδατανθράκων καθώς και για διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη.
Περιεχόμενα
- Αρχική σελίδα
- Η δική μου ιστορία
- Τι είναι η δίαιτα Dukan
- Προετοιμασία
- Ενδεικτικό μενού
- Το τεστ του Ντουκάν
- Συμβατά προϊόντα
- Ανεκτά και επιτρεπόμενα τρόφιμα (παλιά λίστα)
- Λευκή μέρα - Σιδερένια γροθιά
- Συχνές ερωτήσεις
- Δίαιτα Ντουκάν 2
- Ντουκάν και νηστεία
- Γλυκά φάσης επίθεσης (α)
- Συνταγές φάσης επίθεσης (α)
- Γλυκά φάσης πλεύσης (β)
- Συνταγές πρωτεΐνη λαχανικά
- Συνταγές μόνο πρωτεΐνη
- Συμβουλές και άλλα
- Πριν και μετά
- Official site
- Online coaching chat
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014
11 σχόλια:
Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Έκανα και γω μαρέγκες με στεβια , πέτυχαν οπτικώς αλλα η γευση .... Εχουν μια πικριλα να πω ? Ενα περιεργο πραγμα σιγουρα οχι νοστιμο . Ειδικά αν τις συγκρινω με τις κανονικές μαρεγκες που εκανα παλιά . Να φανταστεις τις εχω στην κουζινα εδω και μερες και με κοιτανε και τις κοιτω . Λυπαμαι να τις πετάξω ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρίμα... Μήπως φταίει το γλυκαντικό σου; Κάποια δεν κάνει να τα ψήσεις, πικρίζουν.
ΔιαγραφήΔεν εχω ιδεα , πρωτη φορα στην ζωή μου χρησιμοποιώ γλυκαντικά . Στέβια εβαλα υποτιθεται κανει και για ψήσιμο . Τα ασπράδια τα προτιμω τελικά "γαριδάκια" αλμυρά , στο γλυκό δεν μου πετυχε .
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλού κακού μην ξαναβάλεις τη συγκεκριμένη στέβια σε γλυκό που ψήνεις, πάρε natreen. Πιστεύω πως αυτή φταιει που σου πίκρισαν.
ΔιαγραφήΕκανα το μίγμα όπως λες, και δεν επηζε με τίποτα!!!! Τι φταίει??? (απελπίστηκα και το βαλα οπως ηταν σε ενα μικρο ταψακι να ψηθει)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μαρέγκα είναι λίγο δύσκολη, γιατί αν πέσει έστω και ίχνος κρόκου, ή έχει λίγη λιπαρότητα το μπωλ, δεν πρόκειται να σφίξει. Θέλει πολλή προσοχή!
ΔιαγραφήΚαταρχάς πολλά πολλά συγχαρητήρια για την καταπληκτική σου δουλειά και για τις ΥΠΕΡΟΧΕΣ πραγματικά συνταγές σου!!! Έχω σερφάρει αρκετά στο internet, κυρίως όμως σε ξένα sites, για συνταγές low carb αλλά στο δικό σου blog σου βρήκα πολύ πιο ενδιαφέρουσες συνταγές και με έντονο το ελληνικό στοιχείο (πχ. πίτα σουβλάκι)!!!! Πραγματικά αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να ξεκινήσω την dukan, στην express της όμως εκδοχή μιας που τα κιλά που θέλω να χάσω είναι σχετικά λίγα (4-5). Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα κάποια συνταγή σου αλλά είμαι σίγουρη ότι θα είναι όλες τέλειες! Έχω όμως μια απορία σχετικά με το γλυκαντικό...Το κλασικό Στεβια Green της Canderel που βρίσκουμε στα περισσότερα s/m έχει αρκετούς υδατάνθρακες (94γρ στα 100γρ), το ίδιο και το Linodiet Baking Stevia (http://www.linodiet.gr/linodiet/product/backing_stevia.php), που έχει 100γρ στα 100γρ. Μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι σχετικά με τους υδατάνθρακες;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω βρει σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων στέβια με 0γρ υδατάνθρακες (!!!) αλλά είναι σχετικά ακριβό, στη διπλάσια τιμή. http://www.bioeshop.gr/p.ELITE-STEVIA-300gr.951901.html (δεν φαίνονται τα διατροφικά στοιχεία στη φωτο, αλλά έχω πάει στο κατάστημα και το έχω δει).
Ποιο να επιλέξω;; Εσύ ποιο χρησιμοποιείς;;;
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Ελπίζω να δοκιμάσεις τις συνταγές και να σου αρέσουν, ή να σου δώσουν ιδέες για να κάνεις τις δικές σου. Για τόσα λίγα κιλά θα κοιτάξεις τη Ντουκάν 2 , η εξπρές είναι για 1 εβδομάδα μόνο, ενώ στη 2 επαναλαμβάνεις την εβδομάδα μέχρι να χάσεις τα κιλά. Τα γλυκαντικά έχουν πολλούς υδατάνθρακες αλλά σκέψου ότι τα 100 γραμμάρια είναι τεράστια ποσότητα που θα κάνεις καιρό να την καταναλώσεις! Δεν είναι όπως οι υπόλοιπες τροφές που κοιτάζουμε τους υδατάνθρακες επειδή τις τρώμε σε ποσότητα. Δεν αξίζει να πάρεις πολύ ακριβό γλυκαντικό κατά τη γνώμη μου, ειδικά αν δεν το έχεις δοκιμάσει στη ζαχαροπλαστική. Υπάρχει πιθανότητα να πικρίζει στις υψηλές θερμοκρασίες! Πάρε κάποιο από το σούπερ μάρκετ που να γράφει στην ετικέτα αν μπορεί να ψηθεί. Εγώ χρησιμοποιώ το μπλε natreen, δεν αντέχω καθόλου τη στέβια τελικά.
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και κυρίως σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή σου να ξεκινήσω την Dukan 2... για κάποιο λόγο θεώρησα ότι ήταν το ίδιο με την express (ίσως επειδή έχουν πολλά κοινά στοιχεία)! Η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται πιο βατή από την απλή Dukan. Θα δοκιμάσω συνταγές και θα ποστάρω εντυπώσεις. Keep up the good work!!! :)
ΔιαγραφήΜια ακόμα ερώτηση...η Dukan 2 λέει 1,5 κουταλιά της σούπας πίτουρο βρώμης την ημέρα, αλλά οι περισσότερες συνταγές σου είναι μετρημένες με βάση την ποσότητα της κανονικής Dukan, δηλαδή 2 κουταλιές της σούπας...Πειράζει αν κάνω τη δίαιτα με μισή κουταλιά πίτουρο παραπάνω;;
ΔιαγραφήΔυστυχώς σχεδόν όλες οι συνταγές μου έγιναν πριν βγει η Ντουκαν 2 γι' αυτό είναι όλες με 2 κουταλιές πίτουρο βρώμης. Δεν ξέρω αν θα είναι πρόβλημα να τρως 2, δοκίμασέ το και πες μου. Φαντάζομαι πως δεν θα είναι τεράστια η διαφορά. Καλή επιτυχία.
Διαγραφή