Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Κεφτεδάκια με πικάντικη σως γιαουρτιου


Για τους φίλους που κάνουν πολλές μέρες τη φάση της επίθεσης και θέλουν λίγη ποικιλία, δοκίμασα να φτιάξω κεφτεδάκια καθαρής πρωτεΐνης. Έγιναν νόστιμα. Αν είστε σε μέρα πρωτεΐνης - λαχανικών, δοκιμάστε να κάνετε κεφτεδάκια με τη συνταγή για τα μπιφτέκια


50 σχόλια:

  1. Μια μικρή συμβουλή για πλάσιμο μειγμάτων κιμά: Να έχετε δίπλα ένα λεκανάκι με χλιαρό νερό για να βρέχετε τα χέρια σας κατά το πλάσιμο, ώστε να μην κολλάει πάνω το μείγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσα περιπου κεφτεδακια βγαινουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θυμάμαι δυστυχώς γιατί τη συνταγή την είχα κάνει πριν από πάρα πολύ καιρό. Εξαρτάται και πόσο μεγάλα θα τα πλάσεις.

      Διαγραφή
  3. Επιτρέπεται το κρεμμύδι και η ντοματα στην α φαση;;;; και επισης τι είναι η ντοματα κονκασε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην πρώτη φάση επιτρέπεται 1 μικρό κρεμμύδι και 1 κουταλιά της σούπας κονκασέ, το οποίο είναι τομάτα ψιλοκομμένη σε κονσέρβα, χωρίς ζάχαρη.

      Διαγραφή
  4. το μειγμα του κιμα μπορουμε να το αφησουμε στο ψυγειο και να το ψησουμε μετα απο 2-3 ημερες η' πρεπει να ψηθει την ιδια μερα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κιμάς δεν κάνει να μείνει τόσες μέρες στο ψυγείο άψητος, οπότε ή θα τα πλάσεις και θα τα βάλεις στην κατάψυξη για να τα ψήσεις όταν θέλεις, ή θα τα ψήσεις όλα μαζί και θα τα βάλεις στο ψυγείο.

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα σας, έχω μια μεγάλη απορεία...
    Φτιάχνω γιαούρτι μόνη μου! Με γάλα 1,5% λιπαρά και γιαούρτι 0% λιπαρά.
    Μπορώ να το καταναλώνω ως ημερήσια δόση 1 λίτρου; Λόγο του ότι το γιαούρτι αυτό λογικά δεν πιάνεται για 0% λιπαρά.
    Επίσης πως υπολογίζουμε το γιαούρτι στην ημερήσια δόση;
    Ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το όριο του ενός λίτρου αφορά τα γαλακτοκομικά μέχρι 2% λιπαρά, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Το γιαούρτι το υπολογίζεις χοντρικά, πχ 250 γραμμάρια τα μετράς σαν 250 ml.

      Διαγραφή
  6. Ελένη καλησπέρα,
    Συγχαρητήρια για το καταπληκτικό blog, ειλικρινά μου έδωσες κίνητρο και χθες ξεκίνησα με στόχο να χάσω 15 κιλά (έκανα και το σχετικό τεστάκι). Λέω να κρατήσω την πρώτη φάση 5 μέρες, πιστεύεις ότι είναι αρκετές (βρίσκομαι ήδη στη 2η)?
    Δεν έχω καταλάβει πως υπολογίζεις τα ανεκτά και τα γαλακτοκομικά με αναγωγή της ποσότητας στο 1 λιτρο. Ενδεχομένως και να τα έχεις γράψει κάπου αναλυτικά και να μην τα έχω διαβάσει....
    προς το παρόν καταναλώνω γαλακτοκομικά με 0% λιπαρά.
    Σ΄ευχαριστώ :-)
    Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ιωάννα. Για 15 κιλά οι 5 μέρες είναι υπεραρκετές. Τα γαλακτοκομικά τα υπολογίζεις χοντρικά, δηλαδή πχ 200ml + 300γρμ = μισό κιλό. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι αλλά πριν 2 χρόνια που ξεκίνησα έτσι τα υπολογίζαμε. Τα ανεκτά είναι πολύ συγκεκριμένα, διάβασε στο μενου επάνω δεξιά τη σχετική ανάρτηση. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  7. Από την στιγμή που στη πρώτη φάση μπορούμε να φάμε αυγό μπορούμε να το βάλουμε στα κεφτεδάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά! Εμένα δεν μου αρέσει γιατί τα σφίγγει και είναι ήδη αρκετά σφιχτά.

      Διαγραφή
  8. Δοκίμασα τη συνταγή με μικρές παραλλαγές και γράφω αυτό το σχόλιο μήπως αρέσει και σε κάποιον άλλον και τον διευκολύνει με το πίτουρο. 'Εκανα ακριβώς την ίδια συνταγή μόνο που πρόσθεσα λιγότερο μαιντανό κι επίσης έβαλα επιπλέον ρίγανι,βασιλικό και αυγό(άλλωτε βάζω και άλλοτε όχι).Ωστόσο χρησιμοποίησα και πίτουρο βρώμης.Έβαλα δηλαδή τη μιάμιση κουταλιά στα κεφτεδάκια μου κι έτσι μου λύθηκε το πρόβλημα αναφορικά με το πώς θα το φάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν, σε ευχαριστούμε για την παραλλαγή!

      Διαγραφή
  9. Καλησπερα!πολλα συγχαριτιρια που βοηθας με τοσο υπομονη ολους εμας που θελουμε να χασουμε κιλακια. Ξεκινησα τη διαιτα πριν 4 μερες. Βρισκομαι στη φαση της επιθεσης γιατι θελω να χασω 30. Ηθελα να ρωτησω τα μπαχαρικα τα τρωμε σε απεριοριστες ποσοτητες; κυμινο,κολιανδρο, παπρικα γλυκια επιτρεπονται στην α' φαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, σε ευχαριστώ πολύ! Δεν υπάρχει περιορισμός στα μπαχαρικά. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω :-) μπηκα σημερα στη 2φαση γιατι μου ελειπαν τα λαχανικα πολυ! Μια ακομη βοηθεια σε παρακαλω, δε καταλαβα για τα δυο ανεκτα που δικαιοαστε. Τα τρωμε μονο οταν τρωμε τις 5μερες την πρωτεινη σκετη η και οταν τρωμε και την πρωτεινη-λαχανικα; Ρια

      Διαγραφή
  10. Καλησπερα!! Ξερεις μηπως αν στη δευτερη φαση οι μερες πανε στην αρχη 5-5 και μετα 1-1 και εναλασονται ετσι μεσα στο διαστημα της β φασης,αν θα ειναι πιο αποτελεσματικη η διαιτα με την εναλλαγη; η πρεπει αποκλειστικα ενα απο τα δυο κ οπως εχω ξεκινησει 5-5 ετσι να παραμεινω; ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω συζητήσει με άτομα που έχουν δοκιμάσει και τους δύο ρυθμούς και έχαναν το ίδιο, οπότε επιλέγεις τοπ ρυθμό που σε βολεύει. Μπορείς να τον αλλάζεις στην πορεία, δεν είναι αναγκαίο να συνεχίσεις με αυτόν που ξεκίνησες.

      Διαγραφή
  11. :-( εκλεισα δυο βδομαδες στη β φαση και τη μια απο αυτες δεν εχασα καθολου.μπορει να με κολλησε οτι εφαγα ντοματα τουρσι; η να με κολλαει καποια πρωτεινη; τα κανω ολα κατα γραμμα. Κ καποιο αλλο θεμα δεν υπαρχει. Ειμαι αδιαθετη,μηπως να ξανα ζυγιστω οταν περασουν οι δυσκολες μερες; στεναχωρηθικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη πως έφταιγε το γεγονός ότι ήσουν αδιάθετη. Τώρα πως πας;

      Διαγραφή
    2. Ναι μαλλον εφταιγε οτι ημουν αδιαθετη.μετα απο δυο μερες εδειξε -2 κιλα στο διαστημα των δεκα ημερων. Πριν δυο μερες εκλεισα ενα μηνα. Εχει πολυ καλα αποτελεσματα αυτη η διαιτα.αισθανομαι πιο καλα,εχει αλλαξει η διαθεση μου και επειδη δεν πειναω δεν καταλαβα πως περασε ο μηνας. Σε ευχαριστουμε πολυ για τη βοηθεια και τη συμπαρασταση! Εχουνε μεινει ακομη περιπου 12 κιλα τουλαχιστον για να φτασω σε ενα κανονικο βαρος :-) ελπιζω να τα καταφερω μεχρι τα χριστουγεννα..

      Διαγραφή
    3. Μπράβο! 12 κιλά σε 1,5 μήνα δεν επιτρέπεται να χάσεις, μην το παρακάνεις! Να τρως σωστά! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  12. Γεια σας και συγχαρητηρια για το μπλογκ σας! Τα κεφτεδακια στους ποσους βαθμους τα ψηνουμε στον αερα;; Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δοκιμαστε να βαλετε στο μειγμα του κιμα ενα κουταλακι μπεικιν παουντερ ( η κ λιγοτερο ) ! Τα κανει πολυ πιο αφρατα!! :) εγω πλεον δε το παραλειπω ποτε , γιατι υπαρχει μεγαλη διαφορα στο αποτελεσμα ! -6,5 κιλα σε 2 μηνες περιπου ! Αλλα 3 μας εμειναν !! Καλη επιτυχια σε ολους/ες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία! Σε ευχαριστούμε πολύ! Τώρα πια θα έχεις πιάσει το στόχο σου, σου εύχομαι να διατηρήσεις το νέο σου βάρος!

      Διαγραφή
  14. Καλησπερα Ελενα!ειμαι η Δέσποινα σου χω γραψει ξανα..ξεκινησα στις 7 Ιανουαρίου 73 κιλα κ τωρα ειμαι 62!!αλλα 3 μεινανε!νιωθω αλλος άνθρωπος! Χωρις τις συνταγες σου δε θα τα καταφερνα!να σαι παντα καλα!σημερα έκανα τα κεφτεδακια!τελειαααα!!σ ευχαριστώ κ παλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλημερα,εγω βάζω στα μπιφτεκια και πίτουρο βρώμης , 2 κουταλιές σουπας στο μισο κιλο,όπως επίσης και ενα αυγό ...ειναι πεντανοστημα ....τα κανω και εκτος διαιτας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα Κ συγχαρητήρια για τις συμβουλές σου....προσπαθούσα να μου εξηγήσουν όσοι έκαναν την δίαιτα πως να την κάνω Κ μάλλον δε τα κατάφερα.έχω ξεκηνησει μόνη μου Κ σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίθεσης είμαι στην αρχή ακόμα.4 μέρες θα την κάνω για 10 κιλά η ειναι λιγες? Θέλω μια μικρή βοήθεια. Δε ξέρω τι να τρως στο ενδιάμεσο Κ το πρωί γιατί είμαι λάτρεις του καφέ.μείωσα την ζάχαρη Κ αναψυκτικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έχεις καταλάβει τη δίαιτα πώς την ξεκίνησες; Εδώ στο μπλογκ τη διάβασες; Τα έχω γράψει όλα αναλυτικά. Για 10 κιλά μπορείς να κάνεις και 3 μέρες επίθεση, δεν είναι ανάγκη να κάνεις 4. Ο καφές επιτρέπεται, με ζαχαρίνη και γάλα 0%. Στο ενδιάμεσο δεν ξέρω τι θα σου άρεσε να τρως, μπορείς να φτιάχνεις μαι ομελέτα, την τηγανίτα με λίγο γαλοπούλα και ένα βραστό αυγό, υπάρχουν αρκετές επιλογές.

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν αντί για μοσχαρίσιο κιμά μπορώ να χρησιμοποιησω κιμά σόγιας. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα,
    ένα πράγμα ήθελα να ρωτήσω. Πολλές φορές ζητάω από το σούπερ μάρκετ κιμά άπαχο μοσχαρίσιο, αλλά γενικά έχει μικρά άσπρα κομμάτια και δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει θέμα να τον χρησιμοποιήσω και αυτό με αγχώνει..
    Ευχαριστούμε για τις τόσο πολύτιμες συνταγές σου. Χωρίς εσένα δεν ξέρω αν θα τα είχαμε καταφέρει στο να επιμείνουμε. Μας δίνεις δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικά ο άπαχος κιμάς δεν έχει άσπρα κομματάκια, αφού το άπαχο κομμάτι κρέας είναι κόκκινο, δεν έχει πουθενά εμφανές λίπος. Προτίμησε κάποιο χασάπη στη γειτονιά σου, εγώ αυτό κάνω. Δεν αγοράζω κιμά από το σούπερ μάρκετ.

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα...θελω να ξεκινησω κι εγω απο δευτερα μαζι με τη κουμπαρα μου...και εχουμε μια απορια....τι ποσοτητες μπορουμε να καταναλωνουμε....π.χ πόσα κεφτεδακια μπορουμε να φαμε σε καθε γευμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καθαρή πρωτεϊνη μπορεί να καταναλωθεί σε απεριόριστη ποσότητα. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει κάποιο περιορισμένο συστατικό οπότε μπορείς να φας όσα κεφτεδάκια θέλεις. Για να καταλάβεις πόσο και τι πρέπει να τρως διάβασε τη δίαιτα στο σύνδεσμο επάνω δεξιά, με τίτλο "τι ειναι η δίαιτα Ντουκάν".

      Διαγραφή
  20. Γεια σας,το ευχαριστω ειναι λιγο για την προσπαθεια αυτη να βοηθησετε κι εμας οπως βοηθησατε και τον εαυτο σας.Εχω μπερδευτει λιγο ως προς το ποσες μερες πρεπει να κρατησει η επιθεση (ειμαι 90 κιλα ,ξεκινησα 10/11 και σημερα που σας γραφω 14/11 εχω παει 87,5 με τις δυο μερες οχι οπως θα επρεπε,ποτε πρεπει να περασω στην επομενη φαση,μηπως να μεινω πιο πολλες μερες απο 5? δεν ξερω εχω μπερδευτει απο το αγχος μου....σας ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι πλέον ο Ντουκάν προτείνει να μένουμε το πολύ 6 μέρες στη φάση της επίθεσης. Ετσι κι αλλιώς τα κιλά τα χάνουμε στη δεύτερη φάση, δε χρειάζεται άγχος!

      Διαγραφή
  21. Να κάνω μια ερωτηση στη πρωτη φαση το κρεμμυδι νομιζω πως αγορευεται σωστα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια σας κι απο εμένα.Ξεκίνησα κι εγω μαζί μς τον συντροφο μου σήμερα.Θελω να ρωτησω αν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα με αποτελέσματα,εννοώ σημαντική απώλεια κιλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έχω χάσει 30 κιλά, μπορείς να διαβάσεις την εμπειρία μου και να δεις φωτογραφίες εδώ:

      http://dukandiaita.blogspot.gr/p/blog-page_3.html

      Διαγραφή
  23. Έλενα αυτά τα υπέροχα κεφτεδάκια επιτρέπεται να τα φάμε στη πρώτη φάση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!