Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Τι να τρώω και τι να πίνω όταν βγαίνω έξω;

Φίλοι μου, θα έχετε ήδη καταλάβει ότι οι αναρτήσεις μου ακολουθούν πάντα τις απορίες σας. Η απορία που διάβασα 2 φορές σήμερα και πολλές φορές στο παρελθόν, είναι τι θα τρώτε όταν βγαίνετε για φαγητό ενώ ακολουθείτε τη δίαιτα Ντουκάν. 

Καλό είναι όταν προγραμματίζετε μια έξοδο για φαγητό, να βρίσκεστε σε μέρα πρωτεΐνης - λαχανικών, για να έχετε περισσότερες επιλογές. Αν πάλι βρίσκεστε σε μέρα καθαρής πρωτεΐνης, είναι προτιμότερο να αλλάξετε λίγο τη σειρά, παρά να χαλάσετε τη δίαιτα. 

gastronomos.gr
 Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια τα πράγματα είναι απλά. Μπορείτε να παραγγείλετε μια μπριζόλα, μοσχαρίσια ή χοιρινή, ή κοτόπουλο φιλέτο. Το χοιρινό δεν απαγορεύεται, μπορούμε να τρώμε που και που, πρέπει όμως να αφαιρούμε το ορατό λίπος. Φυσικά δεν παραγγέλνουμε πανσέτες και άλλα λιπαρά μέρη. Το φαγητό μας το συνοδεύουμε με μια απλή σαλάτα, χωρίς σως και ζητάμε από το σερβιτόρο να μην έχει λάδι αλλά να μας το φέρει χωριστά. Μπορούμε αντί για σαλάτα να πάρουμε χόρτα, βραστά ή ψητά λαχανικά. Επίσης ζητάμε από το σερβιτόρο το κρέας μας να μη συνοδεύεται από ρύζι ή πατάτες αλλά από λίγο μαρούλι ή κάποιο άλλο λαχανικό, για να μην μπούμε στον πειρασμό να τσιμπολογήσουμε κάτι απαγορευμένο. 

tlife.gr
Στις ψαροταβέρνες ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια πράγματα. Μπορούμε να παραγγείλουμε οποιοδήποτε ψάρι ψητό, χταπόδι, καλαμάρι ή γαρίδες στη σχάρα, αρκεί να ζητήσουμε να μην βάλουν λάδι στο πιάτο. Για τις σαλάτες και τα λαχανικά ισχύει ό,τι προανέφερα. 




besttaste.gr
Το αγαπημένο μας καλαμάκι ή σουβλάκι, ανάλογα τον τόπο καταγωγής μας, είναι επίσης μια καλή λύση. Μπορούμε να φάμε και ένα δυο χοιρινά που και που, αν αφαιρέσουμε τα κομμάτια με το λίπος. Με μια σαλάτα χωρίς λάδι και ένα αναψυκτικό έχουμε ένα βολικό μενού και μια οικονομική έξοδο. 


Αν θέλετε οπωσδήποτε και λίγο ψωμί με το φαγητό σας και έχετε βγει με άτομα πολύ οικεία σας, πάρτε σε ένα σακουλάκι το δικό σας. Δεν είναι κακό και σίγουρα είναι προτιμότερο να βγάλετε ένα κομματάκι ψωμί από την τσάντα σας και να το βάλετε στο πιάτο σας από το να χαλάσετε τη δίαιτα τσιμπολογώντας από το ψωμί που θα σας φέρουν. 

Στα εστιατόρια με έθνικ φαγητό ή σε αλυσίδες τύπου Goody's τα πράγματα δυσκολεύουν γι' αυτό καλύτερα να τα αποφεύγουμε για όσο καιρό κάνουμε δίαιτα. Εννοείται ότι πουθενά δεν τρώμε μαγειρευτά φαγητά και μπιφτέκια, γιατί σίγουρα περιέχουν πολύ λάδι ή ψωμί. 

Αλκοόλ δεν πίνουμε, είναι καταστροφικό για τη δίαιτα. Πίνουμε σόδα ή κάποιο άλλο  light αναψυκτικό με 1 θερμίδα. Ή νεράκι, γιατί όχι; 

Άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάποιοι φίλοι, είναι όταν η παρέα βγαίνει για ποτό. Οι περισσότεροι πίνουν κάποιο light αναψυκτικό, αλλά είναι και κάποιοι που τους αρέσει το αλκοόλ και τους λείπει. Το μόνο που μπορώ να σας προτείνω σαν υποκατάστατο είναι το άρωμα ρούμι. Μπορείτε να ρίξετε λίγες σταγόνες στη σόδα ή την coca cola σας και να ξεγελαστείτε λίγο. Θα το βρείτε εδώ

cretalive.gr
Όσον αφορά τους καφέδες, όσοι πίνετε ελληνικό, νες, φραπέ, εσπρέσο, ή φρέντο εσπρέσο, δεν έχετε πρόβλημα. Τον ζητάτε σκέτο ή με ζαχαρίνη και τον απολαμβάνετε. Το πρόβλημα είναι με τους καπουτσίνο. Οι φρέντο καπουτσίνο συνήθως γίνονται με light γάλα για να πήζει το αφρόγαλα. Σε κάποιες αλυσίδες όμως χρησιμοποιούν φυτικές κρέμες και ζάχαρη. Θα πρέπει κατά την παραγγελία σας να ρωτάτε τι γάλα χρησιμοποιούν για το αφρόγαλα και να ζητάτε  light. Το ίδιο να κάνετε και με τον ζεστό καπουτσίνο που γίνεται με πλήρες γάλα, ζητήστε ευγενικά να σας τον φτιάξουν με light. Καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας ζαχαρίνες. Οι καφετέριες πάντα έχουν αλλά ίσως βρεθείτε στο σπίτι κάποιου φίλου που δεν έχει. Τέλος, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να έχετε μαζί σας το μπισκοτάκι σας, έτσι ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να φάτε αυτό που συνοδεύει τον καφέ σας! Πολύ καλή λύση είναι τα τυποποιημένα μπισκότα του Ντουκάν που είναι συσκευασμένα σε ατομικές μερίδες. Μπορείτε να αγοράσετε ακόμα και κάποιο γλυκάκι για να έχετε μαζί σας στο εστιατόριο για να μη ζηλεύετε όταν οι υπόλοιποι τρώνε επιδόρπιο. 

22 σχόλια:

  1. Έλενα καλησπέρα!!!! Πάντα μας....σερβίρεις στο πιάτο μας, τις καλύτερες και πιο νόστιμες ιδέες!!! Γι' αυτό αν κάποιος έχει αποφασίσει να ακολουθήσει αυτή την δίαιτα, δικαιολογίες να τη χαλάσει δεν υπάρχουν γι' αυτό λοιπόν να μην ψάχνει!!! Με τέτοιον coach στυλάκια θα γίνουμε όλοι μας και πολύ σύντομα μάλιστα!!! Φιλιά πολλά από Αμφιλοχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχο blog!!! Καλο σκ να εχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα μια λύση για το παγωμένο καφεδάκι μας έξω από το σπίτι είναι σε υγρή μορφή ζαχαρίνες π.χ http://epsa.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1/light_drops/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. geia sas thelo na xasw 40 kila.....bohthiste me!!!thn a fash poses meres na thn kanw? gia 1 kilo kima poy tha katanalothei se 3 meres poses koyt bromh na balo kia posa ayga? zele epitepetai? galopoyla kia kaseri adoro? den trww tipota alllo apo galaktokomika? kakao 0% perimeno ta fota sas..sori gia thn polilogia..eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου! Απ' ότι φαίνεται πρέπει να διαβάσεις λίγο τη δίαιτα για να κατανοήσεις τα βασικά. Ξεκίνα με το κείμενο που θα βρεις στο μενού επάνω δεξιά, με τίτλο "τι είναι η δίαιτα Ντουκάν". Εκεί να λύσεις τις περισσότερες απορίες σου. Επειδή οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές και δεν μπορώ να τις γράφω κάθε φορά, τις μάζεψα εκεί και όλοι ξεκινούν μελετώντας το άρθρο. Μετά ρώτησέ με ό,τι δεν κατάλαβες.
      Για 40 κιλά θα πρότεινα 8 μέρες τρίτη φάση. Τυριά δεν επιτρέπονται στην πρώτη φάση μόνο γιαούρτι και γάλα 0%. Ζελέ μπορείς να φας 300 γραμμάρια τη μέρα. Κακάο δεν υπάρχει 0%, μόνο 1%, αν το έχεις προμηθευτεί μπορείς να το χρησιμοποιείς από την πρώτη φάση. Επιτρέπεται 1,5 κουταλιά της σούπας πίτουρο βρώμης την ημέρα, οπότε προσαρμόζεις τις συνταγές σου με βάση αυτό. Εφόσον πρόκειται να καταναλώσεις τον κιμά σε 3 μέρες θα βάλεις 4,5 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης. Εγώ όμως θα σου πρότεινα να μη βάλεις καθόλου πίτουρο στον κιμά, έτσι κι αλλιώς η ποσότητα είναι μικρή και δεν την καταλαβαίνεις. Κράτησε το πίτουρο να φτιάξεις κάποιο ψωμάκι γιατί τις πρώτες μέρες θα πεινάς.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα υπέροχο το μπλοκ σου χίλια μπραβο!!! Ειμαι στην Τέταρτη ημέρα της πρώτης φάσης κ εχω χάσει 2 κιλα βεβαια περιμενω σε 5 μερες να αδιαθετησω παίζει ρόλο; Θα χαθούν μετα; Την πρώτη φαση θα την κανω δεκα μερες γτ εχω 30 κιλα να χασω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύο κιλά μείον την τέταρτη μέρα της επίθεσης, είναι αρκετά για κάποιον που έχει να χάσει 30 κιλά. Πριν την περίοδο πάντως η ζυγαριά δείχνει παραπάνω. Δεν χρειάζεται να κάνεις 10 μέρες πρώτη φάση, αρκούν και 6-7.

      Διαγραφή
  6. καλησπερα! ποια αναψυκτικα επιτρεπονται?? ας πουμε επιτρεπεται και η κοκα κολα zero?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι επιτρέπεται η zero, όπως και όλα τα αναψυκτικά με 1 θερμίδα.

      Διαγραφή
  7. με τη δίαιτα προσδιορίζονται σαφή ίχνη κετονων στα ούρα, που σημαίνει ότι η έλλειψη υδατανθράκων δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στον οργανισμό (ενδεχομένως συκώτι-νεφρούς). έχεις ασχοληθεί καθόλου με αυτό? πως το αντιμετωπίζουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι ειδικός σε θέματα διατροφής και δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σου. Μπορώ μόνο να σου πω πως δεν μου έχει αναφέρει κάνεις κάτι τέτοιο. Ο αρμόδιος να σου απαντήσει είναι ο γιατρός σου.

      Διαγραφή
  8. Για μια ακομα φορα συγχαρητηρια για ολο αυτο που εχεις φτιαξει! Εγω ηθελα να ρωτησω το εξης, ειπαμε πως οσον αφορα το αλατι να χρησιμοποιουμε υποκαταστατο η Ιμαλάιων.. οταν βγαινουμε εξω σιγουρα χρησιμοποιουν "κανονικο" αλατι! Δεν υπαρχει προβλημα;; Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεκινησα κ εγω με πολλη χαρα!!!Α φαση 3 μερες κ εχω χασει 4 κιλα.Βεβαια γνωριζω πως ειναι υγρα αλλα ακομη κ ετσι ειμαι χαρουμενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα! Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω στη 2η φάση δεν επιτρέπεται κάποιο ποτό ή λευκό κρασί. (έστω ενα ποτήρι!)
    Πολύ ωραίο το blog σας!Χαίρομαι που συνεχώς βρίσκω πράγματα και ιδέες που με εντπωσιάζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Δυστυχώς δεν επιτρέπεται καθόλου αλκοόλ, είναι από τις χειρότερες παρασπονδίες που μπορείς να κάνεις.

      Διαγραφή
  11. Γεια σου. Θελω να σου κάνω μια Ερώτηση στην δίαιτα επιτρέπεται η ζαχαρινη η μόνη στεβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι επιτρέπεται η ζαχαρίνη. Επιτρέπονται όλα τα γλυκαντικά χωρίς θερμίδες που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ, Νatreen, Slim line, κτλ.

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!