Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Τα προϊόντα του Dukan

Σε αυτό το ποστ θα σας παρουσιάσω σιγά σιγά όλα τα προϊόντα του Ντουκάν που έχω δοκιμάσει, μαζί με τις απαραίτητες πληροφορίες. Όλα τα προϊόντα θα τα βρείτε σε πολύ καλές τιμές στο online φαρμακείο Drmattapharmacy (πρώην Pharmacosmos). Θα ξεκινήσω με τα 3 καινούρια προϊόντα που πιθανότατα δεν τα γνωρίζετε ακόμα γιατί μόλις έφτασαν στην Ελληνική αγορά. Εγώ τα είχα αγοράσει λίγο καιρό πριν από ξένο ηλεκτρονικό κατάστημα και δεν έβλεπα την ώρα να έρθουν και στην Ελλάδα για να σας τα συστήσω, γιατί είναι πολύ νόστιμα και έχουν σοκολάτα, που μας λείπει πολύ στη δίαιτα! Σιγά σιγά θα προσθέσω και όλα τα υπόλοιπα. 

Από την επίσημη σελίδα μου έδωσαν μια πολύ σημαντική πληροφορία που δεν γνωρίζαμε ως τώρα. Επειδή δεν ήμουν σίγουρη για την κατανάλωση της μπάρας Extra Gourmand σε συνδυασμό με την ημερήσια δόση πίτουρου βρώμης (το κουτί δίνει μια πληροφορία στα γαλλικά που με μπέρδευε), τους ρώτησα αν οι μπάρες καταναλώνονται έξτρα από την ημερήσια δόση πίτουρου. Μου απάντησαν λοιπόν, πως αν έχουμε ήδη φάει το πίτουρο της ημέρας, μετράμε τη μπάρα ως 2 ανεκτά. Αν ΔΕΝ έχουμε φάει πίτουρο, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με τη μπάρα, χωρίς να τη μετρήσουμε στα ανεκτά! Επειδή η ίδια πληροφορία αναγράφεται και στα 3 νέα προϊόντα που παρουσιάζω ακριβώς από κάτω, υποθέτω ότι το ίδιο ισχύει και γι' αυτά και πολύ πιθανό να ισχύει για όλες τις μπάρες και τα δημητριακά. Επίσης, μου είπαν πως τα προϊόντα αυτά είναι συμβατά και με τη Ντουκάν 2. 

Οι μπάρες είναι η καθεμία σε ατομική συσκευασία ενώ τα μπισκότα ανάλογα το είδος τους είναι σε σακουλάκια των τριών ή των τεσσάρων. Είναι πολύ βολικά προϊόντα, αρκετά νόστιμα και μεταφέρονται εύκολα. Τα προϊόντα αυτά καταναλώνονται από τη δεύτερη φάση, εκτός κι αν σε κάποιο διευκρινίζω ότι είναι για την τρίτη.

Προστέθηκαν νέα προϊόντα και πληροφορίες στις 14/3/2017

Θα ξεκινήσω με τις αγαπημένες μου μπάρες Extra Gourmand. Είναι λίγο ακριβές (5,52) γιατί το κουτί έχει μόνο 4 μέσα, είναι και λίγο μικρές, αλλά πραγματικά αξίζουν γιατί μοιάζει σαν να μην τρως γλυκό Ντουκάν. Δεν είναι τόσο έντονο το πίτουρο όσο στις άλλες μπάρες επειδή έχει και μια στρώση νουγκά που είναι μαστιχωτό και σε συνδυασμό με τη σοκολάτα η γεύση είναι απίστευτη, για τα δικά μου γούστα πάντα και για τα δεδομένα Ντουκάν. Ακολουθούν φωτογραφίες από το εσωτερικό της μπάρας, τη μπάρα σε σύγκριση με ένα καπάκι εμφιαλωμένου νερού για να καταλάβετε το μέγεθος, καθώς και το υπόλοιπο κουτί για όποιον μπορεί και θέλει να διαβάσει περισσότερα. Οι φωτογραφίες ανοίγουν αν τις πατήσετε, διαφορετικά μπορείτε να τις αποθηκεύσετε και να τις μεγαλώσετε για να τις διαβάσετε εύκολα. Επιτρέπονται από τη δεύτερη φάση. 

Όπως είπα ήδη, η κάθε μπάρα αντιστοιχεί σε 2 ανεκτά, εκτός κι αν δεν έχουμε καταναλώσει την ημερήσια δόση πίτουρου. Σε αυτή την περίπτωση αντικαθιστούν το πίτουρο και δεν τις μετράμε ως ανεκτά. 


Τώρα έχει βγει και στην παραπάνω ατομική συσκευασία και πωλείται μεμονωμένα, είναι όμως ακριβώς το ίδιο προϊόν. 



Οι επόμενες είναι οι Μπάρες βρώμης με σοκολάτα και πορτοκάλι. Είναι πιο οικονομικές (5,52) γιατί το κουτί έχει μέσα 6. Μοιάζουν πολύ με τις κλασικές μπάρες με τα γκότζι μπερι του Ντουκάν, είναι μαλακές αλλά νιώθεις έντονα το πίτουρο στο δόντι. Έχουν όμως έξτρα γεύση λόγω της σοκολάτας.  Επιτρέπονται από τη δεύτερη φάση. 
Η κάθε μπάρα αντιστοιχεί σε 2 ανεκτά.



Tα Μπισκότα βρώμης με επικάλυψη σοκολάτας και σπόρους chia είναι λιγάκι σκληρά και νιώθεις έντονα τους σπόρους chia, όμως είναι ΠΟΛΥ χορταστικά και αρκετά εύγευστα, λόγω της σοκολάτας. Ως τώρα δεν έχω φάει και τα τέσσερα ποτέ, με τα 2 χορταίνω. Είναι ο,τι πρέπει για τον απογευματινό καφέ, ή για να τα πάρεις μαζί σου και να έχεις ένα πρόχειρο σνακ παντού, χωρίς να φοβάσαι ότι θα χαλάσεις τη δίαιτά σου. Τα 4 μπισκότα αντιστοιχούν σε 2 ανεκτά (άρα τα 2 μπισκότα σε 1 ανεκτό) και μπορούν να αντικαταστήσουν την ημερήσια δόση πίτουρου. Είναι συσκευασμένα σε σακουλάκια ανά  4. Επιτρέπονται από τη δεύτερη φάση. 




Επειδή με ρωτάτε πολλοί για την Πραλίνα του Ντουκάν (4,50 τα 220 γραμμάρια), θα σας δώσω τις πληροφορίες που υπάρχουν στο ίντερνετ. Δεν ξέρω αν είναι νόστιμη, δεν την έχω δοκιμάσει επειδή φτιάχνω τη δική μου, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες που βρίσκω η 1 κουταλιά της σούπας ισούται με 1 ανεκτό.
Τη δοκίμασα και είναι καταπληκτική, μπορεί να μη μοιάζει με τις πραλίνες που γνωρίζουμε, είναι όμως πεντανόστιμη και αλλάζει τελείως τη γεύση των μπισκότων ή κάποιου κέικ που έχουμε φτιάξει. Αξίζει να την αγοράσετε. Επιτρέπεται από τη δεύτερη φάση. 





Το περίφημο κακάο Ντουκάν με μόλις 1% λιπαρά. Αν μπορείτε να αγοράσετε ένα μόνο από τα προϊόντα, πάρτε αυτό. Για μένα που είμαι λάτρης της σοκολάτας ήταν απαραίτητο. Δεν το πίνεις μόνο σαν ρόφημα, το βάζεις και σε γλυκά, φτιάχνεις υποκατάστατο σοκολάτας και διάφορες άλλες λιχουδιές. Το συγκεκριμένο κακάο δεν ανήκει στα ανεκτά και μπορούμε να το καταναλώνουμε χωρίς περιορισμό. Κάποιοι επιμένουν ότι και αυτό ανήκει στα ανεκτά, όμως στη συσκευασία που είναι καινούρια, γράφει ότι είναι ελεύθερο. Και δεν εννοεί απλά ότι μπορούμε να το καταναλώσουμε σε όλες τις φάσεις, αλλά ότι είναι χωρίς περιορισμό. Αν δείτε τα πινακάκια άλλων προϊόντων, μπορεί να επιτρέπονται σε κάθε φάση αλλά διευκρινίζει πόσο ακριβώς και σε κάποια γράφει "free" μόνο στην τέταρτη φάση. Να έχετε υπόψη σας πάντως ότι το κακάο γενικά κάποιους οργανισμούς τους κολλάει. Αν παρατηρήσετε στασιμότητα στα κιλά σας διακόψτε το για λίγο. Αν όχι, συνεχίστε να το χρησιμοποιείτε κανονικά. 



Τα δημητριακά Ντουκάν με κόκκινα φρούτα. Επιτρέπονται από τη φάση της πλεύσης και μετά, 30 γραμμάρια την ημέρα είναι δύο ανεκτά. Στην τρίτη φάση τα 45 γραμμάρια είναι 2 ανεκτά. Στην τέταρτη φάση τα τρώμε ελεύθερα. Τρώγονται με γάλα και λίγη ζαχαρίνη ή κανέλα, και μας δίνουν ένα νόστιμο και γρήγορο πρωινό. Πρέπει να τα αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο, είναι λιγάκι σκληρά και καταλαβαίνεις και σε αυτά το πίτουρο. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και για να φτιάξουμε κάποιο γλυκό, όπως  κραμπλ με κρέμα. Επιτρέπονται από τη δεύτερη φάση. 

Οι μπάρες με γκότζι μπέρις είναι οι αγαπημένες μου από τα τρία είδη που έχουν βγει. Είμαι μαλακές και δεν καταλαβαίνω πως γίνεται, αλλά μοιάζουν λιπαρές. Πάρα πολύ πρακτικές γιατί είναι η καθεμία σε δική της συσκευασία όπως οι κλασσικές μπάρες του σούπερ μάρκετ κι έτσι μπορείς να τις έχεις πάντα μαζί σου. Η κάθε συσκευασία έχει έξι μέσα και η κάθε μπάρα αντιστοιχεί σε 2 ανεκτά. Επιτρέπονται από τη δεύτερη φάση. 


Τα bretzels είναι πολύ τραγανά μπισκότα βουτηγμένα σε σοκολάτα. Είναι πολύ γευστικά, δεν ειναι πολύ έντονο το πίτουρο βρώμης και τα 4 ισοδυναμούν με 2 ανεκτά, άρα μπορούμε να τα τρώμε από τη δεύτερη φάση και μετά. Στην τρίτη φάση μπορούμε να καταναλώσουμε 6. Αν τα παραγγείλετε καλοκαιρινούς μήνες έχετε υπόψη σας οτι θα έρθουν λιωμένα και θα πρέπει να τα διατηρείτε στο ψυγείο όπου θα ασπρίσουν λίγο (όπως στη φωτογραφία).





Αυτή είναι η συσκευασία τους για περισότερες πληροφορίες για το προϊόν, πατήστε επάνω για να αυξήσετε το μέγεθος:

54 σχόλια:

  1. Ένα μικρό tip για την πραλίνα! Είναι πολύ νόστιμη, την έχω αγοράσει ήδη 3 φορές και μ'αρέσει πολύ να την απλώνω επάνω στην "πανακότα" του Ντουκάν! Την μετατρέπει σε ένα απίστευτα νόστιμο γλυκό που αρέσει ακόμα και σε όσους δεν ακολουθούν τη δίαιτα του Ντουκάν. ;)
    Μαρία Μ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστούμε πολύ,μας βοηθάς απίστευτα!Οσο για την πραλίνα Ντουκάν είναι πολύ νόστιμη πραγματικά!

    Χρύσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πήρα και τα τρία παραπάνω προϊόντα. Δεν μπορω να μου άρεσαν ιδιαίτερα, ειναι λιγο σαν να τρως κόντρα πλακέ.... Λιγο καλύτερα μου φάνηκαν τα μπισκότα.
    Ομολογώ πάντως οτι ειναι πολύ βολικά γιατι δουλεύω πολλες ώρες και τα εχω στην τσάντα για κάθε δύσκολη στιγμή! Θα προτιμήσω ομως αυτα που φτιαχνω μόνη μου, κεικ, τσουρέκι, ψωμάκι, γιαουρτοπιτα κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε σχέση με τα προηγούμενα προϊόντα του Ντουκάν είναι πολύ καλύτερα. Επίσης μετά από λίγο καιρό τα συνηθίζεις και σου φαίνονται μια χαρά. Λογικό είναι όταν πρωτοξεκινάς και μέχρι πριν λίγες μέρες έτρωγες κανονικά μπισκότα, να σου φαίνονται σαν χαρτόνι όλα αυτά! Κι εγώ πάντως προτιμούσα αυτά που έφτιαχνα μόνη μου. Τα αγοραστά τα είχα στο ντουλάπι για έκτακτη ανάγκη. Πάντως αυτά με τη σοκολάτα τα προτιμώ και τώρα που δεν κάνω Ντουκάν πια.

      Διαγραφή
  4. καλησπερα πολυ ωραιο το blog συνεχισε την καλη προσπαθεια !ηθελα να ρωτησω τα μπισκοτα με σπορους chia τα 4 μπισκοτα αντικαθιστουν την ημερισια δοση βρωμης σωστα;κι οι μπαρες πορτοκαλι μετριουνται η μια ως 2 ανεκτα ή αλλιως ως ημερησια δοση βρωμης;συγνωμη αν σε κουραζω ,τα γραφεις πολυ αναλυτικα απλα εγω μπερδευομαι λιγο με τις ορολογιες!ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για τα δυο προϊόντα που λες ισχύει το ίδιο πράγμα. Αν έχεις φάει το πίτουρο της ημέρας, τα μετράς ως 2 ανεκτά. Αν δεν έχεις φάει το πίτουρο της ημέρας μπορείς να το αντικαταστήσεις με τις μπάρες ή τα μπισκότα, χωρίς να τα μετρήσεις ως ανεκτά. Δεν με κουράζεις καθόλου :D

      Διαγραφή
  5. Επανέρχομαι αφού τα δοκίμασα αρκετές μέρες. Η αλήθεια ειναι οτι τωρα τα βρίσκω νοστιμότερα...
    Επίσης ειναι παρα πολύ χορταστικά, πίνεις και λιγο νερό μετα και δεν πεινάς για πολλές ώρες!
    Εχω παντα στην τσάντα μου ενα δυο κι έτσι δεν κινδυνεύω να ξεφύγω όσες ώρες και να λείπω απο το σπίτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΥΧΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ Τ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΥΤO ΒLOCK Κ ΔΝ Σ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΡΦΟ ΜΟΥ ΠΡΙΝ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ Τ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ.ΕΓΩ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΠΕΤΑΩ.ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ Τ ΕΝΝΟΕΙΣ?ΛΑΤΡΕΥΩ Τ ΚΩΚ Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΝ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποιοδήποτε γλυκαντικό θέλεις. Εγώ σου προτείνω το natreen το οποίο είναι κατάλληλο για ψήσιμο και δεν πικρίζει όπως άλλα. Όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και στέβια ή κάτι άλλο που σου αρέσει. Αρκεί να μην αλλοιώνεται η γεύση του με τη θερμότητα. Το γράφουν στη συσκευασία. Καλή επιτυχία και στους δυο σας!

      Διαγραφή
    2. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ.

      ΝΑΝΑ

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα κ θερμά συγχαρητήρια για το blog σου!!!!!έχεις κάνει καταπληκτική κ πολύ δουλειά!!!!!!!να ρωτησω κάτι......θέλω να ξεκίνησε τη δίαιτα να χάσω τα τελευταία 15 κιλά που δεν λένε να φύγουν!!!!!!επειδή όμως είμαι πολλές ώρες εκτός θεωρεις ότι αν κατανάλωνω τα προϊόντα αυτά ως πρωινό πχ θα έχω αποτέλεσμα ή είναι προτιμότερο το πίτουρο αντί αυτων?????κ ακόμα μια ερώτηση.....στη πρώτη φάση δεν επιτρέπεται τίποτα από αυτά?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην πρώτη φάση δεν επιτρέπονται αυτά τα προϊόντα, από τη δεύτερη και μετά. Εγώ καθ'όλη τη διάρκεια της δίαιτας τα έτρωγα ως ανεκτά, δηλαδή έτρωγα και το πίτουρο και αυτά και έχασα τα κιλά με ικανοποιητικό ρυθμό. Όμως είναι μικρές οι ποσότητες και δεν ξέρω αν θα σε καλύψουν για πρωινό, καλύτερα να τρως κάτι άλλο σπίτι, πχ ομελέτα, αυγά βραστά, γαλοπούλα, ψωμάκι μπριος και να παίρνεις τα τυποποιημένα μαζί για δεκατιανό.

      Διαγραφή
  8. Ααααααα σε ευχαριστωωωωωωω πολύ εκ των προτέρων!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημερα! να ρωτησω κάτι?τα μπισκότα αν δεν έχιες φάει το πίτουρο ισοδυναμούν με την ημερήσια δόση σωστά? αλλά τα πόα μπισκότα? τα δυο ή τα τέσσερα?
    ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα τέσσερα, αν με ρωτάς γι' αυτά με τη σοκολάτα. Τα προϊόντα που υπολογίζονται ως 2 ανεκτά αντικαθιστούν την ημερήσια δόση πίτουρου.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα!
    Αρχικά πραγματικά συγχαρητήρια για το blog σου.Κάνεις απίστευτη δουλειά και μου έχεις λύσει πάααααρα πολλές απορίες ;)
    Κατά δεύτερον έχω ακόμα 2 απορίες στις οπόίες δεν βρίσκω κάπου απάντηση..Παρήγγειλα σήμερα,από το pharmacosmos που έχεις αναφέρει, τα δημητριακά με καραμέλα και τα μπισκότα βρώμης με γεύση φουντούκι.Για τα μπισκότα γράφει ότι αντιστοιχούν στα δύο ανεκτά της μέρας σου.Δεν γράφει όμως αν αντικαθιστούν το πίτουρο που κάνουν πχ οι μπάρες.Να υποθέσω ότι δεν το αντικαθιστούν??Κ επίσης για τα δημητριακά δεν γράφει ΤΙΠΟΤΑ το site.Μήπως γνωρίζεις τι γίνεται?Είναι 1-2 ανεκτά και πόσα τρώμε?Δεν μπορώ να ξέρω απο μόνη μου,την μερίδα που αντιστοιχεί σε πχ 2 ανεκτά....
    Είμαι στην 4η μέρα επίθεσης,θέλω να χάσω 8 κιλά -μαξ 10- και δεν έχω χάσει ούτε γραμμάριο ακόμα αλλά ελπίζω..Υπομονή..
    Σ'ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κυβέλη! Υποθέτω ότι η αντικατάσταση του πίτουρου ισχύει για όλες τις μπάρες και τα δημητριακά τους. Τα δημητριακά είναι 30 γραμμάρια - 2 ανεκτά. Μην ανησυχείς που δεν έχεις χάσει βάρος ακόμα, είναι λίγα τα κιλά που έχεις να χάσεις, γι' αυτό.

      Διαγραφή
  11. Σ'ευχαριστώ πολύ!
    Απορία:Τα ανεκτά ισχύουν για όλες τις μέρες,έτσι?Όχι μόνο για τις μέρες πρωτείνη-λαχανικά.Ε?
    Και επίσης δεν μου απάντησες κάτι για τα μπισκότα... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τα ανεκτά ισχύουν για όλες τις μέρες, από τη δεύτερη φάση. Τι δεν σου απάντησα για τα μπισκότα; Δεν το βρίσκω! Μήπως πόσα ανεκτά είναι; Αν έχεις πάρει τη συσκευασία που έχει 3 στο σακουλάκι, τα 3 μπισκότα είναι 2 ανεκτά. Αν πάρεις τα καινούρια με τη σοκολάτα που είναι 4 στο σακουλάκι, τα 4 είναι 2 ανεκτά.

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα, έχω χάσει 10 κιλά σε 6 εβδομάδες και είμαι πολυ ικανοποιημένη απο τ'αποτελέσματα. Μπιρω ν'αντικαταστήσω τις 2 κουταλιές πίτουρου με προίοντα ντουκάν μονο;; Δηλαδή μπορώ στη δεύτερη φάση να τρώω 30γρ.δημητριακά και μία μπάρα την ημέρα;; Και κάτι ακόμα, στα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη είναι και η ήβη χωρίς ζάχαρη και η sprite zero?? Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μπορείς. Στην περίπτωση που καταναλώσεις δημητριακά Ντουκάν και 1 μπάρα, έχεις φάει το πίτουρο της μέρας και 2 ανεκτά. Μη φας κάτι άλλο από τα ανεκτά. Όσο για τα αναψυκτικά, ο Ντουκάν επιτρέπει όσα έχουν μία θερμίδα. Μπορείς να συγκρίνεις τα διατροφικά στοιχεία με την coca light για παράδειγμα και αν είναι παρόμοια, μπορείς να το πιεις.

      Διαγραφή
  13. Γεια σου και συγχαρητηρια για το μπλογκ σου πραγματικα με βοηθαει πολυ! Εχω μια ερωτηση, ειμαι στη 2η φαση και σε μερα πρωτεινης-λαχανικων καταλαναλωσα το βραδυ αλκοολ-οχι πολυ ενα μαρτινι και μισο zombie αα και 2 σφηνακια χαχα. Τελοσπαντων, αποφασισα πως την επομενη πρεπει να κανω λευκη μερα. Καλα εκανα? Πρεπει να κανω μηπως 2 λευκες μερες? Ειναι λιγακι θεμα το αλκοολ γιατι οταν βγαινεις τι θα πινεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν αρκετό το αλκοόλ και ίσως χρειαζόταν να κάνεις 2 λευκές μέρες. Το μόνο υποκατάστατο που μπορώ να προτείνω για αλκοόλ είναι μερικές σταγόνες άρωμα ρούμι σε σόδα ή κοκα κολα light. Δυστυχώς στη δίαιτα αυτή πρέπει να το απαρνηθείς. Το άρωμα ρούμι το βρίσκεις στο biodiet.gr.

      Διαγραφή
  14. Γεια σου! Να σε ρωτησω..τι ακριβως περιλαμβανουν οι λευκες μερες; Εκανα καποιες παρασπονδιες αυτες τις μερες.. Ααα και ποσο να της τηρησω;; Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λευκές μέρες στην ουσία είναι σαν την επίθεση, απλά δεν τρώμε καθόλου κόκκινο κρέας και κρόκους αυγών. Ούτε ανεκτά φυσικά. Ανάλογα τις παρασπονδίες που έκανες, κάνε μια - δυο μέρες. Όχι παραπάνω και όχι συχνά.

      Διαγραφή
  15. Τα άνετα τι.είναι; Και σε ποια φάση της δίαιτας επιτρέπονται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πληροφορίες για τα ανεκτά θα βρεις στο μενού επάνω δεξιά, στο "Ανεκτά (tolerated foods) και επιτρεπόμενα τρόφιμα".

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα, στην φάση της πλέυσης τα 2 ανεκτά μπορούν να καταναλωθούν μόνο την ημέρα της πρωτείνης ή και την ημέρα που περιλαμβάνει πρωτείνη με λαχανικά; Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα 2 ανεκτά ισχύουν για όλες τις ημέρες της δεύτερης φάσης.

      Διαγραφή
  17. http://www.drmattapharmacy.gr/gr/el/products/dukan-mpiskota-vromis-me-epikalypsi-sokolatas-200gr

    Ερώτηση: Είμαι στη β΄ φάση.... Μπορώ να καταναλώσω τα συγκεκριμένα μπισκότα ως ανεκτά; Λέει πίσω ότι στην φάση της κρουαζιέρας απαγορεύονται αλλά λέει και 3 μπισκότα=3 ανεκτά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα συγκεκριμένα είναι για τρίτη φάση αλλά αν τα πήρες τρώγε που και που 1 ως 1 ανεκτό.

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα! Μολις μου ηρθαν τα προϊόντα ντουκαν που είχα παραγγείλει κ προς μεγαλη μου απογοήτευση τα μπισκότα κ αυτα με τα κομμάτια σοκολατας κ αυτα με την επικάλυψη δεν επιτρέπονται στην φαση κρουαζιέρα..μονο στην τριτη κ τέταρτη. Αμ τρωω ενα που κ που λες να κολλησει η ζυγαριά? Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει επειγόντως να τα προσθέσω και αυτά στην ανάρτηση για να προειδοποιώ όποιον θέλει να τα αγοράσει. Μπορείς να τρως 1,5 μπισκότο ως 2 ανεκτά, αλλά αυτό είναι κατά τη δική μου γνώμη, δεν είναι γραμμή του Ντουκάν. Αν συγκρίνεις τη 1 μπάρα Ντουκάν που επιτρέπεται στη δεύτερη φάση και μετριέται ως 2 ανεκτά, με το 1,5 μπισκότο, έχουν πάνω κάτω τους ίδιους υδατάνθρακες οπότε πιστεύω ότι μπορείς να τα καταναλώσεις έτσι.

      Διαγραφή
  19. Σ ευχαριστώ παρα πολυ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα κι απο μένα!Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση.Στη 3η φάση στο γιορτινο γεύμα αντι για κρασί μπορείς να πιεις κάποιο άλλο ποτο?π.χ.jin ή votka με σόδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα Έλενα! Σκοπεύω να αρχίσω αύριο την διαιτα και έχω και γω ένα ερώτημα! ζαχαρινες με 3 θερμιδες/φακελάκι επιτρέπονται?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ζαχαρίνες είναι αυτές; Οι Canderel πχ έχουν 0,3 θερμίδες ανά κουφετάκι, αυτές που λες έχουν αρκετές θερμίδες για ζαχαρίνη. Δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα.

      Διαγραφή
  22. Γεια σου Έλενα. Σε ευχαριστούμε για την πολύ ωραία δουλειά.εχω αρχίσει την δίαιτα εδώ και τρεις μέρες και έχασα 2 κιλά.εκανα λαθος όμως και έφαγα τυρί τριγωνακι του libl 7 τοις εκατό λιπαρά.δεν ήξερα ότι απαγορεύεται στη φάση της επίθεσης.επισης αντικατεστησα το πίτουρο βρώμης με τα δημητριακά doucan με κομμάτια σοκολάτας . Πρέπει να αρχίσω από την αρχή την φάση της επίθεσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού έχασες 2 κιλά συνέχισε κανονικά, μην αρχίσεις από την αρχή.

      Διαγραφή
  23. Καλησπερα, βρισκομαι στην 2η φαση της διαιτας και θελω να ρωτησω για ενα προιον...... μπισκοτα βρωμης με γευση φουντουκι δεν τα βλεπω στις αναρτησεις..βλεπωμονο γι αυτα με την σοκολατα.........μπορω με αυτα να αντικαθιστω την καθημερινη δοση του πιτουρου βρωμης? Δεν μου αρεσει ουτε στο γαλα ουτε στο γιαουρτι και πιεζομαι πολυ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα έχω ανεβάσει ακόμα τα μπισκότα φουντούκι, θα το κάνω σύντομα. Ναι μπορείς να τρως 3 μπισκότα αντί για την ημερήσια δόση πίτουρου, χωρίς να τα μετράς σαν ανεκτά.

      Διαγραφή
  24. Καλημερα και χρονια πολλα! Συγχαρητηρια αρχικα για το blog σου. Μπορεις να μου πεις στη 2η φαση ποια προιοντα dukan επιτρεπονται? Γιατι καποια επιτρεπονται απο την 3η και μετα... Για να δω ποια να παραγγειλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπλήρωσα τις πληροφορίες μέσα στην ανάρτηση, σχεδόν όλα όσα έχω ανεβάσει εδώ επιτρέπονται στην δεύτερη φάση. Επίσης επιτρέπονται τα μπισκότα τα ορθογώνια, αυτά που είναι 3 στο σακουλάκι, εκτός από αυτά με γεύση βανίλια που είναι για την τρίτη φάση και μετά. Θα δω τι φωτογραφίες έχω κρατήσει και θα συμπληρώσω την ανάρτηση.

      Διαγραφή
  25. Συγχαρητηρια για τις πληροφοριες!!Θα ηθελα να ρωτησω το αλευρι χωρις γλουτενη χωρις υδαταθρακες κτλ που εχει στα προιοντα του φαρμακειου, θεωρειται ανεκτο; και αν ναι ποση ποσοτητα γιατι δε γραφει πανω το προιον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το απλό δε θεωρείται ανεκτό, καταναλώνουμε μία κουταλιά της σούπας την ημέρα όπως κάναμε και με το πίτουρο σταριού. Τώρα έχουμε την επιλογή να καταναλώσουμε ή το πίτουρο, ή το αλεύρι. Το αλεύρι για πίτσα όμως θα το μετρούσα ως ανεκτό γιατί αν δεν κάνω λάθος έχει κάποια λιπαρά. 1 κουταλιά της σούπας = 1 ανεκτό.

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα !! Εγώ από πέρσι τον Οκτώβριο έχω τελειώσει την ντουκαν, έχασα 10 κιλά σε 4 μήνες . Δεν είχα παραπάνω να χάσω έτσι κ αλλιώς . Συνέχισα όμως την 4 φάση σαν μόνιμη διατροφή , δηλαδή πρόσεχα αρκετά . Τώρα το καλοκαίρι για έναν μήνα αφέθηκα πάρα πολύ (κάθε μέρα παγωτό κτλ. ) άρπαξα 3,5 κιλά χάλαρα !!! Ξεκίνησα από τις 20/8 - 59 κιλά κ σήμερα είμαι 57,6(έχω καθυστέρηση στην περίοδο οπότε μπορεί κ να είμαι λιγότερο ) η ερώτηση τώρα είναι να συνεχίσω κανονική ντου καν ?να πάω στην ντου καν 2? μπορώ να πάω από την ντου καν κανονική κατευθείαν στην ντούκαν 2 ?Μια φορά που έκανα ντου καν 2 για 1 κιλό που ήθελα μου πήρε 3 εβδομάδες , πολύ δεν είναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να αλλάξεις και να κάνεις όποια εκδοχή της δίαιτας σου ταιριάζει. Δεν είναι πολύ οι τρεις εβδομάδες για ένα κιλό οταν κάποιος έχει ελάχιστα να χάσει.

      Διαγραφή
  27. καλησπερα.προσπαθησα να κανω μια αναρτηση πριν μα δμ ξερω αν τα καταφερα.επειδη εχω μπερδευτει με τα ανεκτα τροφιμα....αν θελησω να αντικαταστηςω το πιτουρο βρωμης με προιοντα ντουκαν(μπαρες μπισκοτα κλπ) πως θα ξερω ποσα προιοντα μπορω να καταναλωςω την ημερα;;
    επισης,η σοκολατα υγειας 30γρ τη μερα επιτρεπεται;
    ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πίτουρο βρώμης της ημέρας μπορείς να το αντικαταστήσεις με προϊόντα που έχουν 1 ανεκτό, δηλαδή μια μπάρα, 3 μπισκότα κτλ. Η κάθε συσκευασία επάνω γράφει ποια ποσοτητα προϊοντος αντιστοιχει στο 1 ανεκτό. Η σοκολάτα όχι δεν επιτρέπεται σε αυτή την ποσότητα απ' όσο γνωρίζω.

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!