Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ντουκάν μαρμελάδα ντομάτα ή ντοματάκι


Αυτή η μαρμελάδα αν και από λαχανικό έχει ευχάριστη γεύση. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε ψωμάκι, σε γιαούρτι, σε τσιζκεϊκ, μα και σε αλμυρές συνταγές, ως συνοδευτικό σε μπιφτέκια για παράδειγμα, για μια πιο ιδιαίτερη γεύση. Μπορούμε να τη δοκιμάσουμε σε συνδυασμό με κάποιο τυρί κρέμα, ή στην τρίτη φάση με ανθότυρο. Επειδή αποτελείται σχεδόν μόνο από ντομάτα, μπορούμε να χρησιμοποιούμε 1 κουταλιά της σούπας ακόμα και στην επίθεση ή τις μέρες καθαρής πρωτεΐνης. Τις μέρες πρωτεΐνης - λαχανικών δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα, αλλά επειδή περιέχει γλυκαντικά δεν χρειάζεται να υπερβάλουμε. 

3 σχόλια:

  1. καλησπερα.ευχαριστουμε πολυ για τις πολυτιμες πληροφοριες που μοιραζεσαι μαζι μας.
    θα ηθελα να σε ρωτησω αν γνωριζεις ποση ποσοτητα δημητριακων της μαρκας dukan μπορουμε να καταναλωνουμε τη μερα στη β φαση και ποση απο το σκευασμα της μερεντας. ειναι στα γαλλικα και δεν καταλαβαινω τπτ. ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου. Τα 30 γραμμάρια δημητριακών είναι 2 ανεκτά. Η μερέντα είναι 1 ανεκτό η κάθε κουταλιά της σούπας. Να θυμάσαι οτι επιτρέπονται μόνο 2 ανεκτά την ημέρα, άρα δεν μπορεις να τα τρως όλα μαζί την ίδια μέρα, εκτός κι αν καταναλώσεις 15 γραμμάρια δημητριακά και 1 κ.σ. μερέντα.

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω πολυ.
      μπορω να αντικαταστησω τις 2 κουτ βρωμης της ημερας με τα δημητριακα και να μην τα μετρησω ως ανεκτα?

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!