Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Παγωτό


Μισό λίτρο γάλα 0%
4 κουτ. σούπας γάλα σκόνη
1 κρόκο αυγού
3 κουτ. σούπας ζαχαρίνη
1 κουτ. γλυκου άρωμα βανίλια
1 κουτ. γλυκού νες καφέ
http://dukandiaita.blogspot.gr

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μαζί με το γάλα σκόνη, το άρωμα και τον καφέ. Χτυπάμε τον κρόκο μαζί με τη ζαχαρίνη. Όταν ζεσταθεί αρκετά το γάλα παίρνουμε κουταλιές, τις ρίχνουμε στο αυγό και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε το μίγμα αυγού - γάλακτος μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 3-4 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε να το κάνουμε παγωτό ξυλάκι (σας το προτείνω), το μοιράζουμε στις θήκες και το βάζουμε στην κατάψυξη. Αν θέλουμε να το βάλουμε σε μπολ, καλό είναι να το βγάζουμε κάθε μια ώρα και να το χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει λίγο. Πρέπει να το κάνουμε αυτό 3-4 φορές. Κρυσταλλιάζει λίγο λόγω έλλειψης λιπαρών αλλά είναι εύγευστο και ό,τι πρέπει για τη φάση της επίθεσης που δεν έχουμε πολλές επιλογές.

7 σχόλια:

  1. Τα παγωτά του εμπορίου 0% Λιπαρά 0% Ζάχαρη πχ(νομίζω έβγα) Επιτρέπονται?
    Σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από αυτά που έχω δει ως τώρα, των γνωστών εταιριών, δεν επιτρέπεται κανένα. Μόνο το Παπαφιλίππου, είναι κυπριακό και το φέρνει ο Μαρινόπουλος.

      Διαγραφή
  2. Γεια σας το παγωτο του Πσπαφιλίππου επιτρέπεται και στην 1η φάση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άν βάζουμε φύλα ζελατινης για να το βάλουμε σε παγωτομιχανι το μίγμα ποσα φιλα πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν είναι από την έλλειψη γλυκού αλλά μόλις το εφαγα και είναι φανταστικό!μπορώ να φάω όλη τη δόση σε μια μέρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!