Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Πανακότα Dukan


Μισό λίτρο γάλα 0-1,5%
4 φύλλα ζελατίνης
3 κουταλιές της σούπας ζαχαρίνη
μισή κουταλιά του γλυκού άρωμα βανίλια
http://dukandiaita.blogspot.gr

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε νερό να μαλακώσουν. Όταν ζεσταθεί το γάλα τα προσθέτουμε ένα ένα και μετά τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε μπολ ή φορμάκια. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο νεσκαφέ ή κακάο, αν βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση της δίαιτας.

24 σχόλια:

  1. Το γαλα θα πηξει στο κατσαρολακι ή στα μπωλακια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα, ποσα περιπου μπολακια βγαινουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάλογα τα μπολάκια που έχεις, περίπου 4-5. Μοίρασε μισό λίτρο νερό σε αυτά που έχεις για να είσαι σίγουρη-ος.

      Διαγραφή
  3. Aπό τότε που την έφτιαξα πρώτη φορά την ρήμαξα,αυτο έχω μόνο να σου πω Έλενα!!!Αντιστοιχει όμως στο μισο λίτρο γαλακτος της ημέρας ή θα μου γυρίσει ενάντια?Υπόψιν τρώω όλη τη δοσολογία σχεδόν καθημερινά..ΕΛΕΝΗ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως γαλακτοκομικό τη μετράς και η ζελατίνη είναι ελεύθερη! Οπότε μην αγχώνεσαι. Δοκίμασέ τη και με νεσκαφέ, γίνεται πολύ ωραία.

      Διαγραφή
  4. Ειναι τέλεια και μια καταπληκτική λύση για την απογευματινή λιγούρα! Έτσι κρατάμε ανεκτά και βρώμη για κάτι άλλο! Δεν τρώω πάνω απο μια την ημέρα γιατι θεωρώ οτι το μέτρο και η ποικιλία των τροφίμων βοηθά στα καλύτερα αποτελέσματα της δίαιτας!😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πανακότα ανήκει στα γαλακτοκομικά και μπορούμε να φάμε μέχρι 1 λίτρο τη μέρα, αν δεν καταναλώσουμε γιαούρτι και γάλα. Το γράφω αυτό για τους υπόλοιπους φίλους που διαβάζουν. Φυσικά ο καθένας παρατηρεί πως λειτουργεί η δίαιτα στο δικό του οργανισμό και φτιάχνει το πρόγραμμά του :)

      Διαγραφή
  5. Φοβερή συνταγή την κάνω συνέχεια με γάλα 0% και μπόλικη κανέλα!Να είσαι καλά!Πόσο πολύ μας βοηθάς......-Σόφη-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. i dodologia auti tis sinatagis einai gia mia mera;;diladi an theloume mporoume na ta katanalwsoume mesa se mia mera;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μπορούμε να την καταναλώσουμε σε μια μέρα αφού έχει μισό λίτρο γάλα και η δίαιτα μας επιτρέπει 1 λίτρο γαλακτοκομικά την ημέρα.

      Διαγραφή
  7. Έλενα μπράβο για την προσπάθεια σου είναι αξιέπαινη ☺
    Προσπάθησα να φτιάξω το γλυκάκι με 1 λίτρο γάλα και 4 μεγάλες ζελατίνα αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Δεν είναι όσο στερεό όσο θα έπρεπε.
    Εσύ στη συνταγή σου αναφέρεσαι σε 4 μικρές ετσι δεν ειναι;
    Ευχαριστώ
    Κλειω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σε 4 μικρές, δεν ξέρω αν οι 4 μεγάλες είναι τα ίδια γραμμάρια όσο 8 μικρές. Μάλλον φταίει αυτό, να ήταν λιγότερες οι ζελατίνες αναλογικά με το γάλα.

      Διαγραφή
  8. Την έκανα με γάλα σόγιας,προσθεσα κακάο και στο τέλος γκοτζι μπερι!Τέλεια επιλογή και για νηστεία λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα!Είμαι εντελώς καινούργια στη δίαιτα αυτή. Αποφάσισα να φτιάξω αυτο το γλυκάκι για να δω αν θα μυηθω κι εγω σιγά σιγά.Αλλα μου φάνηκε αρκετά "αγλυκο"...έβαλα τρεις μικρες κουταλιές στεβια,τα υπόλοιπα όπως είναι στην περιγραφή.Εκανα κάποιο λάθος ή για να αισθανθώ την αίσθηση του γλυκού πλέον χρειάζομαι βαριά μέσα; ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Στη συνταγή γράφω 3 κουταλιές της σούπας, όχι του γλυκού!

      Διαγραφή
  10. Στο πρώτο στάδιο επιτρέπεται ομά αμιγδαλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κανένα από τα τρία πρώτα στάδια της δίαιτας δεν επιτρέπονται αμύγδαλα και γενικότερα ξηροί καρποί για τι έχουν πολλά λιπαρά.

      Διαγραφή
  11. Μόλις την έφτιαξα για πρωτη φορά και την έβαλα σε μικρα αλουμινενια φορμακια. Αναρωτιέμαι, δε θα πιασει πετσα από πάνω καθως παγώνει? Μήπως θέλει από πανω σκεπασμα με μεμβράνη? Και σκέφτομαι να κάνω ένα σιροπι σοκολάτας με μια κουταλιτσα κακαο 0% , γάλα 0% και μια βανιλια. Μήπως ξερετε ποσο γάλα πρέπει να βάλω για να ειναι πηχτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα πιάσει πέτσα επειδή είναι πανακότα, όχι κρέμα. Δεν μπορώ να σου πω αναλογία στο γάλα, θα πρέπει να κάνεις δοκιμές. Αν σου γίνει νερουλό μπορείς να προσθέσεις λίγο γάλα σκόνη.

      Διαγραφή
  12. Την σοκολάτα που ρίχνετε από πάνω Πώς την κάνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να προσθέσετε κάποιο σιρόπι της Walden Farms, έχει και σοκολάτα.

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!