Έτυχε να δω εδώ μια συνταγή για ντόνατς σε ντονατσιέρα και μιας κι έχω μια και κάθεται είπα να τα δοκιμάσω. Δεν μοιάζουν με ντόνατς για να πω την αλήθεια, ούτε στη γεύση ούτε στην υφή, αλλά βγήκε μια γευστική λιχουδιά. Η ζύμη σχεδόν πλάθεται, οπότε φαντάζομαι ότι μπορούν να ψηθούν και σε λαδόκολλα. Επίσης θα ήταν ωραία και αλμυρά.
Άλλαξα λίγο τη συνταγή, υπολόγισα κουταλιές για πρακτικούς λόγους.
16 κουταλιές πίτουρο βρώμης
8 κουταλιές πίτουρο σταριού
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
μισή κούπα γάλα λάιτ
1 κουταλιά της σούπας στέβια, ή περισσότερο, ανάλογα το γούστο
άρωμα βανίλια
http://dukandiaita.blogspot.gr
Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό με τη στέβια (ή το αλάτι) και σιγά σιγά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πρέπει να είναι σχετικά στερεό το μίγμα μας. Βάζουμε κουταλιές στη ντονατσιέρα και τα ψήνουμε για 4 λεπτά. Η δική μου μηχανή είναι για πολύ μικρά ντόνατς, έχουν σχεδόν 3 εκατοστά διάμετρο. Για μεγαλύτερα ντόνατς προσαρμόστε το χρόνο ψησίματος ανάλογα. Στο φούρνο θα τα έψηνα 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μπορείτε να τα σερβίρετε πασπαλίζοντάς τα με κανέλα, γλυκαντικό, ή αλείφοντάς τα με μερέντα ντουκαν.
Έκανα τη συνταγή στην αλμυρή της εκδοχή, έβαλα λίγο αλάτι, ρίγανη και λιγες νιφάδες σκόρδου.Το αποτέλεσμα; Φοβερό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία! Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!
Διαγραφή