Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Παγωτό Dukan με Νουνου Light




Τη γνώμη μου για το Νουνού  light την έχω αναλύσει εδώ, κατά συνέπεια θεωρώ πως αυτό το παγωτό το καταναλώνουμε ελεύθερα, υπολογίζοντας όμως την ποσότητα γάλακτος επί 2, αφού το συγκεκριμένο γάλα είναι συμπυκνωμένο. Αν φοβάστε μήπως σας κολλήσει, καταναλώστε περιορισμένη ποσότητα, για παράδειγμα 2 μικρές μπάλες τη μέρα. 


18 σχόλια:

  1. θα ήθελα να σας ρωτήσω την ποσότητα που μποούμε να φάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επείδή άλλαξα λίγο τη συνταγή, την απάντηση θα τη βρειτε μέσα στην ανάρτησή μου.

      Διαγραφή
  2. Δεν το συζητώ !
    Έχεις χάρισμα !
    Συγχαρητήρια για τις συνταγές σου. Συγχαρητήρια για την έμπνευσή σου. Το παγωτό βγήκε τέλειο και στις 2 εκδοχές. Και με βανίλια και με κακάο. Δεν έβαλα κρέμα γάλακτος. Μόνο Νουνού light.
    Κι έγινε φανταστικό με στέβια. Έχω φτιάξει τη σοκολάτα επίσης και τη γιαουρτόπιτα. Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω σε ποσες ωρες πηζει; αν το φτιαξω μονο με γαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να παγώσει θέλει 5-6 ώρες. Γίνεται και με σκέτο γάλα, απλά με τις ζελατίνες αποκτά λίγο καλύτερη υφή.

      Διαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για το blog και την προσπάθεια που κάνεις για όλους εμάς που ακολουθούμε την δίαιτα Dukan. Στο παγωτό τώρα! Η κρέμα γάλακτος που χρησιμοποιείς είναι 3% ενώ διαβάζω ότι επιτρέπεται μέχρι 2% λιπαρά. Η αλήθεια είναι πως στο σουπερ μαρκετ δεν έχω βρει κάτω από 3%. Είναι μια μικρή παρασπονδία ή κάτι γνωρίζεις? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το νουνού light αδιάλυτο έχει 4% λιπαρά, οπότε και για την κρέμα ισχύει ό,τι έχω γράψει για το γάλα. Από τη στιγμή που τα υπολογίζεις επι 2, η ποσότητα λιπαρών που θα καταναλώσεις μέσα στη μέρα είναι ίδια. Δηλαδή 100 ml κρέμα 3% έχει τα ίδια λιπαρά με 200 ml γάλα 1,5 %. Απλά πρέπει να είμαστε αυστηροί με τις ποσότητες όταν το κάνουμε αυτό.

      Διαγραφή
  5. Μπορούμε να το φτιάξουμε σε παγωτομηχανή με τα ίδια υλικά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα ηθελα να ρωτησω το αρωμα βανιλιας που ανεφερεται στη συνταγη ειναι η σκονη με το κοκκινο καπακι ?Και θερμα συγχαρητηρια για την υπεροχη δουλεια σου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hey :)
    Poso einai ena kouti nounou pou grafeis gia thn suntagh? 200 ml, 300ml, 400ml?
    an den kanw la8os uparxoun megala kai mikra koutia ths nounou light.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Na sou pw thn alh8eia, ebala 300g kai parola auta bghke teleio!
      h8ela na se rwthsw, an pisteueis pws mporei na ginei kai mono me 300g nounou kai gala 0,3%, anti gia nounou teleia. Isws me gala skonhs akoma gia na ginei pio kremwdes? 8a h8ela na prospa8hsw na aferesw estw kai to ena kouti nounou, wste na exei ligotera lipera. Mhpws to exeis dokimasei?

      Διαγραφή
    2. Το έχω δοκιμάσει με μισό εβαπορέ, μισό 0% φρέσκο και 10 κ.σούπας γάλα σκόνη και έγινε παρόμοιο.

      Διαγραφή
  8. Aγαπημένη μου φίλη και διαχειρίστρια του μπλογκ, ήθελα να σας πω ότι εκτός από τα Παπαφιλίππου τα παγωτά που είναι με στέβια και 0% λιπαρά, βρήκα κι άλλο προϊόν! είναι παγωτό της φίρμας ΑΒ Βασιλόπουλος και λέει Light, είδα τα διατροφικά στοιχεία έχει 0,4 λιπαρά ανά 100 γρ και είναι με γλυκαντικά και χωρίς ζάχαρη. Αγόρασα τη συσκευασία που είναι με τις 3 γεύσεις και είναι τέλειο, πάρα πολύ νόστιμο! ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί φέτος τα Παπαφιλίππου δεν τα βρήκα ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα την εντύπωση οτι το συγκεκριμένο παγωτό είχε παραπάνω λιπαρά. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία, θα το κοιτάξω!

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!