Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Δίαιτα Ντουκάν 2- Dukan Diet 2

Δίαιτα Ντουκάν 2
Τα 7 βήματα
Μια διατροφική σκάλα
Ο εύκολος τρόπος να χάσεις
βάρος, χωρίς να  στερηθείς τίποτα

Είναι γνωστό ότι ο Δρ. Ντουκάν μελετά, εξελίσσει και εμπλουτίζει διαρκώς τη δίαιτά του. Μετά την Ντουκάν εξπρές, μας παρουσιάζει τη Δίαιτα Ντουκάν 2! Η Ντουκάν 2, με τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα φαίνεται να είναι ίδια με την εξπρές (η διαφορά τους είναι στην ποσότητα των φρούτων), απλά απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν να χάσουν το πολύ μέχρι 20 κιλά. Άρα δεν την κάνεις μία μόνο φορά, αλλά επαναλαμβάνεις την εβδομάδα, μέχρι να χάσεις τα περιττά κιλά σου. Η βάση της δίαιτας είναι μια "διατροφική σκάλα", στην οποία κάθε μέρα προστίθεται και από ένα διαφορετικό είδος τροφής. 

Η δίαιτα απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν να χάσουν λιγότερα κιλά, που πήραν ξανά λίγα κιλά μετά από δίαιτα ή σε εκείνους που θέλουν να χάσουν τα κιλά τους χωρίς άγχος και χωρίς περιορισμό στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις, αφού με το εορταστικό γεύμα μπορεί κανείς να βγει με την παρέα του και να φάει ό,τι θέλει. 

Ο Ντουκάν λέει πως με τη μέθοδο αυτή μπορείς να χάσεις μέχρι 1.8kgr (4lbs) την εβδομάδα. Στο  site αναφέρει πως κατά μέσο όρο όσοι την ακολούθησαν έχασαν 700-800 γραμμάρια τη βδομάδα. 


Για να καταλάβετε τη δίαιτα αυτή θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε την κανονική δίαιτα, πάνω στην οποία βασίζεται και η Ντουκάν 2. Ειδικά οι πρώτες 2 μέρες, είναι ίδιες με την πρώτη και τη δεύτερη φάση της κλασικής δίαιτας που θα διαβάσετε εδώ. Και στη δίαιτα αυτή καταναλώνουμε πίτουρο βρώμης, 1,5 κουταλιά της σούπας καθημερινά.

Τις πληροφορίες με την πλάγια γραμματοσειρά μου τις έδωσε η φίλη της σελίδας, Μαρία Μ., ή οποία αγόρασε το βιβλίο στα αγγλικά. Την ευχαριστώ πολύ! Οποιαδήποτε νέα πληροφορία προκύψει, θα την προσθέσω και αυτήν.

Ας δούμε λοιπόν την περίφημη διατροφική σκάλα και τι τρώμε την κάθε ημέρα:

Δευτέρα: Καθαρή πρωτεΐνη, χωρίς περιορισμό

Τρίτη: Πρωτεΐνη και λαχανικά

Τετάρτη: Προσθέτουμε στη διατροφή μας φρούτα. Επιτρέπεται 1 φρούτο την ημέρα. Στην εξπρές απαγορεύει μπανάνες και κεράσια, προφανώς θα ισχύει το ίδιο και εδώ.

Πέμπτη: Επιτέλους, ψωμί! Μπορούμε να φάμε 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, μέχρι 45 γραμμάρια

Παρασκευή: Ώρα για λίγο τυρί! Στην αντίστοιχή μέρα της εξπρές επιτρέπει 40 γραμμάρια. Το ίδιο ισχύει και εδώ. Τα λιπαρά δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 45-50%. 

Σάββατο: Προστίθενται οι αμυλούχες τροφές, το ρύζι, τα όσπρια, τα μακαρόνια κτλ.  Η Μαρία μου έγραψε αναλυτικά τις ποσότητες για το κάθε είδος: 210 γραμμάρια φασόλια και φακές, 200 γραμμάρια κινόα, 190 γραμμάρια ζυμαρικά al dente, ή 170 γραμμάρια ζυμαρικά καλά βρασμένα, 190 γραμμάρια καλαμπόκι ψητό, 170 γραμμάρια καστανό ρύζι, 150 γραμμάρια άσπρο ρύζι, 140 γραμμάρια πατάτα ψητή, 80 γραμμάρια πουρέ. 

Κυριακή: Δικαιούμαστε ένα εορταστικό γεύμα, με επιδόρπιο, κυρίως πιάτο, γλυκό και ένα ποτηράκι κρασί! Ο,τι μας αρέσει, ακόμα και πίτσα!

*Αν συνηθίζετε να βγαίνετε το Σάββατο βράδυ για φαγητό και ποτό, σας συμβουλεύω να ξεκινάτε τη δίαιτα Κυριακή και όχι Δευτέρα, ώστε να σας πέφτει το ελεύθερο γεύμα το Σάββατο. 



Όσον αφορά τα ανεκτά, στην αρχή πολλοί θεώρησαν ότι δεν επιτρέπονται επειδή δεν αναφέρονται στο βιβλίο. Εγώ είχα επιφυλάξεις γιατί ούτε στο βιβλίο της κλασικής Ντουκάν αναφέρονται ανεκτά, όμως επιτρέπονται 2 την ημέρα. Έτσι έστειλα μήνυμα στην αγγλική σελίδα τους, όμως δεν μου απάντησαν. Γενικά το αγγλικό site φαίνεται να υπολειτουργεί. Καθώς έψαχνα σε ξένα μπλογκς και sites, διάβασα από μια κοπέλα πως στο γαλλικό βιβλίο επιτρέπει τα ανεκτά από την Τετάρτη και μετά. Κάποια στιγμή σκέφτηκα να στείλω μήνυμα και στην αμερικάνικη σελίδα και ευτυχώς, από εκεί πήρα την απάντηση. Αρχικά τους ζήτησα διευκρινήσεις για τις καινούριες μπάρες που έβγαλαν με τη σοκολάτα, γιατί οι πληροφορίες που αναγράφονταν στη συσκευασία ήταν στα γαλλικά και με μπέρδευαν. Μεταξύ άλλων τους ρώτησα αν επιτρέπονται οι μπάρες αυτές στη Ντουκάν 2 και μου είπαν ναι, ως ανεκτό. Οι συγκεκριμένες μπάρες υπολογίζονται ως 2 ανεκτά, άρα επιτρέπονται 2 ανεκτά στη δίαιτα. Αν θέλετε τη γνώμη μου, θα έκανα αυτό που λέει το γαλλικό βιβλίο, δηλαδή θα κατανάλωνα ανεκτά από την Τετάρτη, δηλαδή δεν θα τα έτρωγα τις 2 πρώτες μέρες, για καλύτερα αποτελέσματα. 

Αφού χάσουμε τα κιλά που θέλουμε πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε την τρίτη φάση, διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πάρουμε πίσω όλα τα κιλά που χάσαμε. Η τρίτη φάση της Ντουκάν 2 διαρκεί όσο και της κανονικής Ντουκάν, δηλαδή τα κιλά που χάσαμε επί 10. Αν χάσαμε 10 κιλά, η τρίτη φάση θα διαρκέσει 10x10=100 μέρες. Από κει και πέρα χωρίζεται σε 2 μέρη. Τις πρώτες 50 μέρες τρως κάθε μέρα ότι έτρωγες την Παρασκευή, όμως προσθέτεις 1 αμυλούχο και 1 ελεύθερο γεύμα την εβδομάδα. Από την 51η μέρα και μετά, μπορείς να τρως 2 αμυλούχα γεύματα (πχ 1 μερίδα όσπρια και 1 ζυμαρικά) και 2 ελεύθερα την εβδομάδα. Εσείς ανάλογα τα κιλά που χάσατε θα υπολογίσετε τη δική σας διάρκεια και τα μέρη της τρίτης φάσης. 

Έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο στα αγγλικά, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το βρει στα Public απ΄ότι είδα. Έκανα ερώτηση στην επίσημη σελίδα του Dukan αν πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στα ελληνικά και μου είπαν πως δε γνωρίζουν ακόμα.  Είναι λιγάκι ακριβό, αλλιώς θα το είχα πάρει ήδη. Με την πρώτη ευκαιρία θα το πάρω και θα σας δώσω περισσότερες πληροφορίες.

Αν γνωρίζετε αγγλικά μπορείτε να διαβάσετε μια συνέντευξη του Δρ. Ντουκάν για τη νέα του δίαιτα,  εδώ

Πλέον το αποτέλεσμα στο τέστ Ντουκάν σου λέει αν πρέπει να ακολουθήσεις τη Ντουκάν, ή τη Ντουκάν 2.

Δυστυχώς η φόρμα των σχολίων γέμισε και δεν χωράει άλλα, γι' αυτό αναγκαστικά θα τα κλείσω. Αν έχετε κάποια απορία αφήστε σχόλιο σε άλλη ανάρτηση. 

202 σχόλια:

  1. Δηλαδή επαναλαμβάνεις κάθε εβδομάδα το ίδιο ;;; πχ μετά την Κυριακή με το ελεύθερο γεύμα ξανά ξεκινάς με σκέτη πρωτεΐνη; εγώ που θέλω να χάσω 5 κιλά μόνο, ενδείκνυται; γιατί έχω ξεκινήσει την κανονική ντουκαν και αύριο μπαίνω κρουαζιέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, επαναλαμβάνεις το ίδιο πρόγραμμα κάθε εβδομάδα μέχρι να χάσεις τα κιλά. Ναι, ενδείκνυται για τα κιλά που θέλεις να χάσεις, αλλά αφού άρχισες την κανονική δοκίμασέ τη να δεις αν την αντέχεις, γιατί θα τα χάσεις γρηγορότερα έτσι.

      Διαγραφή
  2. Είμαι η ίδια που έστειλα στις 28 Μαρτίου! Ξεκίνησα την 7 steps τελικά και έχασα 4,5 κιλά σε 2 εβδομάδες, με γυμναστική 3 φορές την εβδομάδα! Μέχρι το Μ. Σάββατο τα είχα χάσει! Δυστυχώς όμως, τώρα έχω κολλήσει εδώ και 9 μέρες στα ίδια, δεν κατεβαίνει άλλο και δεν την έχω χαλάσει πουθενά τη δίαιτα! να φανταστείτε όταν έκανα τσουρέκια, δοκίμασα μια μπουκιά στη γεύση αν τα πέτυχα και το φτυσα αμέσως!.... ήθελα να χάσω 2 κιλά ακόμα αν γινόταν, τι μπορεί να γίνεται λάθος;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4,5 κιλά; Μπράβο, δεν περίμενα να χάσει τόσα πολλά κάποιος! Πόσα θες να χάσεις συνολικά; Μην αγχώνεσαι με τέτοια κολλήματα, μπορεί να είναι κατακράτηση υγρών. Τώρα βλέπω έχουν περάσει 4 μέρες, είδες κάποια διαφορά; Μήπως ήσουν αδιάθετη αυτές τις μέρες;

      Διαγραφή
    2. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα περίοδο και μόλις αδιαθέτησα, δύο μέρες δεν άντεξα και έφαγα ό,τι ήθελα, λόγω περιόδου πονούσα και δεν άντεχα να στερούμαι, μετά τις δύο αυτές μέρες ξαναξεκίνησα και σήμερα 4η μέρα της express, ήδη είμαι 52,7, ξεκόλλησα από τα 53,2, ίσως να ήθελε μια διακοπή ο οργανισμός να ξεμπλοκάρει, ίσως ήταν η περίοδος που ζύγιζα πιο βαριά, πάντως τωρα θα την πάω μέχρι να γίνω 50 και μετά θα δοκιμάσω την 3η φάση της συντήρησης από την κανονική Ντουκάν!

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι έφταιγε η περίοδος. Όπως και να έχει ξεκόλλησες και αυτό είναι πολύ καλό! Σε ευχαριστώ πολύ που μας ενημερώνεις, είναι πολύ χρήσιμο να μαθαίνουμε νέα από κάποιον που δοκίμασε την καινούρια δίαιτα! Αν δε σου κάνει κόπο, κράτα μας ενήμερους!

      Διαγραφή
    4. Σήμερα κλείνω 1 μήνα της diet 2 dukan με απολογισμό 5,5 κιλά μείον, από τα οποία τα πρώτα 4,5 χάθηκαν τις 2 πρώτες εβδομάδες. Μετά κατέβαινε πιο αργά η ζυγαριά, αλλά κι αυτό είναι μες το πρόγραμμα. Εξάλλου αυτή η δίαιτα ενσωματώνει και τη συντήρηση μέσα. Δεν ήμουν παχύσαρκη, ζυγιζα 58 κιλα, αλλά ήμουν πλαδαρή και με παραπάνω λίπος. Θα τη συνεχισω για 2 κιλά ακόμα. Θελω να τονίσω ότι είναι η πρώτη φορά που χανω κιλά και κανείς δε μου λέει ότι "εκοψα" στο πρόσωπο. Το νιώθω ότι έχω χάσει λίπος και οχι μυϊκό οστό. Πραγματικά όσοι θέλουν να χάσουν λίγα κιλά ή να προλάβουν το καλοκαίρι είναι τρελοί να μην ξεκινήσουν αυτήν την δίαιτα που ο,τι κι αν λιγουρευτεις μες την εβδομάδα μπορείς να το φας την 7η μέρα. Είναι η πρώτη φορά που κανω δίαιτα και μπορω και την τηρώ ευλαβικά γιατί στο τέλος της εβδομάδας με ανταμείβει με το ελεύθερο γεύμα. Θα σας στέλνω τα νέα μου γιατί καταλαβαίνω ότι είμαι από τους πρώτους που την κάνουν, σε όποιον μιλώ για αυτη, δεν τη γνωρίζει, πάρα μόνο, την κανονική ντουκαν.

      Διαγραφή
    5. Όπως τα λες είναι, όσοι γνωστοί μου έκαναν τη Ντουκαν, έχασαν αρκετά κιλά αλλά δεν έκοψαν καθόλου στο πρόσωπο. Αυτό είναι ένα από τα θετικά της πρωτεϊνικής διατροφής.
      Πιστεύω ότι δεδομένων των κιλών σου (που είναι λίγα) έχασες αρκετά σε ένα μήνα! Μπράβο σου και σε ευχαριστούμε πολύ που μας ενημερώνεις!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα! Σήμερα ξεκίνησα την Ντουκάν 2, γιατί την πρώτη δεν κατάφερα να την κρατήσω μέχρι τέλους και λόγω Πάσχα τα παράτησα εντελώς... Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις να μου πεις, αν στην 2 επιτρέπονται τα τρόφιμα που έχεις στη λίστα με τα επιτρεπόμενα. Ανεκτά απ'ό,τι κατάλαβα δεν επιτρέπονται. Αλλά τα επιτρεπόμενα? Πίτουρο σιταριού για παράδειγμα και γάλα σκόνης επιτρέπεται? Επίσης, σε πολλές συνταγές όπως στην ωραία σου σπανακόπιτα, χρειάζεται κορν φλάουρ. Αν η ποσότητα είναι ελάχιστη, όπως μία κουταλιά της σούπας για 2-3 μέρες, πειράζει?
    Σ'ευχαριστώ πολύ! Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα με τα ανεκτά δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα. Απ' ότι διαβάζω, στο γαλλικό βιβλίο για τη Ντουκάν 2 επιτρέπει τα ανεκτά από την Τετάρτη και μετά. Δυστυχώς όμως δεν το έχω και δεν μπορώ να το διασταυρώσω. Σύντομα θα αγοράσω το αγγλικό με την ελπίδα ότι θα γράφει κάτι σχετικό (το ελληνικό για την κανονική Ντουκάν πχ, δεν αναφέρει τα ανεκτά καθόλου). Το άλλο που έχω σκεφτεί, είναι να περιμένουμε να δούμε αν θα γράψουν κάτι σχετικό στα προϊόντα Ντουκάν, στα επίσημα sites. Αν θα επιτρέπονται πχ τα μπισκότα στη Ντουκάν 2. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γράψει κάτι και το αγγλικό site είναι κλειστό για αναβάθμιση.
      Στη θέση σου ίσως έβαζα ένα ανεκτό από την Τετάρτη και μετά. Το γάλα σκόνη πάντως δεν θεωρείται ανεκτό, το μετράς στην ποσότητα γαλακτοκομικών που καταναλώνεις. Το πίτουρο σταριού θα το μετρούσα ως ανεκτό στη συγκεκριμένη δίαιτα.

      Διαγραφή
  4. Endiknite gia xasimo kilwn logw egjimosinis alla se sindiasmo me thilasmo??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ντουκάν για το θηλασμό προτείνει την τρίτη φάση της κανονικής δίαιτας.Χρειάζεσαι τα λαχανικά και το φρούτο κάθε μέρα. Μελέτησέ την και συμβουλεύσου το γιατρό σου.

      Διαγραφή
  5. Kalispera..mia dieukrinisi thrlw..tetarti lei oti epitrepete ena fruto.pempti dio fetes pswmi klp..enoite oti tin pempti epitrepete k t frouto sin to pswmi k pai etsi??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, κάθε μέρα προσθέτεις μια τροφή, οπότε τρως και το φρούτο και το ψωμί!

      Διαγραφή
  6. xekinhsa kai egw th deytera th diaita kai shmera pempth -1kilo thelw na xasw alla 5
    na tonisw oti prin exi mhnes ekana th ducan 1 kai exasa mesa se 5 mhnes 22 kila stamathsa giati eixa kourastei gia ENA mhna etrwga ligo ap ola me Metro kai den eixa parei oute ENA kilo twra loipon synexizw kanontas th ducan 2 gia na xasw kai ta alla 6 kila pou mou eixan meinei :) Auto gia ta proionta kai ta anekta tha ithela na xerw kai egw an kai mexri stigmh de ta exw zilepsei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σου για την απώλεια και καλή επιτυχία για τα λίγα κιλά που έμειναν! Ανανέωσα την ανάρτηση και πρόσθεσα νέες πληροφορίες για τα ανεκτά στη Ντουκάν 2, από την επίσημη σελίδα στο facebook. Ευτυχώς επιτρέπονται!

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα! Σήμερα κλείνω ένα μήνα της κλασικής δίαιτας Dukan. Έχω χάσει μόνο τρία κιλά ( στόσος μου είναι τα 10) και έκανα μία μέρα λόγω γενεθλίων, ένα μικρό παραστράτημα, αλλά την επόμενη την έκανα λευκή! Αυτή τη βδομάδα έχω ''κολλήσει''. Τη δίαιτα την ακολουθώ κατά γράμμα όμως!
    Μήπως αυτή ( η 2) θα ήταν καλύτερη για εμένα; Και αν όχι, τι μπορώ να κάνω για να "πάρω μπρος'';
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως κόλλησες λιγάκι λόγω του παραστρατήματος, όμως να έχεις υπόψη σου ότι τα κιλά που έχεις να χάσεις είναι λίγα και θα χάνεις πιο αργά σε σχέση με άλλους που έχουν περισσότερα περιττά κιλά. Να συνεχίσεις κανονικά, αν μπορείς περπάτα και λίγο.

      Διαγραφή
    2. Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις και τη Ντουκάν 2 για 1-2 εβδομάδες να δεις πως δουλεύει σε σένα.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα, μου αρέσει πολύ η ιδέα της δίαιτας 2 απλά θέλω σε παρακαλώ να μου διευκρινήσεις αν επιβάλλεται κ σε αυτήν καθημερινά το πίτουρο βρώμης κ αν απαγορεύεται το ελαιόλαδο. Περιμένω..ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τρώμε κανονικά πίτουρο βρώμης 1,5 κουταλιά της σούπας. Όσο για το ελαιόλαδο δε νομίζω να έχει διαφοροποίηση από την κανονική Ντουκάν, οπότε 1 κουταλάκι του γλυκού τη μέρα.

      Διαγραφή
  9. Καλημερα! Ξεκινησα πριν 2 μερες την 1η φαση μειον ενα κιλο και παει καλα!
    Στην 2 φαση τα λαχανικα με την πρωτεΐνη πως θα τα μαγειρεύω; παλι ψητα ; τα λαχανικα μαζι με το κρεας ; θα ειναι και παλι απεριόριστη ποσότητα;
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να τα μαγειρεύεις όπως εσύ θέλεις, αρκεί να μην έχουν λάδι (μπορείς να προσθέσεις 1 κουταλάκι του γλυκού μετά το μαγείρεμα). Δεν έχει σημασία αν θα τα βράσεις, αν θα τα ψήσεις ή αν θα τα κάνεις στο αντικολλητικό τηγάνι. Και μαζί με το κρέας μπορείς να τα μαγειρέψεις, απλά προσπάθησε να αφαιρέσεις το ορατό λίπος και να μην τα μαγειρέψεις στην κατσαρόλα με κοτόπουλο που έχει πέτσα ας πούμε, γιατί θα τραβήξουν πολλά λιπαρά.

      Διαγραφή
    2. Στο άπαχο κρέας και στα λαχανικά δεν υπάρχει περιορισμός.

      Διαγραφή
  10. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι υποχρεωτικό να φας το κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο την ημέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι υποχρεωτικό από τη δίαιτα, αλλά θα σου πρότεινα να μην το παραλείψεις. Να το τρως με τη σαλάτα σου γιατί είναι απαραίτητο για να απορροφηθούν κάποιες βιταμίνες.

      Διαγραφή
  11. Εχω ξεκινησει τη διαιτα απο τη Δευτερα.Θα ηθελα να ρωτησω την εβδομη ημερα στο ελευθερο γευμα τρως οση ποσοτητα θες;Δηλ. αν επιλεξω να φαω μακαρονια μπορω να φαω οση ποσοτητα θελω;Κ για βραδινο επιστρεφω σε πρωτεινη σαλατα;Εχω καταλαβει σωστα;Επισης οταν χασω τα κιλα που θελω τι φαση ακολουθω μετα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μπορείς να φας όσο θέλεις στο ελεύθερο γεύμα και μετά επιστρέφεις σε πρωτεΐνη και σαλάτα. Αφού χάσεις τα κιλά, αν έχω καταλάβει καλά κάνεις σταθεροποίηση που διαρκεί όσα τα κιλά που έχασες επί 10. Δηλαδή για 5 κιλά η σταθεροποίηση θα είναι 50 ημέρες, κατα τη διάρκεια των οποίων κάνεις κάθε μέρα το μενού της Παρασκευής και: 1 ημέρα την εβδομάδα καθαρή πρωτεΐνη, 1 αμυλούχο γεύμα μέσα στην εβδομάδα και 1 ελεύθερο γεύμα. Στα λέω αυτά με κάθε επιφύλαξη, σύντομα θα έχω τη σωστή απάντηση και θα την προσθέσω στο κείμενο.

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα, λέγομαι Μαίρη και σήμερα κλεινω 1 εβδομάδα της Ντούκαν 2. Έχω ύψος 1.78 κ ξεκίνησα με βάρος 77 κιλά. Στόχος μου είναι να βρεθώ κάτω από τα 70..Σήμερα λοιπόν ζυγίζω 74.4. Θεωρώ ότι είναι αρκετά ενθαρρυντικό το αποτέλεσμα. Περπατάω καθημερινά από κ προς την δουλειά μου κ κατάφερα μέσα στην εβδομάδα να πάω κ 2 φορές γυμναστήριο. Τις πρώτες μέρες ένιωθα μια ατονία αλλα το κυριότερο που παρατήρησα είναι ότι αυτό το φάε όσο θες..είναι λίγο διπλωματικό αφού δεν έχεις όρεξη να φας άπειρς από την ίδια τροφή. Όλα αυτά προς ενημέρωση όσων θέλουν να ξεκινήσουν. Η δική μου η ερώτηση είναι η εξής : σήμερα δικαιούμαι ένα ελεύθερο γεύμα κ ένα ποτήρι κρασί. Επειδή όμως εγώ δεν έχω ζηλέψει κάτι σε φαγητό αλλά σε αλκοόλ..μπορώ σημερα να καταναλώσω μεγαλύτερη ποσότητα κρασιού ή ακόμα καλύτερα ρακί?? Ή αυτό θα με κολλήσει την επόμενη εβδομάδα?? Ευχαριστώ πολυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με το coaching το αλκοόλ μας κολλάει πάρα πολύ στη συγκεκριμένη δίαιτα. Δε νομίζω πως θα είναι τραγικό να πιεις ένα ποτήρι κρασί ακόμα, αλλά από την άλλη κάνω μόνο εικασίες γιατί δεν πίνω και έτσι δεν έχω δική μου εμπειρία για να σε βοηθήσω. Αν τελικά ήπιες λίγο παραπάνω, πες μας τι παρατήρησες μετά όσον αφορά την απώλεια του βάρους σου, αν και δεν είναι όλοι οι οργανισμοί ίδιοι, θα μας βοηθήσουν οι πληροφορίες σου.

      Διαγραφή
  13. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι η διαφορά της δίαιτας DUKAN 2 από την πρώτη δίαιτα ;;;; Έχει περισσότερο γρήγορα αποτελέσματα η 2 η είναι ίδιες ως προς την απώλεια κιλών ;;; Εγώ θέλω να χάσω πολλά κιλά, ποιά με συμβουλεύεις να κάνω ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τη Ντουκάν 2 θα χάνεις λίγο πιο αργά. Να κάνεις όποια σου είναι πιο εύκολο να κρατήσεις. Η 2 είναι πιο εύκολη για το καλοκαίρι. Έκανες το τεστ του Ντουκάν; Αν όχι ψάξε να το βρεις στο μενού επάνω δεξιά. Ίσως σου βγάλει το τεστ την καλύτερη δίαιτα για σένα.

      Διαγραφή
  14. Καλημερα στελνω ξανα μηνυμα,καθως δεν ελαβα απαντηση σχετικα με την τελ.μερα της διαιτας κ το ελευθερο γευμα.Μπορω να φαω οση ποσοτητα θελω πχ το μεσημερι κ οτι θελω;Κ μετα βραδυνο κανονικο πρασινα κ πρωτεινη;Εχω καταλαβει σωστα;Κ μετα την απωλεια των επιθυμητων κιλων ποια ειναι η διαδικασια γτ εχω μπερδευτει...Σε ποια φαση μπαινω;Ισχυει ο,τι κ στη ducan την κανονικη;Τι τρωω μετα;Κ κατι τελ.Αν εχω κρατησει τη διαιτα δευτερα ενσρξη κ ελευθερο την κυριακη,μπορω την επομενη εβδομαδα να κανω αλλαγη κ να κανω ελευθερο το σαββατο που εχω ενα γαμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου απάντησα στο προηγούμενο μήνυμα, ρίξε μια ματιά παραπάνω. Όσο για την ημέρα που έχεις το γάμο, δε χάθηκε ο κόσμος για μια μικρή αλλαγή. Άλλαξε θέση μόνο μόνο στο ελεύθερο γεύμα.

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση,δεν την ειχα δει...

      Διαγραφή
    3. Δεν φταις εσύ, μαζί απάντησα και στα δύο μηνύματα!

      Διαγραφή
  15. Καλησπερα
    η πρωτεινη σε σκονη σαν συμπληρωμα διατροφης με πχ απαχο γαλα επιτρεπεται ?
    ΥΓ συγχαρητηρια για την πολυ και καλη δουλεια που εχετε κανει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με το FAQ του dukandiet.co.uk, η πρωτεΐνη σε σκόνη δεν επιτρέπεται στη δίαιτα Ντουκάν.

      Διαγραφή
  16. Καλησπερα.Ηθελα να ρωτησω εγω που θελω να χασω γυρω στα 8 με 10 κιλα ποια με συμφερει πιο πολυ αυτη η dukan 1 ? Ευχαριστω εκ των προτερων !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την κανονική Ντουκάν θα τα χάσεις λίγο πιο γρήγορα. Δες όμως ποια σε βολεύει περισσότερο. Τώρα που είναι καλοκαίρι πολλοί αναζητούν το φρούτο. Αν αντέχεις χωρίς φρούτα κάνε την κανονική, αλλιώς τη 2.

      Διαγραφή
  17. Γεια σας .Συγχαρητήρια για το μπλόγκ σας !!!
    Εδώ και 2 εβδομάδες κανω κάποια παρομοια δίαιτα .Θα βοηθούσε αν ξεκινόύσα με αυτην ??
    Εχω χάσει 5 κιλά ,εδώ και ένα μήνα ,χωρίς ψωμί,ζυμαρικά όσπρια γλυκά .. το μόνο γλυκό που έτρωγα είναι μπάρες πρωτείνης . Εδώ μας επιτρέπει τις μπάρες ?? Ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν μπάρες πρωτεΐνης στη Ντουκάν, έχει κάποιες μπάρες δημητριακών που μπορείς να αγοράσεις. Αν ψάξεις λίγο στο μπλογκ θα βρεις πάρα πολλές συνταγές για γλυκά Ντουκάν, μέχρι και τούρτα, κωκ κτλ.

      Διαγραφή
  18. συγχαρητηρια εχεις κανει πολυ καλη δουλεια βεβαια ειναι η πρωτη μου μερα σημερα οποτε θα σας ενημερωσω στη συνεχεια για τ αποτελεσματα..εχω ομως μια απορια βιταμινες και σιδηρο κανει να παιρνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερα, ειμαι στη 2η εβδομαδα ducan 2 και ειμαι ευχαριστημενη με τα αποτελεσματα.Την πρωτη εχασα 2 κιλα κ συνεχιζω να χανω και τη δευτερη εβδομαδα.Οταν δεν εχεις πολλα κιλα η απωλεια ειναι πιο δυσκολη.Ο λογος που γραφω ειναι για να πω οτι στο ελευθερο γευμα εφαγα κεμπαπ κ γυρο κοτοπουλο κ ορεκτικο και παγωτο...και μεσα σε ολα αυτα και 3 ποτηρακια του κρασιου μπυρα (μιας κ πιο πανω υπηρχε απορια αν μπορει να σε κολλησει το αλκοολ).Λοιπον την επομενη δεν ανεβηκα στη ζυγαρια γιατι σκεφτηκα θα παθω σοκ!Εκανα τη μερα πρωτεινης κ ανεβηκα τη μεθεπομενη.Να ενημερωσω οτι ειχα αλλαξει λογω του αγωνα ξαφνικα τη μερα του ελευθερου γευματος.Σαββατο λοιπον τα σουβλακια,μπυρες κ παγωτα,την Δευτερα ζυγαρια.Προς εκπληξη ειχα χασει 100γρ!Και σημερα Τριτη αλλα 400.Ειναι απιστευτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο, πολύ καλή αρχή έκανες! Καλή συνέχεια, να μας ενημερώνεις για την πορεία σου!

      Διαγραφή
  20. Ειμαι στην κλιμακτηριο. Μπορω να χασω κιλα με την express;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα θα χάσεις, ίσως πιο αργά, αλλά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

      Διαγραφή
  21. Καλησπερα,κανω τη κλασσικη dukan εδω και 2 μηνες και εχω χασει 11 κιλα με αρκετη γυμναστικη βεβαια! Μου μενουν ακομα 7-8 κιλα αλλα εχω κουραστει λιγο καθως την εχω ακολουθησει πιστα ολον αυτο τον καιρο ! Να δοκιμασω την dukan 2 ?Λετε να με κολλησει ?? Επισης με φοβιζει μηπως παρω πισω τα κιλα ?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάρεις τα κιλά αποκλείεται, ούτε βρίσκω λόγο να σε κολλήσει. Ίσα ίσα, εφόσον γυμνάζεσαι πιστεύω ότι η 2 είναι πιο σωστή για σένα Ο Ντουκάν προτείνει την πρόσληψη μιας μερίδας υδατανθράκων σε όσους γυμνάζονται συστηματικά.

      Διαγραφή
  22. Ποια ειναι η διαφορα dukan 2 και εξπρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εξπρές είναι μόνο για μια εβδομάδα.

      Διαγραφή
    2. Ποια ειναι η εξπρες;?δυο δεν ειναι οι διαιτες;η κλασικη κ η ντουκαν 2;

      Διαγραφή
    3. Την εξπρές την είχε βγάλει παλιότερα, διαρκεί μία εβδομάδα μόνο και είναι για 1 κιλό περίπου, ανάλογα το βάρος του καθένα. Θα τη βρεις στο μενού επάνω δεξιά, στην ουσία είναι σαν την Ντουκάν 2 απλά έχει 2 φρούτα.

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα και συγχαρητήρια! το blog είναι απίστευτα κατατοπιστικό! Ξεκίνησα σήμερα την κλασσική dukan αλλά μετά είδα για την ντουκαν 2 και σκέφτομαι να κάνω μέχρι την Κυριακή την κλασσική- 3 μέρες πρωτεΐνη και Σ-Κ πρωτεΐνη με λαχανικά και από Δευτέρα να ξεκινήσω την ντουκάν 2 που μου φαίνεται πιο προσιτή για καλοκαίρι. Είμαι 1,70 67 κιλά και θέλω να φτάσω τα 59. Τι πιστεύεις; Ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι το αναζητάμε το φρουτάκι οπότε η 2 είναι πιο βολική. Δεν έχεις πολλά κιλά να χάσεις κι εγώ στη θέση σου μάλλον τη 2 θα έκανα.

      Διαγραφή
  24. Γεια σας θέλω να ξεκινήσω την δίαιτα Dukan 2 για να χάσω 13 κιλά μου την πρότινε μια φίλη μου όπου έχασε 20 κιλά σε δύο μήνες με αυτή τη δίαιτα. Είμαι 16 χρόνών και η φίλη μου μου είπε να κάνω την δύο όχι κάποια άλλη. Έκενα όμως και το τεστ και μου είπε καλύτερα να κάνω την αρχική διατροφή επειδή το κίνητρο και η ιδιοσυγκρασία μου είναι κατάλληλη για αυτό . Όμως θέλω να χάσω τα κιλά με μια καλή διατροφή όπως είναι η 2 λόγο και την ηλικίας μου. Τι με συμβουλεύετε να κάνω ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή είσαι νέο κορίτσι και ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από όλες τις ομάδες τροφών, καλύτερα να κάνεις τη 2 ή ακόμα καλύτερα, να κάνεις τη διατροφή της τρίτης φάσης, χωρίς την πρωτεϊνική μέρα. Μπράβο σου που σκέφτεσαι λογικά! Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου! Αν έχεις κάποια απορία να με ρωτάς.

      Διαγραφή
  25. Καλησπέρα!
    Είχα στείλει και άλλο ένα μήνυμα αλλά επειδή είμαι καινούρια στο blog δεν ξέρω αν το έκανα σωστά γιατί δεν μου το εμφανίζει. Επίσης, πώς μπορώ να βλέπω αν έχετε απαντήσει;

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες τώρα αν βγήκε το μήνυμά σου. Για να εμφανιστεί πρέπει να το δω, να το εγκρίνω και ταυτόχρονα θα απαντήσω. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τις απαντήσεις θα πρέπει να αφήνεις τα μηνύματα ενώ είσαι συνδεδεμένη με κάποιο λογαριασμό google (gmail). Σε αυτή την περίπτωση σου δίνει την επιλογή να ζητήσεις να ενημερώνεσαι για απαντήσεις στα σχόλιά σου.

      Διαγραφή
  26. Καλημέρα! Είχα ξεκινήσει 17/6 με την κλασσική για τρεις μέρες και τώρα κάνω την ντουκάν 2. Παρόλο που το σάββατο πήγα σε γενέθλια φίλης μου και έφαγα τούρτα (αλλά δεν ήπια καθόλου) και για να ισοφαρίσω έκανα την κυριακή λευκή μέρα, έχω χάσει συνολικά 1.300! Συνεχίζω με ντουκάν 2 και σου γράφω για αποτελέσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπερα,κανω τη ducan 2 ενα μηνα περιπου...σου εχω ξαναγραψει πηγαινα καλα...εχω χασει 3 κιλα αλλα σημερα εκανα παρασπονδια...γουρουνια να το πω;δευτερη μερα ξεκινησα σωστα με πρωτεινη και σαλατα,ολα σωστα κ τωρα το βραδυ εφαγα 2 ρεβυθοκεφτεδες light ψητους κ 3 φετες ψωμι τοστ ολικης με μελι...δυσκολες γυναικολογικες μερες.Τι να κανω αυριο;Μια μερα πρωτεινη μονο;Κ μετα πως συνεχιζω;Απο ποια μερα της εβδομαδας συνεχιζω;Απαντησε μου αν μπορεις αμεσα.Σ'ευχαριστω πολυ...πιστεψε με οτι ακομη πειναω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη θέση σου απλά θα έκανα ξανά την δεύτερη μέρα και δεν θα έτρωγα το αμυλούχο γεύμα μέσα στην εβδομάδα.

      Διαγραφή
    2. Το free γευμα θα το ετρωγες;Η να μην το κανω καθολου αυτη τη βδομαδα;Εχω ενοχες η αληθεια ειναι κ σκεφτομαι ουτε ψωμι να μη φαω αυτη τη βδομαδα

      Διαγραφή
    3. Απλά περιόρισε λίγο τους υδατάνθρακες. Μπορείς να μη φας καθόλου ψωμί ή να μη φας το ελεύθερο γεύμα. Ένα από τα δύο αρκεί πιστεύω.

      Διαγραφή
    4. Σ'ευχαριστω πολυ

      Διαγραφή
  28. Καλημέρα
    Την ημέρα που επιτρέπεται ψωμί ολικής, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με αραβική ολικής;
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα Έλενα,
    Κάνω τη ντουκάν 42 ημέρες και από 54 κιλά είμαι τώρα 50.5. Τελευταία όμως βλέπω ότι κολλάω ή χάνω πολύ αργά. Θα μου πρότεινες να συνεχίσω τη ντουκάν ή να κάνω τη ντουκάν 2??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια, σου απάντησα και στο άλλο ποστ. Χάνεις αργά γιατί δεν έχεις πολλά κιλά να χάσεις. Μπορείς να περάσεις από τώρα στην τρίτη φάση, πολλοί χάνουν και σε αυτή!

      Διαγραφή
  30. Σ'ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου!! Αντέχω δεν με έχει κουράσει η δίαιτα (σε αντίθεση με άλλες που κατά καιρούς έχω κάνει) και λέω να συνεχίσω μέχρι τον στόχο. Πάντως η αλήθεια είναι ότι χάνεις πόντους!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στην ντουκαν 2 μπορουμε να τρωμε τα ανεκτα απο την κανονικη ντουκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούμε, αλλά σύμφωνα με τη γαλλική έκδοση του βιβλίου, από την Τετάρτη και μετά.

      Διαγραφή
  32. Έχω ξεκινήσει την Dukan 2. Ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται το ψωμί ντίνκελ όλες τις ημέρες ή μόνο από την τέταρτη μέρα και μετά που μπαίνει και το ψωμί.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Sti ntoukan 2 epitrepete na FAO to pagoto tou ntoukan?i to zele

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζελέ χωρίς ζάχαρη απο την πρώτη μέρα. Το παγωτό, ανάλογα τη συνταγή. Αν είναι από το μπλογκ μου και γράφω πως είναι για τη φάση της επίθεσης, μπορείς να το τρως και αυτό από την πρώτη μέρα. Αν έχει ανεκτά, από την Τετάρτη.

      Διαγραφή
  34. K sti ntoukan 2 ine ti proti Mera i proteini aperioristi isxioi k gia ti deuteri mera aperioristi proteini k laxanika k ti 3μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καθαρή πρωτεΐνη είναι απεριόριστη για όλες τις μέρες της Ντουκαν 2. Τα λαχανικά είναι χωρίς περιορισμό από τη δεύτερη μέρα και μετά.

      Διαγραφή
  35. Πόσταρα κάτι αλλά δεν το βλέπω εδώ..τέλοσπαντων.. κάνω τη dukan 1 εδω και 3 μήνες και έχω χάσει μόνο 16 κιλά, έλεγα να την αλλάξω στην dukan 2..λέτε να έχω πρόβλημα στην απώλεια κιλών;
    Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 16 ολόκληρα κιλά σε 3 μήνες είναι πολλά, δεν είναι λίγα! Θα σου πρότεινα να συνεχίσεις την κανονική δίαιτα εφόσον έχεις τόσο καλά αποτελέσματα. Αν κουράστηκες και θες να αλλάξεις και να κάνεις τη 2, φαντάζομαι δεν θα έχεις πρόβλημα, απλά θα χάνεις πιο αργά με αυτή.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! Βρισκεις οτι είναι καλά τα κιλά δλδ που έχω χασει ε? Μπορεί τι να πω! Πάντως λέω να την κανω την Ντουκάν 2 για κανά δύο βδομάδες κ ανάλογα με τα αποτελέσματα θα δω αν θα τη συνεχίσω ή θα την ξαναγυρίσω στην 1. Σε ευχαριστω όπως και να έχει.. για οτι νεότερο στην δίαιτα νούμερο 2 μένω συντονισμένη!

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα θα ενδιαφέρει κι άλλους η εμπειρία σου, οπότε θα περιμένουμε νέα σου!

      Διαγραφή
    4. Γεια σου! Θελω να χασω 6-7 κιλα και ξενικαω αυριο την Ντουκαν 2. Μολις συμπληρωθει η 1η εβδομαδα ξανα ξεκιναω απο την αρχη? Σε ευχαριστω.

      Διαγραφή
    5. Γεια σου Αλεξάνδρα, πολύ σωστά, κάθε Δευτέρα (ή όποια μέρα έχεις ορίσει ως έναρξη της εβδομάδας) ξεκινάς από την αρχή, έτσι είναι η Ντουκάν 2. Την επαναλαμβάνεις μέχρι να χάσες τα κιλά που θέλεις.

      Διαγραφή
  36. Καλημέρα, κάνω τη κανονική dukan από τις 14 Μαΐου και έχω χάσει γύρω στα 13 κιλά χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία εκτός από κάποιες φορές που μου λείπει το γλυκό. Την τελευταία εβδομάδα όμως ίσως λόγω διακοπών έκανα αρκετές ατασθαλίες όπως έφαγα ξηρούς καρπούς και ήπια 1-2 ποτά (μαρτίνι σόδα), φρούτο, μικρές μπουκιές από διάφορα πράγματα αλλά όχι σε μια μέρα. Επίσης μια μέρα την έκανα εντελώς ελεύθερη (τόσο που πόνεσε το στομάχι μου). Τώρα όμως δεν ξέρω τι να κανω, ποια φάση να ακολουθήσω,έχω μπερδευτεί. Τι με συμβουλεύεις να ακολουθήσω φάση 2, φάση 3 ή dukan 2? Θέλω να χάσω ακόμη 10 κιλά και δε θέλω να αφεθω ξανά. Η συμβουλή σου θα είναι πραγματικά πολύτιμη βοήθεια για μένα. Μπράβο σου που έχεις ασχοληθεί τόσο μεθοδικά και συστηματικά. Έχεις κάνει μια αληθινή μελέτη! Συνέχισε να μας βοηθάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου έλεγα να κάνεις 2-3 πρωτεϊνικές μέρες και να συνεχίσεις την κανονική Ντουκάν. Άργησα να σου απαντήσω λόγω διακοπών, ελπίζω να έχεις βρει το ρυθμό σου! Περιμένω νέα σου!

      Διαγραφή
  37. Γεια σας!!! Η ντουκάν 2 δεν έχει περιορισμό στην διάρκεια την κάνεις μέχρι να χάσεις τα κιλά σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. καλησπέρα!ξεκίνησα τη ντουκαν 2 μπορώ να κάνω τις συνταγές που ειναι με το πίτουρο όπως τη ζύμη της πίτσας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά θα τις μετατρέψεις έτσι ώστε να περιέχουν 1,5 κουταλιά της σούπας βρώμη και όχι 2.

      Διαγραφή
  39. Κάνω την 2 σχεδόν 2 μηνες -12 κ. Το προβλ είναι όταν φτανω στον Υδατ.+ το ελευθερο την άλλη μέρα έχω βαλ 1 κιλό! Τι να κανω????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως το εννοείς αυτό; Δηλαδή χάνεις όλη τη βδομάδα και την τελευταία μέρα πάιρνεις 1 κιλό; Αρα στο τέλος της εβδομάδας δεν έχεις χάσει τίποτα; Περίεργο μου φαίνεται. Κόψε το ελεύθερο γεύμα ή το γεύμα υδατάνθρακα, να δεις τι θα γίνει.

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα!! Θέλω να χάσω γυρω στα 20 κιλά το λιγότερο. Το τεστ το εχω κάνει αλλα δεν θυμαμαι αν μου εβγαλε να κανω την 1 ή την 2. Το θέμα μου ειναι οτι έχω εναν μπομπιρα 15 μηνων τον οποιο ακομα θηλάζω και θα συνεχισω σίγουρα μεχρι και τα 2 χρονια. Ο μικρος πλεον τρωει απ'ολα . Θηλαζει πρωι μεσημερι και βραδυ ως συνήθως. Μπορω να κάνω την ντουκαν 2? Ελεγα να ξεκινησω την 1 αλλα φοβαμαι γιατι εχει πολλους περιορισμους. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε την 1, ούτε τη 2 εφόσον θηλάζεις. Θα κάνεις την τρίτη φάση, χωρίς τη μέρα καθαρής πρωτεΐνης. Έτσι λέει ο Ντουκάν. Να σου ζήσει το παιδάκι σου!

      Διαγραφή
  41. Καλησπέρα. Έκανα το τεστ στην σελίδα του dukan και μου προτείνει να ακολουθήσω την μέθοδο 2. Δεν καταλαβαίνω ομως κάτι και αν θα μπορούσες ν; Με βοηθήσεις. Κάθε μέρα προστίθεται κάτι στα ήδη υπάρχοντα; Δηλαδή στην 3ή ημέρα έχω και λαχανικά και ενα φρούτο ή μόνο πρωτινη και φρούτο; Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι! Κάθε μέρα τρως ό,τι και την προηγούμενη, συν το τρόφιμο που προστίθεται.

      Διαγραφή
  42. Το ζελέ χωρις ζάχαρη με γλυκαντικά επιτρέπεται;ποσο μπορω να φάω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΚΑΝ 2 ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΡΩΜΕ ΜΟΝΟ ΚΡΕΑΣ ?ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΑΠΑΧΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ?ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ξεκινήσεις τη Ντουκάν 2 θα διαβάσεις πολύ καλά την κλασική δίαιτα (επάνω δεξιά, "τι είναι η δίαιτα Ντουκάν"). Η πρώτη μέρα είναι όπως η φάση της επίθεσης, η δεύτερη όπως η φάση της πλεύσης αλλά σε μέρα λαχανικών και από κει και πέρα προστίθενται τα ανεκτά και οι υπόλοιπες τροφές.

      Διαγραφή
  44. μηπως ομως αν ακολουθεις 6 ημερες το προγραμμα κ την ελευθερη μερα τ παρακανεις τρωγοντας οτι θες φτασεις σε σημεειο να παρεις οτι εχασες αυτες τ 6 ημερες;;αν φας οτι θες την ελευθερη μερα κ την επομενη μειωσεις αρκετα τ ποσοτητα ειναι σαν να μην εγινε ποτε;;; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει ελεύθερη μέρα, αλλά ελεύθερο γεύμα, που αποτελείται από ενα ορεκτικό, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο και 1 ποτήρι κρασί.

      Διαγραφή
    2. διαφορετικα αν μια μερα φας λιγα παραπανω γλυκα ειναι σαν ν μην εχεις χασει τιποτα ολη την βδομαδα;;

      Διαγραφή
    3. Αν φας λίγα παραπάνω γλυκά, χαλάς τη δίαιτα. Δεν μπορώ να ξέρω ποιες θα είναι οι συνέπειες.

      Διαγραφή
    4. Δεν τρως όλη μέρα ό,τι θες, τρως ένα ελεύθερο γεύμα τριών πιάτων, σε κανονικές μερίδες εστιατορίου. Και ναι...χάνεις! Άλλωστε οι ειδικοί της διατροφής μιλάνε για cheat meal. Anastasia

      Διαγραφή
  45. γεια σας, εκανα την κλασικη διαιτα και εχασα 10 κιλα σε ενα μηνα αλλα μετα ηρθε το καλοκαιρακι και τα εξω και ακομη ενα ποτακι ξερετε... απο αυριο θα ξεκινησω την 2. απλα ηθελα να γραψω για να σας πω ενα μεγαλο ευχαριστω για ολα οσα κανετε την βοηθεια που προσφερεται. δεν ειχα κανει ποτε στην ζωη μου διαιτα γιατι γενικα δεν ειχα προβλημα με το κορμι μου αλλα παντρευομαι σε 6 μηνες και η κοπελα μου ειπε να ξεκινησουμε μαζι και δνε την πιστευα γιαυτην την διαιτα και μπηκα στο blog σου και απλα ηταν ολα εκει μαζεμενα ολα οτι απορια ειχα ηταν γραμμενη. σε ευχαριστω και παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σε βοήθησε το μπλογκ μου! Η ώρα η καλή, να ζήσετε ευτυχισμένοι!

      Διαγραφή
  46. Καλημερα, συγχαρητηρια κ απο μενα για την καταπληκτικη δουλεια που εχεις κανει!
    Ξεκινησα χτες την Ντουκαν 2. Για αυριο που μπαινει το φρουτο, ειναι 1 ή 2?
    ... γιατι αλλη ποσοτητα ειδα στην express κ αλλη στην Ντ2. Τα ανεκτα απο την τριτη μερα αν καταλαβα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Ντουκάν 2 είναι ένα φρούτο. Τα ανεκτά από την τρίτη μέρα, σωστά κατάλαβες. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  47. το λαδι στην ντουκαν 2 ποτε επιτρεπετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το πάμε όπως στην κανονική δίαιτα, τότε θα επιτρέπεται από τη δεύτερη μέρα.

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω πολυ .Συγγχαρητηρια και απο εμενα για την πολιτιμη βοηθεια σου

      Διαγραφή
  48. Καλημέρα , εγω εχω ξεκινησει την διαιτα dukan 1 από της 8 Αυγουστου 2015 και εχω χασει μεχρι σημερα 7,1 κιλα. Είναι ικανοποιητικα; Παντως στο προσωπο εχω κοψει και μου φαινεται. Παρακαλω πειτε μου αν τα κιλα είναι ενταξει σε σχεση με τις μερες . Ευχαριστω!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jenny μου σε ένα μήνα 7 κιλά είναι πολλά! Τον επόμενο θα χάσεις λιγότερα, μην απογοητευτείς. Τέσσερα κιλά το μήνα είναι ο ιδανικός ρυθμός, απλά στη Ντουκάν όσες έχουμε λίγα κιλάκια παραπάνω, χάνουμε περισσότερο τον πρώτο μήνα. Καλή συνέχεια και συγχαρητήρια!

      Διαγραφή
  49. Καλησπέρα!Ηθελα μια διευκρίνηση.. Οταν προσθέτουμε απο κατι καθε μερα μας ακολουθει μεχρι τι τελος της εβδομαδας; Π.χ.την τέταρτη μερα που τρώμε ψωμι, το τρώμε κ την πεμπτη κ τν 6η μερα;; Κατι ακομη.. Την 7μη μερα το ρνα γευμα ειναι ελευθερο,τα αλλα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κάθε τρόφιμο που προσθέτεις το τρως και τις επόμενες μέρες. Δηλαδή από τη στιγμή που μπαίνει το ψωμί το τρως κάθε μέρα μέχρι την Κυριακή. Από Δευτέρα πάλι καθαρή πρωτεΐνη και προσθέτεις κάθε μέρα από κάτι. Την έβδομη μέρα τρως ό,τι και την έκτη και προσθέτεις το ελεύθερο γεύμα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..το μπλογκ σας ειναι φοβερο!!! :)
      Λ

      Διαγραφή
  50. Καλημέρα! Είχα κάνει στο παρελθόν την κλασσική ντουκαν και είχα χάσει 10 κιλά σε περίπου 1,5 μήνα. Δεν έκανα ποτέ όμως σωστά την τρίτη φάση και κατά συνέπεια έπειτα από 2.5 χρόνια περίπου έχω να παλέψω και πάλι με αυτά τα 10 κιλά που είχαν χαθεί... επειδή όμως μου φαίνεται βουνό πλέον η κλασσική (δε ξέρω για ποιο λόγο, αλλά και μόνο στη σκέψη καταλαβαίνω ότι δε μπορώ να την κάνω... ) αποφάσισα να δοκιμάσω την ντουκαν 2... ελπίζω να τα καταφέρω αρχής γενομένης από σήμερα (θέλω το Σάββατο να κάνω το ελεύθερο χαχαχα).
    Για οποιαδήποτε απορία (μιας και έχουν περάσει χρόνια και βλέπω αλλάξαν κάποια πραγματάκια) θα σε ¨ενοχλώ".
    Καλή αρχή και θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. καλησπέρα σας! από χθες (Σαββατο) ξεκινησα την dukan 2. θελω να ρωτησω αν την μερα που προσθετω το αμυλο (μακαρονια, ρυζι κτλ) αν αυτή η μεριδα που μου αναλογει μπορει να συνδυαστεί με πρωτεινη. Μπορω δηλαδή να φαω το ρυζι με κοτοπουλο για π,χ ή πρεπει η αμυλουχα τροφη να μην συνοδεύεται? και μια δεύτερη ερωτηση είναι εάν την Τριτη που εχω γενεθλεια πιω ένα ποτο την επομενη μερα την συνεχιζω λευκη?κσι αν ναι μετα συνεχιζω το πρόγραμμα από εκει που το ειχα αφησει? ευχαριστω πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άμυλο μπορει να συνδυαστεί με πρωτεΐνη, μπορείς να φας δηλαδη ρυζι με κοτόπουλο ή θαλασσινά, ή μακαρονια με κιμά. Μαλλον άργησα για τη δευτερη ερώτηση, αλλά κι εγω στη θέση σου θα έκανα μια λευκη μερα την επόμενη, η θα μετεφερα το ελευθερο γεύμα την Τρίτη και θα συνέχιζα το πρόγραμμα απο εκει που το σταμάτησα. Να τα εκατοστήσεις.

      Διαγραφή
  52. καλημερα.
    γνωριζεις αν απο την Τεταρτη μερα που επιτρεπεται το φρουτο μπορω να βαζω αντ αυτου 1 κσ grandberries? μου αρεσει πολυ σαν πρωινο γευμα ... γαλα .. gojies berries granberries ... ! και μπορω να βαζω και λιγο λιναροσποτο? ( βοηθαει πολυ σε συνδιασμο με το πιτουρο βρωμης στα εντερικα προβληματα ,, )
    ευχαριστω και καλη βδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την Τετάρτη μπορείς να τρως ανεκτά, οπότε μπορείς να τρως τα γκοτζι μπέρις ως ανεκτό και να τρως και το φρούτο που επιτρέπεται. Αλλιώς κάνε την αντικατάσταση, γιατί όχι;

      Διαγραφή
  53. Καλησπέρα. Να σε ρωτήσω κάτι ακόμη. Την έβδομη μέρα που έχουμε το εορταστικό γεύμα. . Την υπόλοιπη μέρα τι τρωμε? Μόνο πρωτεΐνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρώμε ό,τι και την προηγούμενη, συν το εορταστικό. Δηλαδή φρούτο, ψωμί κτλ.

      Διαγραφή
  54. Γεια σου! Το Σαββατο αμα θελω να φαω σουσι μπορω? και αν ναι ποσο μπορω? Σε ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μπορείς, αλλά επειδή εγώ δεν τρώω σούσι και δεν ξέρω πως είναι οι μερίδες, υπολόγισε να φας συνολικά μια κανονική μερίδα εστιατορίου.

      Διαγραφή
  55. Καλησπερα! Χιλια μπραβο κ συγχαρητηρια για τη δουλεια που εχεις κανει κ την αφοσιωση που δειχνεις! Εχω αρχισει εδω κ 4 μερες τη dukan 2, χθες εκανα σοβαρες ατασθαλιες ολη την ημερα, κ σημερα ειμαι σε λευκη ημερα.Θα ηθελα απο την εμπειρια σας να με ενημερωσετε για το ρυθμο της απωλειας των κιλων. Στο παρελθον ειχα κανει την κλασσικη με πολυ καλα αποτελεσματα , ειχα χασει 17 κιλα σε 3.5 μηνες. Μετα ακολουθησε εγκυμοσυνη κ τωρα πρεπει να χασω 20 κιλακια. Το τεστ του γιατρου μου εδειξε ως ιδανικη για μενα τη 2 κ πραγματι νιωθω κ εγω πιο σιγουρη για τη 2. Ομως μου φαινεται too good to be true! Χανεις πραγματι με αυτη τη διαιτα κ ποσο περιπου την εβδομαδα;καλη επιτυχια σε ολους μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω κάνει τη Ντουκάν 2 και δεν έχω εμπειρία με το ρυθμό απώλειας. Ξέρω μόνο αυτά που γράφουν οι κοπέλες εδώ. Κι εγώ με την κλασική Ντουκάν τα έχασα, 30 κιλά σε 7 μήνες συν 3 στην τρίτη φάση. Πάντως και η 2 έχει πολύ καλά αποτελέσματα αν κρίνω απο τις εμπειρίες που διαβάζω!

      Διαγραφή
  56. Καλησπέρα,μια ερώτηση έχω να κάνω... Όταν χανεις όλα τα κιλά που θες με τη Ντουκαν 2 , μετά μπαίνεις στην 3η φάση της πρώτης δίαιτας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω συμπληρώσει τις πληροφορίες για την τρίτη φάση μέσα στο ποστ! Ρίξε μια ματιά.

      Διαγραφή
  57. Δεν μπορω να καταλαβω αν τα γαλακτωκομικα ειναι στις Πρωτεινες.. Και αν ναι πια μερα τα αρχιζω;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γαλακτοκομικά είναι καθαρή πρωτεΐνη, τα ξεκινάς από την πρώτη μέρα, 0%.

      Διαγραφή
  58. ΚαλησπεραΣυγχαρητήρια για την καλή δουλεια, ας βοηθάς πάρα πολυ!!Κάνω την dukan εδώ και 40 μέρες σχεδόν κατά γραμμα,χωρίς γυμναστική ομως και έχω χάσει 5 κιλα (στόχος 25 κιλά να χαθουν) ,μήπως είναι λιγα,διαβάζω στο site για μεγαλύτερες απώλειες σε αυτές τις μερες,και με έχει πρόβληματισει,ποια είναι η γνώμη σου.?Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην αγχώνεσαι, δεν χάνουν όλοι με τον ίδιο ρυθμό. Τα 5 κιλά που έχασες είναι πολύ φυσιολογικά και σίγουρα επειδή ειναι λίπος θα είναι και εμφανή! Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  59. Καλησπέρα! Να πω κ εγώ για την φοβερή δουλειά που έχεις κάνει! Συγχαρητήρια! Θα ξεκινήσω κ εγώ την Κυριακή την 2 κ εχω μια ερώτηση σχετικά με το αν επιτρέπεται το αλάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Ναι, το αλάτι επιτρέπεται, αλλά με μέτρο για να μην κάνουμε κατακράτηση.

      Διαγραφή
  60. Γειά σου Έλενα!,
    Στην 3η φάση, πόσα γραμμάρια ψωμί πρέπει να τρώμε? Επίσης, για το λάδι τί ισχύει (1κγ / ημέρα?)
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει σταματήσει το μυαλό μου και δε θυμάμαι γραμμάρια, νομίζω ότι είναι 50 αλλά δεν είμαι σίγουρη. Δύο φέτες του τοστ επιτρέπεται πάντως. Λάδι 1 κουτ. του γλυκού την ημέρα.

      Διαγραφή
  61. Καλησπερα!!!Ειμαι κι εγω μια μικρη Ντουκανιτσα.Πριν 2 χρονια εχασα 25 κιλα με την Ντουκαν.Ειναι η μονη διαιτα που με εκανε να χασω τοσα πολλα.Οσες κι αν ειχα κανει μετα τον 1 μηνα σταματουσα.Μετα τα 25 κιλα τα οποια εχασα σε 6 μηνες ανακαλυψα υποθυρεοειδισμό ο οποιος μεχρι να τον ρυθμησω πηρα ξανα κιλα.Τωρα προσφατα πηγα διαιτολογο αλλα εχανα πολυ αργα εως καθολου μπορω να πω κι αυτο με κουρασε.Μεχρι που πηρε το ματι μου την Ντουκαν 2. την ξεκινησα και μεσα σε 3 μερες εχασα 2 κιλα.Εχω πολυ δουλεια μπροστα μου αλλα πιστευω πως το δικο σου blog θα με βοηθησει πολυ κι οχι μονο εμενα αλλα και παρα πολυ κοσμο.Οποτε θελω να σε ευχαριστησω που κανεις τοση καλη δουλεια και μας δινεις και τις συνταγες σου.Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Ευη! Καλή επιτυχία στη δίαιτα!

      Διαγραφή
  62. Καλησπέρα, είμαι στην πρώτη εβδομάδα ντουκαν 2 και ήδη 2 κιλά μείον! Μια ερώτηση να σου κάνω, πρέπει οπωσδήποτε να φάω όλα όσα λέει; πχ. Πρέπει να φάω δύο φέτες ψωμί η θα μπορώ να φάω και μια; σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν τρως λιγότερα από όσα λέει η δίαιτα, αρκεί να μη λιμοκτονείς.

      Διαγραφή
  63. Καλημέρα Έλενα,

    Στην 3η φάση, το τυρί πρέπει να είναι χαμηλών λιπαρών (Milner κλπ) ή επιτρέπονται τυριά και με περισσότερα λιπαρά όπως παρμεζάνα, γραβιέρα ή κάποια ημίσκληρα?
    Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου, θέλω να μπώ στην 3η φάση και φοβάμαι μήπως πάρω βάρος από τα χαμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην τρίτη φάση επιτρέπονται 40 γραμμάρια την ημέρα από οποιοδήποτε τυρί, όχι μόνο χαμηλών λιπαρών. Μη φοβάσαι όχι μόνο δε θα πάρεις βάρος αλλά είναι πιθανό να χάσεις κιόλας.

      Διαγραφή
  64. καλησπέρα, θα ήθελα επειγώντος μια βοήθεια...... Είμαι σε μια δύσκολη φάση..... κάνω την κανονική ντουκάν ένα χρόνο και δύο μήνες. Εχω χάσει 35 κιλά. Την έκανα με μεγάλη δύναμη και τυπικότητα..... όμως τον τελευταίο καιρό δεν ξέρω τι μου συμβαίνει, μάλλον κουράστηκα , δεν ξέρω και έχω αρχίσει να κάνω πολύ συχνά σοβαρές ατασθαλίες... Την τελεταία εβδομάδα τα έχω κάνει θάλασσα.... αυτό συνέβη μάλλον γιατί κόλλησα πολύ καιρό και χρειάζεται να χάσω ακόμα τουλάχιστον δέκα με δώδεκα κιλά. Τι με συμβουλεύεις να κάνω? Να ξεκινήσω πάλι με την πρωτη φάση, να αλλάξω δίαιτα και να πάω στην 2? Να συνεχίσω κανονικά με εναλλαγή μια μια όπως έκανα μέχρι τώρα?? τον τελευταίο καιρό πήρα και δύο κιλά.... Βοήθειαααα....... Σ' ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως μπορείς να κάνεις μια μικρή παύση, για μια - δύο εβδομάδες για παράδειγμα, να δοκιμάσεις φαγητά που σου έχουν λείψει και να επανέλθεις με τη Ντουκάν 2. Κι εγώ σταμάτησα στους 3 μήνες! Είναι πολύς ο καιρός που κάνεις δίαιτα και είναι φυσιολογικό να κουραστείς. Για να μπεις στη Ντουκάν 2 δε χρειάζεται επίθεση, ξεκινάς απλά με το μενού της Δευτέρας. Μην το βάλεις κάτω σε παρακαλώ! Σχεδόν έφτασες στο τέλος! Σκέψου πόσα κατάφερες!

      Διαγραφή
  65. χαιρετε και συγχαρητήρια για τη δουλειά !!!!!
    εκοψα το τσιγάρο και εβαλα 5 κιλά τρώγοντας το ίδιο(γενικά προσέχω) και με δυο ώρες γυμναστική τη μέρα βάρη και αερόβια κάτι που κάνω τα τελευταία χρονια!!!, αυτά τα 5 κιλά μου φαίνονται και έχουν κάτσει πολύ άσχημα !! είναι κατάλληλη η 2 πιστεύετε ή δε θα έχω ενεργεια για προπονήσεις ? την πρωτείνη που έπαιρνα μετα την προπόνηση να την κόψω? ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι η 2 είναι καλύτερη για κάποιον που γυμνάζεται συστηματικά, απλά να αποφεύγεις να γυμνάζεσαι τη Δευτέρα που δεν θα τρως καθόλου υδατάνθρακα. Ο Ντουκάν δεν επιτρέπει την πρωτεΐνη σε σκόνη, δεν ξέρω κατά πόσο σου είναι απαραίτητη, ίσως μπορείς να δοκιμάσεις αν η δίαιτα έχει αποτέλεσμα παίρνοντάς την.

      Διαγραφή
  66. Καλημέρα!!

    Κατά την διάρκεια της 3ης φάσης, επιτρέπεται κάποιο ισοδύναμο του ψωμιού (παξιμάδι, κριτσίνι, φρυγανιά, πίτα τύπου tortilla ολικής) και αν ναι, τότε μήπως γνωρίζεις την αντιστοιχία σε γραμμάρια ή σε τεμάχια?? Δηλαδή 2 φέτες ψωμί του τοστ αντιστοιχούν για παράδειγμα σε 2 φρυγανιές ολικής ή σε 50 γραμ.κριτσίνια, κ.ο.κ.
    Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα αυτό, εγώ έκανα τις αντιστοιχίες με το μάτι, πχ 1 φέτα ψωμί του τοστ = 2 μικρές φρυγανιές, ή κοίταζα την ποσότητα υδατανθράκων σε αυτό που ήθελα να φάω και υπολόγιζα να είναι όσο οι 2 φέτες ψωμί του τοστ που επιτρέπονται.

      Διαγραφή
  67. Ευχαριστούμε για τη πολύτιμη βοήθεια σας
    Με τα ανεκτά τι γίνεται;;;
    Μπορούμε να τα τρώμε όπως στη κλασική Dukan ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γράφω μέσα στο κείμενο, είναι ολόκληρη παράγραφος, ρίξε μια ματιά.

      Διαγραφή
  68. Γεια σας. Αποφάσισα να ξεκινησω την Ντουκαν 2 και θα ήθελα να κανω μια ερώτηση. Τα λαδερα φαγητά κατσαρόλας πχ. Φακες, φασόλια επιτρέποντε? η πρέπει να είναι νερόβραστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Ντουκάν μαγειρεύουμε χωρίς καθόλου λάδι. Μόνο το ελεύθερο γεύμα (όπου υπάρχει) μπορεί να είναι μαγειρεμένο με λάδι.

      Διαγραφή
  69. Καλησπέρα, και συγχαρητήρια για το blog σας βοηθάτε πολύ κόσμο!Σκέφτομαι να ξεκινήσω τη Ντουκάν 2 αλλά έχω κάποιες απορίες:το Σάββατο που προστίθενται οι αμυλούχες τροφές μπορώ να φάω πχ 170 gr ζυμαρικά το μεσημέρι και 140 gr πατάτα ψητή το βράδυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Σάββατο θα πρέπει να διαλέξεις ένα είδος από τις αμυλούχες τροφές, δεν μπορείς να φας από όλα. Εκτός κι αν φας μισό από το ένα και μισό από το άλλο, πχ 95 γραμμάρια ζυμαρικά το μεσημέρι και 70 γραμμάρια πατάτα το βράδυ.

      Διαγραφή
  70. Καλημέρα . Εχω κάποιες απορίες . 1) Καθε μερα τρώμε πρωτεΐνη ( κρέας , ψαρι κτλ ;) 2) μπορούμε να αντικαταστήσουμε με μανιτάρι την πρωτεΐνη κάποιας ημερας ; 3) μήπως με την κατανάλωση τόσου κρέατος (και ορμονών ) χρειαζόμαστε και προβιοτικά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κάθε μέρα πρέπει να τρώμε καθαρή πρωτεΐνη. Το μανιτάρι είναι λαχανικό, δεν αντικαθιστά την πρωτεΐνη. Δυστυχώς δε γνωρίζω να σου απαντήσω στην τρίτη ερώτηση!

      Διαγραφή
  71. γεια σας!!!!ειμαι 32 χρ 84 κιλα.ξεκινησα την α φαση την τριτη.σημερα σαββατο -3 κιλα σιγουρα.ξεφουσκωσε κοιλια στομαχι.νιωθω αναλαφρη.!!!!!σκεφτομαι απο δευτερα να κανω την 2.θελω να φτασω τουλαχιστον 70.δε θελω παρακατω μη το παρακανω κιολας!!!!εσεις πιστευεται με την 2 ειναι καλυτερα για 15 κιλα???μου φαινεται πολυ πιο ευκολη οχι επειδη εχει ψωμι(δε τ θελω)αλλα επειδ εχει φρουτα.εχω μανταρινια κ ακτινιδια απο τον τοπο μου κ ειναι κριμα να τα πεταξω.θα χασω?τι λετε?αποτι διαβαζω χανουν τα κοριτσια.ειναι πολλα τα κιλα για την 2?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου αρέσουν τα φρούτα τότε η 2 είναι πιο κατάλληλη για σένα, γιατί δε θα τα στερηθείς. Απλά όπως είναι λογικό, λόγω του ότι θα παίρνεις περισσότερους υδατάνθρακες, με τη 2 θα χάνεις λίγο πιο αργά.

      Διαγραφή
    2. αν τρωω μια φετα ψωμι η και καθολου παλι θα χανω πιο αργα?αν δε φαω τα οσπρια που φουκωνουν?ειναι απαραίτητα?τλικα την ξεκινησα αλλα επεσα μεσα στις γιορτες κ χαθηκα.παντως ξεκινησα α φαση κ ντοκαν 2 για 2 βδομάδες συνολο κ εχασα 6 κιλα.στην α εχασα 4 κ στην 2,αλλα 2.τωρα 3 μερες α φαση κ ξανα την 2.αντε να δουμε!!!!

      Διαγραφή
  72. Μέχρι ποσά κιλά μπορώ να χάσω εύκολα;θέλω 15.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή την ερώτηση δεν μπορεί να σου την απαντήσει κανείς, δυστυχώς.

      Διαγραφή
  73. Καλησπέρα και συγχαρητήρια. Εχω κοψει το κρέας 3 χρονια τωρα και δεν τοεπιθυμώ καθολου. Για φυτοφάγους υπαρχουν οδηγίες? Ψαρια αυγα και τυρια τρώω.Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Ο Ντουκάν στις κατηγορίες τροφών που επιτρέπονται έχει προσθέσει και μί ασχεδόν αποκλειστικά για χορτοφάγους. Σε αυτήν ανήκουν οι φυτικές πρωτεΐνες, δηλαδή το τόφου, το σεϊτάν, το τέμπει, τα χορτοφαγικά μπιφτέκια, ο κιμάς σόγιας καθώς και το γαλα και γιαούρτι σόγιας. Μπορείς να αντικαταστήσεις τα κρέατα με τροφές από αυτή τη λίστα.

      Διαγραφή
  74. Καλησπέρα κ καλη χρονια!!!θα ήθελα να ρωτησω,το πιτουρο είναι απαραίτητο σε όλη τη φάση της Dukan2;;;;δηλαδή κ στην 3η φάση;;;;ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντουκάν και πίτουρο βρώμης, πάνε μαζί. Είναι απαραίτητο σε όλες τις φάσεις και ο Ντουκάν συνιστά να το τρώμε και στην τέταρτη φάση, δηλαδή ακόμα και όταν τελειώσουμε με τη δίαιτα.

      Διαγραφή
  75. Ας καταθέσω κι εγώ τη δική μου μαρτυρία, τώρα που ολοκληρώνω τη φάση πλεύσης της DUKAN2 και μου έχουν μείνει 700 γραμμ. για το βάρος-στόχο, έτσι όπως μου τον καθόρισε το επίσημο σάιτ. Άρχισα στις 12/7/15, ήμουν παρά 100 γρ. 78 κιλά, έχοντας πάρει τα τελευταία 5 χρόνια που μπήκα στην εμμηνόπαυση πάνω από 10 κιλά. Προσπάθησα πριν από την ντουκάν να χάσω λίγο βάρος με πιο παραδοσιακούς τρόπους, που παλιά δούλευαν για μένα, πχ περιορισμός γλυκών, ψωμιού κλπ. Τίποτα, κανένα αποτέλεσμα. Όλοι μου έλεγαν πάρτο απόφαση, μετά την εμμηνόπαυση δεν χάνεις βάρος, παρά μόνο με άγρια πείνα. Μπορείς; Δεν μπορούσα και τα παράτησα. Μετά την ευλογημένη μου συνάντηση με το βιβλίο του Ντουκάν, και το μπλογκ σου, Έλενα, που με βοήθησε πάρα πολύ και σ' ευχαριστώ πολύ,άρχισα να χάνω κιλά σταδιακά, ανώδυνα, χωρίς πείνα, χωρίς αδυναμία, χωρίς ΚΑΜΙΑ απολύτως παρενέργεια! Αντίθετα και παρά τα αυγά, μειώθηκε εντυπωσιακά η χοληστερίνη μου, η πίεση ήρθε στα νεανικά επίπεδα, η κινητική μου ικανότητα επίσης. Η Ντουκάν 2 σου επιτρέπει πολλά πράγματα, ακόμα και γλυκό κανονικό μια φορά την εβδομάδα (μισή ίον αμυγδάλου έτρωγα), όσπρια (συνήθως έβαζα και στο ελεύθερο γεύμα, οπότε είχα 2 φορές την εβδομάδα). Το μόνο που ένιωσα να στερούμαι είναι τα φρούτα, γιατί πάντα έτρωγα πολλά. ΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑ ΠΟΤΕ; Και το θεωρώ λάθος του Ντουκάν; (Του έστειλα και σχετικό μέιλ): τον περιορισμό του ελαιολάδου. 1 κουταλάκι του γλυκού δεν είναι αρκετό. Εγώ μπορεί να έτρωγα και 2 κουταλιές της σούπας με τις δύο σαλάτες της ημέρας και δεν το μετάνιωσα. 1/2 κιλό κατά μέσον όρο τη βδομάδα ήθελα να χάνω, αυτό έχανα. Ούτε χαλάρωση, ούτε κακή όψη σαν να έχεις περάσει βαριά αρρώστια. Επίσης είχα από την αρχή μια απορία, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΤΕΒΙΟΛΙΝΑ; Ήταν το μόνο γλυκαντικό που θεωρούσα πιο ασφαλές, στέβια δεν υπάρχει άλλη εδώ που μένω, οπότε την κατανάλωνα κανονικά, με τη μορφή που κυκλοφορεί στο εμπόριο (πουθενά δεν λέει ότι έχει ζάχαρη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια που τα κατάφερες! Πολύς κόσμος κάνει μικρές αλλαγές στη δίαιτα για να την προσαρμόσει στο δικό του τρόπο ζωής και τα καταφέρνει μια χαρά, ίσως με λίγο πιο αργό ρυθμό, αλλά φτάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα αν όλα τα υπόλοιπα τα τηρεί ευλαβικά. Η στεβιολίνα αν θυμάμαι καλά περιέχει υδατάνθρακες, δεν ανήκει στα γλυκαντικά που σχεδόν δεν έχουν θερμίδες, γι' αυτό και δεν επιτρέπεται. Σε ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες την ιστορία σου!

      Διαγραφή
  76. γεια σας.ξεκινησα σημερα την 2.μια ερωτηση.ειχα κανει παλι πριν τα χριστουγεννα κ εχασα 2 κιλα.αν φαω μια μπουκιά γλυκο,μια μπουκιά ψωμι η κατι άλλο πχ.πατατα .χαλαει η δαιατα?λεω παράδειγμα.δε σημαινει ότι θα το κανω κάθε μερα.αν τυχει κ φαω μια πατατα τηγανιτη.αν μπορειτε απαντηστε μου.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια μπουκιά από οτιδήποτε δεν έχει τόσα λιπαρά ή υδατάνθρακες ώστε να καταστρέψει τη δίαιτα, ας είμαστε ειλικρινείς. Αν οι μπουκιές γίνουν 2 η 3, τότε αρχίζει το πρόβλημα!

      Διαγραφή
  77. Λοιπόν το έψαξα λίγο το θέμα στεβιολίνα. Έχεις δίκιο για ένα είδος που κυκλοφορεί στο εμπόριο, το canderel. Αυτό έχει θερμίδες γιατί εκτός από τη στεβιολίνα έχει λακτόζη! Άλλες μορφές όμως όπως η deligios stevia και η linodiet δεν έχουν καθόλου θερμίδες, γιατί η σκέτη στεβιολίνα έχει μηδενική θερμιδική αξία. (Κι εγώ έβαζα canderel στον καφέ μου σχεδόν σε όλη τη δίαιτα! Πάλι καλά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ξεκινησα την Κυριακή και είμαι ακόμα στην πρώτη φάση.δεν έχω χάσει γραμμάριο. Μήπως κάτι καμω λάθος? Η φταίει που μου ήρθε περιοδος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έχουμε περίοδο η ζυγαριά μας δείχνει 1 με 2 κιλά παραπάνω. Σίγουρα έχεις χάσει, θα το δεις την επόμενη εβδομάδα, Η Ντουκάν 2 όμως δεν έχει πρώτη φάση, μήπως κάνεις την κανονική και έγραψες σε αυτό το ποστ από λάθος;

      Διαγραφή
  79. Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι.. Η πρώτη φάση λες ότι κρατάει για 2 μέρες.. Μετά ακολουθώ αυτή τη δίαιτα με τις 7 ημέρες μέχρι να χάσω τα κιλά που θέλω (8 δηλαδή) και μετά τρίτη φάση και τέταρτη είναι ίδιες με την απλή Dukan σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει πρώτη φάση στη Ντουκάν 2, ξεκινάς κατευθείαν απο τη Δευτέρα. Την τρίτη φάση τη γράφω στο κείμενο και η τέταρτη είναι ίδια με της κλασικής Ντουκάν.

      Διαγραφή
  80. Καλησπερα σε ολους! Στραβαδι ακομα (ειμαι μονο στη 2η βδομαδα της διαιτας και εκει που νομιζω πως το εχω καταλαβει, νεες αποριες γεννιουνται!) Δεν μπορεσα να βρω πουθενα τι γινεται με τους υδατανθρακες, ΟΚ λιπαρα ειπαμε ως 7% για να παει στα ανεκτα, αλλιως μεχρι 2% για να μεινει στα απεριοριστα. Υδατανθρακες ομως;; Για παραδειγμα βρηκα cheddar (μενω Αγγλια) που εχει 2.5% λιπαρα (στα 100γρ) και 7.6 υδατανθρακες. Επιτρεπεται ή οχι;; Θα εκτιμουσα παρα πολυ μια απαντηση γιατι εχω ψιλοπελαγωσει με τις ετικετες! Μαρτυριο αυτη η ιστορια! :)
    Ευχαριστω και keep going!! Evi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Evi. Οι υδατάνθρακες καλό είναι να είναι γύρω στο 5%. Το τσένταρ που λες έχει λίγο παραπάνω, αν δεν καταναλώνεις όλο το λίτρο των γαλακτοκομικών ίσως δεν πειράζει να τρως και λίγο κι από αυτό.

      Διαγραφή
  81. Καλησπερα σας,διαβασα ολες τις ερωτησεις-απαντησεις στοblog σας κ η αληθεια ειναι αρκετα κατατοπιστικες! Το μονο π δν καταλαβα 100% ειναι αυτο για τα ανεκτα στη ντουκαν 2. Τι θεωρειται ανεκτο γευμα? Ποσα μπορουμε να τρωμε? Κ οταν περναμε στη τριτη φαση τι ισχυει ?
    Ευχαριστω πολυ εκ των προτερον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελευθερία μου συγνώμη, δεν είχα δει την ερώτησή σου! Στη μενού επάνω δεξιά υπάρχει λινκ για τα ανεκτά, θα μπεις εκεί και θα τα διαβάσεις αναλυτικά. Στη Ντουκάν 2 μπορείς να τα καταναλώνεις από την Τετάρτη και μετά. Στην τρίτη φάση λογικά μπορείς να φας 3 ανεκτά, όπως και στην κανονική Ντουκαν.

      Διαγραφή
  82. γεια σας και συγχαρητηρια για το blog ! εγω ειμαι 18 χρονων και θελω να χασω 5-6 κιλα ... εκανα την πρωτη φαση της κλασικης Ντουκαν και εχασα 2 κιλα... τωρα σκεφτομαι να ακολουθησω τη ντουκαν 2 γιατι η κλασικη μου προκαλουσε πονοκεφαλους και ζαλαδες . Τι μου προτεινετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή είσαι νέο κορίτσι θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις την τρίτη φάση της δίαιτας ώστε να τρως 2 φέτες ψωμί κι ένα φρούτο την ημέρα. Έτσι η διατροφή θα είναι πιο ισορροπημένη και δε θα ζαλίζεσαι από την έλλειψη υδατανθράκων.

      Διαγραφή
  83. Ελενα γεια σου και παλι.Σου ειχα γραψει τον περασμενο Ιουλιο για την φιλη μου και μενα οτι ειχαμε ξεκινησει τη διαιτα τον Μαιο και ειχαμε χασει 15 η φιλη μου και 7 κιλα εγω .Σημερα λοιπον, μετα απο 8 μηνες που ενοειται οτι συνεχιζουμε, τα αποτελεσματα μας εινα θεαματικα .Η φιλη μου εχει χασει 35 κιλα και εγω 17!!!αυτα που ηθελα,περιτο να σου πω οτι οταν μας βλεπουν δεν το πιστευουν ,βεβεαια περπαταμε πολυ μια ωρα καθε μερα,θελω επισης να πω σε οσους θελουν να την κανουν να την πιστεψουν γιατι πραγματικα εχει αποτελεσματα,δηλ.οταν τηρησεις ακριβως τις φασεις πραγματικα αδυνατιζεις.Ειμαστε πολυ χαρουμενες και για αυτο το λογο σου γραφουμε.Σε ευχαριστουμε και σενα για την προσπαθεια που καταβαλεις και για την σωστη ενημερωση !!! Θα ηθελα να αν μπορεις να μου λυσεις μια απορια γιατι θελω απο την στιγμη που ξεκινησα την διαιτα να πινω μονο παγωμενο νερο ,
    ακομη και το βραδυ ξυπαναω διψασμενη?Σε ευχαριστουμε πολυ να εισαι παντα καλα και αδυνατη!!!Θα τα ξαναπουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσια συγχαρητήρια! Μπράβο σας! Δίνετε κουράγιο σε όλους! Όσο για τη δίψα, έχει να κάνει με την πρωτεϊνική διατροφή. Προσπάθησε να τρως περισσότερα λαχανικά τις μέρες pv. Θα το ψάξω περισσότερο και θα επανέλθω!

      Διαγραφή
  84. Ξεκινά σήμερα την dukan 2.Έχω να χάσω 10 κιλά.Ελπίζω να τα καταφέρω γιατί έχω απελπιστει και απογοητευτεί με τον εαυτό μου.Συνέχεια ξεκινά μια δίαιτα και στην πορεία τα παραταω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπάθησε να ετοιμάζεις φαγητά και γλυκά Ντουκάν που σου αρέσουν για να μην τη χαλάς. Καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
  85. Γεια σας θέλω να ξεκινήσω την Dukan 2 και θα ήθελα να μάθω τι μπορώ να τρώω το πρωί για δεκατιανό γιατί έχω σχολείο και δεν έχω δυνατότητα σε γιαούρτι γάλα αυγό ή κάτι τέτοιο. Μιλάω για την πρώτη φάση επίθεση μόνο πρωτε'ί'νη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Η Ντουκάν 2 δεν έχει φάση επίθεσης, όμως έτσι κι αλλιώς από τη στιγμή που είσαι κάτω από 18 ετών δεν θα κάνεις αυτή τη δίαιτα αλλά την τρίτη φάση της Ντουκάν. Διάβασε τη καλά, είναι επάνω δεξιά εκεί που λέει "τι είναι η δίαιτα Ντουκάν". Διάβασε όλη τη δίαιτα για να καταλάβεις πως λειτουργεί αλλά εσύ θα κάνεις την τρίτη φάση μόνο, χωρίς επίθεση. Θα χάσεις εύκολα τα κιλά μην αγχώνεσαι. Άρα στο σχολείο θα παίρνεις τόστ και φρούτο. Αν πάλι δουλευεις στο σχολείο, τότε φτιάχνε τοστ αλλά με ψωμί Ντουκάν. Έχω συνταγή εδώ:

      http://dukandiaita.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html

      Διαγραφή
  86. Kalispera !! θα ήθελα να ρωτήσω κάτι , κάνω τη ντουκαν 2 κ αναρωτιέμαι αν μπορώ να φτιάχνω τις συνταγές που γράφεις. π.χ τα ρολά κανέλλας. τη σοκολάτα , τα λουκανοπιτάκια???ενδείκνεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Καλησπέρα! Στην dukan 2 από ποιά μέρα επιτρέπει να καταναλώνουμε προϊόντα dukan? Έχω αγοράσει τα μπισκότα με σοκολάτα και τις μπάρες με πορτοκάλι και σοκολάτα. Και μέχρι ποσά μπορούμε να φάμε την μέρα για να πάρουμε και την ημερήσια δόση πίτουρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έλεγα από την Τετάρτη και μετά. Δεν θυμάμαι απέξω, όμως όλα γράφουν επάνω στη συσκευασία πόσα μπορείς να φας σε κάθε φάση.

      Διαγραφή
  88. Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για την σελίδα σου!Έκανα τα μπριος και πράγματι είναι πεντανόστιμα. Θέλω να σε ρωτήσω, αν επιτρέπονται από την πρώτη μέρα- καθαρής πρωτεϊνης -της ντουκαν 2 που κάνω..και αν θα μπορούσα να τα συνδυάσω με τη μερέντα ντουκαν που προτείνεις (η οποία βγήκε επίσης επιτυχημένη!) Σε ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι πριν λόγο καιρό δεν τα πρότεινα τα μπριος για τη φάση της επίθεσης αλλά πλέον έχω αναθεωρήσει, αφού τα λιπαρά στο γάλα σκόνη είναι απειροελάχιστα. Οπότε ναι, μπορείς να φας μπριος την πρώτη μέρα της Ντουκάν 2. Τώρα τη μερέντα δε θα την πρότεινα για την πρώτη μέρα, εκτός κι αν την κάνεις με το κακάο του Ντουκάν 1%.

      Διαγραφή
  89. Καλησπέρα! Το τελευταίο διάστημα ψάχνομαι γενικώς για δίαιτα κι έπεσα πάνω στο blog σου, το οποίο είναι κατατοπιστικότατο. Διάβασα σχεδόν όλες τις ενότητες και παρά πολλά σχόλια για να βρω απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα. Θα πρέπει να είσαι πολύ περήφανη γιατί πραγματικά αυτό που κάνεις εδώ, το κάνεις σωστά, άσχετα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με την εν λόγω δίαιτα! Λοπόν εγώ έκανα την κλασσική Ducan το 2012 και σε 2 μήνες περίπου είχα χάσει 12 κιλά,τα οποία βέβαια δεν κράτησα γιατί απλά δεν έκανα ποτέ ούτε την 3η φάση, πόσο μάλλον την τελευταία. Από τις αρχές του 2013 που τα κιλά επέστρεψαν μέχρι τώρα δεν έκανα καμιά προσπάθεια γιατί ένιωθα πως δεν μπορούσα. Σήμερα λοιπόν,που είμαι πλέον σε θέση και διάθεση,αλλά και μετά από αρκετό ψάξιμο κατάλαβα πως ως ιδιοσυγκρασία την μόνη δίαιτα που θα μπορούσα να κάνω είναι αυτή. Το τεστ μου έδειξε ότι όποια κι αν κάνω η διάρκειά της δεν θα είναι πολύ διαφορετική παρά λίγες μέρες μόνο,οπότε αποφάσισα να ακολουθήσω τη 2. Σε ευχαριστώ πολύ γιατί τόσο η προσωπική σου ιστορία, όσο και των υπολοίπων που διάβασα ήταν μια μεγάλη ώθηση για μένα να ξεκινήσω πάλι την προσπάθεια. Ξεκινάω αύριο στα 80 κιλά και θα πρέπει να τελειώσω στις 5/7/16 τη 2η φάση στα 63,7κ.Ελπίζω να τα καταφέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Η φόρμα των σχολίων γέμισε και δεν μπορεί να χωρέσει άλλα. Αν έχετε κάποια ερώτηση παρακαλώ αφήστε τη σε κάποια άλλη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή