Όταν έφτιαξα για πρώτη φορά τη ζύμη για τα κωκ, πρόσεξα ότι χωρίς το σιρόπι ήταν ένα τραγανό γλυκό ψωμάκι. Έτσι σκέφτηκα να το κάνω και αλμυρό. Βγαίνει ένα πάρα πολύ ωραίο ψωμί για χάμπουργκερ που αρέσει ακόμα και σε άτομα που δεν κάνουν τη Ντουκάν.
Πολλοί παραπονιέστε ότι δεν σας πετυχαίνει η μαρέγκα, δεν είναι δύσκολο, αρκεί να γίνει σωστά. Διαβάστε τις οδηγίες εδώ. Εμείς όμως δεν βάζουμε ζάχαρη, εννοείται αυτό!
Παρακάτω θα σας δώσω τη συνταγή για το ψωμάκι. Μέσα στο χάμπουργκερ έβαλα 1 μπιφτέκι, 1 φέτα τυρί arla delite (30 γραμμάρια = 1 ανεκτό), λίγες ροδέλες κρεμμυδιού που τις έψησα στο αντικολλητικό μαζί με το μπιφτέκι, κέτσαπ χωρίς ζάχαρη, τομάτα και μαρούλι. Μπορείτε να βάλετε τα υλικά που σας αρέσουν ανάλογα με το αν είστε σε μέρα πρωτεΐνης ή πρωτεΐνης - λαχανικών.
Πρόσφατα είδα ότι ο Ντουκάν έχει προσθέσει στα ανεκτά 1 κουτάλια του γλυκού σουσάμι, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ακόμα από επίσημη πηγή. Στις μπάρες που πουλάει πάντως βάζει μέσα λίγο σουσάμι αλλά οι μπάρες μετριούνται στα ανεκτά.Από παλιά coaching ξέρουμε σίγουρα ότι επιτρέπει ελάχιστη ποσότητα (μια πρέζα) σουσάμι που και που χωρίς να χρειάζεται να την υπλογίσουμε στα ανεκτά.
Καταρχήν συγχαρητήρια για την όλη έρευνα και τη σαφήνεια σου.Είναι υπέροχο που προσάρμοσες την όλη δίαιτα στα Ελληνικά Δεδομένα.Βοηθάς πολύ κόσμο με αυτόν τον τρόπο.Να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια διεύκρινηση μόνο αν θες...Οι κουταλιές της σούπας από το γάλα σκόνη σε πόσες κουταλιές της σούπας κανονικού γάλακτος αντιστοιχούν.Και γενικά οι συνταγές αυτές βγαίνουν μόνο με το γάλα σκόνη?Αν ναι,δε ξέρω πρέπει να το βρω από το ίντερνετ!
Και πάλι να σαι καλά!
Σε ευχαριστώ πολύ Αντιγόνη για τα καλά σου λόγια. Δυστυχώς το γάλα σκόνη δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανονικό γάλα. Αν δεν βρίσκεις regilait στο σουπερ μάρκετ, ίσως βολεύει αυτό εδώ. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά είναι οικονομικό και θα το πάρω κι εγώ.
Διαγραφήhttp://biodiet.gr/index.php?route=product/product&path=73&product_id=237
Η συνταγή αυτή είναι και για την πρωτη φαση ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι δυστυχώς, έχει πίτουρο σταριού που δεν επιτρέπεται στην πρώτη φάση!
ΔιαγραφήΓεια σας! Γίνεται με βρώμη αντί για σιτάρι, μιας κ δεν βρήκα;
ΔιαγραφήΔεν το έχω δοκιμάσει αλλά λογικά θα δίνει παρόμοιο αποτέλεσμα.
ΔιαγραφήΟπότε αν φάμε τα 2 ψωμάκια (από τα 4) σημαίνει 5 κ.σουπας regilait αρα εχουμε καταναλωσει το μισο λιτρο γαλακτομικών που δικαιούμαστε??
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλη η δόση, δηλαδή οι 10 κουταλιές της σούπας γάλα σκόνη, είναι 40-45 γραμμάρια που σημαίνει περίπου 450 ml γάλα. Άρα αν φας δύο ψωμάκια θα έχεις καταναλώσει το πολύ 225 ml από το λίτρο γαλακτοκομικών που επιτρέπεται. Αυτά ισχύουν για το regilait, δεν ξέρω τις αναλογίες από άλλα γάλατα σε σκόνη. Το regilait είναι 50 γραμμάρια σκόνη - 500 ml γάλα.
ΔιαγραφήΠολύ καλή η συνταγή! Γευστικότατα τα ψωμάκια, τραγανά και φτιάχνονται στο μπαμ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσαν!
ΔιαγραφήΈκανα διπλή δόση με πολυ λιγότερο γάλα όμως (το προηγούμενο σχόλιο είναι δικό μου)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιτουρο βρωμης με β_γλυκανες επιτρεπεται; ευχαριστω για ολες τις πολυτιμες πληροφοριες
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι το πίτουrο βρώμης έχει έτσι κι αλλιώς β-γλυκάνες. Δεν ξέρω σε ποιας εταιρίας πίτουρο αναφέρεσαι. Καλό θα ήταν να έκανες μια σύγκριση του πίνακα διατροφικών στοιχείων με αυτό της Fytro για παράδειγμα, να δεις αν είναι παρόμοια.
ΔιαγραφήΔοκίμασα να τα φτιάξω αλλά το μείγμα μου βγήκε πολύ στεγνό με αποτέλεσμα να μην μπορώ να φτιάξω το σχήμα σε στρογγυλά ψωμάκια γιατί μου τριβοταν και τελικά μου διαλυόταν. Μήπως έπρεπε να ρίξω λίγο νερό στο μείγμα για να γίνει πιο συμπαγές?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως σου έπεσε παραπάνω γάλα σκόνη ή χρησιμοποίησες κάποια άλλη μάρκα; Μη βάλεις νερό, την επόμενη φορά βάλε ένα ακόμη ασπράδι, ή λιγότερο γάλα σκόνη.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα. Πολύ ωραίες συνταγες και λαχταριστες, λες και δεν πρόκειται για διαιτα! Θα μπορούσες να μου πεις (απο την εμπειρία σου) ποιες από τις ψωμενιες συνταγες σου διατηρούνται στην καταψυξη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ
Όλα τα ψωμιά και κέικ που έχουν μέσα πίτουρο βρώμης διατηρούνται στην κατάψυξη. Δεν έχω δοκιμάσει να βάλω τα μπριος και τα ψωμάκια που έχουν σαν βάση το γάλα σκόνη.
ΔιαγραφήΥπεροχα!!!! πιο γευστικο ψωμακι που εχω δοκιμασει!!! ευχαριστούμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα. Πολλά μπράβο για τη δουλειά και τη βοήθεια που καταβάλλεις. Δεν έχω καταλάβει γιατί στις συνταγές της φάσης επίθεσης, υπάρχουν τόσες συνταγές με λαχανικά και συστατικά που ανήκουν στη δεύτερη φάση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ! Δεν έχω βάλει συνταγές με λαχανικά στη φάση της επίθεσης, εκτός από κανά δυο στις οποίες διευκρινίζω όμως ότι στην επίθεση δεν βάζουμε τα λαχανικά. Πρέπει να διαβάζετε πάντα και το σχόλιο που κάνω πριν την κάθε συνταγή.
ΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ δουλειά σου ειναι εξαιρετική.Ήθελα απλά να σε ευχαριστήσω γτ δίνεις πολλές συμβουλές και οι συνταγές σου βοηθάνε πολύ,ιδιαίτερα οταν ξεκινάς και εισαι μπερδεμενη. 🙂
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Διαγραφή