Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ερωτήσεις

Τις τελευταίες μέρες το μπλογκ έχει κάποιο πρόβλημα με τα σχόλια. Πολλές φορές κολλάει και δε με αφήνει να απαντήσω. Ειδικά στην ενότητα Συχνές ερωτήσεις, που είχε πάρα πολλά, μπλόκαρε και δεν εμφανίζει τα καινούρια που αφήνετε ούτε και τις απαντήσεις μου. Γι' αυτό το λόγο απενεργοποίησα τα σχόλια στην σελίδα αυτή και θα απαντήσω εδώ σε όσους έχουν κάνει κάποια ερώτηση. Αν δω ότι το πρόβλημα επεκτείνεται και σε άλλες αναρτήσεις και σελίδες, θα αναγκαστώ να διαγράφω τις απλές ερωτήσεις που η απάντηση βρίσκεται στο κείμενο με τις οδηγίες για τη δίαιτα, ΑΦΟΥ πρώτα τις απαντήσω και τις αφήσω για λίγες μέρες. 

Μην ξεχνάτε ότι στα δεξιά υπάρχει η αναζήτηση, όπου μπορείτε να βάλετε λέξεις - κλειδιά της ερώτησης σας και να πάρετε την απάντησή σας άμεσα χωρίς να χρειαστεί να με ρωτήσετε. Υπάρχουν ερωτήσεις που τις έχω απαντήσει αρκετές φορές. 

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτό το ποστ για τις νέες ερωτήσεις σας. 

Τα μηνύματα που έμειναν αναπάντητα είναι τα εξής: 


Καλλιόπη Χατζησταύρου 8 Ιουνίου 2015 - 11:34 π.μ.

Γειά σου Έλενα! Τα έχουμε ξαναπεί από το ΦΒ, αλλά επειδή ξημεροβραδιάζομαι πλέον στο blog σου, θα σε ρωτήσω από εδώ αφού τις ίδιες απορίες μπορεί να τις έχει και κάποιος άλλος στο μέλλον :)
1) Τελευταία μέρα σήμερα επίθεσης (αύριο ζύγισμα-τρέμω) και αντί για δυσκοιλιότητα έχω το αντίθετο, σε σημείο να έχω αισθανθεί και άσχημα εκτός σπιτιού. Καλό, δεν λέω, μήπως όμως είναι ένα σημάδι αντίδρασης του οργανισμού μου; Έχει ξαναπαρατηρηθεί κάτι τέτοιο;
2) Διαβάζω για ασπράδια αυγών. Βρήκα ήδη στα ψυγεία του ΣΜ τα παστεριωμένα, αυτά που είναι σε σκόνη που τα βρίσκω;


Έλενα: Γεια σου Καλλιόπη, ελπίζω να είσαι καλύτερα τώρα. Μου έχουν αναφέρει ένα δυο άτομα ακόμα ότι τους παρουσιάστηκε διάρροια. Η γνώμη μου είναι πως όταν συμβεί αυτό και βλέπουμε ότι κρατάει παραπάνω από μια μέρα, πρέπει να σταματήσουμε τη δίαιτα και αν συνεχιστεί η κατάσταση να ενημερώσουμε το γιατρό μας. Όσο για τα ασπράδια, δεν αγοράζω κάποιο συσκευασμένο προϊόν, χρησιμοποιώ τα ασπρπαδια από τα αυγά. 

 xristina karantanou 17 Ιουνίου 2015 - 11:40 μ.μ. 


Έλενα καλησπέρα. Θερμά συγχαρητήρια για τη δουλειά σου. Είναι εξαιρετική, συνέχισε έτσι :) :) Επίσης, χαίρομαι πάρα πολύ που σε βλέπω να απαντάς ακούραστα σε όλες τις ερωτήσεις. Έτσι ήθελα και εγώ να σε ρωτήσω. Θέλω να χάσω 6-8 κιλά και έχω αποφασίσει να ξεκινήσω τη δίαιτα. Απλώς σε 10 μέρες από τώρα θα κάνω πάρτυ και όπως καταλαβαίνεις θα πιω και θα φάω απαγορευμένα πράγματα. Πιστεύεις ότι πρέπει να μην καθυστερώ, να την ξεκινήσω και να σταματήσω γι αυτή τη μέρα και να συνεχίσω κανονικά από την επόμενη ή να περιμένω και να αρχίσω αυστηρά από την επόμενη μέρα. Δηλ. η μέρα αυτή μπορεί να ναι μοιραία; Σε ευχαριστώ πολύ .Ό,τι καλύτερο

Έλενα: Καλησπέρα Χριστίνα. Προσπαθώ να απαντάω σε όλες τις ερωτήσεις αλλά δυστυχώς κάποιες φορές καθυστερώ και σας ζητώ συγνώμη γι' αυτό. Μπορείς να ξεκινήσεις τη δίαιτα και μετά το πάρτι να κάνεις δύο πρωτεϊνικές μέρες, αν δε θες αν χάνεις χρόνο. Αν πάλι δε βιάζεσαι, ξεκίνα μετά το πάρτι σου. Να περάσεις τέλεια!


 Ανώνυμος  18 Ιουνίου 2015 - 3:44 μ.μ. 


παρακαλω ενημερωστε με αν μπορω να φαω κιμα σογια και ποια μαρκα ... ευχαριστω ... 2) ποσο coca cola zero μπορω να πινω την ημερα ? 3) στο καφε μου βαζω 7 χαπακια ζαχαρινης και πινω 2 καφεδες την ημερα ,, σε 20 ημερες 5 κιλα εχασα 

Έλενα: Καλησπέρα. Ο κιμάς σόγιας επιτρέπεται μόνο σε όσους κάνουν αυστηρά χορτοφαγική διατροφή. Αναψυκτικά με 1 θερμίδα επιτρέπονται 3 τη μέρα. Βάζεις πολλή ζαχαρίνη στον καφέ σου, προσπάθησε να την περιορίσεις. Αν σου φαίνεται δύσκολο κάνε τον καφέ λίγο πιο ελαφρύ και βάλε 5 κουφετάκια για αρχή. Ο Ντουκάν λέει 8 μερίδες γλυκαντικού την ημέρα. Συγχαρητήρια για την απώλειά σου! 

Ανώνυμος  17 Ιουνίου 2015 - 2:49 μ.μ. 


ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ goji berries ? ΠΟΣΟΤΗΤΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ !


Έλενα: Καλησπέρα και σε σένα! Ναι επιτρέπονται τα γκότζι μπέρις. Στην επίθεση και τις μέρες πρωτεΐνης 1 κουταλιά της σούπας και τις μέρες που τρώμε λαχανικά 2 κουταλιές της σούπας. 

68 σχόλια:

  1. Καλημερα!!!το κεφιρ η αριανι επιτρεπετε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, στη φάση της πλεύσης, τα γιαούρτια 2% λιπαρά επιτρέπονται και αν ναι με τί ποσοστό υδατάνθρακες στη μερίδα (200 γρ.)??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη φάση της πλεύσης μπορούμε να τρώμε γαλακτοκομικά έως 2% λιπαρά, μέχρι 1 κιλό την ημέρα. Τους υδατάνθρακες στη δίαιτα Ντουκάν τους κοιτάμε πάντα ανά 100 γραμμάρια προϊόντος και όχι ανά μερίδα. Τα γιαούρτια προτιμάμε να είναι γύρω στα 4%. Το τοταλ για παράδειγμα έχει 3,8% υδατάνθρακες και είναι μια χαρά για τη δίαιτα.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Έλενα, στη φάση της επίθεσης κάνει να πίνουμε το NESTEA χωρίς θερμίδες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Έλενα!Αύριο αρχίζω!Είμαι όπως ήσουν οπότε ό,τι και να χάσω κέρδος θα είναι!Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω και ομολογώ ότι με φοβίζει το ενδεχόμενο άλλης μιας αποτυχίας...Δεν έχω πάρει το βιβλίο, έχω όμως ξεκοκαλίσει το blog σου και δεν βρήκα κάτι για το μέλι. Επιτρέπεται σε κάποια φάση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, καλή αρχή! Το μέλι δεν επιτρέπεται καθόλου στις 2 πρώτες φάσεις, στην τρίτη μπορείς να το καταναλώσεις στα ελεύθερα γεύματα και από την τέταρτη ελεύθερα.

      Διαγραφή
  5. Γειά σου Έλενα,
    Στόχος μου αρχικά ήταν να χάσω περίπου 5 κιλά. Ξεκίνησα 54 κιλά και μετά από 42 ημέρες ντουκάν, είμαι 50,8. Το τελευταίο διάστημα βλέπω ότι ή χάνω πολύ αργά ή κολλάω. Μήπως είναι καλύτερα να κάνω την ντουκάν 2???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Χάνεις πολύ αργά γιατί δεν έχεις πολλά περιττά κιλά. Ετσι γίνεται πάντα, αργούν να χαθούν τα τελευταία. Αν έχεις κουραστεί ίσως μπορείς να περάσεις από τώρα στην τρίτη φάση. Πολλοί χάνουν κιλά και σε αυτήν.

      Διαγραφή
  6. Συγχαρητηρια για το blog σου ειναι απιστευτη η βοηθεια και η γνωση που προσφερεις! Σε ευχαριστουμε πολυ! Η αληθεια ειναι πως περιμενω με ανυπομονησια καθε καινουργιο σου post :)
    Θα ηθελα να ρωτησω αν επιτρεπεται ο φαγοπυρος γιατι διαβαζω πως ειναι πρωτεινη αλλα οσο και αν εψαξα δε καταφερα βρω απαντηση στο αν ο dukan το επιτρεπει (εστω και λιγη ποσοτητα σαν ανεκτο).Θα ηταν πολυτιμη η αποψη σου για αυτο.Ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Δυστυχώς δεν νομίζω να επιτρέπεται το φαγόπυρο στη δίαιτα, δεν έχω βρει πουθενά κάποια αναφορά. Κοιτάζω τα διατροφικά στοιχεία του και βλέπω ότι πράγματι έχει 13% πρωτεΐνη, αλλά έχει και 72% υδατάνθρακες, ποσοστό πολύ υψηλό για τη δίαιτα. Βέβαια και το κορν φλάουρ έχει 88% αν θυμάμαι καλά, οπότε αυτό που λες για τα ανεκτά, ίσως έχει κάποια βάση, αλλά εγώ δεν μπορώ να σου προτείνω να το χρησιμοποιήσεις. Αν το κάνεις δοκιμαστικά, θα είναι με δική σου ευθύνη :D

      Διαγραφή
    2. Eυχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση!
      Θα το δοκιμασω σιγουρα γιατι μου αρεσει και ειναι και πολυ υγιεινο αλλα οχι ακομα γιατι ειμαι στην αρχη της διαιτας και δε τολμω..μολις ομως το κανω θα επανελθω να σας πω εντυπωσεις και αποτελεσματα!θα τα ξαναπουμε λοιπον..!μεχρι τοτε καλη δυναμη σε ολους!

      Διαγραφή
  7. Καλημερα κ συγχαρητηρια για το μπλοκ σου. Ειμαι στην φαση της πλευσης κ αναρωτιομουνα ποσο μπορω να φαω παγωτο παπαφιλιππου (κυπριακο) με στεβια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Το συγκεκριμένο παγωτό αν θυμάμαι καλά έχει λίγο παραπάνω υδατάνθρακες απ' ότι έχουν τα άπαχα γαλακτοκομικά, νομίζω γύρω στο 7%. Δεν είναι υπερβολικό το ποσοστό, οπότε υποθέτω πως 2 μπάλες την ημέρα είναι εντάξει. Μπορείς να μειώσεις λίγο τα γαλακτοκομικά τη μέρα που θα τρως το παγωτό, για παράδειγμα να καταναλώνεις 800 γραμμάρια αντί για 1 κιλό, ώστε να ισορροπήσεις το ποσοστό υδατανθράκων που θα πάρεις και να μην αγχώνεσαι.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα, συγχαρητήρια για το επίπεδο του ιστοτοπο και την πολύ καλή και άμεση ενημέρωση! Έχω τρεις απορίες. 1) μπορώ στη β φάση να κάνω δυο μέρες λαχανικά.-πρωτεΐνη εναλλάξ με μια μέρα καθαρή πρωτεΐνη και πόσο αυτό θα επιβραδύνει την απώλεια κιλών? (έχω μεγάλη προδιαθεση για δυσκοιλιοτητα ) 2) μπορώ να χάσω τα κιλά μου, περίπου 18 , σε δύο μέρη. .δηλαδή πρώτα τα περισσότερα 10-12...κάνοντας κανονικά τις φάσεις όπως λέει η διαιτα και μετά από κανένα εννιά μηνο να προσπαθήσω και για τα υπόλοιπα? Ή θα έχει χάσει την δυναμικότητα της η διαιτα και ο μεταβολισμός μου θα έχει ανοχή? ? 3) μπορώ για τυρί 7% που είναι στα ανεκτά να ανακατεψω 1/3 ανθότυρο 17 % και 2/3 dirolo 2% ? Μαθηματικά βγαίνει ένα μείγμα με 7 .%?? Γίνεται πιο νόστιμο έτσι το κότατζ που δυστυχώς μου φαίνεται έτσι άχυρα. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, για όλα φταίνε οι διακοπές :D Ο Ντουκάν στο βιβλίο δίνει και την εκδοχή να κάνεις μόνο 2 πρωτεϊνικές μέρες την εβδομάδα. Αυτό το ρυθμό ακολούθησα τον πρώτο καιρό που έκανα τη δίαιτα και έχανα 1 με 1,5 κιλό την εβδομάδα, είχα όμως 30+ παραπανίσια. Μπορείς να σταματήσεις όταν χάσεις κάποια κιλά, μην παραλείψεις όμως να κάνεις την τρίτη φάση γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να πάρεις πίσω κάποια. Πρέπει οπωσδήποτε να σταθεροποιήσεις τα χαμένα κιλά. Κι εγώ διέκοψα τη δίαιτα στη μέση και συνέχισα μετά από λίγο καιρό χωρίς πρόβλημα. Θα σε συμβούλευα όμως να τη συνεχίσεις μέχρι να χάσεις όλα τα κιλά, δεν είναι πάρα πολλά και δε θα αργήσεις. Αυτό που λες να κάνεις με τα τυριά δε μου φαίνεται κακή ιδέα. Στην ουσία θα μοιράσεις τα λιπαρά και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο!

      Διαγραφή
    2. καλησπερα , ευχαριστω για την απαντηση...εχουν περασει ακριβως 28 μερες απο την εναρξη της διατας και με εξαιρεση τρια γευματα παρασπονδιων ( λογω γαμου, κηδειας και εορτης φιλου...) εγινε αρκετα πιστη τηρηση των οδηγιων σε επιπεδο σχεδον θρησκευτικης ευλαβειας!!.Τα κιλα πουτ εχουν χαθει ειναι 7.4 Ο στοχος μου οπως εγραψα ειναι περιπου 17-18...Μηπως ειναι πολυ γρηγορη η απωλεια?? Παντως δεν πειναω καθολου..και πολυ σημαντικο να τονισω οτι σχεδον ποτε δεν εχω χασει την ασκηση..περπατημα ή κολυμπι στη θαλασσα ειναι σχεδον καθημερινο!.Επισης να καταγραψω οτι εχω εντυπωσιαστει..απο την αλλαγη στο δερμα μου!!..ειναι πιο απαλο και ενυδατωμενο. και αν μου επιτρεπεις μια συμβουλη..ολο αυτη την διαιτα εμενα με βοηθησε να την δω ως ενα παιχνιδι...με δοκιμη συνταγων ,οργανωση γευματων, ελεγχου το τι τροφη δινω στο σωμα μου..ενα στοιχημα με τον εαυτο μου οτι μπορω να ξαναχαρω το σωμα μου οπως δεκα χρονια πριν!.να δω επιτελους το φαγητο σαν κατι που θα με θρεψει και οχι το καταφυγιο για καθε στεναχωρια και στρες που εχω στην καθημερινοτητα μου..Συγνωμη για τη μακροσκελες σχολιο. Καλη συνεχεια σε ολους! σε ενα μηνα απο τωρα θα προσπαθησω να σας γραψω ξανα για την προοδο μου!

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα. Όντως έχασες αρκετά αν λάβουμε υπόψη και τις παρασπονδίες, αλλά είσαι ακόμα στην αρχή και αυτό είναι λογικό. Τα πρώτα κιλά χάνονται πιο εύκολα, μετά δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα και μπορεί να περάσει εβδομάδα χωρίς να δεις μείωση στη ζυγαριά. Επίσης το γεγονός ότι ασκείσαι βοηθάει πολύ. Μπράβο σου για την απώλεια και για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη δίαιτα! Καλή συνέχεια και περιμένω νέα σου!

      Διαγραφή
    4. Καλησπερα και παλι! πιστη στο μηνιαιο ραντεβου.Η ζυγαρια επεσε αλλα τρια κιλα! ειμαι πολυ ευχαριστημενη γιατι εγιναν πολλες παρασονδιες λογω δυσκολων οικογενειακων στιγμων! με πολυ κοπο καταφερα να κρατησω 5 μερες ΠΛ με 1-2 μερες Π ανα εβδομαδα. Ηπια τουλαχιστον 5-6 φορες αλκοολ..και εφαγα και φορες4-5 υδατανθρακες ( πιτα, κουλουρακια , κουλουρι ),κρτησ αρκετα την ασκηση τουλαχιστον 5 φορες /βδομαδα.Επομενος στοχος ειναι η συστηματοποιηση της ασκησης με γυμναστηριο για συσφιξη!Μεσα σε 60 μερες μειον 10,5 κιλα! σε ενα μηνα ραντεβου ξανα! Ελπιζω τοτε να μπορεσω να ανεβασω και μια φωτο με ενα παντελονι που μου πλεει για να δειτε τη διαφορα! καλη συνεχεια σε ολους!

      Διαγραφή
    5. Μπράβο σου! Μάλλον η άσκηση σε βοηθάει να χάνεις παρόλο που κάνεις ατασθαλείες! Στείλε μου στο facebook τη φωτογραφία! Καλή συνέχεια, σε περιμένω ξανά σε ένα μήνα!

      Διαγραφή
  9. Έλενα καλησπέρα,
    Νιώθω πολύ τυχερή που ανακάλυψα το blog σου, σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί μας βοηθάς πάρα πολύ με την εμπειρία σου.
    Εγώ ξεκίνησα σήμερα την προσπάθειά μου και με βάση το στόχο μου αλλά και το τεστάκι ντουκάν θα πρέπει να χάσω 15 κιλά. Λέω να κρατήσω την φάση της επίθεσης για 5 μέρες. Πιστεύεις ότι είναι αρκετές?
    Ευχαριστώ πολύ
    joannape

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Joanna μου δυστυχώς μόλις σήμερα κατάφερα να απαντήσω στα σχόλιά σας, οπότε είναι μάλλον αργά. Πάντως οι 5 μέρες είναι υπέρ αρκετές, εγώ 3-4 θα έκανα στη θέση σου. Ελπίζω να ξεκίνησες και να έχεις δει τα πρώτα αποτελέσματα!

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα και συγχαρητήρια το μπλογκ σου! Είναι εξαιρετικά χρήσιμο!
    Εγώ ήθελα να ρωτήσω αν στη φάση της επίθεσης επιτρέπονται τα μανιτάρια ως εναλλακτική πηγή πρωτεϊνης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μανιτάρια είναι λαχανικό και τα τρώμε μόνο τις μέρες πρωτεΐνης - λαχανικών, άρα απαγορεύονται στην επίθεση.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω..η ζάχαρη καρύδας επιτρέπεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Δε νομίζω, δυστυχώς. Λογικά θα έχει πολλούς υδατάνθρακες. Επιτρέπονται μόνο τα γλυκαντικά που είναι σχεδόν χωρίς θερμίδες.

      Διαγραφή
  12. Χμμ κρίμα και είναι τοοοσο τέλεια... :-D ευχαριστώ πολύ! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπερα και συγχαρητηρια για την προσπαθεια σου :) διαβασα στο αγγλικο site οτι επιτρεπεται το ψαρονεφρι ( Pork loins, tenderloin) στις 100 τροφες. Αλλα δεν εχω δει να το χρησιμοποιεις σε καμια συνταγη σου και ηθελα να σε ρωτησω αν οντως επιτρεπεται. Ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ψαρονέφρι είναι άπαχο και δεν βλέπω το λόγο να μην επιτρέπεται. Εγώ το έτρωγα αλλά δεν έχω ανεβάσει ακόμα συνταγή. Και στο βιβλίο ο Ντουκάν δεν απαγορεύει το χοιρινό γενικά, απλά λέει να το αποφεύγουμε. Αφού το βρήκες στη λίστα με τις 100 τροφές τότε σίγουρα επιτρέπεται.

      Διαγραφή
  14. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!!!! ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΣΩ 10 ΚΙΛΑ ΑΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ 3 ΜΕΡΕΣ, Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δεύτερη φάση μέχρι να χάσεις τα κιλά. Η τρίτη διαρκεί όσο τα κιλά που έχασες επι 10. Στη δική σου περίπτωση, 10x10= 100 μέρες.

      Διαγραφή
  15. Γεια σας, καθως διαβαζα τα επιτρεπομενα λαχανικα, ειδα οτι εχετε αποκλεισει τις αγκιναρες αλλα επιτρεπονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με το βιβλίο (σελ. 115) η αγκινάρα απαγορεύεται γιατί είναι κάτι μεταξύ λαχανικού και αμυλούχας τροφής.

      Διαγραφή
  16. Καλημερα , ειμαι στην φαση επιθεσης 7η και τελευταια μερα μιας και θελω να χασω γυρω στα τριαντα κιλα , σε ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια που προσφερεις μεσω του blog σου.
    εχω χασει 2 κιλα μονο συγκριτικα με οσα ακουσα απο αλλες κοπελες αλλα νομιζω ευθυνεται το οτι δεν τρωω πολυ πρωτον , δευτερον δεν εχω ακομα καταφερει να πινω 2 μπουκαλια νερο την μερα , τριτον δεν γυμναζομαι και τεταρτον την 3η μερα της επιθεσης μου ηρθε περιοδος . Εσυ πως το βλεπεις ? επισης θελω να σε ρωτησω , στο σειταν γραφεις 1 κιλο αλευρι απο σιταρι , οντως ? κανει να τρωμε αλευρι απο σιταρι ? γιατι λεω να κανω μια δοκιμη και να το φτιαξω . Περιμενω νεα σου , ευχαριστω . Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζυγαριά δε σου δείχνει ακριβώς τα κιλά που έχασες, λόγω της περιόδου. Αυτό πιστεύω. Έχεις χάσει παραπάνω σίγουρα και θα φανεί στην πορεία. Όσο για το σεϊτάν, δεν τρως το αλεύρι αλλά τη γλουτένη του σταριού. Το αλεύρι ξεπλένεται! Το αλεύρι απαγορεύεται αυστηρά αλλά το σεϊτάν επιτρέπεται σε απεριόριστη ποσότητα.

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα!
    Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Δεν βρίσκω δυστυχώς απάντηση σε παρόμοια ερώτηση πουθενά. Περνάω σήμερα στην δευτερη φαση της δίαιτας και νιώθω απο χθες πάρα πολύ αδύναμη.Φαντάζομαι ότι στην περίπτωση μου ειναι θέμα υπογλυκαιμίας.Πώς μπορώ να αντικαταστήσω την γλυκόζη που δεν παίρνει ο οργανισμός μου λόγω της διάιτας χωρίς όμως να χαλάσω και την δίαιτα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα,
    Καταρχήν συγχαρητήρια για την τέλεια προσπάθεια σου να μας βοηθήσεις να χάσουμε με την dukan τα κιλά που μας βασανίζουν. Έχω κάνει 6 μέρες την φάση επίθεση και από αύριο περνάω στην 2η φάση. Έχω ένα πρόβλημα όμως, δεν έχω κατανοήσει πλήρως τα ανεκτά. πχ Το Dirollo cottage 2,2% λιπαρά μπορεί να καταναλωθεί έως και 1 λίτρο την ημέρα (Γαλακτοκομικά) αφού δεν είναι ανεκτό? Η ζεμύθα ανήκει στα ανεκτά? Τα γαλακτομικά που είναι 0-3% λιπαρά δεν ανήκουν στα ανεκτά? Ζαχαρίνη μπορώ να καταναλώνω όσο θέλω? Την υπέροχη πανακότα που έχεις συνταγή μπορώ να φάω μέχρι 1 λίτρο την ημέρα (Γαλακτοκομικά)? Έχω και άλλες απορίες απλά σε πρώτη φάση μου έρχονται αυτές...
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γαλακτοκομικά μέχρι 2% δεν ανήκουν στα ανεκτά. τα υπολογίζουμε στο 1 λίτρο την ημέρα. Το dirollo είναι οριακά μέσα στο 1 λίτρο γαλακτοκομικών. Δεν είναι στα ανεκτά. Ούτε η ζεμύθα είναι στα ανεκτά, αφού έχει μόνο 1% λιπαρά. Γλυκαντικά ο Ντουκάν λέει 8 μερίδες την ημέρα. Ναι από την πανακότα αν δε φας άλλα γαλακτοκομικά, μπορείς να φας 1 λίτρο την ημέρα! Καθυστέρησα πάρα πολύ να σου απαντήσω, δεν είχα χρόνο! Σου ζητώ συγνώμη, ελπίζω στις επόμενες απορίες σου να απαντήσω πιο σύντομα!

      Διαγραφή
    2. Εμείς συγγνώμη που σε κουράζουμε! Δεν καθυστέρησες καθόλου και εννοείται ότι προέχει η προσωπική σου ζωή!!! Έτσι για την συζήτηση είμαι στην τρίτη εβδομάδα και έχασα σύνολο 5,5 κιλά. Δεν είναι λίγο αν σκεφτείς ότι θέλω να χάσω ~25 κιλά? όσον αφορά τις τροφές επιτρέπεται το μοσχαρίσιο λουκάνικο? ο γύρος κοτόπουλο (αν και φαντάζομαι όχι καθώς είναι λιπαρός)? Τα παγωτά 0% κάνει? Πάντως οι συνταγές σου τα "σπάνε"!!!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι καθόλου λίγα τα κιλά που έχασες! Είναι παραπάνω από καλά! Το μοσχαρίσιο λουκάνικο αν δεν περιέχει ζάχαρη μπορείς σίγουρα να το τρως και αυτό ως ανεκτό όπως τα άλλα λουκάνικα, 100 γραμμάρια = 1 ανεκτό. Ο γύρος κοτόπουλο είναι όντως λιπαρός αλλά μια στο τόσο δεν πειράζει. Μπορείς να τον πιέζεις με λίγο χαρτί κουζίνας για να ξεφορτωθείς λίγο λίπος. Τα παγωτά 0% έχουν πολλούς υδατάνθρακες, μόνο το Παπαφιλίππου 0% που το πουλάει ο Μαρινόπουλος είναι συμβατό με τη δίαιτα.

      Διαγραφή
  19. Γεια σας ,να σας ρωτησω και γω με την σειρα μου, αν πχ ολη την εβδομαδα δεν εχω φαει το λαδι που μου αντιστοιχει πειραζει να το φαω ολο σε μια μερα? ή πρεπει να κανω την λευκη ημερα? αυτο ισχυει και για τα ανεκτα, πχ να μην εχω φαει ολη την εβδομαδα ανεκτα, μπορω να τα φαω μαζεμενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kalispera sas kai mpravo gia to blog!
    Oi sporoi koloku8as mporoun na katanalw8oun yhtoi tis meres prwteinhs laxanikwn?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα και από μένα,
    Έχω ξεκινήσει την δίαιτα 1 μήνα και δύο εβδομάδες. Πριν ξεκινήσω διάβασα και τα δυο βιβλία και αφιέρωσα πολύ χρόνο και στο blog σου. Οφείλω να πω πως το blog σου με βοήθησε πολύ παραπάνω, είτε γιατί τα λες τέλεια είτε γιατί είσαι πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα. Μέχρι σήμερα έχω χάσει 7 κιλά από τα 30 που χρειάζομαι. Τις 2 τελευταίες εβδομάδες όμως δεν έχασα σχεδόν καθόλου, 100-200 γραμμάρια. Δεν άλλαξα κάτι ιδιαίτερα στην διατροφή μου εκτός του ότι το πρώτο μου γεύμα το καταναλώνω στις 5μμ αντί για 2-3μμ που ήταν πριν. Στην δουλειά δεν μου επιτρέπεται να τρώω και το πρωί συνήθως τρέχω. Περίοδο δεν περιμένω είχα πριν 2 εβδομάδες όπου και σταμάτησα να χάνω. Ακολουθώ το πρόγραμμα 1 + 1 που όπως έχεις πει και εσύ είναι πιο δύσκολο αλλά έχει καλύτερα αποτελέσματα. Με έχει κουράσει που δεν χάνω και απογοητεύομαι. Είναι η μόνη δίαιτα όμως που με έχει βολέψει πολύ.
    Σε ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Μην απογοητεύεσαι, όλοι κολλάμε κάποια στιγμή. Αν συνεχίσεις θα χάσεις. Ήδη τα έχεις πάει πολύ καλά. Αν περάσει κάποια εβδομάδα και δεν χάσεις καθόλου, τότε δοκίμασε να κάνεις τη σιδερένια γροθιά (θα τη βρεις στο μενού επάνω δεξιά). Πιστεύω ότι δε θα χρειαστεί, θα πάρει πάλι μπρος ο οργανισμός σου και θα συνεχίσεις να χάνεις.

      Διαγραφή
  22. Ξεκίνησα και εγω εδώ και 4 ημέρες την δίαιτα και έχω καταφέρει να χάσω 3 κιλά..! Μπαίνω στην δεύτερη φάση σε 3 ημέρες και θέλω να ρωτήσω θα μπορούσα ίσως να φτιάξω κοτόσουπα και να αυγοκοψω με ένα κρόκο και λεμόνι ή λίγη κρέμα γάλακτος;; Θα επιτρεπόταν αυτο στην φάση πρωτεΐνη λαχανικά;; Ειναι πολύ καλό αυτο που κανείς..! Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ..! Επίσης φρέσκια ντομάτα για κόκκινη σάλτσα επιτρέπεται στην δεύτερη φάση;; Για να χρησιμοποιήσω για φασολάκια..! Ευχαριστωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοτόσουπα με λαχανικά θα εννοείς, αφού το ρύζι απαγορεύεται. Ναι, μπορείς να φτιάξεις όμως θα πρέπει να έχεις βράσει το κοτόπουλο χωρίς πέτσα. Μπορείς να την αυγοκόψεις με 1 κρόκο και λεμόνι. Κρέμα γάλακτος επιτρέπεται μέχρι 3% λιπαρά, 1 κουτ. σούπας = 1 ανεκτό.

      Διαγραφή
  23. θα ηθελα να σε ευχαριστησω γιατι με πεντε εβδομάδες εχω χασει εντεκα κιλα, Παντως πρεπει να τονισω ότι όπως εχει γραψει, είναι πολύ σημαντικο το περπατημα. περπαταω τουλάχιστον 40 λεπτα την ημερα. και το δευτερο εξισου σημαντικο είναι το νερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια! Όντως το περπάτημα βοηθάει πολύ και είναι σημαντικό να το λέμε!

      Διαγραφή
  24. Γεια σας. Εγω είμαι στην τέταρτη μέρα της α φάσης κ έχω χάσει μόνο 1 κιλό.μηπως να ανησυχησω οτι κάτι κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι απαραίτητο να χάσεις πολλά κιλά στη φάση της επίθεσης,αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα πόσα περιττά κιλά έχεις. Αν έχεις 6-7 είναι λογικότατο να χάσεις 1 κιλό. Έτσι κι αλλιώς σημασία έχουν τα κιλά που χάνουμε στην πλεύση.

      Διαγραφή
  25. καλησπερα σε 2 μερεσ 1 φαση εχασα 2κιλα πηγα στη 2 φαση αλλα εφαγα γλυκο κ ψωμι..γυρναω στη 1 φαση? κ κατι ακομαθελω αλλα 3 κιλα πρπει να παραμηνω στη 1 μεχρι να τα χασω ολα οι κ απο τις αλλεσ θα χανω
    ευχααριστωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην περίπτωση παρασπονδίας κάνουμε μία ή δυο λευκές μέρες, ανάλογα το μέγεθος της. Δες στο μενού επάνω δεξιά τι είναι οι λευκές μέρες αν δεν ξέρεις. Δεν πρέπει να παραμείνεις στην πρώτη φάση μέχρι να χάσεις όλα τα κιλά, απαγορεύεται να τρέφεσαι για μεγάλο διάστημα μόνο με πρωτεΐνη. Η πρώτη φάση διαρκεί το πολύ 10 μέρες και πλέον το τεστ του Ντουκάν σου βάζει το πολύ 6 μέρες πρώτη φάση.

      Διαγραφή
  26. Με λενε Ρανια.Ειμαι στην β φαση της διαιτας...Θα ηθελα να σε ρωτησω μηπως γνωριζεις αν επιτρεπεται το φυσικο ταχινι (οχι αυτο με το μελι) που ειναι απλα σουσαμι.Τα διατροφικα του στοιχεια αν το ψαξεις φαινονται οκ για την ντουκαν.Ποια ειναι η γνωμη σου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σουσάμι, άρα και το ταχίνι, αποτελείται από πάρα πολλά λιπαρά γι' αυτό απαγορεύεται στη δίαιτα Ντουκάν.

      Διαγραφή
  27. Καλημέρα! Αγόρασα τις γκοφρέτες ντουκάν και τα μπισκότα βρώμης ντουκάν.Αν φάω ένα από τα δυο πρέπει να φάω και πίτουρο βρώμης?Από την πραλίνα ντουκάν μπορώ να τρώω κάθε μέρα και σε τι δοσολογία?Είμαι στη 2η φάση και έχω χάσει τρία κιλά (σε 10 μέρες)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια για την απώλεια. Αν φας μόνο τα μπισκότα θα έχεις αντικαταστήσει με αυτά τις 2 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης και δεν είναι απαραίτητο να το καταναλώσεις και αυτό. Αν όμως φας κάτι που περιέχει πίτουρο, είτε κάτι που έφτιαξες εσύ ή τη γκοφρέτα για παράδειγμα, θα μετρήσεις 2 ανεκτά.

      Διαγραφή
  28. Καλησπερα σας! Εχω βρει ενα παγωτο της Εβγα με στεβια. Επιτρεπεται? Κ αν ναι σε ποια φαση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τυποποιημένα παγωτά επιτρέπεται μόνο το Παπαφιλίππου. Το βρίσκετε στα ΑΒ Βασιλόπουλος.

      Διαγραφή
  29. Γεια σας !! Έχω χάσει 18 κιλα και είμαι στην Τρίτη φάση !! Αν στην Τρίτη φάση γυμνάζομαι καθημερινά με προγραμμα και τρώω θερμίδες της φάση πάντα αλλά λιγότερων θερμίδων από αυτών που θα καίω ,θα καταφέρω να χάσω κανα δυο κιλα με αυτόν τον τρόπο ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τρίτη φάση πρέπει να γίνει κανονικά όπως την έχει ορίσει ο Ντουκάν, όχι μετρώντας θερμίδες. Πολλοί χάνουν και χωρίς άσκηση οπότε όταν ασκείσαι λογικά θα χάσεις πιο εύκολα κιλά και στην τρίτη φάση, αν φυσικά υπάρχουν περιττά κιλά.

      Διαγραφή
  30. Ειμαι στη δευτερη φαση 1η εβδομαδα .Μπορω να ξανακανω τη φαση επιθεσης; Θα χασω περισσιτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρέπει να κάνεις πάλι την επίθεση, πρέπει να συνεχίσεις τη δίαιτα κανονικά. Δεν είναι καλό για τον οργανισμό να κόβεις τα λαχανικά για μεγάλο διάστημα. Έτσι κι αλλιώς και επίθεση να κάνεις δε θα χάσεις πάλι τόσα κιλά όσο την πρώτη φορά.

      Διαγραφή
  31. Βρίσκομαι στη δεύτερη φάση σε μέρα πρωτεΐνης με λαχανικά θα μπορούσαν Μήπως να φάω λίγο παγωτό με στέβια παπαφιλίππου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!