Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Βάφλες Ντουκάν


Η παρακάτω συνταγή είναι μια δική μου παραλλαγή της ζύμης των μπριός η οποία είναι πάρα πολύ νόστιμη και δίνει πάρα πολλές επιλογές. Μπορείτε αντί για φόρμα για βάφλες να ρίχνετε κουταλιές σε ένα ταψί με λαδόκολλα (αλείψτε 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν) και να φτιάξετε  pancaces, που θα τις ψήσετε για 15 λεπτά στους 180. Απλά ρίξτε λίγη ζαχαρίνη και βανίλια στο μίγμα. Επίσης γίνεται απίθανη πίτσα! Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που σας είπα να κάνετε τα pancakes (με αλάτι και μπαχαρικά αντί για ζαχαρίνη) θα κάνετε στη λαδόκολλα ένα μεγάλο στρογγυλό με τη ζύμη, θα την ψήσετε 15 λεπτά, θα βάλετε τα υλικά που σας αρέσουν από πάνω και θα την ψήσετε για 10 λεπτά ακόμα. 

Δεν έχω βαφλιέρα και έτσι δεν έχω δοκιμάσει αν γίνονται εκεί. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως κολλάνε. Θα σας ενημερώσω σύντομα. Εγώ χρησιμοποίησα φόρμες σιλικόνης. Τις είχα πάρει από τα Lidl και είδα ότι τις έχει φέρει πάλι, οι 2 φόρμες για 6 βάφλες 2,99 ευρώ. 

Οι βάφλες μπορούν να γίνουν γλυκές ή αλμυρές που μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να φτιάχνετε χορταστικά σάντουιτς. 


18 σχόλια:

  1. Τις έκανα σε βαφλιέρα και βγήκαν απίθανες! Η προσθήκη του πίτουρου τις αλλάζει πάρα πολύ καμία σχέση με τα μπριος που λες. Φανταστική ιδέα! Καμία σχέση και με άλλες συνταγές για βάφλες που έχω δοκιμάσει. Ενθουσιάστηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα Ελενα ,
    πραγματικα εχεις κανει φοβερη δουλεια με την ερευνα σου , αλλα πρεπει να σαι και φοβερη μαγειρισσα μ ολα αυτα που φτιαχνεις
    μερικες ερωτησεις σε παρακαλω ..γιατι δυσκολευομαι να κανω παραγγελια με την i herb ?πρεπει να παραγγειλω πραγματα κατω του 1700 kg? αν ειναι ετσι , καθε υγρο θελει δικη του αποστολη ..δλδ και αλλα εξοδα ??
    οταν εισαι στην πρωτη φαση και καταναλωνεις γαλακτομικα 2% , θεωρεις οτι παιζει τοσο μεγαλο ρολο?
    κακαο 1% βρηκα στο biodiet.gr χυμα , δεν κανει αυτο ?
    συνεχισε την καλη δουλεια , ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες
    ηδη εχω χασει 1,5 κιλο σε 4 μερες , αλλα κανω και πολυ γυμναστικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως το κάθε μπουκάλι θέλει ξεχωριστή παραγγελία, τώρα το πρόσεξα! Τι κρίμα! Δεν ξέρω αν ήταν πάντα έτσι ή αν το έκαναν τώρα.
      Αν καταναλώνεις γαλακτοκομικά 2% στην πρώτη φάση θα χάσεις λιγότερο, σίγουρα. Το κακάο του biodiet κάνει μια χαρά.

      Διαγραφή
  3. Έλενα μου ,το blog σου το έχω ευαγγέλιο!!!Μ έχεις βοηθήσει απίστευτα!Θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σου. Έφτιαξα κολοκυθοκεφτέδες.Πολύ ωραίος καλοκαιρινός μεζές και συμβατός με την δίαιτά μας.Για περίπου 12 κεφτέδες χρησιμοποίησα:
    2 μεγάλα κολοκύθια
    1 αβγό 2 κ.σ κόρν φλάου
    Λίγο μπέκιν
    λίγο άνηθο
    αλάτι,πιπέρι
    και μπόλικη ζεμύθα.
    Δέν είμαι όμως πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Δέν είναι άνοστοι αλλα θα τους ήθελα πιο συμπαγείς.Μήπως μπορείς εσυ που είσαι πολύ καλή μαγείρισσα να μας βοηθούσες λίγο?Καλύτερα μην την δημοσιεύσεις την δική μου γιατί δεν είναι τελειοποιημένη.Συγγνώμη αν σε κούρασα.

    Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!

    Χρύσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Χρύσα! Ίσως αν βάλεις μέσα στους κολοκυθοκεφτέδες σου και το πίτουρο βρώμης της ημέρας να γίνουν πιο συμπαγείς. Φαντάζομαι ότι αλατίζεις το τριμμένο κολοκύθι και το στύβεις καλά, έτσι δεν είναι; Εγώ προσθέτω και dirollo cottage, θα ανεβάσω κάποια στιγμή τη συνταγή μου! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα σας και μπράβο σας για την ωραία σας δουλιά.Προσωπικά με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ.Μια απορία έχω σχετικά με το γάλα regilait...γράφει ότι έχει υδατάνθρακες 52g ...αυτό δεν είναι απαγορευτικό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νανά. Έχει 52 γραμμάρια υδατάνθρακες στα 100 γραμμάρια προϊόντος, δηλαδή στο 1 λίτρο γάλα. Πάνω κάτω τους ίδιους υδατάνθρακες έχουν όλα τα γαλακτοκομικά.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα!!!Γίνεται να αντικαταστήσω το πίτουρο σιταριού με βρώμης και το γάλα σκόνη με κάτι άλλο, όπως γιαούρτι ή κρέμα τυρί με λίγα λιπαρά;Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς το γάλα σκόνη δεν μπορείς να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο.

      Διαγραφή
  6. Καλησπερα!!! Τις εφτιαξα χθες και βγήκαν τρομερές!!!!!! Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε εξαιρετικά γευστικές για πρωινό και σε κρατάνε.. θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζεις ποσο συχνά ειναι επιτρεπτό να τις φτιάχνουμε για πρωινο..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν! Εγώ τις φτιάχνω ακόμη κι ας μην κάνω τη δίαιτα πλέον! Μπορείς να τις καταναλώνεις κάθε μέρα απλά πρόσεχε να μην υπερβαίνεις το 1 λίτρο γάλα την ημέρα. Το γάλα regilait για παράδειγμα, τα 50 γραμμάρια είναι μισό λίτρο γάλα!

      Διαγραφή
  7. Γεια σας,καταρχην οι συμβουλες σε ολα με βοηθησαν να κατανοησω τη διαιτα.
    Να ρωτησω κατι?η ποσοτηρα αυτη ειναι για μια βαφλα?γιατι μου βγηκε πολυ λιγο.ακομα και σε φορμακι που κανουμε τα κεικ να το εβαζα ενα θα εβγαινε.οποτε της εβαλα στο τηγανι μου βγηκαν 4 κουταλιες της σουπασ.εκανα κατι λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, χαίρομαι που σου φάνηκαν χρήσιμες οι συμβουλές μου! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου βγήκε τόσο λίγο το μείγμα! Μου φαίνεται αδύνατον να βγήκε μόνο 4 κουταλιές της σούπας όταν η συνταγή περιέχει 2 ολόκληρα ασπράδια, 10 κουταλιές της σούπας γάλα σκόνη κτλ! Τα μέτρησες όλα σωστά;

      Διαγραφή
  8. Εκπληκτική η συνταγή για βάφλα! Έφτιαξα και παγωτό αλά Dukan - με γάλα, ζελατίνη, λίγο γλυκαντικό, βανίλια και άρωμα βουτύρου- και χθες έδωσα τα ρέστα μου σε απόλαυση!!!

    Σε ευχαριστώ πολύμ για όσοα μοιράζεσαι μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή ως γνωστόν στην πρώτη φάση οι επιλογες είναι περιορισμένες αποφασισα να κάνω μια μικρή παραλλαγή : έκανα την διπλή ποσότητα και αντί για πίτουρο σιταριού έβαλα πίτουρο βρώμης 3κ.σ (,την ποσότητα μου δλδ για δυο μέρες) τα έβαλα σε 4 φόρμες σιλικόνης για cupcakes και το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό.!!! Βγαίνουν από δύο κεκάκια για κάθε μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα και πραγματικα συγχαρητήρια για την προσπαθεια σας! Ειμαι βέβαιη τι εχει βοηθησει πολλούς! Ηθελα να κανω μια ερωτηση μονο οσον αφορα το ψησιμο στον φουρνο. Προκειται για ψησιμο στις αντιστασεις (πανω-κατω) ή στον αερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!