Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Πικαντικο σνακ πιτουρου




Τη συνταγή τη βρήκα εδώ.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ταλιατέλες Ντουκαν με κιμά


Όπως σας έχω ήδη πει ο Ντουκάν έχει βγάλει μια σειρά προϊόντων που είναι συμβατά με τη δίαιτά του. Ένα από αυτά είναι και οι ταλιατέλες. Δεν έχουν καμιά φοβερή γεύση και είναι κάπως γλιτσερές. Όμως αν κάποιος κάνει για καιρό τη δίαιτα και του έχουν λείψει τα ζυμαρικά, ή απλά θέλει κάτι διαφορετικό γιατί βαρέθηκε, είναι μια καλή λύση. Όταν τις τρως με κιμά παίρνουν γεύση από το κρέας και είναι καλούτσικες. Δεν θέλουν μαγείρεμα, έρχονται σε συσκευασία που έχει υγρό μέσα, το οποίο το στραγγίζεις και τις τρως. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ. Η συνταγή για τον κιμά είναι η εξής:


Τις ταλιατέλες και γενικότερα τα προϊόνtα του Ντουκάν μπορείτε να τα βρείτε πολύ οικονομικά στο iherb. Πλέον ψωνίζω μόνο από εκεί γιατί βρίσκω τα πάντα στη μισή τιμή (πχ τις ταλιατέλες τις έχει 2,33 ενώ το ελληνικό κατάστημα τις έχει 4,89) και τα ταχυδρομικά είναι μόλις 3,19 ευρώ. Για  κωδικό έκπτωσης 5-10 ευρώ στο iherb, δείτε την ανάρτησή μου εδώ. Αν δεν έχετε πιστωτική και θέλετε να τις αγοράσετε από ελληνικό κατάστημα θα τις βρείτε εδώ.


Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Μπουτάκια κοτόπουλου με σως ραΐτα


6 φιλεταρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

για τη σως ραΐτα:

1 κεσεδάκι γιαούρτι 0% ή 2%
μισό αγγουρι κομμένο σε κυβάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισή κουτ. γλυκού κύμινο
αλάτι και πιπέρι

Ψήνουμε τα μπουτάκια σε αντικολλήτικό τηγάνι ή στο γκριλ πάνω σε σχάρα, αφού πρώτα τα πασπαλίσουμε με το αλάτι και τα μπαχαρικά. Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια αφήνουμε τη σως στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά.

http://dukandiaita.blogspot.gr

Προσοχή! Για τη φάση της επίθεσης ή τις μέρες που τρώμε μόνο πρωτεΐνη, δεν βάζουμε αγγούρι στη σως και χρησιμοποιούμε μια μικρή ποσότητα από το κρεμμύδι, πχ το μισό, αν είναι μικρό.


Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Μουσακάς Ντουκαν




Hot dog


 

Για το χοτ ντογκ θα χρειαστούμε:

1 λουκάνικο κοτόπουλου, 100 γραμμάρια (ανεκτό)
λίγη μουστάρδα χωρίς ζάχαρη (french's)
Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη*
1 κρεμμύδι

Με τη ζύμη του μπριός βγαίνουν δύο ψωμάκια. Για να τα φτιάξετε βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί και προσπαθήστε με ένα κουτάλι να δώσετε στη ζύμη το σχήμα που έχει το φρατζολάκι, έτσι:
 

Ψήνουμε τα ψωμάκια στο φούρνο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λουκάνικο να ψηθεί, μαζί με το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Αν δεν θέλετε να βάλετε και τηγάνι, μπορείτε να τα βάλετε κι αυτά στο φούρνο. Μόλις ψηθούν ανοίγουμε το φρατζολάκι στη μέση, βάζουμε κέτσαπ και μουστάρδα, βάζουμε μέσα το λουκάνικο και το κρεμμύδι και είναι έτοιμο.

Αν δε σας αρέσει η ζύμη του μπριός μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία με το ψωμάκι που φτιάχνετε συνήθως. 

Αν είμαστε σε μέρα πρωτεΐνης  βάζουμε ελάχιστο κρεμμύδι, ίσα για τη μυρωδιά. 
http://dukandiaita.blogspot.gr
*Αν δεν έχετε κέτσαπ χωρίς ζάχαρη μπορείτε να χτυπήσετε στο μούλτι 2 κουταλιές της σούπας κονκασέ, μισή κουταλιά του γλυκού ζαχαρίνη, μια κουταλιά του γλυκού μηλόξιδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μοιάζει αρκετά με κέτσαπ.

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Σολομός με κολοκύθια στο φούρνο

250 γραμμάρια σολομός
3-4 κολοκυθάκια ή 2 μεγάλα
1 κρεμμύδι
3 κουτ. σούπας κονκασέ
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
http://dukandiaita.blogspot.gr
Κόβουμε τα κολοκύθια σε φέτες του ενός εκατοστού και τα στρώνουμε σε ένα μικρό πυρέξ. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το βάζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια. Από πάνω βάζουμε το σολομό, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και αλείφουμε το ψάρι με το κονκασέ. Βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς. Αν τα κολοκύθια χρειάζονται κι άλλο ψήσιμο, αφαιρούμε το σολομό από το ταψί και τα αφήνουμε λίγο ακόμα.


Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Πίτσα Ντουκάν

Για τη ζύμη:

2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
2 κουτ. σούπας γιαούρτι 1-2%
1 ασπράδι
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Προαιρετικά, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι μιξ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και απλώνουμε σε στρογγυλό σχήμα, σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στην οποία μπορούμε να αλείψουμε 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλάει.  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 

Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο και προσθέτουμε ό,τι υλικά μας αρέσουν. Εγώ έβαλα σάλτσα τομάτας*, φέτες γαλοπούλα, πιπεριά κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες , μανιτάρια από κουτί και 30 γραμμάρια  arla delite 5% (ανεκτό).  Ξαναβάζουμε την πίτσα στο φούρνο για 10 λεπτά και είναι έτοιμη. 
http://dukandiaita.blogspot.gr
* Έχω επινοήσει μια δική μου σάλτσα στιγμής. Βάζω 2 κουταλιές της σούπας κονκασέ περασμένο από μπλέντερ, 1/4 κουτ. γλυκού ζαχαρίνη, 1 κουτ. γλυκού μηλόξιδο, λίγο αλάτι και μιγμα μπαχαρικών για πίτσα. Ανακατεύω και αλείφω το μείγμα πάνω στη ζύμη.

Αν έχουμε περιθώριο για 2 ανεκτά, τότε μπορούμε να βάλουμε 60 γραμμάρια τυρί 

Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και σε μέρα πρωτεΐνης. Απλά θα χρησιμοποιήσουμε μόνο 1 κουταλιά της σούπας κονκασέ, γαλοπούλα και τυρί.

(Η πίτσα της φωτογραφίας είναι για 2 δόσεις, γι' αυτό φαίνεται μεγάλη)