Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Αυγοκρέπες με ζαμπόν και σος μουστάρδας


Αυτή την εύκολη συνταγή τη σκέφτηκα ένα βράδυ που είχα καταναλώσει το πίτουρο της ημέρας αλλά ήθελα ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ. Το ζαμπόν που γράφω, πρέπει να είναι μέχρι 4% λιπαρά. Μπορείτε όμως να το κάνετε με γαλοπούλα ή κοτόπουλο. Επίσης, σε μέρα πρωτεΐνης - λαχανικών, μπορείτε να προσθέσετε, τομάτα, μαρούλι, ή κάποιο άλλο λαχανικό. 
 

30 σχόλια:

  1. Το ζαμπον επιτρεπεται απο τη διαιτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, το άπαχο ζαμπόν μέχρι 4% λιπαρά επιτρέπεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα. το πιτουρο πως μπορουμε να το καταναλωνουμε? μπορουμε δηλ στο γάλα για πρωινο? πράσινο τσάι επιτρέπετε? ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πράσινο τσάι και γενικά τα αφεψήματα επιτρέπονται, αρκεί να μην προσθέσεις ζάχαρη. Μπορείς να βάλεις ζαχαρίνη ή στέβια. Το πίτουρο μπορείς να το φας όπως θέλεις, μέσα στο γάλα ή να κάνεις κάποια από τις συνταγές που θα βρεις εδώ:
      http://dukandiaita.blogspot.gr/search/label/%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF

      Διαγραφή
  4. Jacky sparrow: και γρηγορο κ νοστιμο!!! Ευχαριστουμε για τις ιδεες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ομελέτα με ζαμπον και σως με άλλα λόγια.. αυτό το ίδιο το κάνω απ την αρχή που ξεκίνησα μόνο που προσθέτω στην ομελέτα κια ένα κρόκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το είπα ομελέτα γιατί αποτελείται μόνο από ασπράδι και είναι σαν απλή κρεπούλα. Άρα αυγοκρέπα! Όπως και να το πεις ωραίo είναι πάντως! :D

      Διαγραφή
  6. Μπράβο για τη σελίδα, η καλύτερη στην Ελλάδα!
    Οι δε συνταγές σας, άξιες τηλεοπτικής εκπομπής έστω youtube channel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα μακαρονια απο σογια επιτρεπονται στην φαση 1?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν επιτρέπονται ούτε στην πρώτη ούτε στη δεύτερη φάση. Στην τρίτη φάση φαντάζομαι οτι μπορείς να τα καταναλώσεις την ημέρα με το αμυλούχο γεύμα.

      Διαγραφή
  8. ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ.
    ΤΑ 3 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΑΝ 2 ΚΡΕΠΕΣ. Η 1η ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ, Η 2η ΤΕΛΕΙΑ.
    Η ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΕΣ ΤΟΥ SUPER MARKET ΕΧΟΥΝ ΖΑΧΑΡΗ.
    Η ΝΤΙΖΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ντιζόν η maille σίγουρα δεν έχει. Υπάρχει και η French's που είναι κανονική μουστάρδα και δεν έχει ζάχαρη. Την έχουν τα περισσότερα σούπερ μάρκετ.

      Διαγραφή
  9. ΟΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ! ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την δοκιμασα σημερα για πρωινο! Πολυ νοστιμη αντι για ζαμπον εβαλα γαλοπουλα καπνιστη 1% λιπαρα!Επιτρεπεται η γαλοπουλα σωστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μπορω να προσθεσω στην αυγοκρεπα κ λουκανικα νικας με 0-3% λιπαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά, αλλά να θυμάσαι ότι τα 100 γραμμάρια λουκάνικου αντιστοιχούν σε 1 ανεκτό. Επίσης να προσέξεις μήπως έχουν ζάχαρη.

      Διαγραφή
  12. καλησπέρα!!!τέλεια η συνταγή κ πραγματικά σε θαυμαζω που προσπαθείς να βοηθήσεις κ τους αλλους τόσο προσεκτικά!! να ρωτησω κ εγώ κάτι άσχετο: το μιλκο φρεε κάνει κ στην επίθεση; κ επίσης 1 κιλό γιαούρτι κ 1 κιλό γάλα χωριστά; η γάλα κ γιουρτι πρέπει να αρθροιζουν ένα κιλο ημέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε! Αν άρχιζα τώρα τη δίαιτα θα έπινα μίλκο free στην επίθεση, αλλά όχι ολόκληρο το μπουκάλι, το μισό. Δηλαδή 1 ποτήρι την ημέρα. Αυτό όμως είναι προσωπική μου άποψη όχι κανόνας της δίαιτας. Τα γαλακτοκομικά είναι 1 λίτρο συνολικά.

      Διαγραφή
  13. εχω κολλήσει εδώ και 4 ημέρες στα 58 κιλά. τι φταίει ενώ κάνω την δίαιτα κατά γράμμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορείς να πεις ότι έχεις κολλήσει στις 4 μέρες, ειδικά όταν δεν έχεις πολλά περιττά κιλά. Πρέπει να περάσει μια εβδομάδα τουλάχιστον για να καταλάβεις αν έχασες βάρος. Όσο πλησιάζουμε το στόχο μας τόσο πιο δύσκολα χάνουμε.

      Διαγραφή
  14. Καλησπερα☺ειμαι στην δευτερη φαση εδω και6 μερες.καταναλωνω γιαουρτι 2% ενω στην πρωτη φαση 0%.υπαρχει περιπτωση να μην χασω το βαρος που θελω τοσο γρηγορα λογω αυτου; πρεπεινα καταναλωνω υποχρεωτικα τωρα μονο με 1,5%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να καταναλώνεις γαλακτοκομικά μέχρι 2% χωρίς πρόβλημα. Σίγουρα όσο λιγότερα λιπαρά καταναλώνουμε τόσο πιο πολύ χάνουμε, όμως και τα 2% δε θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα κι εγώ 0% κατανάλωσα μόνο στη φάση της επίθεσης.

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα, στην φάση της επίθεσης το γάλα μπορεί να είναι 1,5%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, στη φάση της επίθεσης καταναλώνουμε μόνο γαλακτοκομικά 0%.

      Διαγραφή
  16. Καλημερα μπορω να καταναλωνω ζαχαρη καρυδας ως γλυκαντικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!