Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Πίτσα Ντουκάν

Για τη ζύμη:

2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
2 κουτ. σούπας γιαούρτι 1-2%
1 ασπράδι
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Προαιρετικά, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι μιξ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και απλώνουμε σε στρογγυλό σχήμα, σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στην οποία μπορούμε να αλείψουμε 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλάει.  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 

Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο και προσθέτουμε ό,τι υλικά μας αρέσουν. Εγώ έβαλα σάλτσα τομάτας*, φέτες γαλοπούλα, πιπεριά κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες , μανιτάρια από κουτί και 30 γραμμάρια  arla delite 5% (ανεκτό).  Ξαναβάζουμε την πίτσα στο φούρνο για 10 λεπτά και είναι έτοιμη. 
http://dukandiaita.blogspot.gr
* Έχω επινοήσει μια δική μου σάλτσα στιγμής. Βάζω 2 κουταλιές της σούπας κονκασέ περασμένο από μπλέντερ, 1/4 κουτ. γλυκού ζαχαρίνη, 1 κουτ. γλυκού μηλόξιδο, λίγο αλάτι και μιγμα μπαχαρικών για πίτσα. Ανακατεύω και αλείφω το μείγμα πάνω στη ζύμη.

Αν έχουμε περιθώριο για 2 ανεκτά, τότε μπορούμε να βάλουμε 60 γραμμάρια τυρί 

Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και σε μέρα πρωτεΐνης. Απλά θα χρησιμοποιήσουμε μόνο 1 κουταλιά της σούπας κονκασέ, γαλοπούλα και τυρί.

(Η πίτσα της φωτογραφίας είναι για 2 δόσεις, γι' αυτό φαίνεται μεγάλη)

22 σχόλια:

  1. Για α φαση με λίγη ζεμυθρα και τα υπολοιπα υλικά δεν κάνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχη συνταγη!Την τελευταια φορα που την εφιαξα, εβαλα στη ζυμη αντι για μπεκιν ,την ιδια ποσοτητα μαγια.Το ιδιο και στην πιτα για σουβλακι.Μου φανηκε πιο αφρατη και πιο ωραια.Φυσικα δεν θελω να σε διορθωσω εσυ ξερεις πολυ καλυτερα απλα πειραματιζομαι.Ευχαριστω και παλι που βοηθας τοσο πολυ!

    Χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πειραματισμοί σας είναι χρήσιμοι για όλους μας γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να τους μοιράζεστε!

      Διαγραφή
  3. Καλήσπερα, σήμερα δοκίμασα της συνταγή της πίτσας με μαγιά κ όντως ειναι πολύ ωραία ιδέα..το μόνο μου πρόβλημα είναι οτι η ζύμη κολλάει πολύ πάνω στη λαδόκολλα. Κάνω κατι λάθος? Πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιες λαδόκολλες είναι λιγότερο αντικολλητικές. Μπορείς να ρίχνεις 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο στο σημείο που θα απλώσεις τη ζύμη και να τις αλείφεις καλά.

      Διαγραφή
  4. καλησπερα,εχουμε κανει την πιτσα 2 φορες κ συνεχεια κολλαει η λαδοκολλα στη ζυμη.και την δευτερη φορα βαλαμε κ λιγο λαδι κ παλι κολλησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε πολύ πιθανό να φταίει η λαδόκολλα. Πάρε αυτή του Lidl είναι πολύ καλή.

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα αφού η φάση επίθεσης δεν θέλει λαχανικά πως θα φάμε την πίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γράφω πως είναι για τη φάση της επίθεσης αλλά ότι μπορεί να καταναλωθεί σε μέρα καθαρής πρωτεϊνης και διευκρινίζω το πώς, μέσα στη συνταγή.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα, έκανα μια βδομάδα την κλασική ντουκάν και έχασα 2 κιλά. Στοχος μου είναι τα 7. Ξεκίνησα τν ντουκάν 2. Έχω όμως κάποιες ζαλάδες αν και παίρνω βιταμίνες. Πριν ξεκινήσω τη διατροφή δεν έπινα καθόλου γάλα αγελαδινό, έτρωγα ελάχιστο κρέας.Υπάρχει πιθανότητα να ζαλίζομαι επειδή άλλαξα τελείως τρόπο διατροφής; Το αγελαδινό γάλα δεν μπορώ να το αντικαταστήσω με κάποιο βιολογικό γάλα όπως βρώμης ή αμυγδάλου; Νιώθω να με ανακατεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαλίζεσαι επειδή δεν τρως πια υδατάνθρακες. Σιγά σιγά η ζαλάδα υποχωρεί.

      Διαγραφή
  7. Καλημερα! Αν βαλω αντι για 1-2% γιαουρτι το 0% θα υπαρξει προβλημα; χαζη ερωτηση αλλα τωρα ξεκινησα και δεν εχω μπει ακομη στο κλιμα ειμαι α φαση 4η μερα.και απο αυριο παω στη β φαση.ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα επιτρέπεται σε κάποια φάση να χρησιμοποιήσουμε ελιές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ειναι η ζεμυθα;κ που βρίσκουμε τα nuddles;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες τις πληροφορίες για τα προϊόντα που αναφέρεις θα τις βρεις εδώ:

      http://dukandiaita.blogspot.gr/p/blog-page_30.html

      Διαγραφή
  10. Τι κασέρι και τι σάλτσα μπορείς να βάλεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!