Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Μουσακάς Ντουκαν




18 σχόλια:

  1. Καλησπέρα φίλη μου, έχω δοκιμάσει πολλές παραλλαγές της μπεσαμέλ ντουκάν με κορν φλάουρ και ζεμύθα, αλλά όλες βγήκαν νερουλές με αποτέλεσμα να ποτίζει μέσα ο μουσακάς και στο τέλος να βγει ένα πράγμα σαν σούπα. Ήθελα να σε ρωτήσω, σε περίπτωση που κάποια μέρα θέλω να χρησιμοποιήσω λίγο αλεύρι, είτε σε κρέπα, είτε σε μπεσαμέλ, (μιλάμε για 4 κουτ το πολύ σε 6 μερίδες σύνολο) να προτιμήσω το αλεύρι ολικής άλεσης ή ένα αλεύρι χωρίς γλουτένη; Ποιο θα μου κάνει τη λιγότερη δυνατή ζημιά; Εγώ κάνω την 7 steps και από την 4η μέρα, έχω πιο "χαλαρό" υποτίθεται πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη συγκεκριμένη τη δοκίμασες; Είναι δοκιμασμένη η αναλογία κορν φλάουερ - γάλακτος και στη μπεσαμέλ που την έχω κάνει αρκετές φορές αλλά και σε κρέμα που έκανα μέρα παρα μέρα καθ' όλη τη διάρκεια της δίαιτας. Σε διαβεβαιώ πως πήζει!
      Στη Ντουκάν 2 επιτρέπεται το ψωμί ολικής άλεσης, οπότε στη θέση σου θα προτιμούσα το αλεύρι ολικής. Στη Ντουκάν δε μας ενοχλεί η γλουτένη, ίσα ίσα που επιτρέπεται απεριόριστα το σεϊτάν, που είναι γλουτένη σίτου, οπότε δε βρίσκω το λόγο να την αποφύγεις.

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία συνταγή!Ενθουσιάστηκα με την μπεσαμέλ. Μερικές φορές αναρωτιέμαι:τώρα εγώ κάνω δίαιτα?χα χα χα χα!Ευχαριστώ πάρα πολύ,με βοηθάς πάρα πάρα πολύ!

    Χρύσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΛΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ
    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ (ΑΝΕΚΤΟ )
    ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤ. ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΑΝΕΚΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ 2 φορές την ίδια μέρα κάποιο είδος από την παρακάτω λίστα: Π.Χ Κόρν φλάουερ, 1 κουταλιά της σούπας ΔΗΛΑΔΗ 2 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ??
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να φάτε μέχρι 2 ανεκτά την ημέρα. Αν θέλετε δυο διαφορετικά, ή δύο φορές το ίδιο. Μπορείτε δηλαδή να χωρίσετε το μουσακά σε 8 κομμάτια και να φάτε μέχρι δύο την ίδια μέρα, στη συγκεκριμένη συνταγή. Αν θέλετε να φάτε παραπάνω, μειώστε τη δοσολογία της μπεσαμέλ.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα αγαπητό μου blog,συγχαρητήρια για τη συνταγή.Έφτιαξα μελιτζάνες παπουτσάκια (ποτέ δεν τηγανίζω τις μελιτζάνες,τις ψήνω πάντα στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο απο πάνω)έβαλα το κιμά και απο πάνω τη μπεσαμέλ σου,τι υπέροχη κρέμα και εμφανισιακά και γευστικά άλλο πράγμα!πριν δω τη συνταγή σου τα έφτιαχνα σκέτα μόνο με λίγο ζεμύθα και ροδέλα ντομάτας που και πάλι ωραίο είναι αλλά με τη κρέμα σου το απογείωσε!!Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο ξεκίνησα χαπάκια με πράσινο τσάι και σπόρους γκουαρανά,έκανα βλακεία?Βλέπω οτι σε πόντους πέφτω συνέχεια αλλά δεν φαίνεται στη ζυγαριά.Τι με συμβουλεύεις τα κόβω και να πάρω ρόφημα πράσινο τσάι και λουίζα ή τα συνεχίζω?Κάτι τελευταίο και με συγχωρείς που σε κουράζω αγόρασα τα δημητριακά και τα μπισκότα dukan,φοβερά και δεν καταλαβαίνεις τη δίαιτα,αν καταναλώσω τα 30γρμ. δημητριακών μπορώ μέσα στη μέρα να καταναλώσω και μπισκότα?Σε ευχαριστώ εκ τον προτέρων και να ξέρεις οτι παίρνεις ευχές γιατί μας βοηθάς πάρα πολύ!! Να είσαι καλά και οτι καλό επιθυμείς να το βρεις!!Μιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η μπεσαμέλ! Τα χαπάκια που λες δεν τα γνωρίζω, πάντως η Ντουκάν από μόνη της κάνει δουλειά, δεν χρειάζονται συμπληρώματα. Εγώ προτιμούσα τα αφεψήματα με λουίζα, μέντα και πράσινο τσάι, είναι πολύ καλός συνδυασμός και βοηθούν πολύ και στην κατακράτηση. Τώρα που καλοκαίριασε μπορείς να τα κάνεις και κρύα. Από τη στιγμή που χάνεις πόντους μην ανησυχείς καθόλου, αδυνατίζεις! Πολύ πιθανό να μην έχεις χάσει βάρος λόγω κατακράτησης.
      Μπορείς να τρως τη μπάρα αντί για το πίτουρο της ημέρας και τα 30 γραμμάρια δημητριακών ως 2 ανεκτά. Προσοχή όμως, δεν μπορείς να φας και πίτουρο την ίδια ημέρα!

      Διαγραφή
  5. Τέλεια συνταγή!! Δεν έχω ξαναφτιάξει ποτέ μουσακά αλλά είπα να το επιχειρήσω γιατί η συνταγή σου μου φάνηκε πολύ εύκολη. Και όντως ήταν!!! Σ'ευχαριστούμε!!
    Είναι τώρα περίπου 10 μέρες που κάνω τη δίαιτα αλλά έχω χάσει μόλις μισό κιλό. Είχα χάσει 1 μετά τις 2 πρώτες μέρες της επίθεσης, αλλά το ξαναπήρα το μισόκιλο και στην ουσία τα κιλά μου είναι ίδια πάνω κάτω καθ' όλη τη διάρκεια της πλεύσης, παρόλο που την τηρώ κατά γράμμα τη δίαιτα. Βέβαια τα κιλά που θέλω να χάσω είναι λίγα (4-5) αλλά και πάλι τόσο αργός ρυθμός;;;; Η αλήθεια είναι ότι δεν μου φαίνεται ότι κάνω δίαιτα, αφού έχω πάρει και κακάο 1% οπότε μέχρι και την ανάγκη μου για γλυκό καλύπτω, αλλά αν δεν βλέπω και τη ζυγαριά να πέφτει απογοητεύομαι. Τι λες, να κάνω πάλι λες 2-3 μέρες επίθεση;;; Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Μαρία! Είναι λογικό να χάνεις πιο αργά αφού έχεις να χάσεις τόσο λίγα κιλά, αλλά ίσως θα μπορούσες να έχεις χάσει λίγο παραπάνω. Μήπως περιμένεις να αδιαθετήσεις; Μην απογοητεύεσαι γιατί καμιά φορά γίνεται κατακράτηση υγρών και η ζυγαριά δείχνει παραπάνω ενώ έχεις χάσει λίπος. Θα φανεί σύντομα η διαφορά.

      Διαγραφή
    2. Τελικά κατάλαβα τι λάθος έκανα! Δεν υπολόγιζα σωστά τις ποσότητες στα γαλακτοκομικά! Είχα την εντύπωση ότι εφόσον το γάλα/γιαούρτι/τυρί κρέμα (φτιάχνω μόνη μου με στραγγιστό γιαούρτι) είναι 0% μπορώ να φάω απεριόριστα/ημέρα. Και όσα είναι πάνω από 0% και κάτω από 2%, τα μέτραγα στο ένα λίτρο την ημέρα (που εννοείται μόνο με dirollo και ζεμύθα δεν το έφτανα πότε!). Ξαναδιάβασα κάποια σημεία στο blog σου και νομίζω οι επιλογές είναι δύο: α) είτε ΜΟΝΟ γαλακτοκομικά 0% και απεριόριστη ποσότητα β) είτε μετράω ένα λίτρο για όλα τα γαλακτοκομικά (0%, 1%, 2%) εφόσον χρησιμοποιήσω έστω και λίγη ζεμύθα! Σωστά κατάλαβα? Μια απορία ακόμα όμως έχω...Μπορώ μια μέρα να φάω απεριόριστη ποσότητα αλλά μόνο 0% και την επόμενη να περιορίσω την ποσότητα στο 1 λίτρο επειδή π.χ θα φάω και ένα dirollo ή πρέπει η λογική της δίαιτας να είναι ίδια καθ' όλη τη διάρκεια της;; Επίσης, μπορώ να φάω 1 κιλό τυρί κρέμα που το φτιάχνω με 2 λίτρα περίπου γιαούρτι? Αν μετρήσω όμως το επιτρεπόμενο λίτρο σε γιαούρτια, μπορώ να φάω 5 κεσεδάκια=1 κιλό! Δηλαδή ουσιαστικά στην πρώτη περίπτωση θα καταναλώσω διπλάσια ποσότητα γαλακτοκομικών! Συγνώμη που σε κουράζω, αλλά θέλω αυτή τη φορά να την κάνω σωστά τη δίαιτα! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

      Διαγραφή
    3. Για τα γαλακτοκομικά είναι όπως τα λες, ισχύουν οι δύο περιπτώσεις, ή η μία ή η άλλη. Το ιδανικό είναι αφού χρησιμοποιείς γαλακτοκομικά και με 2% λιπαρά τρώγε πάντα 1 λίτρο. Καλύτερα είναι έτσι, έτσι κι αλλιώς γιατί τρως λιγότερους υδατάνθρακες. Τώρα για τα τυριά που φτιάχνετε μόνοι σας δεν ξέρω τι να απαντήσω, εγώ τα αποφεύγω γιατί δεν μπορώ να ξέρω τι ποσοστό υδατανθράκων έχει το τελικό προϊόν, οπότε δεν το ρισκάρω. Όπως και να έχει, μείνε στο 1 κιλό γαλακτοκομικών τη μέρα και αν δεις οτι κολλάς περιόρισε την κατανάλωση του τυριού που φτιάχνεις.

      Διαγραφή
  6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΣΟΥ,
    MΑΣ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΜΕΓΆΛΗ ΒΟΉΘΕΙΑ.
    ΞΕΚΊΝΗΣΑ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΕΊΜΑΙ ΣΤΗ ΔΕΎΤΕΡΗ ΦΆΣΗ.
    Η ΣΥΝΤΑΓΉ ΣΟΥ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΆΞΩ ΤΙΣ ΕΠΌΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.
    ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΉΣΩ α) ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΒΆΛΩ DIROLLO AΝΤΙ ΓΙΑ ΖΕΜΥΘΑ;
    β)ΣΤΗ ΔΕΎΤΕΡΗ ΦΆΣΗ ΠΌΣΑ ΚΡΕΜΜΎΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΚΑΣΕ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΏΝΩ ΗΜΕΡΗΣΊΩΣ;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ .

    ΙΩΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ιωάννα, μπορείς να βάλεις Dirollo μέσα στη μπεσαμέλ, ή μπορείς να παραλείψεις τελείως τη ζεμύθα, δεν πειράζει. Στη δεύτερη φάση, τις μέρες που τρώμε λαχανικά μπορείς να φας όσα κρεμμύδια και κονκασέ θέλεις. Τις μέρες καθαρής πρωτεΐνης, 1 μικρό κρεμμύδι και 1 κουτ. σούπας κονκασέ.

      Διαγραφή
  7. Τελειο!! Δεν εχω λογια!Η μπεσαμελ ηταν απαικτη,δεν το περιμενα. Ξεκινησα να φτιαχνω την συνταγη με επιφυλαξη και τελικα κατεληξαμε να τρωμε το μουσακα οικογενειακως(οι υπολοιποι δεν κανουν Ντουκαν απλως ζηλεψαν). Σε ευχαριστουμε παρα πολυ για αυτη την απιστευτη συνταγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία συνταγή!!! Την έχω φτιάξει πολλές φορές και πιστεύω ότι στην μπεσαμελ για το 1 λίτρο γάλα είναι αρκετές 4 κσ κορν φλαουρ.Να μην χρεωνομαστε παραπανω ανεκτα. Και γίνεται πηκτη.Δοκιμάστε την..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!