Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Μπριός



 Αυτή είναι μακράν η πιο νόστιμη ντουκανοσυνταγή που έχω δοκιμάσει και απορώ πως δεν την έχει ανακαλύψει κανείς ως τώρα! Απίστευτα ψωμάκια μπριος, αφράτα, που μπορούν να γίνουν αλμυρά αλλά και γλυκά. Δεν έχω κάνει λάθος στα υλικά, δεν έχουν καθόλου πίτουρο, μόνο γάλα σκόνη και αυγό! Έτσι τρώμε κάτι ψωμένιο και μας μένει η ημερήσια δόση πίτουρο για να φτιάξουμε κάτι άλλο!

Το γάλα σκόνη το βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ, συνήθως κοντά στα γάλατα εβαπορέ. Είναι σε συσκευασία από χαρτόνι και απ έξω γράφει Regilait. Ανάλογα το σούπερ μάρκετ το βρίσκω από 3,08 (My Market) μέχρι 3,22 (Βασιλόπουλος). Ο Μαρινόπουλος - Carrefour βγάζει και ένα δικό του που είναι πολύ πιο οικονομικό. (δεν το φέρνει πια). Επίσης μπορείτε να το προμηθευτείτε  online από το Drmattapharmacy, όπως και πολλά άλλα Ντουκάν καλούδια!




Τη συνταγή την είδα εδώ.

107 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Ευχαριστούμε πολύ για την πολύ νοστιμη συνταγη, θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν επιτρέπεται για όλες τις φάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακολουθω κ εγω τη διαιτα ντουκαν 12 μερες τωρα αλλα νιωθω ατονια κ καποιες ζαλδες...μηπως πρεπει να παρω βιταμινες?

      Διαγραφή
    2. πρεπει να ειναι τελεια θα τα δοκιμασω...σε ευχαριστουμε πολυ!!

      Διαγραφή
    3. Είναι από την έλλειψη υδατανθράκων, σε λίγες μέρες δε θα νιώθεις έτσι, αλλά βιταμίνες είναι καλό να πάρεις. Ζήτα από το φαρμακοποιό σου κάποιες χωρίς ζάχαρη.

      Διαγραφή
  2. Ωπ, το πρώτο σχόλιο στο μπλογκ! Γεια σου Snow Angel, κανονικά στη φάση της επίθεσης τα γαλακτοκομικά πρέπει να είναι 0%. Το γάλα σκόνη έχει ο,8% λιπαρά. Δεν είναι πολύ, αλλά θα πρότεινα να μην καταναλωθεί στην πρώτη φάση. Αν πάλι η πρώτη φάση διαρκεί πολλές μέρες, προκειμένου να γλιτώσει κανείς κάποια σοβαρή παρασπονδία, καλύτερα να φάει τα μπριος. Αν φας ένα βέβαια ούτε που θα τα καταλάβει ο οργανισμός τα λιπαρά, αλλά το κακό με αυτά τα μπριος είναι πως ειναι πεντανόστιμα και είναι δύσκολο να φας ένα μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσα κομμάτια βγαίνουν για να υπολογίσουμε την επιτρεπόμενη ποσότητα γάλακτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αμελί! Με τη συγκεκριμένη δοσολογία βγαίνουν 6 μπριός σε μέγεθος cupcake. Αν τα φας όλα σε μία μέρα πρέπει να προσέξεις γιατί θα είναι σαν να έχεις φάει 500 γραμμάρια γαλακτοκομικά, άρα μπορείς να καταναλώσεις άλλα 500 γραμμάρια γαλακτοκομικών τη μέρα. Επικρατεί η άποψη οτι το γάλα σκόνη ανήκει στα ανεκτά. Αυτό δεν ισχύει, το γάλα σκόνη ανήκει στα γαλακτοκομικά, απλά θέλει μεγάλη προσοχή γιατί είναι εύκολο να υπερβούμε την ημερήσια επιτρεπόμενη δόση γαλακτοκομικών αν το χρησιμοποιούμε συχνά.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα ! Ετοιμαζομαι να κανω την συνταγη αλλα έχω μια απορια. Στα 12 κουτ γαλας σκονη τα 50 γρ ειναι για το καθε κουταλι ή συνολο και τα 12 ? Γιατι στο τελος λετε ότι τα 50γρ =μισο κιλο γαλα φρεσκο. Μπερδευτηκα :S Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι 12 κουταλιές γάλα σκόνη είναι περίπου 50 γραμμάρια (όλες μαζί) και αντιστοιχούν σε μισό λίτρο γάλα. Αν δεν έχεις ζυγαριά μη σε απασχολούν τα γραμμάρια, απλά βάλε 12 κουταλιές της σούπας γάλα σκόνη και υπολόγισε πως αν φας όλα τα μπριός θα έχεις καταναλώσει μισό λίτρο γάλα.

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα. εχθες αρχισα την διαιτα ντουκαν. είσαστε πολυ καλη και εξηγητε πολυ καλα ωστε να γινουν κατανοητα τα οσα λετε. εχω να χασω περιπου 15 κιλα που πηρα τον τελευταίο χρόνο λογο εγκυμοσηνης. υπαρχουν συνταγές για το πρώτο σταδιο? το γαλα σκόνη που το βρεισκω? οταν φτιαχνουμε κατι με το πίτουρα το αλεθουμε ή το χρησιμοποιηουμε οπως είναι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Elona, καλή αρχή! Το γάλα σκόνη το βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ, η πιο γνωστή μάρκα είναι η regilait. Είναι ένα χάρτινο κουτί και θα το βρεις δίπλα στα εβαπορέ. Αν βάλεις το όνομα στο google θα δεις τη συσκευασία. Το πίτουρο καλό είναι να μην το αλέσεις, αν σε απασχολεί που είναι λίγο χοντροκομμένο μην ανησυχείς, όταν το ψήσεις δεν θα σε ενοχλεί. Όσο για τις συνταγές, πάνω δεξιά στα περιεχόμενα θα βρεις κατηγορίες. Εδώ για παράδειγμα είναι τα γλυκά της α φάσης:

    http://dukandiaita.blogspot.gr/search/label/%CE%93%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AC%20%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82%20%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82%20%28%CE%B1%29

    κι εδώ είναι κάποια φαγητά:

    http://dukandiaita.blogspot.gr/search/label/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82%20%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82%20%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82%20%28%CE%B1%29

    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή δουλειά! Θέλω απλά να ρωτήσω: το γάλα σκόνη από τα Καρφούρ λέει πως τα τρια κουτ. της σούπας αντιστοιχούν σε 25 γραμμ. άρα τα 60 σε 50... είναι πιο ελαφρύ σε βάρος το Regilait?
    Επίσης: για να αποφύγει κανείς τον κρόκο, μπορεί να βάλει μόνο το ασπράδι μέσα;
    keep up with the good work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Πριν λίγες μέρες μια φίλη στο facebook με ενημέρωσε πως το γάλα σκόνη του καρφουρ είναι διαφορετικό από το regilait, δεν το γνώριζα! Μου είπε πως για τη συνταγή αυτή χρησιμοποιεί 5-6 κουταλιές από το γάλα του καρφουρ. Η συζήτηση έγινε εδώ:

      https://www.facebook.com/dukandiaitablog/photos/a.449645865174379.1073741828.449637055175260/473428302796135/?type=1&comment_id=474653759340256&offset=0&total_comments=13&notif_t=photo_comment

      Διαγραφή
  8. Μπράβο σου υπέροχη συνταγή! εγώ το δοκίμασα και με Regilait και με Carrefour ακριβώς με τις ίδιες κουταλιές με δοσομετρητή και δεν είδα ιδιαίτερη διαφορά στο αποτέλεσμα :) Τα έφτιαξα αλμυρά και είναι σούπερ για σαντουιτσάκια στο γραφείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Αμαλία! πράγματι, είναι πολύ πρακτικά τα σαντουιτσάκια για τη δουλειά!

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να το φτιάξουμε και με κανονικό γαλα, ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα κούκλα... σήμερα έκανα τα μπριός και ήταν φανταστικά.... έκανα μισά γλυκά με 1,5 κσ γλυκαντικό και τα άλλα με ζεμύθα, γαλοπούλα και ρίγανη... υπέροχα..... Μίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δλδ αν δεν αγορασω αυτά τα προιοντα δε γινεται διαιτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται ποια προϊόντα εννοείς. Χωρίς το γάλα σκόνη για παράδειγμα, μπορείς να κάνεις τη δίαιτα, απλά δε θα κάνεις κάποιες συνταγές. Το πίτουρο βρώμης από την άλλη είναι απαραίτητο.

      Διαγραφή
  12. Το γάλα σε σκόνη το βάζουμε όπως είναι ή σε υγρή μορφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έκανα μία απόπειρα να τα φτιάξω και τελευταία στιγμή είδα ότι τα λεμόνια που είχα ήταν σάπια.
    Τελικά το έφτιαξα χωρίς χυμό λεμονιού και δεν μου φούσκωσε καθόλου και ξεροψήθηκε. :'(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπέικιν πάουντερ έβαλες; Είναι περίεργο που δε φούσκωσαν. Προσπάθησε μέχρι να την πετύχεις γιατί πραγματικά αξίζει αυτή η συνταγή.

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το ιστολόγιο που δημιούργησες. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν επιτρέπονται στην φάση της επίθεσης κάποια γλυκά όπως ζελέ χωρίς ζάχαρη ανακατεμένο με γιαούρτι 0%, είδα αυτήν την συνταγή σε σελίδα με προϊόντα χωρίς ζάχαρη και έλεγα να την δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπερα κοριτσια,μια γενικη ερωτηση θα ηθελα να κανω,μπορεις να φτιαξεις τις συνταγες με τα αυγα που εχετε την μια μερα και να τα καταναλοσεται την επομενη,θεμα συντηρισης εννοω,γευστικα ειναι πολυ χαλια την επομενη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα φτιάχνω ποσότητες για περισσότερες μέρες και συντηρώ τα φαγητά στο ψυγείο. Διατηρούνται μια χαρά και παραμένουν νόστιμα. Αν κάνεις μεγαλύτερή δόση μπριός, κέικ ή ψωμί, καλύτερα να τα βάζεις στην κατάψυξη γιατί μετά από 3-4 μέρες χαλάνε.

      Διαγραφή
  16. Εκανα τη συνταγη κ δε βγηκε καλό το αποτέλεσμα. Κάτι κάνω λάθος μάλλον Γιατί και τις δυο φορές που το έκανα τα ψωμάκια φούσκωναν πολύ μέσα στο φούρνο και μετά "κάθονταν" τελείως και Μέσα ήταν ωμά. Έχεις κάτι να προτείνεις? Το μόνο που κάνω διαφορετικά Είναι που βάζω 1 μόνο κρόκο και 2 ασπράδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω κάνει αυτή τη συνταγή άπειρες φορές και η μόνη φορά που δε μου φούσκωσαν ήταν εκείνη που ξέχασα να βάλω το μπέικιν πάουντερ. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που να φταίει.

      Διαγραφή
    2. Κάτι γίνεται με το φούρνο μου, μάλλον έχει διάφορα από τον δικό σου γιατί δεν προλαβαίνουν να ψηθούν μέσα, είναι σαν λάσπη. Κ Ενώ αρχικά φουσκώνουν, όταν τα βγάζω στο δεκάλεπτο να αλειψω με το γαλα καθονται μετα τελειως. Το εφτιαξα 4 φορες ως τωρα και δε μου βγαινει...τα πεταξα.Πρεπεί να το πετύχω κάποια στιγμή γιατί μου λείπει κάτι που να μοιάζει με ψωμί...

      Διαγραφή
    3. Μην τα βγάλεις για να τα αλείψεις με γάλα, γίνονται μια χαρά και χωρίς αυτό. Το φούρνο τον βάζεις αντιστάσεις πάνω κάτω έτσι; Γιατί αν τον βάζεις στον αέρα δε θα γίνουν.

      Διαγραφή
  17. ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΡΙΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΛΑΙΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΝΥΣΤΙΚΗ!!!ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΕΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΗΤΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΦΤΕΞΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ!!ΧΑΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ κι εγώ να καταλάβω γιατί δεν σου πετυχαίνουν. Την έχω κάνει τόσες φορές αυτή τη συνταγή και η μόνη φορά που δε φούσκωσαν ήταν όταν ξέχασα να βάλω μπέικιν. Πάντα πετυχαίνουν. Είναι πολύ περίεργο.

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα, θέλω να ρωτήσω σχετικά με την σκόνη γάλακτος, τί είδους σκόνη πρέπει να είναι, γιατί χρησιμοποιείται κ αν μπορεί να αντικατασταθεί με υγρό γάλα χαμηλών λιπαρών? Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Το γάλα σε σκόνη είναι αφυδατωμένο γάλα. Το χρησιμοποιούμε για να βοηθήσουμε κάποια υγρά να πήξουν λίγο ή για να αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο το αλεύρι που λείπει από τις συνταγές μας. Δυστυχώς δεν μπορεί να αντικατασταθεί με γάλα, είναι σε στέρεη μορφή, άρα εντελώς διαφορετικό υλικό.

      Διαγραφή
    2. Ωραία, σε συνέχεια λοιπόν της προηγούμενης ερώτησης θέλω να ρωτήσω αν πρέπει να αγοράζουμε κάποιο συγκεκριμένο προιόν σκόνγς γάλακτος ή απλά προτεινέ μου κάποιο κ φυσικά από πού. Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    3. Πρόσθεσα τις πληροφορίες στην ανάρτηση!

      Διαγραφή
  19. Καλημέρα. εμένα μου βγαίνουν μόνο 3 μικρά κεκάκια με αυτά τα υλικά και το μίγμα είναι πολύ πυχτό έτσι πρέπει να είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνταγή βγάζει 6 μικρά μπριός, στο μέγεθος που έχουν τα φορμάκια για τα μάφιν. Το μίγμα είναι πηχτό, αλλά όχι πάρα πολύ, είναι ρευστό. Μήπως δεν χτυπάς αρκετά τα αυγά με το μπέικιν; Θέλουν λίγο χτύπημα να αφρατέψουν.

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω σχετικά με την σκόνη γάλακτος από πού την παίρνουμε, πόσο κοστίζει κ αν προτείνεις καποια συγκεκριμένη..ευχαριστώ πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλησπερα ....δεν κολλαει στα φορμακια ???? θελει αλλειμα με λαδι ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κάνω σε φορμάκια ή φόρμα σιλικόνης, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ σε μεταλλικές φόρμες. Καλύτερα πάρε κι εσύ τέτοια σκεύη, είναι απαραίτητα για τις συνταγές Ντουκάν.

      Διαγραφή
  22. Καλά μόλις έφτιαξα τα ψωμάκια κι έγιναν απίστευτα!!!
    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα, απόψε έφτιαξα πρώτη φορά την συνταγή προσθέντοντας κρεμμύδι, μανιτάρια κ λουκάνικο κοτόπουλου αφού τα πέρασα από αντικολητικό τηγάνι. Πρόσθεσα επίσης κ ελάχιστο γάλα υγρό στο μείγμα για να ενωθούν. Και τα έψησα σαν πίτα στο φούρνο σε λαδόκολλα αλειμένη με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσει. Το αποτέλεσμα..τέλειο..και σαν να μην κάνεις δίαιτα πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία ιδέα! Σε ευχαριστώ που τη μοιράστηκες μαζί μας!

      Διαγραφή
  24. Καλησπερα! Τα ψωμακια εγιναν τελεια!! Ηθελα να ρωτησω τα sweet and balance επιτρεπονται? Ο χυμος ντοματας αν δεν εχει ζαχαρη? Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη σειρά sweet balance επιτρέπεται μόνο το ζελέ. Όλα τα υπόλοιπα έχουν πολλούς υδατάνθρακες.

      Διαγραφή
  25. Καλημέρα με την ίδια συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε και σε φόρμα για ψωμί και να το χρησιμοποιουμε σαν φέτες για τόστ?? Αν ναι, απο την δευτερη φάση επιτρέπεται η καταναλωση τους και σε τι ποσότητα?? αντί για μπεικιν μπορω να βάλω την ιδια δοσολογια σε μαγια??
    Ευχαριστω εκ των προτέρων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω κάνει με διπλή δόση σε φόρμες και γίνεται ωραίο, κόβεται και φέτες, αλλά είναι μικρές. Πολύ βολικό είναι να απλώσεις το μείγμα σε λαδόκολλα που θα ρίξεις 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο και θα απλώσεις με χαρτοπετσέτα, και να του δώσεις ορθογώνιο σχήμα. Μετά το κόβεις σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια και γίνεται πολύ ωραίο τοστ. Αν του βάλεις και μια κουταλιά πίτουρο σταριού (δες τη συνταγή για βάφλες) γίνεται ακόμα καλύτερο.

      Διαγραφή
  26. Καλησπερα και συγχαρητηρια για το blog σου
    Τελικα κανει να τρωμε γαλα σε σκονη στην φαση τις επιθεσης;
    Το λεω γιατι σε σχολιο σου πιο πανω λες οτι δεν κανει ενω σε αλλες συνταγες(φασης 1,γλυκα)το αναφερεις εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Αν θέλουμε να πάμε κατά γράμμα τη δίαιτα δεν επιτρέπεται το γάλα σκόνη γιατί έχει 0,8% λιπαρά και στην επίθεση καταναλώνουμε μόνο γαλακτοκομικά με 0%. Δεν είναι και τρομερό το ποσοστό όμως οπότε μια μικρή ποσότητα δε θα φέρει την καταστροφή. Σε συνταγές που έχει 2-3 κουταλιές γάλα σκόνη η μερίδα, νομίζω πως είναι ελάχιστο το ποσοστό των λιπαρών και μπορούμε να το καταναλώσουμε και στην επίθεση. Επειδή αυτή η συνταγή έχει το γάλα σκόνη σαν βασικό συστατικό, πιστεύω ότι καλό είναι να την αποφύγουμε στην επίθεση, ή αν δεν μπορούμε, ας περιοριστούμε τουλάχιστον σε 1-2 μπριός την ημέρα.

      Διαγραφή
  27. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εαν το αλεύρι βρώμης επιτρέπεται? φανταζομαι πως ναι αλλα ρωτάω για να είμαι σίγουρη. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αλεύρι βρώμης απ' ότι γνωρίζω ως τώρα δεν επιτρέπεται. Δεν ξέρω αν έχει βγει κάποια νέα λίστα με ανεκτά και το έχει κι αυτό αντί για κορν φλάουρ πχ, αλλά θα σου έλεγα αν δεν το επιβεβαιώσεις να μην το χρησιμοποιήσεις. Πολλοί αλέθουν το πίτουρο βρώμης και το κάνουν σαν αλεύρι, όμως αυτό δεν είναι σωστό. Το πίτουρο βρώμης πρέπει να καταναλώνεται με το συγκεκριμένο πάχος στη δίαιτα Ντουκάν.

      Διαγραφή
    2. Ωχ! Εδώ έχω απορία... το πιτουρο που αγοράζω εγώ είναι ήδη τριμμένο αρκετά! Όχι σκόνη αλλά καμία σχέση με το μέγεθος που έχει το κουάκερ για παράδειγμα!δεν ξέρω πως πρέπει να είναι το πιτουρο γι αυτό αναφέρω το κουάκερ. Είναι σωστό αυτό; Ή αλλάζει κάτι;

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά είναι το πίτουρο που αγοράζεις, δεν έχει καμία σχέση το μέγεθός του με εκείνο των νιφάδων!

      Διαγραφή
  28. Γεια σας ήθελα να ρωτήσω αν δεν έχουμε μπέικιν μπορουμε να βάλουμε μαγια; ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω δει παρόμοιες συνταγές για τσουρέκι, που βάζουν μαγιά.

      Διαγραφή
  29. Καλησπερα! Μολις αποπειραθηκα να φτιαξω τα μπριοσακια αλλα χωρις επιτυχια! Δεν μου φουσκωσαν καθολου κ τα πεταξα! Θα μπορουσατε να διευκρινησετε εαν το λιγο γαλα που γραφει η συνταγη ειναι για τη ζυμη η μονο για επαλειψη κατα το ψησιμο. Εγω εβαλα περιπου 5 κσ στο μειγμα αλλα μου βγηκε σχετικα αραιο. Επισης σε τι ταχυτητα εχουμε το μιξερ κ ποσα λεπτα χτυπαμε τα αυγα με το μπεκιν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λίγο γάλα είναι μόνο για επάλειψη και μπορείς να το παραβλέψεις. Αν έμπαινε στη συνταγή θα έγραφα ακριβή ποσότητα! Το μίξερ πρέπει να το έχεις σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάς τα αυγά για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν μια υφή κάπως κρεμώδη, με όγκο.

      Διαγραφή
  30. Εξαιρετική συνταγή πραγματι. Απιστευτη η υφη. Δεν μπορείςνα πιστεψεις οτι δεν εχει αλευρι ή γενικα αμυλο. Δοκίμασα σε αλμυρή εκδοχή. Μου αρεσε και την εκανα και γλυκια. Την εκανα σε διπλη δοση και την εβαλα σε μικρη φορμιτσα σιλικονης. Εψησα συνεχομενα 30 λ. Δεν εβγαλα για επαλειψη. Πολλα μπραβο για την σελιδα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. καλημέρα
    έχω αρχίσει τη δίαιτα το περασμένο Σάββατο και έχω χάσει ήδη τα 2 πρώτα κιλά.
    Νομίζω ότι έχω κάνει κάποιες μικροπαρανομίες αλλά βλέπω ότι δούλεψε.
    Θα δοκιμάσω τα μπριος αλλά η απόρία μου είναι πόσα δικαιούμαστε να φάμε καθημερινά?
    Να σημειώσω ότι αύριο αρχίζω τη β φάση.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Υπέροχο αυτό που κάνεις μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να φας και όλη τη δόση αν θέλεις, αλλά θα έχεις καταναλώσει το μισό από το 1 λίτρο γαλακτοκομικά που επιτρέπεται και θα πρέπει να προσέχεις να μην υπερβείς το λίτρο. Αυτό είναι το μόνο όριο. Επίσης, αν καταναλώνεις όλη τη δόση καλό είναι να βάζεις μόνο 1 κρόκο στο μίγμα.

      Διαγραφή
  32. Αρχισα τη διαιτα DUCAN 2 πριν τρεις μερες. Εκανα τη σκεψη εαν επιτρεπεται βραστο ψαρι με λαχανικα με ή χωρις το ζωμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα! Μακαρόνια σόγιας επιτρέπονται γενικά; Λογικά γιατί όχι; Είναι φυτική πρωτεϊνη. Τα καρύδια επιτρέπονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην κανονική Ντουκάν δεν υπάρχει "φυτική πρωτεΐνη". Καταναλώνουμε μόνο καθαρή πρωτεΐνη και αποφεύγουμε τους υδατάνθρακες, οπότε δεν επιτρέπονται τα μακαρόνια σόγιας. Δεν ξέρω αν επιτρέπονται και σε όσους κάνουν χορτοφαγική Ντουκάν, δεν τα αναφέρει το βιβλίο.

      Διαγραφή
  34. Μολις τα δοκίμασα! !ειναι απιστευτα νοστιμα!!!σ ευχαριστούμε τοσο πολυ για ολα αυτα που μοιραζεσαι μαζι μας.χωρις εσενα δεν θα την ειχα ξεκινησει ποτε τη διαιτα!!να σαι καλα!!Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χιλια συγχαρητήρια εδώ και 10 μέρες την κάνουμε με τον άνδρα μου μαζί και ευτυχώς που είδα το blog σου και μας βοηθάς πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα σε ολους!! Κι εμενα επεσαν αφου τα εβγαλα για να βαλω γαλα! Απ'οτι μου ειπε η μητερα μου, πεφτουν γιατι αλλαζουν θερμοκρασια που τα βγαζουμε. Αν θελουμε να βαλουμε γαλα οπωσδηποτε, πρεπει να το κανουμε μεσα στο φουρνο και πολυ γρηγορα. Και φυσικα το γαλα να ειναι χλιαρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να το παραλείψεις το βήμα με το γάλα, εγώ πια δεν το κάνω!

      Διαγραφή
  37. Καλησπερα!!να κανω μια ερωτηση σε φορμακια μιας?χρησης γινονται η κολλαν κ δεν θα μπορω να τα βγαλω???Ευχαριστώ πολυ!!ανυπομονω να δοκιμασω την συνταγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπ!!να ρωτησω γινονται κ σε φορμακια μιας χρησης η κολλανε??Ευχαριστώ πολυ!!ανυπομονω να τα δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μολις τα εφτιαξα, διπλη δοση, γλυκα με ζαχαρη αχνη για ελαφρια διαιτα.Εγιναν πολυ καλα, απλα δεν ανοιξα καθολου τον φουρνο να τα αλειψω για να μην καθισουν, παρ ολα αυτα εγιναν ωραια ακομα και για τα παιδια που δεν θελω να τρωνε τα κεϊκ απο βουτυρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν, όντως είναι πολύ νόστιμα και για όσους δεν ακολουθούν τη δίαιτα Ντουκάν!

      Διαγραφή
  40. SIGNOMI MIA EROTISI TA AVGA TA VAZO KAI
    TA DIO ME TOUS KROKOYS???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα καταρχήν θα ήθελα να σε συγχαρώ για το site σου θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι η ημερήσια δόση για στεβια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ντουκάν λέει 8 μερίδες δηλαδή 8 κουταλάκια ή χαπάκια την ημέρα.

      Διαγραφή
  42. Τα έφτιαξα σήμερα (δεν τα άλειψα με γάλα) και βγήκαν μια χαρά! Στα αλμυρά έβαλα σκόνη κάρυ και είναι τέλεια. Έχω όμως δύο απορίες: 1. γιατί μας αγχώνουν τα 0.8 λιπαρά, όταν και το κρέας που τρώμε σίγουρα έχει κάποια λιπαρά (και λογικά περισσότερα). 2. μια κοπέλα ρώτησε αν μπορεί να φάει στην α' φάση ψάρι με λαχανικά και η απάντηση ήταν ''ναι''. Εγώ είχα καταλάβει ότι στην α' φάση δεν καταναλώνουμε καθόλου λαχανικά. Συγκεκριμένα 3 μέρες τώρα καταναλώνω μόνο: γαλοπούλα με 1.5%, κοτόπουλο, μοσχαρίσιες μπριζόλες, ψητό λαβράκι, αβγά, γιαούρτι 0%, καπνιστό σολομό, 1/2 κ. γλ. μουστάρδα, Milko 0% και coca cola zero. Μόνο 1 μέρα μπερδεύτηκα κι έφαγα 1 κουταλιά cottage 2.2%. Κάνω κάτι λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με το Ντουκάν τα γαλακτοκομικά στην πρώτη φάση θα πρέπει να είναι 0%, οπότε την ερώτηση σου μόνο ο ίδιος μπορεί να την απαντήσει! Αν έχω απαντήσει πως μπορεί να φάει κάποιος ψάρι με λαχανικά στην πρώτη φάση, τότε δεν θα πρόσεξα ότι έγραφε "πρώτη φάση". Εννοείται ότι τα λαχανικά απαγορεύονται στην επίθεση. Αυτά που έτρωγες ήταν σωστά.

      Διαγραφή
  43. Καλημέρα,
    Απ'ότι έχω διαβάσει το μπείκιν πάουντερ επιτρέπεται στην τρίτη φάση της δίαιτας...Ισχύει?Θέλω να πιστεύω πως όχι γιατί είμαι στη δεύτερη φάση και τα έφτιαξα.Ήταν τέλεια!!!Συγχαρητήρια για τη συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημέρα ! επιτρέπεται για τη dukan 2 ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σήμερα τα έφτιαξε για δεύτερη φορά, μόνο που έβαλα 9 κουταλιές γάλα σκόνη,ετσι μου έγιναν πιο αφρατα! Ωραία συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. να ρωτήσω κάτι. επειδή μου βγήκαν τέλεια και θέλω παραπάνω ποσότητα για να μην φτιάχνω συνέχεια. μπορείς να να μου πεις αναλογίες για να την φτιάξω σε φόρμα του κέικ,και μετά τα κόβω φετούλες. επίσης πόσο καιρό διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου? μην χαλάσουν που έχουν αυγά μέσα. ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη δική μου φόρμα κάνω διπλή δόση. Δε γίνεται σε κανονική φόρμα, μόνο σε σιλικόνης! Φέτες κόβεται μόνο με πριονωτό μαχαίρι γιατί είναι πολύ μαλακό. Διατηρείται στο ψυγείο, εκτός χαλάει σύντομα.

      Διαγραφή
  47. καλημερα.Συγγνωμη αλλα μια κ.σ. αποβουτυρομενου γάλα σε σκονη αντιστοιχει σε 10gr.Επομενως εδω μιλαμε για 120 γρ εφοσον ειναι οι 12 κ.σ. γαλα σε σκονη. Κατα δευτερον τα 50 γρ. γαλα σε σκονη που κατονομαζετε αντιστοιχουν σε 50 ml κι οχι 500ml Που γρφετε.Σς ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω ποιο γάλα σε σκόνη χρησιμοποιείτε εσείς, όμως για το Regilait που χρησιμοποιώ εγώ ισχύουν όσα αναφέρω στην ανάρτηση. Όσο για την αντιστοιχία, η συσκευασία γράφει επάνω ότι τα 250 γραμμάρια προϊόντος αντιστοιχούν σε 2500 ml γάλακτος.

      Διαγραφή
  48. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΩ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΑ ΜΠΡΙΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά! Ναι μπορείτε αλλά βάλτε λίγο ξύδι τουλάχιστον γιατί ίσως σας μυρίζει το αυγό.

      Διαγραφή
  49. Καλησπέρα κ συγχαρητήρια για τις δημιουργικές ιδέες και τις οδηγίες σας.Ήθελα απλά να ρωτήσω αν γνωρίζετε την ποσότητα υδατάνθρακων του regilait..δεν έχω πια το κουτί και αυτό που αγόρασα μέσω ίντερνετ βλέπω ότι έχει.54.8!!!!!!!με 0.5%λιπαρά αλλά αλλά θεωρώ υπερβολική την ποσότητα υδατάνθρακων. ...Μπορείτε να με βοηθήσετε? Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι τόσο είναι το ποσοστό υδατανθράκων αλλά δεν πρέπει να σε απασχολεί γιατί τα 100 γραμμάρια γάλα σκόνη αντιστοιχούν σε 1 λίτρο γάλα. Όλα τα γάλατα έχουν περίπου τόσους υδατάνθρακες ανά λίτρο. Το γάλα σκόνη το υπολογίζεις στο ένα λίτρο γαλακτοκομικών την ημέρα, οπότε είτε καταναλώσεις 100 γραμμάρια γάλα σκόνη, είτε 1 λίτρο γάλα και γιαούρτι θα έχεις ακριβώς την ίδια πρόσληψη υδατανθράκων.

      Διαγραφή
  50. Φοβερή η συνταγή σου, πρόσθεσα Μιλκο φρι και στην συνταγή και μετά αντί για λευκό γάλα και έγιναν απλά απίστευτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπέρα και πολλά συγχαρητήρια.Είσαι απίστευτη βοήθεια και έμπνευση για όλους!Θα ήθελα να ρωτήσω αναφορικά με τη βανίλια.Εννοείς μια βανίλια από αυτές τις άσπρες που βάζουμε στα κεικ??Και επίσης εσύ περίπου πόσο αλάτι βάζεις?Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ναι αυτή τη βανίλια εννοώ αλλά μπορείς να βάλεις και σταγόνες υγρής βανίλιας. Τη βανίλια τη βάζω στη γλυκιά εκδοχή, βλέπω δεν το έχω διευκρινίσει, αν τα κάνεις αλμυρά καλύτερα βάλε λίγο ξύδι. Αλάτι βάζω με το μάτι, λίγο παραπάνω απ ότι θα έβαζα σε δύο αυγά.

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!