Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

"Μερέντα" Ντουκαν με γάλα Νουνου


Σκεφτόμουν να αγοράσω την πραλίνα του Ντουκάν αλλά είπα πρώτα να προσπαθήσω να φτιάξω μόνη μου, για να μου βγει πιο οικονομικά. Έκανα μια δοκιμή και μου βγήκε πολύ καλή. Είναι μεγάλη παρηγοριά ένα βαζάκι αθώα "μερέντα" στο ψυγείο!

Προσοχή: Μην περιμένετε να πήξει κατά το βράσιμο όπως οι κρέμες με το κορν φλάουρ. Θα πήξει περισσότερο στο ψυγείο.





58 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Οταν λέμε νουνου Light εννοούμε το εβαπορέ? Και ως τι το καταναλώνουμε, ως ανεκτό? Απ΄όσο γνωρίζω τα γαλακτοκομικά είναι μέχρι 2% λιπαρά... Εχει αλλάξει κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή πήρα πολλές ερωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, απάντησα σε ξεχωριστή ανάρτηση. Δες εδώ:
      http://dukandiaita.blogspot.gr/2014/09/light.html

      Διαγραφή
  2. οκ! Ευχαριστώ! Σου απάντησα στην ξεχωριστή ανάρτηση! Πάντως μπράβο σου! Μας βοηθάς πολύ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το εβαπορέ αραιωμένο ή 300ml ως έχει????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη αλλά δεν πήζει με τίποτα ανακατεύω μια ώρα γάλα και κακάο πηζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πήζουν γιατί το γάλα είναι συμπυκνωμένο και η ποσότητα είναι λίγη, άρα με 4 κουταλιές κακάο κανονικά πήζει. Μου έχει τύχει κι εμένα να βγει λίγο πιο νερουλό, δεν ξέρω γιατί. Αν προσθέσεις λίγο γάλα σκόνη πήζει πιο εύκολα. Μην περιμένεις να γίνει σαν την κανονική μερέντα, χωρίς λιπαρά είναι δύσκολο. Όμως γίνεται όπως στη φωτογραφία, δηλαδή ένα μίγμα που στέκεται, δεν είναι σαν σιρόπι για παράδειγμα.

      Διαγραφή
    2. Επίσης να ξέρεις ότι στο ψυγείο σταθεροποιείται ακόμα περισσότερο.

      Διαγραφή
  5. To γάλα αραιωμένο? Αρωμα φουντούκι πού βρισκετε? Δεν έχω βρει πουθενά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, το γάλα κατευθείαν από το κουτί. Άρωμα φουντούκι έχει εδώ:
      http://biodiet.gr/index.php?route=product/product&product_id=65

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Όχι δυστυχώς δεν κάνει για την πρώτη φάση γιατι ακόμα κι αν έχετε κακάο με 1% λιπαρά τα λιπαρά του νουνου είναι πολλά για τη φάση αυτή. Υπομονή λιγες μέρες.

      Διαγραφή
  7. Καλησπερα.Δεν ειμαι πολυ καλη στο διαδικτυο και δυσκολευομαι να σου υποβαλλω την ερωτηση μου.Ελπιζω να βρω την απαντηση εαν κι εφ οσον σε φτασει η ερωτηση!Ευχαριστω παντως.Οταν λεμε να ειναι η πρωτεινη περισσοτερη απο τα λαχανικα,εννοουμε σε βαρος,σε γραμμαρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε χρειάζεται να είναι η πρωτεΐνη περισσότερη από τα λαχανικά. Απλά φρόντισε να μην τρως σκέτη σαλάτα. Για παράδειγμα στο μεσημεριανό σου να τρως μια κανονική μερίδα κρέατος συν μια σαλάτα. Ή αν θες να φας σαλάτα για βραδινό, να βάλεις μέσα και λίγο κοτόπουλο, κότατζ. αυγά ή γιαούρτι.

      Διαγραφή
    2. Η Ελενα ειμαι που σε ρωτησα για τη σχεση πρωτεινων λαχανικων.Ευχαριστω για την απαντηση.Ξερεις που θα βρω τα noodles shirataki στην Αθηνα;Να τα δοκιμασω πριν παραγγειλω ηλεκτρονικα γιατι δεν το εχω καθολου με το διαδικτυο οπως καταλαβαινεις!

      Διαγραφή
    3. A!και το κακαο 1% του Ντουκαν ειναι απεριοριστο τελικα η οχι;

      Διαγραφή
    4. Ναι είναι απεριόριστο, το γράφει και στο κουτί.

      Διαγραφή
  8. Α!Εμενα μου ελειπαν τα δημητριακα για πρωινο και τα αντικατεστησα με κιμα σογιας.
    Και για επιδορπιο γιαουρτι,χυμο λεμονι και ζαχαρινη!
    Ισως τα ξερετε η δε σας αρεσουν αλλα ειπα να συμβαλλω κι εγω........Ελενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κιμάς σόγιας επιτρέπεται μόνο σε όσους κάνουν πλήρως χορτοφαγική Ντουκάν, για όσους κάνουν την κανονική απαγορεύεται!

      Διαγραφή
    2. Ο Ντουκάν έχει βγάλει ειδικά δημητριακά, μπορείς να αγοράσεις και να τρως αυτά.

      Διαγραφή
  9. Ωχ!Την πατησα;Δεν εχω διαβασει το βιβλιο του γιατρου αλλα μελετησα λεπτομερως μια μεταφραση που εκανε καποιος στο Athens magazine,δε ξερω εαν την εχεις δει.Εκει γραφει οχι μονο πως επιτρεπεται αλλα και απεριοριστα μαλιστα σε ολες τις φασεις ακομα και στην επιθεση!Το ξεχνω λοιπον;Ελενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς η δίαιτα Ντουκάν κυκλοφορεί σε πολλά site με αρκετά λάθη. Ακόμα και όσοι την έχουμε κάνει για καιρό μπορεί να κάνουμε κάτι λάθος, να μας έχει ξεφύγει κάποια λεπτομέρεια κτλ. πόσο μάλλον κάποιος που απλά την αντιγράφει για ενημερωτικούς λόγους χωρίς να τη γνωρίζει. Ναι, το ξεχνάς οπωσδήποτε! Μπορεί στην αρχή να μη σου δημιουργεί πρόβλημα αλλά χάνοντας κιλά μπορεί να σε κολλήσει και θα είναι κρίμα.

      Διαγραφή
  10. γειας ηθελα να ρωτησω η μερεντα ντουκαν χωρις να πρ
    οστεθει σε καποιο γλυκο ποσο είναι η ημερισια δοση να την φαμε σκετη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είτε προστεθεί σε γλυκό είτε τη φας σκέτη, σημασία έχει τι είδους κακάο χρησιμοποίησες. Αν έχεις χρησιμοποιήσει κακάο Ντουκάν 1%, μετράς απλά το γάλα (επί δύο γιατί είναι συμπυκνωμένο) στην ημερήσια δόση γάλακτος. Αν χρησιμοποιήσεις κακάο με 10% λιπαρά, θα πρέπει να χωρίσεις τη μερέντα σε 4 δόσεις και να μετρήσεις 1 ανεκτό ανά δόση. Αν χρησιμοποιήσεις κακάο από το σούπερ μάρκετ με 20% λιπαρά τότε θα πρέπει να τη χωρίσεις σε 8 μέρη.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα! Εγώ στα κακάο του σούπερ μάρκετ βλέπω τιμές 0,8% και 1% για τα λιπαρά στα κακάο! Κοιτάω κάτι λάθος μήπως;;; Πώς το υπολογίζουμε το ποσοστό τους; Γιατί εδώ βλέπω ότι μιλάς για 10%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον κοιτάζεις τιμές ανά μερίδα. Εμάς μας ενδιαφέρει η διατροφική αξία ανά 100 γραμμάρια.

      Διαγραφή
  12. hey! :) H8ela na rwthsw, se periptwsh pou bgei polu neroulh h merenta, ti les na kanw? Les na balw gala se morfh skonhs mesa gia na ph3ei perissotero?
    8a thn ebazes thn skonh akoma kai an to apotelesma einai san thn dikh sou merenta h kalutera oxi? Thn skonh thn xrhsimopoiw sunh8ws gia na pi3w kapoio meigma.
    Den exw kanei akoma thn suntagh sou, alla epeidh grafeis parapanw pws pizei argotera kai upo8etw pws se sugkrhsh me thn kanonikh merenta 8a einai ligo pio neroulh auth ths dukan (dhladh h dikia sou), eipa mhpws balw gala skonh mesa.

    Ti les? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γράφω μέσα στη συνταγή, αν δεν πήξει αρκετά προσθέτουμε λίγο γάλα σκόνη. Στο ψυγείο πήζει λίγο παραπάνω, όμως αν ειναι νερουλή εξαρχής δε θα γίνει πηχτή στο ψυγείο.

      Διαγραφή
  13. APISTEUTHHHHH! molis thn ekana! bghke para polu pixth opws prepei. kai ebala arwma haselnut creme pou eixa paraggeilei apo to amazon. Pragmatika h kaluterh suntagh ths dukan pou exw dokimasei! euxaristw poluuuu!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολυ καλη συνταγή συγχαρητήρια!!
    Δεν βρήκα αρωμα φουντούκι εβαλα 1.5 κουταλια σουπας τριμμένο ανάλατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του Ντουκάν η πραλίνα περιέχει 10% φουντούκι οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Απλά θα τη μετράς στα ανεκτά.

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα και πολλά συγχαρητήρια για τη σελίδα σου!Θέλω να σε ρωτήσω αν η μερέντα ντουκάν επιτρέπεται στη ντουκαν 2 και αν ναι, από ποιά μέρα της εβδομάδας. ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπερα!Ενα μικρο tip για την παρασκευη της μερεντας!
    Αν χτυπησεις ολα τα υλικα στο multi πριν τα βρασεις διαλυονται
    οι σβωλοι του κακαο και πηζει αμεσως μολις παρει βραση.
    Εγω βρηκα κακαο ωμο απο το Περου 5.9 % λιπαρα σε βιολογικα 6.90
    τα 250 γρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το κακαο 1% (του iherb) ειναι απεριοριστο στη φαση Α'? δε μπορω να ζησω χωρις κακαο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείς το rapunzel, το έχω σβήσει από τη λίστα γιατί παρατήρησα ότι λέει ότι έχει λιγότερο από 1% λιπαρά ανά μερίδα, δε γράφει πόσο ακριβώς είναι το ποσοστό στα 100 γραμμάρια. Υπάρχει όμως του Ντουκάν με 10%, το οποίο δεν επιτρέπεται απεριόριστα αλλά 1 κουταλάκι του γλυκού, δηλαδή διπλάσια ποσότητα από αυτά του σούπερ μάρκετ (για τη δεύτερη φάση όμως). Μπορείς να πάρεις αυτό μέχρι να ξαναφέρουν το 1% στο Drmattapharmacy

      http://www.iherb.com/dukan-diet-organic-cocoa-powder-8-oz-227-g/49849?rcode=sjn278

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα και καλή επιτυχία σε όλους! Έκανα την συνταγή οπως αναγράφεται απλά αντί για άρωμα φουντούκι έβαλα 4 βανίλιες και έναν κρόκο αυγού.Καλο ανακάτεμα να μην κολλήσει και η με ρέντα πηχτή και νοστιμότατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ .ΞΕΚΙΝΑΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ bLOG.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΝ ΘΑΣ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ Η ΚΡΕΠΑ Η ΜΠΡΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ? ΥΓ.ΟΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΟΥΚΑΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς με ρωτάς. Αν μετά το ψωμί του τοστ μπορείς να φας φαγητό; Ναι, μπορείς. Αν μετά το ψωμί του τοστ μπορείς να φας κρέπα; Αυτό δε γίνεται γιατί μπορείς να τρως μόνο 2 κ.σ. πίτουρο την ημέρα.

      Διαγραφή
  20. καλησπερα ειχα κανει τη διαιτα πριν απο 5 χρονια και ειχα χασει 8 κιλα τα οποια ομως ηταν λιπος και υπηρχε μεγαλη διαφορα στο σωμα μου.Στην τελευταια φαση συντηρησης τα εκανα ολα κατα γραμμα αλλα μετα εκανα και την μια μερα μονο πρωτεινη και τις υπολοιπες ετρωγα κανονικα ,ετσι επρεπε ή θα επρεπε να τρωω 2 φορες υδατανθρακες την εβδομαδα και γενικα να προσεχω?το λεω γιατι τωρα τα εχω παρει παλι τα κιλα και αρχισα παλι σημερα τη διαιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα προσέχουμε αφού χάσουμε τα κιλά, δεν μπορούμε να τρώμε όπως πριν. Ο Ντουκάν συμβουλεύει να κάνουμε τη μία πρωτεϊνική μέρα την εβδομάδα και να τρώμε φυσιολογικά τις υπόλοιπες. Το φυσιολογικό όμως είναι σχετικό. Αν ξεφύγεις λίγο τις γιορτές και πάρεις ένα κιλό, δεν το χάσεις και μετά πάρεις άλλο ένα το καλοκαίρι για παράδειγμα, σιγά σιγά μαζεύονται τα 8 κιλά. Τρώμε προσεκτικά από όλες τις τροφές, ακόμα και γλυκό. Αν δούμε ότι η ζυγαριά ανέβηκε έστω και λίγο πρέπει αμέσως να περιορίσουμε τις ποσότητες και να επανέλθουμε. Επίσης καλό είναι να βάλουμε το καθημερινό περπάτημα στη ζωή μας.

      Διαγραφή
  21. Γεια σας,
    συγχαρητήρια για το θαυμάσιο σάιτ!Προσπάθησα να κάνω την συνταγή για την μερέντα με ΝΟΥΝΟΥ λάιτ ,κακάο 11% και στέβια ,ακολούθησα τις δοσολογιες αλλά δεν μου έπηξε καθόλου-έγινε σαν ρόφημα,έχει υγρή μορφή.Γιατί έτσι ,μήπως ξέρει κανείς να μου πει;ΣΥΛΒΙΑ ΠΕΤΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έχω γράψει παραπάνω, αν δεν πήζει προσθέτουμε λίγες κουταλιές γάλα σκόνη. Στο ψυγείο πήζει ακόμα λίγο. Δεν βγαίνει πηχτή σαν την κανονική μερέντα, αλλά πήζει αρκετά.

      Διαγραφή
  22. Γεια σας βρηκα ενα κακαο στο Βασιλοπουλο με 0 ζαχαρη και 1,7 λιπαρα ανα 100gr.Κανει για εην φαση επιιθεσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1,7 λιπαρά είναι υπερβολικά καλό ποσοστό για κακάο. Είναι σίγουρα στα 100 γραμμάρια και όχι ανά μερίδα; Υδατάνθρακες πόσους έχει και ποιας εταιρίας είναι;

      Διαγραφή
  23. καλησπέρα νομίζω ότι είδα κάπου μέσα στο σαιτ οτι το κακάο του lidl έχει 1% λιπαρά αλλά δεν μπορώ να το ξαναβρώ. έκανα λάθος? επανω στη συσκευασια γραφει: λιπαρα στα 100gr 20,7gr και παραδίπλα γράφει κάτι με ποσοστά και λεει 1%. ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι 1% το κακάο του Lidl αλλά εάν θυμάμαι καλά έχει αρκετά χαμηλότερους υδατάνθρακες από τα υπόλοιπα κακάο των σούπερ μάρκετ άρα είναι προτιμότερο για τη δίαιτα να πάρουμε αυτό αν δε βρίσκουμε κάποιο με χαμηλά λιπαρά.

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα και μπράβο για την υπέροχη δουλεία που έχεις κάνει το Κακάο σκόνη Bensdorp ανά 100 gr. περιέχει 1%λιπαρά και 11,7gr.Υδατάνθρακες,πόσο επιτρέπεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει την ίδια ακριβώς διατροφική αξία με αυτό του Ντουκάν, που στη συσκευασία γράφει ότι είναι ελεύθερο. Θα σε συμβούλευα να μην το παρακάνεις στην αρχή ώστε να τσεκάρεις αν σε κολλάει. Μέχρι 2 κουταλάκια νομίζω ότι είναι αρκετό.

      Διαγραφή
  25. καλησπέρα και συγχαρητήρια για το μπλογκ! λόγω έλλειψης γαλατος στο σπίτι και επειδή έπρεπε οπωσδήποτε να φάω κάτι γλυκό δοκίμασα τη συνταγή με 200 γραμμάρια γιαούρτι. βγήκε μια μους σοκολάτας και στη γεύση μου θύμισε ένα τσισκεικ νουτελας που συνηθιζα να κάνω. το ανεβάζω για να αποφύγετε και το μπερδέμα με το εβαπορε.συγχαρητήρια και πάλι! !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εντελώς διαφορετικό το αποτέλεσμα αλλά πολύ νόστιμο επίσης! Θέλει προσοχή όμως να μην το τρως όλο μεμιάς γιατί 4 κουταλιές της σούπας κακάο σε μια μέρα θεωρώ οτι είναι πολύ, ακόμα και για το 1%. Ακόμα και 1 κουταλάκι κακάο με 1 κουταλάκι γλυκαντικό σε ένα γιαουρτάκι δίνει πολύ ωραία γεύση.

      Διαγραφή
  26. Οι ξηροί καρποί επιτρέπονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!