Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Hot dog


 

Για το χοτ ντογκ θα χρειαστούμε:

1 λουκάνικο κοτόπουλου, 100 γραμμάρια (ανεκτό)
λίγη μουστάρδα χωρίς ζάχαρη (french's)
Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη*
1 κρεμμύδι

Με τη ζύμη του μπριός βγαίνουν δύο ψωμάκια. Για να τα φτιάξετε βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί και προσπαθήστε με ένα κουτάλι να δώσετε στη ζύμη το σχήμα που έχει το φρατζολάκι, έτσι:
 

Ψήνουμε τα ψωμάκια στο φούρνο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λουκάνικο να ψηθεί, μαζί με το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Αν δεν θέλετε να βάλετε και τηγάνι, μπορείτε να τα βάλετε κι αυτά στο φούρνο. Μόλις ψηθούν ανοίγουμε το φρατζολάκι στη μέση, βάζουμε κέτσαπ και μουστάρδα, βάζουμε μέσα το λουκάνικο και το κρεμμύδι και είναι έτοιμο.

Αν δε σας αρέσει η ζύμη του μπριός μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία με το ψωμάκι που φτιάχνετε συνήθως. 

Αν είμαστε σε μέρα πρωτεΐνης  βάζουμε ελάχιστο κρεμμύδι, ίσα για τη μυρωδιά. 
http://dukandiaita.blogspot.gr
*Αν δεν έχετε κέτσαπ χωρίς ζάχαρη μπορείτε να χτυπήσετε στο μούλτι 2 κουταλιές της σούπας κονκασέ, μισή κουταλιά του γλυκού ζαχαρίνη, μια κουταλιά του γλυκού μηλόξιδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μοιάζει αρκετά με κέτσαπ.

4 σχόλια:

  1. Μπραβο σου εψαχνα να βρω καιρο ψωμακι χωρις πιτουρο να εισαι καλα εχεις κανει πολυ καλη δουλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα. Την εχω κανει 2 φορες την συνταγη σας αλλα εχω ενα προβλημα.Δινω στο μειγμα το σχημα που δωσατε και εσεις(hot dog) αλλα οταν τα βαζω στον φουρνο γινονται εντελως επιπεδα,σαν πιτα. Γιατι ? :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα αν δεις δε γίνονται πολύ φουσκωτά. Είναι τόσο επίπεδα που δεν μπορείς να τα ανοίξεις στη μέση;

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!