Πρόσφατα μια φίλη μου έστειλε μήνυμα στο facebook και με ρώτησε αν έχω τη συνταγή για το Ντουκάν φοντάν σοκολάτας. Την είχα δοκιμάσει πριν από πολλούς μήνες, αλλά δεν την είχα φωτογραφίσει κι επειδή δεν μου άρεσε τόσο πολύ όσο άλλες, δεν την έφτιαξα ξανά. Ευτυχώς είχα κρατήσει τη συνταγή και την έδωσα στη φίλη που της αρέσει πολύ. Σήμερα την έφτιαξα ξανά για να σας την παρουσιάσω και να τη δοκιμάσετε κι εσείς αν θέλετε.
Μπορείτε να το σερβίρετε σε πυρίμαχα μπολ σαν αυτό της φωτογραφίας, ή να το ψήσετε σε φορμάκια σιλικόνης και όταν κρυώσει λίγο να το αναποδογυρίσετε σε πιάτο.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΨΑΧΝΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΒΡΩ ΤΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ Exquisa 0,2% ΛΙΠΑΡΑ, ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ BAZAAR , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ COTTAGE CHEESE ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και κάνει το τυρί με 0,2% λιπαρά, σε ευχαριστουμε για την πληροφορία!
Διαγραφή'''το καθε μπολακι αντιστοιχει σε 1 ανεκτο,εκτος και εχουμε χρησιμοποιησει 1%''' δηλαδη τι εννοεις αν βαλουμε 1% το τρωμε ολο την ημερα;;;Η συνταγη ειναι με 20% κακαο;;;.Δεν καταλαβα,οποτε μπορεις μου απαντας.Ευχαριστω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κακάο 1% του Ντουκάν δεν ανήκει στα ανεκτά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναγράφονται στο κουτί είναι ελεύθερο, άρα η συνταγή δεν θα περιέχει ανεκτά και μπορούμε να καταναλώσουμε όλη τη δόση. Τη συνταγή την είχα κάνει με κακάο 10% αλλά ξέχασα να το διευκρινίσω! Αν βάλεις κανονικό κακάο με 20% λιπαρά, πρέπει να βάλεις 1 κουταλιά του γλυκού κακάο, γιατί η μισή κουταλιά του γλυκού είναι 1 ανεκτό.
ΔιαγραφήΣε ευχαριστω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις βγήκε από το φούρνο και είναι τέλειο!!! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη την πολύτιμη βοήθεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈκανα μια μικρή παραλλαγή: έφτιαξα διπλή δόση και το έβαλα σ' ένα λίγο μεγαλύτερο πυρέξ, γιατί δεν είχα μικρά. Το χώρισα σε 4 κομμάτια και υπολογίζω έτσι. Το άφησα γύρω στα 25 λεπτά. Τέλειο! Σαν εσένα!
Χαίρομαι που σου άρεσε και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Διαγραφή