Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Φοντάν σοκολάτας


Πρόσφατα μια φίλη μου έστειλε μήνυμα στο  facebook και με ρώτησε αν έχω τη συνταγή για το Ντουκάν φοντάν σοκολάτας. Την είχα δοκιμάσει πριν από πολλούς μήνες, αλλά δεν την είχα φωτογραφίσει κι επειδή δεν μου άρεσε τόσο πολύ όσο άλλες, δεν την έφτιαξα ξανά. Ευτυχώς είχα κρατήσει τη συνταγή και την έδωσα στη φίλη που της αρέσει πολύ. Σήμερα την έφτιαξα ξανά για να  σας την παρουσιάσω και να τη δοκιμάσετε κι εσείς αν θέλετε.

Μπορείτε να το σερβίρετε σε πυρίμαχα μπολ σαν αυτό της φωτογραφίας, ή να το ψήσετε σε φορμάκια σιλικόνης και όταν κρυώσει λίγο να το αναποδογυρίσετε σε πιάτο.


Τη συνταγή τη βρήκα εδώ.

7 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΨΑΧΝΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΒΡΩ ΤΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ Exquisa 0,2% ΛΙΠΑΡΑ, ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ BAZAAR , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ COTTAGE CHEESE ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και κάνει το τυρί με 0,2% λιπαρά, σε ευχαριστουμε για την πληροφορία!

      Διαγραφή
  2. '''το καθε μπολακι αντιστοιχει σε 1 ανεκτο,εκτος και εχουμε χρησιμοποιησει 1%''' δηλαδη τι εννοεις αν βαλουμε 1% το τρωμε ολο την ημερα;;;Η συνταγη ειναι με 20% κακαο;;;.Δεν καταλαβα,οποτε μπορεις μου απαντας.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακάο 1% του Ντουκάν δεν ανήκει στα ανεκτά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναγράφονται στο κουτί είναι ελεύθερο, άρα η συνταγή δεν θα περιέχει ανεκτά και μπορούμε να καταναλώσουμε όλη τη δόση. Τη συνταγή την είχα κάνει με κακάο 10% αλλά ξέχασα να το διευκρινίσω! Αν βάλεις κανονικό κακάο με 20% λιπαρά, πρέπει να βάλεις 1 κουταλιά του γλυκού κακάο, γιατί η μισή κουταλιά του γλυκού είναι 1 ανεκτό.

      Διαγραφή
  3. Μόλις βγήκε από το φούρνο και είναι τέλειο!!! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη την πολύτιμη βοήθεια.
    Έκανα μια μικρή παραλλαγή: έφτιαξα διπλή δόση και το έβαλα σ' ένα λίγο μεγαλύτερο πυρέξ, γιατί δεν είχα μικρά. Το χώρισα σε 4 κομμάτια και υπολογίζω έτσι. Το άφησα γύρω στα 25 λεπτά. Τέλειο! Σαν εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!