Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Λουκανικοπιτάκια Ντουκάν


Δεν ξέρω αν  πεινούσα πολύ, πάντως αυτά τα λουκανικοπιτάκια μου φάνηκαν πολύ νόστιμα Νομίζω ότι ο αυτοσχεδιασμός μου ήταν πετυχημένος, από τα 7 που έφτιαξα, πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία τα δύο που απέμειναν! 

Μπορούν να καταναλωθούν και στην πρώτη φάση, αν αντί για λουκάνικο βάλουμε στο κέντρο κύβους  από γαλοπούλα ή ζαμπόν έως 4% λιπαρά. 


38 σχόλια:

  1. Τέλεια ιδέα! Θα τα δοκιμάσω με γαλοπούλα, γιατί όσο και να προσπάθησα αυτά τα λουκάνικα δεν μπόρεσα να τα συμπαθήσω.

    Ευχαριστούμε για την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια; Κρίμα! Έχεις δοκιμάσει τα Wudy; Εμένα μου αρέσουν πολύ, είναι μεγάλα και οικονομικά. τα 3 στοιχίζουν 1,20 νομίζω. Και με γαλοπούλα ωραία θα γίνουν φαντάζομαι, απλά θα έχουν λιγότερο όγκο γιατί το λουκάνικο φουσκώνει και τα κάνει πιο μεγάλα.

      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. τα φτιάχνω τώρα είναι στο φούρνο μου μου βγηκαν όμως 4 έβαλα απο δύο κουτάλιες σε κάθε φορμάκι …. τα δύο τα έκανα σκέτα και θα τα γεμίσω με μους τόνου
    Είναι η δεύτερη μου εβδόμαδα
    Στην φάση επίθεσης 6 μέρες εχασα μονο 2,5 κιλα και τωρα είναι η δευτερη εβδομαδα στη δευτερη φάση δεν εχω χάσει ( αν και την δευτέρα η ζυγαριά εδείχνε 1 πιο κατω ) σημερα δειχνει το ιδιο ( - 2,5 ) όμως μηπως κανω κατι λάθος ???Περιμένα να χάνω πιο γρηγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι γάλα σκόνη χρησιμοποίησες, εγώ Regilait. Αν έχεις του Καρφούρ έχει διαφορά οπότε ίσως φταίει αυτό. Ή μπορεί τα φορμάκια σου να είναι πιο μεγάλα.
      Μην αγχώνεσαι με τη ζυγαριά και μη ζυγίζεσαι κάθε μέρα τώρα που μπήκες στην δεύτερη φάση. Μπορεί μια βδομάδα να μη βλέπεις να αλλάζει το νούμερο και την επόμενη να χάσεις 2. Έτσι είναι αυτή η δίαιτα. Επίσης δεν είναι στάνταρ πόσα θα χάσεις στην επίθεση, εξαρτάται και πόσα περιττά κιλά έχεις. Μια κοπέλα που έχει αν χάσει 40 κιλά συνολικά, θα χάσει πολύ περισσότερα στην επίθεση από μια κοπέλα που έχει να χάσει 10. Παίζει ρόλο και το αν περιμένεις να αδιαθετήσεις, μπορεί να σε δείξει και παραπάνω η ζυγαριά, μην τρομάξεις.

      Διαγραφή
  3. Tελικα εγιναν πολυ νοστιμα αλλα δεν φουσκωσαν τοσο οσο τα δικα σου εγιναν πολυ " αφρωτα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι μπορεί να έκανε τη διαφορά, ίσως κάτι από αυτά που γράφω στην άλλη απάντηση. Σημασία έχει ότι σου άρεσαν!

      Διαγραφή
  4. το αβοκάντο επιτρέπεται ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όχι! Είναι πολύ λιπαρό για τη συγκεκριμένη δίαιτα.

      Διαγραφή
  5. Τα έφτιαξα και ήταν υπέέέέροχα,έβαλα και λίγο πράσο μαζί με το λουκάνικο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ήταν πολύ ωραία,! Το έβρασα πρώτα με λίγο νεράκι και μετά το έβαλα στο μείγμα,για να μην γίνουν πολύ "βαριά" ;)

      Διαγραφή
  6. το ιδιο γάλα βάζω μάλλον τα φορμάκια ηταν πιο μεγαλα
    εξαιτίας της δυσκοιλιοτητας ήταν το προβλημα του βάρους τώρα ολα καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου και σε ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες.Ειμαι στη 2 ημερα διαιτας και εχω μια ερωτηση.Τα λουκανικα ειναι απο τα ανεκτα που επιτρεπονται στη 2η φαση της διαιτας,σωστα;Γιατι η συνταγη αυτη συμπεριλαμβανεται στα φαγητα για την φαση επιθεσης;Σε ευχαριστω.Αννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Άννα! Για τη φάση της επίθεσης, όπως γράφω και στην ανάρτηση, πρέπει να κάνεις μια παραλλαγή: "Μπορούν να καταναλωθούν και στην πρώτη φάση, αν αντί για λουκάνικο βάλουμε στο κέντρο κύβους από γαλοπούλα ή ζαμπόν έως 4% λιπαρά".

      Διαγραφή
  8. Σε ευχαριστω παρα πολυ..Αννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχα φαίνονται. Μπορούμε να τα κάνουμε από τη φάση επίθεσης? Δεν πειράζει που θα έχουν μπεικιν? Η λουκάνικο κοτόπουλου που είναι στα ανεκτά? Απ ότι εχω καταλάβει ανεκτά χρησιμοποιούμε από τη φάση πλεύσης και μετά έτσι δεν είναι? Ευχαριστώωω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου Χριστίνα! Όπως γράφω και μέσα στην ανάρτηση, αν θέλουμε να τα κάνουμε για τη φάση της επίθεσης θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο ή γαλοπούλα, το λουκάνικο είναι ανεκτό και όπως σωστά είπες, επιτρέπεται από τη δεύτερη φάση και μετά. Το μπέικιν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε και στην επίθεση. Αν τα φτιάξεις στην επίθεση μην καταναλώσεις όλη τη δόση σε μια μέρα, τρώγε 1-2 την ημέρα, λόγω του ότι το γάλα σκόνη δεν είναι με 0% αλλά 0,8% λιπαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα...δευτερα ξεκιναω και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση...τα μανιταρια επιτρεπονται και αν ναι απο ποια φαση?ευχαριστω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτρέπονται απο τη δεύτερη φάση,τις μέρες που τρωμε λαχανικα, χωρις περιορισμό.

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα κάνω στη δεύτερη φάση επιτρέπονται καραμέλες βούτυρου χωρίς ζάχαρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα,συνγχαρητηρια καταρχην για το σαιτ σου εχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Θέλω να κάνω μία ερώτηση.Έκανα χαζομάρα στο σούπερ μάρκετ και πήρα κατα λάθος λουκανικάκια με 10% λιπαρά.Έιμαι στη δεύτερη φάση τώρα,επιτρέπεται να τα φάω?Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν δεν έχεις γάλα σκόνη μπορείς να βάλεις γάλα 0%;; Μπορώ να βάλω γαλοπούλα τύπου παριζάκι της greta farm? ξέρετε αυτά τα καινούργια που έχουν βγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν μπορείς να αντικαταστήσεις ένα στέρεο υλικό με υγρό. Το συγκεκριμένο προϊόν δεν το γνωρίζω. Πρέπει να ελέγξεις μόνη σου το πινακάκι με τα διατροφικά στοιχεία και να κρίνεις. Επίσης να προσέξεις αν περιέχει ζάχαρη.

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα. Τα λουκάνικα wudy πόσα λιπαρά έχουν γιατί δεν αναγράφεται κάπου. Το ίδιο και για το παριζακι της wudy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ντουκάν στη λίστα των ανεκτών γράφει 100 γραμμάρια λουκάνικο κοτόπουλου = 1 ανεκτό. Δεν βάζει όριο στα λιπαρά, οπότε δε μας αφορά αυτή η πληροφορία για τη δίαιτα.

      Διαγραφή
  16. Γεια σας, το λαντσιον μητ από κοτόπουλο μπορεί να αντικαταστησει το λουκάνικο;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δε γνωρίζω τα συστατικά του. Θα πρέπει να τα συγκρίνεις εσύ και να προσέξεις μήπως περιέχει ζάχαρη.

      Διαγραφή
  17. γεια σας μπορω να βαλω παριζα με 5 τις 100 λιπαρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αλλαντικά πρέπει να είναι μέχρι 4% λιπαρά. Εγώ όμως επειδή κατανάλωνα ελάχιστα, έπαιρνα και αυτή την πάριζα καμιά φορά. Αν επιλέξεις να την καταναλώσεις να ξέρεις ότι εκτός απο 1% παραπάνω λιπαρά έχει και παραπάνω υδατάνθρακες οπότε θέλει μέτρο.

      Διαγραφή
  18. Καταρχήν συγχαρητήρια πολλά για το σάιτ. Να τολμήσω να ρωτήσω αν κάποιος έχει δοκιμάσει μαζί με την δίαιτα αυτή με την οποία έχασα στο παρελθόν 15 κιλά, να πάρει κάποιο λιποδιαλυτη... είμαι σε σκέψη μήπως βοηθάει λίγο παραπάνω στο αποτέλεσμα, μαζί με την δίαιτα.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτή τη δίαιτα δεν χρειάζεσαι λιποδιαλύτες! Χάνεις έτσι κι αλλιώς λίπος με τη διατροφή οπότε δεν είναι ανάγκη να παίρνεις σκευάσματα.

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα,στις συνταγές που αναφέρεται το γάλα σε σκόνη,το βάζουμε όπως είναι σε σκόνη η το φτιάχνουμε σε υγρή μορφή και μετά το προσθέτουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν χρειαζόταν να το αραιώσουμε θα χρησιμοποιούσαμε κανονικό γάλα, όχι γάλα σκόνη. Άρα το χρησιμοποιούμε όπως είναι :)

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα σας! Οντως υπεροχη συνταγη και ευκολη. Μία ερώτηση. Σε μια μέρα ποσα απο αυτα επιτρεπεται να φάει κανεις στην πρώτη φάση? Εγω έκανα μία μικρή παραλλαγή. Δε χρησιοποίησα αλατι η καρυκεύματα. Αντιθετα έβαλα κανέλλα και βρήκαν αψογα!! Δοκιμάστε το! Συγχαρητήρια για το μπλογκ και όλη τη βοήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να τα φας όλα απλά θα υπολογίσεις 350 γραμμάρια γαλακτοκομικά και ένα ανεκτό από το λουκάνικο. Πολύ ωραία η ιδέα σου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!