Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Προφιτερόλ




Δοκιμάστε το προφιτερόλ μου και δε θα χάσετε! Η φίλη μου που κάνει Ντουκάν από τότε που το δοκίμασε μου φωνάζει κάθε μέρα να ανεβάσω τη συνταγή , γιατί ξετρελάθηκε! Άρεσε πολύ ακόμα και άτομα που δεν κάνουν Ντουκάν. Μπορεί να φανεί σαν να παινεύω το σπίτι μου,  αλλά νομίζω ότι είναι το πιο ωραίο γλυκό που έχω φάει ως τώρα.



11 σχόλια:

  1. Φανταστική συνταγή :) Θα ήθελα να ρωτήσω,η μαγιά είναι σκόνη ή νωπή ? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πριν δοκιμάσω να το φτιάξω, θα ήθελα να ρωτήσω για ποιο λόγο βάζουμε τη μαγιά. Αν κατάλαβα καλά, δεν αφήνουμε τη "ζύμη" να φουσκώσει....ή φουσκώνουν τα "σου" καθώς ψήνονται ? Επίσης ανακατεύουμε καλά το μίγμα ή πρέπει να προσέχουμε μη ξεφουσκώσει η μαρέγγα ? Γενικά πως συμπεριφέρεται το μίγμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω παρατηρήσει ότι με τη μαγιά φουσκώνουν λίγο ακόμα και μερικές φορές κάνουν κι ένα κενό στη μέση. Δεν ξέρω γιατί δεν συμβαίνει πάντα, δεν έχω εξειδικευμένες γνώσεις, δυστυχώς. Ίσως φταίει η μάρκα της μαγιάς ή αν ήταν ανοιχτό το σακουλάκι. Όσο για το ανακάτεμα, εγώ συνεχίζω να χτυπάω με το μίξερ αλλά στην πιο χαμηλή ταχύτητα, με αργές κινήσεις.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα! Οταν λες γάλα σκόνη τι εννοείς; Το regilait ή κάποιο τελείως σκόνη; Το ειχα κανει και δεν μου πέτυχαν τα σου. Βγήκε ελάχιστη ζύμη και πολύ λίγα σου με αποτέλεσμα να κανω και δεύτερη δόση επιτόπου. Πιστεύω οτι φταιει το γάλα σκόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με regilait τα κάνω και βγαίνουν μια χαρά. Κρίμα που δε σου πέτυχαν, δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει.

      Διαγραφή
  4. Και εγω δοκιμασα να τη κανω τη συνταγη.δυστυχως δεν βγηκε το αποτελεσμα που περιμενα.μολις εβαλα το γαλα σε σκονη απο εκει που το μειγμα ηταν αφροτο σα μαρεγγα εκατσε τελειως και εγινε ζυμη σα λασπη.παρ ολα αυτα δοκιμασα να τα βαλω στο φουρνο κ βγηκαν σα μαλακα μπισκοτα δε φουσκωσαν καθολου.δε μπορω να καταλαβω που ειναι το λαθος.μηπως το γαλα σε σκονη αφου το βαλουμε στη "μαρεγγα" πρεπει να το ανακατεψουμε απαλα με το κουταλι?διαφορετικα με το μιξερ γινεται ζυμη και μαλιστα πολυ λιγη ποσοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τη σπάτουλα ανακατεύουμε το γάλα σκόνη με τη μαρέγκα, δεν το χτυπάμε με το μίξερ. Δεν ξέρω γιατί δεν σου πετυχαίνουν, έχω κάνει τη συνταγή πολλές φορές ακριβώς με τη διαδικασία που περιγράφω και βγαίνουν όπως τα βλέπεις.

      Διαγραφή
  5. καλησπέρα! ήθελα να ρωτήσω το γάλα πρέπει να είναι απαραιτήτως νουνού ή οποιοδήποτε γάλα κάνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!