Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Milko 0% και δίαιτα Ντουκάν

Ξέρω κάποιοι διαφωνούν (χωρίς αξιόπιστα επιχειρήματα), αλλά το  milko 0% για μένα ανήκει στα επιτρεπόμενα τρόφιμα. Το καταναλώνω ως γαλακτοκομικό, δεν το μετράω στα ανεκτά και πλέον το δοκίμασα και πιστεύω ότι μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και στην επίθεση. Θα μου πείτε, ναι αλλά έχει κακάο! Το πρόβλημα με το κακάο γενικά, είναι τα λιπαρά και οι υδατάνθρακές του, γι' αυτό είναι περιορισμένο σε αυτή τη δίαιτα. Όμως, ξέρουμε ότι ο Dukan έχει βγάλει κακάο με 1% λιπαρά και το επιτρέπει σε απεριόριστες ποσότητες ακόμα και στην επίθεση. Από τη στιγμή που το milko έχει 0% λιπαρά, προφανώς το κακάο που χρησιμοποιεί η εταιρία είναι κάποιο αντίστοιχο κακάο χωρίς λιπαρά. Το ίδιο ισχύει και για τους υδατάνθρακες που είναι σε χαμηλό και επιτρεπόμενο ποσοστό.

Στην ουσία δηλαδή όταν καταναλώνεις μίλκο είναι σαν να έχεις πάρει μισό λίτρο γάλα 0%, να έχεις προσθέσει 1 κουταλιά της σούπας κακάο χωρίς λιπαρά κι άλλη μία κουταλιά ζαχαρίνη. Επιτρέπεται να πιεις αυτό το ρόφημα, έτσι δεν είναι; Για τον ίδιο ακριβώς λόγο θεωρώ ότι επιτρέπεται και το μίλκο, τηρώντας φυσικά τον περιορισμό του 1 λίτρου γαλακτοκομικών τη μέρα.

Επειδή κάπου διάβασα ως επιχείρημα κατά της κατανάλωσης  milko ότι ο Ντουκάν λέει το κακάο 1% πλέον το έχει στα ανεκτά, να σας ενημερώσω ότι έχω το κακάο 1% με τη ΝΕΑ συσκευασία που κυκλοφόρησε πρόσφατα (update 06/2015) και στο πινακάκι το έχει ΕΛΕΥΘΕΡΟ σε όλες τις φάσεις. Γι' αυτό παρακαλώ πολύ όσους δίνουν τέτοιες πληροφορίες να τις ελέγχουν πρώτα.

Αν συγκρίνετε την ετικέτα με τα διατροφικά στοιχεία του συγκεκριμένου προϊόντος με άλλα, μη σοκολατούχα γάλατα που έχουν 0-2% λιπαρά, θα δείτε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Έχει λίγο παραπάνω πρωτεΐνη, πράγμα που στη δική μας δίαιτα κάθε άλλο παρά πρόβλημα είναι. Όσον αφορά τους υδατάνθρακες, η διαφορά της τάξεως του 0,1-0,2% για μένα είναι αμελητέα: 

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΑ 100g

Milko 0%
Θερμίδες 35kcal, πρωτεΐνες 3.8 g, υδατάνθρακες 4,9 g, λιπαρά 0g

Θερμίδες 41kcal, πρωτεΐνες 3.3 g, υδατάνθρακες 4,8 g, λιπαρά 1g

Θερμίδες 41kcal, πρωτεΐνες 3.3 g, υδατάνθρακες 4,8 g, λιπαρά 1g

Θερμίδες 46kcal, πρωτεΐνες 3.3 g, υδατάνθρακες 4,8 g, λιπαρά 1,5g

Θερμίδες 33kcal, πρωτεΐνες 3.3 g, υδατάνθρακες 4,9 g, λιπαρά 1,5g

Θερμίδες 47.3kcal, πρωτεΐνες 3.3 g, υδατάνθρακες 4,7 g, λιπαρά 1,5g

ΟΛΥΜΠΟΣ υψηλής παστερίωσης ελαφρύ
Θερμίδες 45kcal, πρωτεΐνες 3.2 g, υδατάνθρακες 4,7 g, λιπαρά 1,5g

Το n'joy 0% της ΦΑΓΕ  έχει 5,5% υδατάνθρακες, δηλαδή παραπάνω από το milko γι' αυτό δεν το προτιμώ. 

Γι' αυτούς τους λόγους λοιπόν θεωρώ ότι το milko είναι ένα γάλα που δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα άπαχα γάλατα, οπότε μπορούμε να το καταναλώνουμε κανονικά. Αυτή βέβαια είναι η προσωπική μου άποψη και σας υπενθυμίζω πως ούτε ειδικός στη Ντουκαν είμαι, ούτε διατροφολόγος, ούτε coach. Απλά ενημερώνω για πράγματα που ακολουθώ ή ίδια και ο καθένας κρίνει και αποφασίζει τι θα κάνει! Πολλοί αναφέρουν ότι το κακάο τους κολλάει γενικότερα. Αν δείτε ότι καταναλώνοντας  milko δεν χάνετε κιλά, σταματήστε το. Αν χάνετε, δεν υπάρχει λόγος να το στερηθείτε. Δεν αντιδρούν όλοι οι οργανισμοί με τον ίδιο τρόπο.

Ενημέρωση 06/2015: Δεν είχα προσέξει ότι στα παλαιότερα  coaching έχει απαντηθεί αν επιτρέπεται ή όχι, σοκολατούχο γάλα με την ίδια διατροφική αξία του milko free:

dietnow : Can I drink chocolate milk 0%sugar 0%fat, 3,8protein, 4,8carb in 100ml with sweeteners? may I use it for the desert recipes?How much can I drink every day?
Moderatrice cathy : Welcome dietnow, your chocolate milk drink is ok. You can drink it or use it to prepare delicious "sweet" Dukan recipes. However don't have more than 1 Kg dairy fat free products per day. Tchin tchin ! 


Και για να λυθούν όλες οι απορίες έκανα ερώτηση στην επίσημη σελίδα στέλνοντας τα διατροφικά στοιχεία του milko free και μου είπαν ότι επιτρέπεται, το υπολογίζουμε στα γαλακτοκομικά, όμως να μην το καταναλώνουμε απεριόριστα επειδή περιέχει γλυκαντικά! 

Επιτρέπεται λοιπόν και το milko free αλλά θα πρέπει να το υπολογίζουμε και αυτό στο 1 λίτρο γαλακτοκομικών τη μέρα, ακριβώς όπως το είχα γράψει εξαρχής. 

Επειδή κάποιοι το ζητούν σας παραθέτω το πινακάκι από το κακάο 1% του Ντουκάν, που δείχνει ότι είναι ελεύθερο για κατανάλωση σε όλες τις φάσεις, με τη διευκρίνηση *"στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής". Οποιος έχει αγοράσει και άλλα προϊόντα Ντουκάν γνωρίζει καλά πως οι αντίστοιχοι πίνακες έχουν περιορισμούς και απαγορεύσεις ανά φάση. Εδώ δεν υπάρχουν. 

45 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Είναι εφικτό να μπουν φωτογραφίες σε κάθε γάλα; ;; ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία, αν πατήσεις στο όνομα του κάθε γάλατος θα σε οδηγήσει στη σελίδα της εταιρίας όπου υπάρχει και η φωτογραφία του.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα και συγχαρητήρια για την δουλειά σου. Θα ήθελα μια διευκρίνιση τα γαλακτοκομικά είναι απεριόριστα ή τα περιορίζουμε σε ένα λίτρο την ημέρα ; ;;;;;;; Ευχαριστώ Kiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου! Τα γαλακτοκομικά 0% ο Ντουκάν τα βάζει στις τροφές με καθαρή πρωτεΐνη, άρα είναι απεριόριστα. Αν όμως καταναλώνεις και κάποια είδη με 2%-7% λιπαρά, θα πρέπει να τα μετράς συνολικά στο 1 λίτρο. Δηλαδή μόνο αν καταναλώνεις αποκλειστικά γαλακτοκομικά 0%, είναι απεριόριστα.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα κ απο μένα...γιατί στη παραπανω περιγραφή του milko free τονιζεις τον περιορισμό του λίτρου ? Ως 0%γαλακτοκομικο η κατανάλωση του δεν είναι απεριόριστη ημερησίως?ευχαριστώ εκ των προτέρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Το αναφέρω για την περίπτωση που κάποιος δεν καταναλώνει μόνο γαλακτοκομικά με 0% λιπαρά. Δεν είναι απεριόριστα τα 0% συν 1 κιλό τα υπόλοιπα μέχρι 2%. Από τη στιγμή που θα φας και κότατζ 2,2% πχ, μετράς 1 λίτρο συνολικά.

      Διαγραφή
  4. Ένα είδος τροφίμων δεν βλέπω να αναφέρεται πουθενά και από κανέναν. Οι ξηροί καρποί !!! Αυτό σημαίνει πως εν αντιθέσει με όλες τις άλλες δίαιτες που προτείνουν π.χ. 7-8 ανάλατα ωμά αμύγδαλα ή μια κουταλιά ηλιόσπορο, ο Ντουκάν εννοεί πως δεν θα καταναλώσουμε ποτέ ξανά ξηρούς καρπούς; Εξωφρενικό μου ακούγεται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ξηροί καρποί είναι υπερβολικά λιπαροί για τη συγκεκριμένη δίαιτα. Δεν στους απαγορεύει για πάντα, αλλά στις δύο πρώτες φάσεις της δίαιτας, μέχρι να χαθούν τα περιττά κιλά. Στην τρίτη φάση μπορείς να φας λίγους στο ελεύθερο γεύμα και από την τέταρτη όσους θέλεις, σε φυσιολογικά πλαίσια πάντα, αφού ο σκοπός είναι να διατηρήσουμε τα χαμένα κιλά.

      Διαγραφή
  5. Πρώτα πρώτα να σου πω ότι εκτός του ότι είσαι ίσως η μοναδικά σωστά ενημερωμένη σε ότι αφορά την δίαιτα αυτή, είσαι και εξαιρετικά ευγενική και πρόθυμη. Συγχαρητήρια για ότι κάνεις. Σου εύχομαι τα καλύτερα. Τώρα όσο για το μίλκο νομίζω ότι είναι ότι πρέπει για την Α φάση που είναι και η δυσκολότερη απ' όλες πιστεύω. Σου αναπληρώνει την έλλειψη γλυκού και σοκολάτας. Με το φαγητό δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά με τα γλυκά είναι ένα θέμα! Συνέχισε την καλή δουλειά που κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφοριες και τις ωραιες συνταγες και συμβουλες! Εχεις κάνει αξιέπαινη δουλειά.Εχω ξεκινήσει τη δίαιτα 4 ημέρες τώρα διαβάζοντας το μπλογκ σου
    κι έχω χάσει 2 κιλά.Δε θα εγκαταλείψω γιατί δε συνειδητοποιώ καν ότι είμαι σε δίαιτα!Καλή δύναμη σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Ελενα και παλι!αρα αν καταλαβα καλα εγω που πινω μονο 0% γαλακτοκομικα και μιλκο μπορω να πιω απεριοριστα εκτος αν φαω και κατι πχ dirollo οποτε μετραω ενα λιτρο.σωστα?ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων. Βοηθας οσο δεν φανταζεσαι!Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν πίνεις μίλκο δε θα πρέπει να ξεπερνάς το 1 λίτρο γαλακτοκομικών την ημέρα σύμφωνα με το coaching.

      Διαγραφή
  8. Σου έκανα την ερώτηση πριν δώ ότι είχες ήδη ασχοληθεί με το θέμα, οπότε αν τη βρείς αγνόησέ την, με κάλυψες ήδη. Στην ομάδα στο fb εξακολουθούν να απαντούν όχι. Ο πιο λογικός νους μπορεί να κατανοήσει συγκρίνοντας και μόνο τις ετικέτες διατροφικής ανάλυξης του milko free και οποιουδήποτε γάλακτος 0% ότι η αξία τους είναι σχεδόν ίδια. Και επιπλέον είνα λογικό ότι όταν ένα γαλά έχει 0% λιπαρά ακόμα και αν έχει κακάο, θα είνα και αυτό 0%. Μάρθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ομάδες του facebook μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, όμως από την αμερικάνικη σελίδα του facebook μου απάντησαν ότι επιτρέπεται, απλά να προσέχουμε την κατανάλωση λόγω των γλυκαντικών και μόνο.

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα...και εγώ με τη σειρά μου να πω μπράβο σου για το πραγματικα πολύ ενημερωτικό blog...ξεκίνησα πριν από 4 μέρες την Α'Φάση επίθεσης αλλά δυστυχώς την δεύτερη μέρα αδιαθετησα οπότε δεν βλέπω αποτελεσματα...α'ερώτηση λοιπόν:όταν τελειώσει η περίοδος θα δω κάποια διαφορά στα κιλα? Και ..β'ερώτηση:στα προϊόντα που υπάρχουν στο drmattafarmacy.gr μπορούμε από την α'φάση να τα αγοράσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα πια θα έχεις καταλάβει και μόνη σου ότι πάντα στην περίοδο ζυγίζουμε παραπάνω (έως και 2 κιλά μου έχει τύχει) και δε χρειάζεται να αγχωνόμαστε.
      Τα περισσότερα προϊόντα Ντουκάν είναι για τη δεύτερη και την τρίτη φάση. Μόνο το πίτουρο βρώμης επιτρέπεται στην πρώτη φάση.

      Διαγραφή
  10. Καλησπερα ελενα!!!εξαιτετικο το blog σου συχαρητηρια!!!!θα ηθελα να ρωτησω εχω αρκετες ζαλαδες και μια κοπωση εδω και 3 μερες ειμαι στην 2 βαση εδω και 2μηνες εχω χασει 12 κιλα μεχρι τωρα πινω βιταμινες c και β.και κατι ακομη σε γλυκαντικο περνω στενια της εψα σε σταγονες γνωριζεις αν κανει που την χρεισημοποιω; ευχαριστω πολυ.Γλυκερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' όσο γνωρίζω το γλυκαντικό αυτό είναι συμβατό. Δεν το έχω πάρει ποτέ αλλά πολλοί μου γράφουν ότι το χρησιμοποιούν χωρίς πρόβλημα. Καλό θα ήταν να παίρνεις μια πολυβιταμίνη για τις ζαλάδες και να τρως και την 1 κουταλιά της σούπας πίτουρο σταριού που επιτρέπεται. Αυτή η μικρή ποσότητα υδατάνθρακα ίσως βοηθήσει.

      Διαγραφή
    2. Για τις ζαλάδες και την κόπωση χρειάζεται μαγνήσιο οπωσδήποτε καθώς και κάλιο. Επίσης να τρώτε το φαγητό σας αλατισμένο καλά.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Ελενα και θερμά συγχαρητήρια για το μπλογκ σου! Είσαι ο λόγος που ξεκινάω και εγώ από σήμερα και έχω στόχο πάααρα πολλά κιλά. Μια ερώτηση μόνο: τα μπαχαρικά π.χ. κάρυ, μπαχάρι, δάφνη, πάπρικα όπως και το σκόρδο επιτρέπονται απεριόριστα στην α φάση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι επιτρέπονται χωρίς περιορισμό. Τα μυρωδικά πχ μαϊντανό, δυόσμο κτλ να περιορίζεις λίγο, πχ 1 κουταλιά της σούπας.

      Διαγραφή
  12. Α και επίσης και κάτι άλλο εκτός των μπαχαρικών.. Δεν έχω πολυκαταλάβει τι σημαίνει ανεκτά τρόφιμα και σε ποια φάση τα χρησιμοποιούμε.. ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέραα! είμαι στη 3η μέρα της Α φάσης και επειδή δε βρήκα total 0% πηρα complete 0% και λεει κρεμωδες οτι ειναι.επιτρεπεται η έκανα βλακεία? έφαγα και λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα σας. Μονο στο δικο σας site αναφερετε οτι το κακαο 1% ειναι επιτρεπομενο, σε ολα τα αλλα και στο εξωτερικο το εχει ως ανεκτο. Εσεις που ειδατε οτι ειναι επιτρεπομενο και ελευθερο? Εγω λογω αυτου χαλασα τη διαιτα γιατι χθες και σημερα ηπια απο μισο λιτρο μιλκο. Δηλαδη πανε ολα στραφι, πρεπει να ξαναξεκινησω απο την αρχη. Επεσε η ψυχολογια μου γιατι κουραστηκα δεκα μερες τωρα να μαγειρευω και να προσεχω το παραμικρο και την πατησα. Δειξτε μας παρακαλω που λεει ο dukan οτι το 1% ειναι ελευθερο? Ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή κάνατε κανονικά τη δίαιτα 8 ημέρες, πήγαν όλα τέλεια και τη χαλάσατε από το milko; Δεν καταλαβαίνω, τι εννοείτε πήγαν όλα στράφι; Πήρατε πίσω τα κιλά που χάσατε τις 8 ημέρες και μάλιστα στην επίθεση που λογικά ήταν αρκετά; Αυτό δεν είναι καθόλου λογικό και πρώτη φορά το ακούω. Ακόμα κι αν καταναλώσατε ανεκτά στην επίθεση ενώ δεν έπρεπε, το χειρότερο που θα μπορούσατε να πάθετε είναι να μη χάσετε κιλά εκείνες τις μέρες, πάντως σε καμία περίπτωση δεν καταστρέφεται έτσι η δίαιτα. Πιο πιθανό είναι να μην έχετε καταλάβει κάτι και να έχετε κάνει κάποιο βασικό λάθος, γιατί απ' ότι βλέπω κι εδώ με ρωτάτε πράγματα που ήδη απαντώ στο κείμενο, άρα δεν διαβάζετε προσεκτικά τις πληροφορίες. Ότι το κακάο 1% είναι ελεύθερο το γράφει επάνω στη συσκευασία (θα την προσθέσω στην ανάρτηση για να το δείτε) και για το μιλκο συγκεκριμένα έχει απαντήσει το coaching παλιότερα αλλά και σε μένα προσωπικά σε μήνυμα που τους έστειλα. Όλα αυτά τα αναφέρω στο κείμενό μου. Πάντως, για τη δίαιτα και την τήρησή της είμαστε οι ίδιοι υπεύθυνοι. Δεν μπορούμε να ζητάμε ευθύνες από κάποιον που έχει δηλώσει ότι δεν είναι ειδικός, μιλάει καθαρά από προσωπική εμπειρία και μας παρέχει πληροφορίες εντελώς δωρεάν. Αν θέλετε να κάνετε ακριβώς ό,τι λέει ο Ντουκάν μπορείτε να αγοράστε το βιβλίο του. Δεν είναι σωστό να αναζητάτε να ρίξετε ευθύνες, ειδικά όταν στο κείμενο μου έχω τονίσει αυτό: "...υπενθυμίζω πως ούτε ειδικός στη Ντουκαν είμαι, ούτε διατροφολόγος, ούτε coach. Απλά ενημερώνω για πράγματα που ακολουθώ ή ίδια και ο καθένας κρίνει και αποφασίζει τι θα κάνει! Πολλοί αναφέρουν ότι το κακάο τους κολλάει γενικότερα. Αν δείτε ότι καταναλώνοντας milko δεν χάνετε κιλά, σταματήστε το. Αν χάνετε, δεν υπάρχει λόγος να το στερηθείτε. Δεν αντιδρούν όλοι οι οργανισμοί με τον ίδιο τρόπο." Τέλος, πρέπει να πω ότι έχω λάβει δεκάδες μηνύματα από ανθρώπους που λένε ότι "τους έσωσα" με τις πληροφορίες για το μίλκο γιατί έγινε η δίαιτα πιο εύκολη για εκείνους και συνεχίζουν να χάνουν κιλά με καλό ρυθμό. Αν κουραστήκατε από τα μαγειρέματα της Ντουκαν στις δέκα πρώτες μέρες, ίσως δεν είναι κατάλληλη για εσάς. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό για μήνες και αν σας είναι κουραστικό δεν ξέρω αν θα αντέξετε. Καλή επιτυχία όπως και να έχει!

      Διαγραφή
    2. Είμαι στην τρίτη μέρα,έχω χάσει 1,5 κιλό και πίνω milko free από την 1η μέρα.Δε με έχει πάει πίσω.Αντιθέτως,είναι ένας απο τους λόγους που συνεχίζω τη Ντουκάν!Σ ευχαριστώ Έλενα!

      Διαγραφή
    3. Κι εμένα με βοήθησε πολύ! Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  15. Τ έ λ ε ι ο το γλυκό με milko!!!
    Έχω ξετρελαθεί!
    Είναι η 3η μερα μου στην επίθεση και έχασα 1,5 ως τώρα.Θέλω άλλα 8...από αύριο στην πλεύση λογικά.Αν και ενθουσιαστηκα με το 1,5 και αναρωτιέμαι αν μπορώ να την κρατήσω για δύο τρεις μέρες ακόμη,αν είναι να έχω αποτέλεσμα.Το μονο ενοχλητικό είναι αυτή η "μεταλλική" αίσθηση στο στόμα.Φευγει ποτέ;
    Σ'ευχαριστώ κι εγώ πολύ για όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Χαίρομαι πολύ με το αποτέλεσμα σου! Μην κρατήσεις τη φάση της επίθεσης παραπάνω, δε θα σε ωφελήσει κάπου. Αν κάνεις σωστά τη δίαιτα θα χάσεις τα κιλά με το σωστό ρυθμό. Η μεταλλική γεύση οφείλεται στην κέτωση, που δημιουργείται λόγω έλλειψης υδατανθράκων από τη διατροφή μας. Με τον καιρό εξασθενεί. Να είσαι καλά, καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  16. Δηλαδη αν φαω μια μερα λακτα σοκολατα αλλα χασω 1,5 κιλο, ενω αν δεν την ετρωγα ισως να εχανα και 2, σημαινει οτι επιτρεπεται? και εμενα θα με βοηθουσε και θα μου αρεσε αλλα δεν επιτρεπεται. Στημ διαιτα αυτη υπαρχουν ανεκτα, επιτρεπομενα και απεριοριστα, Το μιλκο free ειναι στα απαγορευμενα. Η κανουμε οτι λενε οι κανονες , η αποφασιζουμε μονοι μας οτι επιτρεπονται τα απαγορευμενα επειδη ετυχε και χασαμε 1.5 κιλο. Και αν θελετε πιειτε το αλλα μην το γραφετε δημοσια παραπλανωντας γιατι το βλεπουν και αλλοι , οι οποιοι αν το πιουν μπορει να κολλησουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σοκολάτα απαγορεύεται γιατί υπερβαίνει τα λιπαρά και τους υδατάνθρακες που επιτρέπει η δίαιτα στις τροφές, το milko free όχι. Κάνω ακριβώς ό,τι λένε οι κανόνες και θα πω για άλλη μια φορά ότι η επίσημη σελίδα μου έχει απαντήσει και μου έχει πει ότι επιτρέπεται το συγκεκριμένο γάλα. Την ερώτηση την έκανα μόνο και μόνο για να αναρτήσω το συγκεκριμένο άρθρο με επιχειρήματα, αφού η ίδια είχα ήδη χάσει 30 κιλά με τη δίαιτα πίνοντας το συγκεκριμένο γάλα σχεδόν καθημερινά. Ας ξαναπώ, αφού επιμένετε να γράφετε τα δικά σας χωρίς να διαβάσετε καν τι σας λέει ο συνομιλητής σας, ότι στην ανάρτησή μου τονίζω ότι δε μιλάω ως ειδικός αλλά γράφω από προσωπική εμπειρία και μοιράζομαι πράγματα που έχω διασταυρώσει και ότι κάποιοι μπορεί να κολλήσουν αφού ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά. Κάντε μια προσπάθεια να διαβάζετε ολόκληρα τα κείμενα, θα σας βοηθήσει να κάνετε σωστά τη δίαιτα χωρίς να ψάχνετε να ρίξετε ευθύνες σε άλλους για πράγματα που προσπεράσατε. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  17. Επίσης αυτή που έχει να χάσει 30 κιλά και μιλκο να πιει θα χάσει. Αυτή που έχει να χάσει μόνο 5 ή 10 δεν θα είναι το ίδιο! Θα κολλήσει! Όποτε μην παραπλανάτε τον κόσμο,επειδή δεν γνωριζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου και όταν είχα 1 κιλό μόνο να χάσω, έπινα milko free και το έχασα. Το ίδιο και πολλοί ακόμα αναγνώστες του μπλογκ με τους οποίους συζητώ καθημερινά. Προφανώς εσένα σε κολλάει το μίλκο, είναι πολύ πιθανό να συμβεί, το γράφω και στην ανάρτηση, άρα όχι μόνο δεν παραπλανώ αλλά ενημερώνω και γι' αυτή την περίπτωση. Δεν θα επανέλθω στο θέμα αυτό, σε ευχαριστώ που διαβάζεις το μπλογκ μου, καλή συνέχεια στη δίαιτα.

      Διαγραφή
  18. Λιγο με το πρωινο μπερδευομαι τι θα πρεπει να τρωω στην Α φαση,ε ποτηρι γαλα 0% με τι αλλο κ μετα απο ποση ωρα πρεπει να ξαναφαω,σ ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσο συχνά πρέπει να τρώμε στη Ντουκάν, τρώμε όσο συχνά θέλουμε από τη λίστα με τις τροφές που επιτρέπονται. Ιδέες για το τι μπορείς να τρως σε κάθε φάση θα βρεις εδώ:

      http://dukandiaita.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html

      Διαγραφή
  19. Καλησπερα αν πινουμε σιδηρο κατα τη διαρκεια της διαιτας..υπαρχει προβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σας ευχαριστω για τις εμπεριστατωμένες πληροφορίες! Αλλού ακούνε Milko Free και πάνε τα μπινελίκια σύννεφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη στιγμή που έχω η ίδια εμπειρία αλλά και τις εμπειρίες όλων των φίλων μου που έπιναν milko free και έχασαν πάρα πολλά κιλά, δεν με απασχολεί καθόλου τι λένε άλλοι. Είναι πολύ βολικό για τη δίαιτα γιατί το βρίσκεις παντού και σε χορταίνει, αν κάποιος το δοκιμάσει και δεν τον κολλάει, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τον "μαλώσουν" κάποιοι! Γενικά δεν μου αρέσουν οι εμμονές :)

      Διαγραφή
  21. Αυτή η εμμονη με το μιλκο με τρελαινει.Τα κιλα ούτως η αλλως θα τα χασω αφου κοψει τα παντα ψωμια ,ζαχαρη,μακαρονια,ρυζια πατατες.Το ΜΙΛΚΟ είναι σταγονα στον ωκεανο μπροστα σε αυτά που ετρωγα και παχυνα.Παρολα αυτά εμενα το μιλκο free δεν μου αρεσει πινω το κανονικο καποιες φορες αλλα και γαλα ο% με 1 κουταλια καοτονικ κιλα χανω κανονικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σκεφτείς ότι την εμμονή με την απαγόρευση στο milko free την έχουν άτομα που δεν ολοκλήρωσαν ποτέ τη δίαιτα, καταλαβαίνεις ότι κάτι περίεργο συμβαίνει :)

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!