Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ψωμί για τοστ Ντουκάν


Τη συνταγή αυτή την εμπνεύστηκα από τη ζύμη για τα ρολά κανέλας. Σκέφτηκα ότι είναι μια ωραία βάση που μπορεί να γίνει πιο συμπαγής αν εμπλουτιστεί με πίτουρα. Το δοκίμασα και πιστεύω ότι γίνεται ένα ωραίο ψωμί που θυμίζει ψωμί για τοστ. Όταν ψηθεί, το χωρίζουμε σε 6 κομμάτια ώστε να μας βγουν 3 τοστ. Δικαιούμαστε 1 τοστ την ημέρα. Έτσι θα έχουμε καταναλώσει και το πίτουρο βρώμης της ημέρας. 



40 σχόλια:

  1. Καλησπερα. Μπορει να το φαει το ψωμι αυτό κ καποιος που ειναι στην πρωτη φαση;;; Πως θα γινει λογω το οτι εχει 6 κ.σ. πιτουρο βρωμης;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πίτουρο βρώμης δεν είναι πρόβλημα, θα μπορούσε να μοιραστεί στα 4 η δόση και να έχει 1,5 κουταλιά της σούπας η καθεμία. Όμως η συνταγή έχει πίτουρο σταριού που δεν επιτρέπεται στην πρώτη φάση.

      Διαγραφή
  2. Μπορουμε να το ψησουμε και σε φορμα ψωμιου ή σιλικονης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλήσπερα αν δεν έχω πίτουρο σταριού μπορω να το αντικατάστησε με επιπλέον βρώμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να βάλεις 2 κουταλιές πίτουρο βρώμης, αλλά μετά θα πρέπει να χωρίσεις το ψωμί στα 4.

      Διαγραφή
  4. καλησπέρα ερώτηση........!το γάλα σκόνη compleete επιτρέπεται......?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι θυμάμαι όχι. Να κοιτάζετε τον πίνακα των προϊόντων, αν έχει πάνω απο 2% λιπαρά στα 100 γραμμάρια (προσοχή, ΌΧΙ ανά μερίδα) και 6% υδατάνθρακες, δεν επιτρέπεται.

      Διαγραφή
    2. ti ennoeis synolika mexri 6 tois ekato ydatanthrakes? To gala skoni regilait pou vazoume exei synolika 52 gr sta 100 ydatanthrakes, giati to xrhsimopoioume tote?

      http://www.myfitnesspal.com/food/calories/regilait-skimmed-milk-powder-251658856

      Διαγραφή
    3. Τα 100 γραμμάρια γάλα σκόνη τα μετράμε σαν 1 λίτρο γάλα, το οποίο επίσης έχει 50 - 55 γραμμάρια υδατάνθρακες. Είναι φυσιολογικό το ποσοστό για το συγκεκριμένο είδος. Αν το complete χρησιμοποιείται στην ίδια αναλογία και δεν έχει λιπαρά και ζάχαρη, είναι οκ. Αλλά θυμάμαι οτι για κάποιο λόγο το είχα απορρίψει, οπότε προσοχή.

      Διαγραφή
    4. Γαλα σκονη ποιο προτεινεις; Και που μπορω να το βρω; Στο σουπερ μαρκετ δεν βρηκα κατι. Ευχαριστω!

      Διαγραφή
    5. Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ έχουν το Regilait, θα το βρεις δίπλα στα εβαπορέ. Αλλιώς μπορείς να πάρεις online από το drmattapharmacy.gr

      Διαγραφή
  5. Πόσες φετες του τοστ βγαίνει;; Πως σου φαίνεται, μπορω να βαλω και λιναρόσπορο;;
    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6 φέτες. ναι ο λιναρόσπορος μπαίνει άνετα σε όλες αυτές τις ζύμες.

      Διαγραφή
  6. Τελικά το έφτιαξα χθες βράδυ, έβαλα και τρεις κουταλιες λιναροσπορο (με βοηθαει πολύ στο θέμα της τουαλέτας), και λίγο ακόμη γιαούρτι. Έγινε πάρα πολύ ωραίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά θα πρέπει να χωρίσεις τη δόση στα 4, επειδή στη Ντουκάν 2 επιτρέπεται να καταναλώνουμε 1,5 κ.σ. πίτουρο βρώμης την ημέρα.

      Διαγραφή
  8. Καλησπερα!μια φιλη μου ειπε πως μπορω να κανω ψωμι μονο με γιαουρτι και πιτουρο βρωμης!ισχυει κατι τετοιο? Δυο γιαουρτια με 6 κουταλιες πιτουρο, ανακατεμα και κατευθειαν στον φουρνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω να γίνεται κάτι τέτοιο είναι πολύ μεγάλη η ποσότητα του γιαουρτιού. Η αναλογία για να κάνεις τη γαλέτα ή ένα μικρό ψωμάκι σε θήκη για μάφιν είναι η εξής: 1,5 - 2 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης, 1 ασπράδι αυγού και 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι. Βάζεις αλάτι και μπαχαρικά αν θέλεις, ανακατεύεις και ψήνεις είτε στο αντικολλητικό τηγάνι, είτε στο φούρνο.

      Διαγραφή
  9. Hey :)
    Den exw katalabei akribos poses koutalies pitouro stariou epitrepetai thn hmera?
    An px. exw 4 koutalies pitouro brwmhs kai 2 koutalies pitouro stariou, apla dinw bash sto pitouro brwmhs (se auth thn periptwsh gia thn fash duo 8a xwriza thn etoimh suntagh sta duo). Dhladh, an exw mia suntagh me mono pitouro stariou, mporw na faw oso 8elw apo authn? Nomiza pws ta duo eidh pitourwn einai polu paromia kai gia auto prepei na prosexeis kai ta duo kai na metraei kaneis to pirouro stariou san koutalia brwmhs.
    Exw katalabei kati la8os?
    Epiplewn den mporw na katalabw, giati sto e3wteriko den milane pou8ena gia anekta kai gia proionta panw apo 1% (px. gala grafoune mono ews 1% to polu, giaourtia epishs, ...). Den brhka pou8ena kati gia ta anekta.
    Mhpws mporeis na ka8odhghseis ligo? Idika me thn prwth mou erwthsh. :)
    Euxaristw polu. :-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη δεύτερη φάση τρώμε 2 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης και 1 πίτουρο σταριού την ημέρα. Δεν είναι ίδια τα δυο πίτουρα και μετράμε το καθένα ξεχωριστά. Φυσικά και μιλάνε στο εξωτερικό για ανεκτά (tolerated), ακόμα και τα προϊόντα που πουλάει ο ίδιος ο Ντουκάν στα ανεκτά ανήκουν. Όσο για τα γαλακτοκομικά, στο μενού επάνω δεξιά θα βρεις άπειρα chat από το online coaching όπου λένε ότι τα γαλακτοκομικά πρέπει να είναι μέχρι 2%, 1 λίτρο την ημέρα.

      Διαγραφή
    2. xilia euxaristw gia thn apanthsh. Telika brhka ontws gia prwth fora kati panw sta tolerated trofhmata. Mou kanei entupwsh pou kaneis den ta xrhsimopoiei omws. Otan grafoune suntages, den periexoune pote anekta, px turi panta katw apo 1%, gala panta >1% kai paei legontas.
      Exeis apisteutes suntages kai me exeis swsei, giati opote ekana thn dukan dieta meta apo enan mhna den antexa allo. Me to blog sou panta kati briskw na ftia3w. :)
      H8ela na se rwthsw kati akoma panw sta anekta. To gala skonhs, exei kapoio periorismo? Eida se mia selida pou elege mono 3 koutalies ths soupas thn hmera. Ysxiei?

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάντως έχει δει πολλές συνταγές σε ξένες σελίδες που περιέχουν ανεκτά. Ίσως δεν τα χρησιμοποιούν πολύ επειδή δεν τα γράφει το βιβλίο, όμως τα δίνουν στο online coaching και ο ίδιος ο Ντουκάν έχει βγάλει ολόκληρη σειρά από τρόφιμα που είναι ανεκτά. Το γάλα σκόνη το μετράς σαν γάλα, υπολογίζοντας πόσα ml γάλα δίνει η σκόνη που κατανάλωσες Οι 3 κουταλιές της σούπας θεωρούνται 1 ανεκτό, εάν έχεις καταναλώσει το ένα λίτρο γαλακτοκομικών που επιτρέπεται.

      Διαγραφή
  10. καλησπέρα ξεκινησα τη διαιτα τη δευτερα και καπου διαβασα ότι πρεπει να τρωμε 3 κουταλιες τις σουπας βρωμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λάθος αυτή η πληροφορία, μη διαβάζετε τη δίαιτα από μεμονωμένα άρθρα σε άσχετες ιστοσελίδες αλλά μόνο από σελίδες που ασχολούνται αποκλειστικά με τη Ντουκάν και την έχει ακολουθήσει ο συγγραφέας των άρθρων. Τρώμε 1,5 κουταλιά της σούπας πίτουρο στην επίθεση και 2 στην πλεύση. Διαβάστε τη δίαιτα στο μενού επάνω δεξιά "τι είναι η δίαιτα Ντουκάν".

      Διαγραφή
  11. Μόλις το έβγαλα απο το φούρνο... Κόλλησε στον πάτο και ουτε ψηθηκε... Σκέτη ζύμη... Εβαλα λίγο λάδι στο ταψί... Δεν ξέρω τι έγινε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως φταίει ο φούρνος σου, πραγματικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω, το έχω φτιάξει δεκάδες φορές χωρίς πρόβλημα.

      Διαγραφή
  12. Συγχαρητηρια για το site!!εισαι καταπληκτικη!!Ειμαι στην α φαση και ηθελα να σε ρωτησω για την φαση β εφοσον επιτρεπεται 2κουτ.της σουπας πιτουρο πως θα φαω το ψωμι που εχει 6κουτ.θα το χωρισω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότερες συνταγές γίνονται με πολλές κουταλιές πίτουρο και μετά χωρίζεις μερίδες.

      Διαγραφή
  13. NA ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ Β ΦΑΣΗ ΤΡΩΜΕ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΠΙΤΟΥΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΑΝ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΕ 6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΠΙΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΦΑΩ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΨΩΜΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΩΩ ΚΑΙ ΠΙΤΟΥΡΟ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις συνταγές Ντουκάν δε μετράμε φέτες αλλά μερίδες. Στη συγκεκριμένη συνταγή με τις 6 κουταλιές πίτουρο θα πρέπει να χωρίσεις το ψωμί σε 3 μέρη και να καταναλώσεις το ένα. Έτσι θα έχεις καταναλώσει το πίτουρο που σου αναλογεί για την ημέρα και δεν χρειάζεται να καταναλώσεις παραπάνω.

      Διαγραφή
  14. Καλησπερα στην πρωτη φαση λεει για τυρι. Ο% υπαρχει στο εμποριο τυρι με καθολου λιπαρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ψωμί όμως δεν κάνει να το τρώμε κάθε μέρα διότι περιέχει το σιτάρι που είναι ανεκτό έτσι ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πίτουρο σταριού δεν είναι ανεκτό, επιτρέπεται μια κουταλιά της σούπας την ημέρα. Αλλά και ανεκτό να ήταν πάλι θα μπορούσες να το καταναλώσεις, 2 ανεκτά την ημέρα δικαιούμαστε, κάθε μέρα!

      Διαγραφή
  16. Το ψωμί το έχω φτιάξει και είναι πολύ νόστιμο, δεν το περίμενα. Στην πρώτη φάση επιτρέπεται λόγω της σκόνης γάλατος; Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για τον κόπο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι να το αποφύγουμε, αλλά η ποσότητα είναι πολύ μικρή και δεν το θεωρώ τρομερή παρασπονδία.

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!