Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ψωμάκι χάμπουργκερ


Όταν έφτιαξα για πρώτη φορά τη ζύμη για τα  κωκ, πρόσεξα ότι χωρίς το σιρόπι ήταν ένα τραγανό γλυκό ψωμάκι. Έτσι σκέφτηκα να το κάνω και αλμυρό. Βγαίνει ένα πάρα πολύ ωραίο ψωμί για χάμπουργκερ που αρέσει ακόμα και σε άτομα που δεν κάνουν τη Ντουκάν. 

Πολλοί παραπονιέστε ότι δεν σας πετυχαίνει η μαρέγκα, δεν είναι δύσκολο, αρκεί να γίνει σωστά. Διαβάστε τις οδηγίες εδώ. Εμείς όμως δεν βάζουμε ζάχαρη, εννοείται αυτό!

Παρακάτω θα σας δώσω τη συνταγή για το ψωμάκι. Μέσα στο χάμπουργκερ έβαλα 1 μπιφτέκι, 1 φέτα τυρί  arla delite (30 γραμμάρια = 1 ανεκτό), λίγες ροδέλες κρεμμυδιού που τις έψησα στο αντικολλητικό μαζί με το μπιφτέκι, κέτσαπ χωρίς ζάχαρη, τομάτα και μαρούλι. Μπορείτε να βάλετε τα υλικά που σας αρέσουν ανάλογα με το αν είστε σε μέρα πρωτεΐνης ή πρωτεΐνης - λαχανικών. 

Πρόσφατα είδα ότι ο Ντουκάν έχει προσθέσει στα ανεκτά 1 κουτάλια του γλυκού σουσάμι, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ακόμα από επίσημη πηγή. Στις μπάρες που πουλάει πάντως βάζει μέσα λίγο σουσάμι αλλά οι μπάρες μετριούνται στα ανεκτά.Από παλιά coaching ξέρουμε σίγουρα ότι επιτρέπει ελάχιστη ποσότητα  (μια πρέζα) σουσάμι που και που χωρίς να χρειάζεται να την υπλογίσουμε στα ανεκτά. 


23 σχόλια:

  1. Καταρχήν συγχαρητήρια για την όλη έρευνα και τη σαφήνεια σου.Είναι υπέροχο που προσάρμοσες την όλη δίαιτα στα Ελληνικά Δεδομένα.Βοηθάς πολύ κόσμο με αυτόν τον τρόπο.Να είσαι καλά.
    Μια διεύκρινηση μόνο αν θες...Οι κουταλιές της σούπας από το γάλα σκόνη σε πόσες κουταλιές της σούπας κανονικού γάλακτος αντιστοιχούν.Και γενικά οι συνταγές αυτές βγαίνουν μόνο με το γάλα σκόνη?Αν ναι,δε ξέρω πρέπει να το βρω από το ίντερνετ!
    Και πάλι να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Αντιγόνη για τα καλά σου λόγια. Δυστυχώς το γάλα σκόνη δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανονικό γάλα. Αν δεν βρίσκεις regilait στο σουπερ μάρκετ, ίσως βολεύει αυτό εδώ. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά είναι οικονομικό και θα το πάρω κι εγώ.

      http://biodiet.gr/index.php?route=product/product&path=73&product_id=237

      Διαγραφή
  2. Η συνταγή αυτή είναι και για την πρωτη φαση ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δυστυχώς, έχει πίτουρο σταριού που δεν επιτρέπεται στην πρώτη φάση!

      Διαγραφή
    2. Γεια σας! Γίνεται με βρώμη αντί για σιτάρι, μιας κ δεν βρήκα;

      Διαγραφή
    3. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λογικά θα δίνει παρόμοιο αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
  3. Οπότε αν φάμε τα 2 ψωμάκια (από τα 4) σημαίνει 5 κ.σουπας regilait αρα εχουμε καταναλωσει το μισο λιτρο γαλακτομικών που δικαιούμαστε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλη η δόση, δηλαδή οι 10 κουταλιές της σούπας γάλα σκόνη, είναι 40-45 γραμμάρια που σημαίνει περίπου 450 ml γάλα. Άρα αν φας δύο ψωμάκια θα έχεις καταναλώσει το πολύ 225 ml από το λίτρο γαλακτοκομικών που επιτρέπεται. Αυτά ισχύουν για το regilait, δεν ξέρω τις αναλογίες από άλλα γάλατα σε σκόνη. Το regilait είναι 50 γραμμάρια σκόνη - 500 ml γάλα.

      Διαγραφή
  4. Πολύ καλή η συνταγή! Γευστικότατα τα ψωμάκια, τραγανά και φτιάχνονται στο μπαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έκανα διπλή δόση με πολυ λιγότερο γάλα όμως (το προηγούμενο σχόλιο είναι δικό μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιτουρο βρωμης με β_γλυκανες επιτρεπεται; ευχαριστω για ολες τις πολυτιμες πληροφοριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι το πίτουrο βρώμης έχει έτσι κι αλλιώς β-γλυκάνες. Δεν ξέρω σε ποιας εταιρίας πίτουρο αναφέρεσαι. Καλό θα ήταν να έκανες μια σύγκριση του πίνακα διατροφικών στοιχείων με αυτό της Fytro για παράδειγμα, να δεις αν είναι παρόμοια.

      Διαγραφή
  7. Δοκίμασα να τα φτιάξω αλλά το μείγμα μου βγήκε πολύ στεγνό με αποτέλεσμα να μην μπορώ να φτιάξω το σχήμα σε στρογγυλά ψωμάκια γιατί μου τριβοταν και τελικά μου διαλυόταν. Μήπως έπρεπε να ρίξω λίγο νερό στο μείγμα για να γίνει πιο συμπαγές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως σου έπεσε παραπάνω γάλα σκόνη ή χρησιμοποίησες κάποια άλλη μάρκα; Μη βάλεις νερό, την επόμενη φορά βάλε ένα ακόμη ασπράδι, ή λιγότερο γάλα σκόνη.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα. Πολύ ωραίες συνταγες και λαχταριστες, λες και δεν πρόκειται για διαιτα! Θα μπορούσες να μου πεις (απο την εμπειρία σου) ποιες από τις ψωμενιες συνταγες σου διατηρούνται στην καταψυξη;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα ψωμιά και κέικ που έχουν μέσα πίτουρο βρώμης διατηρούνται στην κατάψυξη. Δεν έχω δοκιμάσει να βάλω τα μπριος και τα ψωμάκια που έχουν σαν βάση το γάλα σκόνη.

      Διαγραφή
  9. Υπεροχα!!!! πιο γευστικο ψωμακι που εχω δοκιμασει!!! ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα. Πολλά μπράβο για τη δουλειά και τη βοήθεια που καταβάλλεις. Δεν έχω καταλάβει γιατί στις συνταγές της φάσης επίθεσης, υπάρχουν τόσες συνταγές με λαχανικά και συστατικά που ανήκουν στη δεύτερη φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ! Δεν έχω βάλει συνταγές με λαχανικά στη φάση της επίθεσης, εκτός από κανά δυο στις οποίες διευκρινίζω όμως ότι στην επίθεση δεν βάζουμε τα λαχανικά. Πρέπει να διαβάζετε πάντα και το σχόλιο που κάνω πριν την κάθε συνταγή.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα!!!
    Η δουλειά σου ειναι εξαιρετική.Ήθελα απλά να σε ευχαριστήσω γτ δίνεις πολλές συμβουλές και οι συνταγές σου βοηθάνε πολύ,ιδιαίτερα οταν ξεκινάς και εισαι μπερδεμενη. 🙂

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!