Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Noodles και ρύζι shirataki, αλεύρι konjak


Πολλοί φίλοι με ρωτάνε τον τελευταίο καιρό αν επιτρέπονται τα  noodles γενικά, γι' αυτό πιστεύω πως ήρθε η ώρα να κάνω μια ανάρτηση αφιερωμένη σε αυτά! 

Στη δίαιτα δεν επιτρέπονται οποιαδήποτε  noodles και ρύζι. Μόνο τα shirataki, τα οποία είναι φτιαγμένα από, konjac, ένα είδος ρίζας σαν πατάτα. Είναι παραδοσιακά noodles της Ιαπωνίας και το όνομα "shirataki" σημαίνει στα Ιαπωνικά, "λευκός καταρράκτης". Λόγω της γλυκομαννάνης που περιέχει η συγκεκριμένη ρίζα, χρησιμοποιείται ως φάρμακο εδώ και αιώνες από την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική.

Δεν τα βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ αλλά μόνο σε συγκεκριμένα καταστήματα υγιεινής διατροφής, ή online. Οπότε μην αναρωτιέστε αν τα νούντλς που είδατε στο σούπερ μάρκετ κάνουν για τη δίαιτα, γιατί ΔΕΝ κάνουν!

Η ρίζα konjac δεν έχει θερμίδες γι' αυτό είναι διαιτητικό φαγητό. Κάποια συστατικά της χρησιμοποιούνται στα συμπληρώματα απώλειας βάρους. Επίσης δεν έχει υδατάνθρακες ούτε λιπαρά, γι' αυτό και τα shirataki noodles, το ρύζι shirataki και το αλεύρι konjac μπορούν να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια της δίαιτας Ντουκάν χωρίς περιορισμό, ακόμα και στη τη φάση της επίθεσης.

Τα προϊόντα αυτά καλύπτουν κάπως την ανάγκη που νιώθουμε για ζυμαρικά, ειδικά όταν κάνουμε καιρό τη δίαιτα. Το πρόβλημα που εντοπίζουν οι περισσότεροι, είναι η κάπως γλοιώδης υφή τους, αλλά και η περίεργη μυρωδιά τους. Η Μαρία, φίλη του μπλογκ, μου έδωσε μια συμβουλή και θα την ακολουθήσω σύντομα. Μου είπε αφού στραγγίσω και ξεπλύνω τα noodles (έρχονται σε σακουλάκι με υγρό), να τα ρίξω σε βραστό νερό για 5 λεπτά και να τα σουρώσω, πριν τα χρησιμοποιήσω. Με αυτό τον τρόπο η μυρωδιά τους φεύγει. 

Μπορείτε να τα βρείτε στο online φαρμακείο της Δρ. Μάττα, μαζί με πολλά άλλα προϊόντα Ντουκάν, ή στο iherb.

Έχω δοκιμάσει τα  noodles,  τις  ταλιατέλες και το ρύζι σε γιουβαρλάκια αλλά και σκέτο (πατήστε τους συνδέσμους για τις συνταγές) και μπορώ να πω ότι τελικά μου άρεσαν! Δεν έχουν δικιά τους γεύση, παίρνουν από τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και σίγουρα είναι μια ευχάριστη αλλαγή όταν κάνεις τη δίαιτα για πολύ καιρό και έχεις φτάσει στο σημείο να σιχαθείς το κοτόπουλο. Σύντομα θα δοκιμάσω και το ρύζι. Το ρύζι shirataki αυτό που ειναι μεσα σε υγρό σε σακουλάκι έχει ακριβώς την ίδια γεύση με τα noodles. To έβαλα σε γιουβαρλάκια και ήταν πολύ ωραίο. Προσοχή όμως, το ρύζι που βγάζει ο Ντουκάν που είναι στεγνό, σε σακουλάκια, δεν το τρώμε ελεύθερα, είναι 2 ανεκτά το κάθε σακουλάκι γιατί περιέχει αλεύρι ταπιόκας και άλλα συστατικά!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχει και ένα προϊόν, το ρύζι Konjac του Ντουκάν, που έχει ανεκτά, δεν το καταναλώνουμε ελεύθερα, διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αυτό που δεν μου έχει αρέσει είναι το αλεύρι konjac. Το χρησιμοποίησα αντί για κορν φλάουρ για να φτιάξω κρέμα και παρόλο που έπηξε, η γεύση δεν μου άρεσε, ήταν σκέτη γλίτσα. Επίσης, είδα ότι οι συσκευασμένες μαρέγκες που που πουλάει ο Ντουκάν έχουν  konjac στα συστατικά τους και το έβαλα κι εγώ στην προσπάθειά μου να τις βελτιώσω λίγο, επειδή χωρίς ζάχαρη βγαίνουν κάπως μαλακές. Έβαλα 1 κουταλάκι του γλυκού στα 3 ασπράδια και δεν είδα καμία διαφορά. Διάβασα ότι αν δεν διαλυθεί καλά, λόγω της ιδιότητας που έχει να απορροφά πολύ νερό, αν σου κολλήσει στον οισοφάγο μπορεί να διογκωθεί και να κινδυνεύσεις από πνιγμό. Η αλήθεια είναι ότι το έχω φοβηθεί λίγο κι αφού δεν το βρίσκω ούτε χρήσιμο ούτε νόστιμο, δεν πρόκειται να το ξαναπάρω. Με τα  noodles όμως σίγουρα θα πειραματιστώ λίγο ακόμα.

54 σχόλια:

  1. αυτό με το κοντζακ σχετικα με τον πνιγμο δυστυχως ναι εχει εσυμβει όχι όμως με την σκονη αλλα με το κοντζκ σε χαπι... το κοντακ δυστυχως δεν ενδείκνυται για ζεστες παρασκευες αλλα μονο για κρυες... προσθετοντας γιαουρτι για να αφαιρέσεις την γλιτσωδη υφη του...( κατι που εχουν και τα νουντλς και ταλιατελες και όλα αυτά για το και τα ξεπλενεις πριν τα χρησιμοποιησεις)... εάν προσθεσεις λοιπον γιαουρτι η αληθεια είναι ότι κανεις ωραιοτατη μους... σε ζεστη παρασκευη δν ξερω πως θα βγει.. μαλλον μπετον αρμε γλοιτσωδες μιας και πηζει αμεσως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον πνιγμό το διάβασα στο παρακάτω site και δεν αναφέρεται σε χάπι, αλλά σε "ίνα".
      http://www.livestrong.com/article/149231-side-effects-of-konjac-root/

      Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή για το γιαούρτι, θα το δοκιμάσω σίγουρα!

      Διαγραφή
  2. Μπήκα στο iherb για να δω τις τιμές για τα shirataki.Είναι όντως καλές.Αυτό που δεν ξέρω όμως και θα εκτιμούσα την απάντησή σου καθώς εσύ τα έχεις χρησιμοποιήσει είναι κατά πόσο το βάρος τους (198 γρ,) είναι καθαρό ή μαζί με το νερό στο οποίο είναι μέσα.Γιατί αυτά που παίρνω εγώ μεικτό βάρος με νερό είναι 400 γρ ενώ χωρίς νερό είναι 250 γρ και κοστίζουν 4,20 ευρώ.Εαν από αυτό το σάιτ όντως παίρνεις 198 γρ καθαρού προϊόντος για 3,2 ευρώ μπορεί να συμφέρει.Πρέπει να δω και τα μεταφορικά όμως...
    Περιμένω εναγωνίως,ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αντιγόνη. Με συγχωρείςγια την καθυστέρηση αλλά μου είχαν τελειώσει τα shirtaki και δεν μπορούσα να το ελέγξω και να σου απαντήσω. Σήμερα χρησιμοποίησα shirataki ρύζι. Με το υγρό στη συσκευασία ήταν 400 γραμμάρια, στραγγισμένο ήταν 200 γραμμάρια.

      Διαγραφή
  3. Δεν μπορω να βρω το ρυζι shiritaki πουθενα...μηπως ξερετε που να το ψάξω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάτα στη φωτογραφία εδώ αριστερά, που λέει "που μπορώ να βρω προϊόντα konjac και shirataki".

      Διαγραφή
    2. Επειδή έβγαλα το συγκεκριμένο μπάνερ, δες εδώ:

      http://eu.iherb.com/miracle-noodle-miracle-rice-8-oz-227-g/37663?rcode=sjn278

      Διαγραφή
  4. Έλενα μήπως γνωρίζεις που μπορούμε να βρούμε αλεύρι konjac? Με εκτίμηση Στέλλα Παπαδάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπερα μια ερωτηση και απο μενα. το συγκεκριμενο τυρι κανει στη δευτερη φαση παγωνης προβιο 2%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γειά σας θα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπονται τα απλά noodles (κίτρινα μακαρόνια) τα οποία τα συστατικά τους είναι σιτάλευρο, νερό και αλάτι;; (DELHAIZE η μάρκα τους) https://www.caddyhome.be/_templates/imagepopup/popup.asp?title=DELHAIZE+-+YELLOW+NOODLES+-+PQT+250+G&image=/_media/items/zoom/HOPE003438.jpg&languagenl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω υπογραμμίσει στο κείμενό μου ότι δεν επιτρέπονται τα κοινά noodles αλλά μόνο τα shirataki. Οτιδήποτε περιέχει αλεύρι, απαγορεύεται.

      Διαγραφή
  7. τα προϊόντα shirataki τα τρώμε στη φάση ένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι ταλιατέλες έχουν σπανάκι. Μπορούν να καταναλωθούν σε μέρες σκέτης πρωτεΐνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι αστειο, για να μην πω απαραδεκτο το ποσο κοστιζουν τα νουντλς στο Ελλαδισταν αν ριξει κανεις μια ματια στο ebay και στο amazon.... ακομα και με τα μεταφορικα συμφερει να τα παραγγειλει κανεις απο Αμερικη, Αγγλια κτλ!... Ποτε θα βαλουμε μυαλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλησπερα!συγχαρητηρια κ απο εμενα για την ομορφη δουλεια που εχεις κανει!βρηκα σε ενα καταστημα με βιολογικα προιοντα σπαγκετι νουντλς και ρυζι απο ριζα κοντζακ φυτικεσ ινες βρωμης.τα παντα ειναι μηδενικα στα 100γρ εκτος απο την πρωτεινη που ειναι 0.2...χωρισ γλουτενη,προσθηκη ζαχαρης,αλατι,χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη κ λιπαρων...θα ηθελα κ την δικη σου γνωμη αν τα γνωριζεις...εγω τα αγορασα 3,5ε το ενα κ περιμενω νεα σου αν τελικα μπορω να τα καταναλωσω... η μαρκα ειναι better than!σε ευχαριστω εκ των προτερων.. κωνσταντινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά επιτρέπεται να τα καταναλώσεις και ελπίζω να το έκανες ήδη!

      Διαγραφή
  11. καλησπερα!συγχαρητηρια κ απο εμενα για την ομορφη δουλεια που εχεις κανει!βρηκα σε ενα καταστημα με βιολογικα προιοντα σπαγκετι νουντλς και ρυζι απο ριζα κοντζακ φυτικεσ ινες βρωμης.τα παντα ειναι μηδενικα στα 100γρ εκτος απο την πρωτεινη που ειναι 0.2...χωρισ γλουτενη,προσθηκη ζαχαρης,αλατι,χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη κ λιπαρων...θα ηθελα κ την δικη σου γνωμη αν τα γνωριζεις...εγω τα αγορασα 3,5ε το ενα κ περιμενω νεα σου αν τελικα μπορω να τα καταναλωσω... η μαρκα ειναι better than!σε ευχαριστω εκ των προτερων.. κωνσταντινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να μην περίμενες την καθυστερημένη απάντησή μου για να τα καταναλώσεις! Είναι συμβατά!

      Διαγραφή
  12. δεν μπορω με τιποτα να φαω πιτουρο βρωμης..γινεται να το παραλείψω/αντικαταστησω?
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πίτουρο βρώμης δεν τρώγεται σκέτο, πρέπει να το βάλεις σε κάποια συνταγή. Δεν γίνεται να το παραλείψεις ούτε να το αντικαταστήσεις.

      Διαγραφή
  13. Να ρωτήσω ,είναι η τρίτη μέρα που κανω την διατροφή και έφαγα άθελά μου κρέας αλλά μαγειρεμένο στο λάδι. ..μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό ή δεν πειράζει? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη θέση σου ισως έμενα μια μέρα παραπάνω στην επίθεση, αλλά και να μην το έκανες δεν πειράζει.

      Διαγραφή
  14. καλησπέρα, αγόρασα από το mattapharmacy σαλτσα alfredo !
    σε ποια φάση μπορώ να την καταναλώσω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα προϊόντα αυτά έχουν 0% λιπαρά και υδατάνθρακες άρα μπορούμε να τα καταναλώσουμε από την πρώτη φάση, με προσοχή πάντα γιατί δεν ξέρεις ποτέ ποιο προϊόν μπορεί να σε κάνει να κολλήσεις. Δοκιμάζουμε και κρίνουμε!

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑς....ΘΕΛΩ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΠΩ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤHN ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ...ΕΙΣΤΕ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΤςΕ ΝΑ ΝΙΟΘΩ ΤΟ ΟΤΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΑ ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ...ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.....!!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΤΗΣΩ ΓΙΑ ΑΡΧΗ 1 ΠΡΑΓΜΑ...(ΘΑ ΣΑς ΠΡΙΖΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ)...
      ΕΧΕΤΕΤΕ ΠΑΡΑΓΓΗΛΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ iherb.com? ποσες μερες κανουνε να ερΘουμε τα πραγματα Ελλαδα και ποσα περιπου μεταφορικα πληρωσεις????παρακαλω αν ξερετε απαντηστε μου γιατι ενδιαφερομαι να κανω αγορες.....

      Διαγραφή
    3. Ναι, πριν ανακαλύψω το DrMattapharmacy αγόραζα όλα τα προϊόντα Dukan από το iherb. Ακόμα ψωνίζω καλλυντικά και τρόφιμα. Τα προϊόντα κάνουν μια εβδομάδα με 10 μέρες το πολύ να έρθουν. Αν ψωνίσεις από εκεί μην ξεχάσεις να βάλεις τον κωδικό μου SJN278 για να κερδίσεις 10% έκπτωση στην πρώτη σου παραγγελία!

      Διαγραφή
  15. Τρόμαξα για αυτο που λέτε για τον πνιγμο πω πω και εγω το παράγγειλα για να το διαλύω σε νερό όπως λεει στην σελίδα της bio....για να μου μειώνει την πείνα....λετε αν το κανω αυτο να πνιγω?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έχει κάνει σβολάκια δεν κινδυνευεις. Μπορείς να το σουρώσεις για να είσαι σίγουρη.

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα, θα ηθελα να ρωτήσω από που έρχεται η γλυκομαννανη-κοτζακ που χρησιμοποιηθεί για την παρασκευη των νουντλς. Θέλω πολύ να τα δοκιμάσω όμως θηλάζω. Αν έρχονται από την Ιαπωνία τότε δεν είναι ραδιενεργά; θα ήθελα να ακούσω και τη δίκη σας γνώμη.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δε γνωρίζω την προέλευση των συστατικών. Αν φοβάσαι κάτι τέτοιο καλύτερα να τα αποφύγεις.

      Διαγραφή
  17. θελω να χασω 12 κιλα. σημερα συμπληρωνω ενα μηνα ντουκαν και ειμαι 3,4 κιλα μειον.καθημερινα με βολευει να ακολουθω ενα σταθερο προγραμμα: ενα ποτηρι γαλα, ενα αβγο, ενα γιαουρτακι, μεσημεριανο, ενα ζελε, γαλα με πιτουρο , βραδυνο, κι αν πειναω ενδιαμεσα καποιες φετες γαλοπουλα. μαγειρευω απλα και δεν εχω χρονο για συνταγες με νουντλσ κλπ. κανω κατι λαθος? σας ρωταω επειδη μου ειπαν οτι αν τρωω τα ιδια καθημερινα δε θα χασω επειδη συνηθιζει ο οργανισμος μου,ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το μεσημεριανό και το βραδινό σου είναι κανονικά πιάτα με πρωτεΐνη και σαλάτα τις μέρες που επιτρέπεται, τότε ακολουθείς σωστά τη δίαιτα. Δεν νομίζω να συνηθίζει ο οργανισμός και να μη χάνεις κι εγώ πάνω κάτω τα ίδια φαγητά έτρωγα.

      Διαγραφή
  18. καλησπερα! κοτοπουλο με μπαμιες (παντα χωρις λαδι) μοσχαρακι με φασολακια, ψαρι με χορτα, πως σας φαινονται για τις μερες pv? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλησπερα σας.. θα ηθελα και γω να σας συγχαρω για την καταπληκτικη σας δουλεια ,,θα ηθελα να ρωτησω αν τα λουκανικα γαλοπουλας wudy επιτρεπονται γενικα στην dukan ευχαριστω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα! Ήθελα να ρωτήσω κάτι. Φτιάχνω κρέμα κοτζακ με κακάο ντουκαν αποβουτυρωμένο. Πιάνει στα ανεκτα όλο αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είμαι 3 ημέρα επίθεσης αλλά έφαγα 2 αβγά ασπράδια και κρόκους. Είναι λάθος? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ένιωσα αίσθημα πνιγμού όταν έφτιαξα κρέμα , έγινε πηχτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς το αναφέρουν αρκετοί αυτό, ίσως είναι καλύτερα να το ανακατέψεις σε μικρές ποσότητες με το πίτουρο και να το βάλεις σε ζύμες.

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα κινοα επιτρέπεται? Είμαι στη Β φάση. Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σας. Τώρα ξεκινάω την διαιτα Ντουκαν και παράγγειλα το shirataki μακαρονακι απλό και με σπανάκι για να διευκολύνω τις 10 μέρες σκέτη πρωτεινης που χρειάζεται η πρώτη φάση, μιας και θέλω μα χάσω 24 κιλά 😓 . Αυτό το "ζυμαρικο" επιτρέπεται απεριόριστα? Δηλαδή μέχρι και δύο τρεις μέρες συνεχόμενα και να αλλάζω την σάλτσα ας πουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. πως μαγειρυονται τα σιρατακι? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα στο κείμενο υπάρχουν σύνδεσμοι για τις ανάλογες συνταγές

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση τα προϊόντα αυτά μπορο να τα βρω κ.στην Γερμανία ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δε γνωρίζω, αν κάποιος αναγνώστης γνωρίζει ας απαντήσει παρακαλώ!

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!