Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Τελικά τρώμε γιαούρτια με φρούτα;

Αυτή την ερώτηση μου την κάνετε όλο και περισσότεροι και όχι άδικα, αφού το βιβλίο αναφέρει γιαούρτια με φρούτα και μας μπερδεύει. Δυστυχώς όμως ο Ντουκάν μάλλον εννοεί κάποια συγκεκριμένα γιαούρτια που υπάρχουν στη Γαλλία. Στην Ελλάδα, μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, δεν έχουμε γιαούρτια απλά με γεύση ή άρωμα φρούτων. Όλα έχουν κομματάκια και τα κομματάκια φρούτων απαγορεύονται αυστηρά στη δίαιτα Dukan! 

Ξέρω ότι πολλοί δεν τρώτε το γιαούρτι σκέτο και τα γιαούρτια με φρούτα είναι μια καλή λύση. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να φάμε του εμπορίου. Μπορούμε όμως να κάνουμε δικά μας γιαούρτια με γεύσεις:

- Μπορούμε να ρίξουμε 1-2 σταγόνες άρωμα βανίλιας και ζαχαρίνη στο απλό γιαουρτάκι μας, μετατρέποντάς το σε γιαούρτι βανίλια. 

- Μπορούμε να στύψουμε ελάχιστο λεμονάκι, να προσθέσουμε λίγη ζαχαρίνη και να κάνουμε ένα ωραίο φρουτένιο γιαούρτι. 

- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και ζαχαρίνη, μας δίνουν ένα νόστιμο επιδόρπιο!

- Με μια κουταλιά κακάο, λίγη ζαχαρίνη και καλό ανακάτεμα έχουμε ένα σοκολατένιο γιαούρτι.

- Προσθέστε στο γιαούρτι σας μια κουταλιά goji berries και ζαχαρίνη. Αφήστε τα να μαλακώσουν και θα έχετε ένα ωραιότατο γιαούρτι με φρούτα! 

- Μπορούμε να βάλουμε λίγο ζελέ (πχ φράουλα) με το γιαούρτι μας. Ανακατεύουμε 1 φακελάκι ζελέ με το μισό από το νερό που γράφει στις οδηγίες και στη συνέχεια το αναμιγνύουμε με 1 κεσεδάκι γιαούρτι 0-2%. Μοιράζουμε σε μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο. 

- Τέλος, αφήνω το απόλυτο φρουτογιαουρτάκι. Προσθέστε στο γιαούρτι σας λίγο γλυκό του κουταλιού κολοκύθα. Για μένα είναι το τέλειο υποκατάστατο φρούτου γι αυτό τρέξτε να αγοράσετε κολοκύθες όσο ακόμα προλαβαίνετε! 

Η φωτογραφία είναι από το pinterest.

10 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές!!Μόλις δοκίμασα τη κρέμα τσιζκέικ μαζί με το ζελέ sweet and balance,είναι φοβερός συνδιασμός μέχρι πόση ποσότητα μπορώ να καταναλώσω?Είμαι στη δεύτερη φάση της δίαιτας και έχασα 5κιλά.Γύρο κοτόπουλο επιτρέπεται να φάμε?Σ ευχαριστώ εκ των προτέρων,Μιμή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μιμή, ποια είναι η κρέμα τσιζκέικ; Είναι κάποιο έτοιμο προϊόν; Μπορείς να τρως γύρο κοτόπουλο που και που αλλά μην το παρακάνεις γιατί σίγουρα έχει λίγα λιπαρά παραπάνω.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα,είναι η κρέμα απο το φρουτένιο τσιζκέικ που ανάρτησες,πραγματικά είναι τέλειος συνδιασμός. Για το ζελέ της γιώτης χωρίς ζάχαρη τη γνώμη έχεις?Δεν βρήκα της sweet and balance και πήρα αυτό με γεύση φράουλα και κεράσι.Αυτό που έχω δει οτι με βοηθάει είναι το πρωί ένα φλυτζάνι πράσινο τσάι με λουίζα και μετά το μεσημεριανό μια κάψουλα λεκιθίνης. Μπήκα στη τρίτη βδομάδα και τα κιλά έγιναν 7!!Να είσαι καλά για τη στήριξη και τις υπέροχες συνταγές,η τυρόπιτα που μας ανάρτησες ήταν φοβερή,την έφτιαξα τη κυριακή και έγινε ΧΑΜΟΣ!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!Καλή ξεκούραση,Μιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θυμάμαι καλά είναι φτιαγμένη με γιαούρτι 0% και ζελατίνη, οπότε δεν υπάρχει περιορισμός. Η βάση από μπισκότο μας περιορίζει μόνο, αν θες να κάνεις σκέτη την κρέμα του τσιζκεικ, μπορείς να φας απεριόριστα.
      Το ζελέ Γιώτης χωρίς ζάχαρη επιτρέπεται. Το πράσινο τσάι με τη λουίζα είναι ο καλύτερος συνδυασμός για αδυνάτισμα, έπινα κι εγώ αυτό το ρόφημα συχνά και κρύο και ζεστό. Ευτυχώς μου το θύμησες να το γράψω και αυτό!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, καλή συνέχεια στη δίαιτά σου!

      Διαγραφή
  3. Kalhspera k sugxaritiria gia to blog pou exeis ftiaksei..ksekinaw thn Kuriakh k mazeuw suntages...to giaourti me to kakao akougete polu wraio...alla epitrepetai kakao sthn prwth fash?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην πρώτη φάση επιτρέπεται μόνο το κακάο του Ντουκάν με 1% λιπαρά.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα κι από εμένα. Ξεκίνησα σήμερα τη δίαιτα και θέλω να ρωτήσω το εξής: Είδα στο s/m ένα γιαούρτι της μεβγαλ, το Harmony 1% με γεύση λεμόνι. Συγκαταλέγεται στα επιτρεπτά; Και αν ναι από ποια φάση της δίαιτας μπορούμε να το καταναλώσουμε; Σε ευχαριστώ κι εγώ για τις πολύτιμες συμβουλές και την υποστήριξη! Γεωργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γεωργία. Νομίζω πως το συγκεκριμένο γιαούρτι έχει ζάχαρη, πρόσεξέ το!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα! Αν δεν έχουμε βανίλια σε υγρή μορφή μπορούμε να βάλουμε σκόνη; Κι αν ναι πόσο; Για την κολοκύθα που λες δεν απαγορεύεται στην πρώτη φάση; Επίσης το γλυκό του κουταλιού δεν έχει μέσα ζάχαρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μπορείς να βάλεις βανίλια σκόνη, αλλά πολύ λίγη. Όντως η κολοκύθα απαγορεύεται στην πρώτη φάση, δεν γράφω κάπου να καταναλωθεί τότε, την αναφέρω ως καλό υποκατάστατο φρούτου. Δεν εννοώ κανονικό γλυκό παραπέμπω σε δική μου συνταγή χωρίς ζάχαρη.

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!